çünkü öyle. bunun din ile alakası olduğunu sanmıyorum desem de müslüman ülkelerde insanlar gerçekten bilgiden kültürden yoksun bilime sanata kötü gözle bakan insanlar. düşünün türkiye müslüman ülkeler içinde en gelişmiş olanı ( her ne kadar laik olsak da ) türkiyede adalet bile düzgün işlemiyor sokakta öpüşsen küfürm dayak yersin ama dayak yediğinde müdahele eden olmaz, mini etek giyersin şiddet görürsün, hayvanlara bile şiddet uyguluyorlar küçücük kızlar tecavüze uğruyor ceza alan olmuyor genelde hatta tecavüzcüyle evlenme yasası meclisten de geçmiş. medya tarafsız değil başkanlara ve başkanların yandaşlarına en ufak bişey dedin mi hapiste buluyorsun kendini. amerikada dizilerde dahi trumpu yerden yere vuruyorlar kimse gıkını çıkarmıyor. her ne kadar gevur olsa da amerikanlar avrupalılar muhteşem bir hukuk sistemine sahip. yahudiler dinlerinin, gelişmelerini engellemelerine müsade etmiyor keza hristiyanlar ama müslümanlar öyle değil. ben şuana kadar hiçbir müslümanla evrim teorisini dahi konuşamadım hemen dine bağlıyorlar oysa yahudi bir tanıdığımda çok rahat bilimden ve sanattan konuşabiliyoruz adamlar kendilerini geliştiriyor ve eğitiyorlar. osmanlının yıkışı bu yüzden oldu türkiyenin çöküşü de bu yüzden olucak
O şekilde algı yaratıp Kuran ı Kerim’i ve Peygamberimizi itibarsızlaştırmak istedikleri için ve biz müslümanlar da bu tür oyunlara çabuk geliyoruz maalesef Müslüman dediğin uyanık olmalı
Algı yönetimi. Aslında sadece müslümanlıkla alakalı olarakda bakmamak lazım olaya. Halkımız eskiden dine göre yönetiliyordu. Haliyle devletin yıkılışı sonra yeniden kuruluşu vs. vs. bunların hepsi eski kötüdür imajı oluşturdu. Bu imaj oluştuktan sonra bir takım "asalak" olarak tabir ettiğimiz kesim düşünmeden eskiyse at çöpe algısında hareket etti. Nitekim nice din düşmanının çıkmasınında sebebi bu değilmiydi. Bir dönem bu Japon halkına da yapıldı batılılaşmanın bir ayrıcalık olduğu imajı oluşturularak halk kendi içinde ayrıştırıldı. Japonlar bunu 1800lerde yaşadı ve 1900lerde atlattı. Biz bunu 1900 lerde yaşadık haliyle 2000lerde yeni yeni atlatmaya başlıyoruz. Bunun dinle ya da din düşmanlığıyla değilde biraz insan psikolojisiyle toplum halk davranışlarıyla alakası var. Yahudiler kısmına gelince ise Yahudilik o kadar mükemmel bir reklama sahip ki dünya üzerinde oluşturduğu algılarla kendilerini tüm dünyaya ayrıcalıklı olarak kabul ettirmeyi başardı. Şu an kanın aktığı tüm coğrafyalar bu ayrıcalığı kabul etmeyen coğrafyalardır. Gecen hayra kalsın...
Bana bilim konusunda öncü bir islam ülkesi söyle. Bana teknoloji konusunda son derece güzel çalışmalar yapan, gelişmelere imza atan bir islam ülkesi söyle. Bana sanatsal konuda başarıli bir islam ülkesi söyle. Var mı abi?
Bilim-teknoloji daima insanı ileriye götürür. Hangi din olursa olsun farketmez. Sadece islam için değil ama din daima geriye sürükler. Din konusuna önem verir, diğerlerine gavur deriz. Ama elimizde ki telefon, bindiğimiz araba bile gavur malı. Hatta yediğimiz fastfood ve asitli içecekler bile...
Eski din adamlarına bakarsan çoğunun İslami din adamı olduğunu görürsün. Gök bilimi, mühendislik, sağlık, inşaat ve yapı alanlarında ünlü bilim insanlarımız vardır. Tabi şu an geldiğimiz durumda bu söylediklerinde haklı olabilirsin. Bizi yine bu hale getirenler yöneticilerdir, İslam asla geri kal demiyor, okumayı ve gelişmeyi emrediyor.
Abim benim islam zaten geri kal demez. Biz islam dinini doğru yaşamıyoruz. Tv papağanlarında proğram başına 500 bin TL alan Nihat Hatipoğlu ve benzeri kişiler tarafından dinimiz bize yanlış anlatılıyor. Geçmişe, tarihimize bakarsak tabi ki haklısın. Ben şu an içinde olduğumuz durumu anlatmak istedim. 😊
Türkiye'de İsak Haleva hahambaşı ve 25 bin Yahudi var. Bunların birçoğu 'evrimsel yahudi' tanımı yapabiliriz. Ilımlı Yahudiler. Çoğunluğu Avrupa'dan gelme. Onun dışında Mardin Gaziantep Şırnak Hatay'da taş çatlasa 5 bin Yahudi bulursun.
Toplum kendi geleneğini her zaman eleştirmeye yönelik davranır. Lakin bu eleştirideki düşünce kaynağı sosyal ağlarda televizyonda beylik laflar atan, kitaplarında programlarında habire laf ebeliği yapan kişiler ise o toplumda sağlıklı bir eleştiri ve sorgulama yoktur. Türkiye'de %95 TC sinde Müslüman yazıyor. Ve her mahallede cami var, kuran kursu var. Demek ki Türkiye kendi iç eleştirisinde Müslümanlara yönelik olacak. Bunu başka yere çarptırıp "bakın onlarda da var." demek biraz haince oluyor. :)
Bır okul ogrencileri hocaları ıle cuma namazı kıldığı ıcın haber konusu olmustu bunun nedenini 80 doksan yasında ki dedelerıne nenelerıne sor anlatsınlar kuran ı Kerim yasaklanıp toplatılmıs okumak okutmak ogretmek yasak ve oyle bır donem gelmis kı cenaze namazı kılacak İmam kalmamıs bunlar acı gercekler o zihniyet hala var azıcık dinî duygun varsa gerıcısın ve hep kotu gosterılıp insanlar dinden uzaklastırılmıs Bu devirde hacı hocadan korkucan Tv lerde sakallı insanları surekli sahtekar ufurukcu gıbı gostermek İmamları kucuk gostermek ıcın kotu karakterde oynatmak bır arada cemaatlere dadanmıslardı sahte cemaat liderleri cikarip kadınlarla bastılar Sımdı merak ettigim bır konu ınsanlar bunları izleyip gorup dinden soguyorda Parayla yapilan o kadar serefsızlık varken bır tane paradan soguyan yok Muslumanlar hata yapabılır ama İslâm mukemmel dır. ..
Müslüman çocuklar gerici değil. Aşırı dindar yaşayanlar gericidir. Sürekli dogmatik bilgiler öğrendiği için Her şeyi dogmatikleştiriyor kafasında Azıcık din Azıcık bilimle uğraşsa Bu gözle bakılmaz. Fotoda kızlara bak Yeşilli olanlar 10 yaşında bile değillerdir Kafaları örtülmüş Ne yaptığını bilmiyor Bu kadar aşırı dinci olmamak lazım.
Baskı uygulamadan bir çocuğa din öğretilebilir belliki özel bir toplantı esnasında örtunmusler bu olabilir ama o çocuğa daha büyümeden sürekli bir kıyafet zorlaması yapmak doğru olmayacaktır ki dindede böyle zorlayın denmiyor. ayrica küçücük çocuklar saatlerce bale çalıssa yorgun olsalar kimsenin sesi çıkmıyor. burda bir kaç saat başları örtülü dursa abartiyorsunuz. kucuk çocuk zorlanarak bale yaparken naptigini anlıyor mu gerçekten? hayır veriyorlar aileler okula onlarda yapıyorlar
@bulems hacı Bir çocuk Başı örtülü duramaz Hemen o örtüyü atar Demek ki anası-babası Daha bebekken alıştırmış ki O da rahat duruyor Özeli mözeli geç 5 yaşında ki çocuğa örtü takan ana gördüm. Çocuklar hareketlidir Pozitiftir Bale onlara oyun gibi geliyor Hareket ediyor Seviyor Din öyle değil Otur, kitap oku Ya da dinle Sıkılınca gidemiyorsun Arada farkı kaptın mı?
Durabilir benim bir arkadaşım ailesi uygun görmediği halde erken yaşta örtümdu ve kızın yanıtı ben müslüman dinine uymak istiyorum demişti üstelik dinen farz bile değildi kıza. benim demek istediğim kısa süreli yakabilir orda belliki çocuklar için dini bir program yapılmış bu kısa süreli bir örtünme yani bunu kötüleşmesine yoksa çocuğun zorla örtünmesi o desteklemiyorum dinde bunu yapın demiyor zaten
@bulems Kuran'da yazanı okudun mu sen? Adet gördükten sonra örtün Diyor Bu kızlar o duruma gelmiş midir? Sanmıyorum. Onlar Kuran okusa bile Örtünmesine gerek yok. Özel gün bile olsa Bu durum geçerlidir. Kendi kendine örtünen kıza gelelim. Onun bilinçaltına işlenmiş. Öyle kodlamış. Örtünmem gerek demiş Bir de düzeltme yapayım. Müslüman bir din değil İslama inananlara denir. Nüfus cüzdanına bakarsan Daha iyi anlarsın.
Abramoviç Chelsea sahibi M. Zuckerberg Google founder StievenSpielberg Yahudilerden birkaçı aslında yenilikçi demek istiyorum daha iyi olduğunu söylemek istiyorum ama bir gerçek var İstanbul da bisturi yahudi aile yaşıyordu sizin ünlü sarraflar hepsi yahudi ama ne bilim adam ne yönetmen çıkmadı yani yahudi olmakla yetmez yahudi derneğin paralarla faydalanmak onemli
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bütün Müslüman çocukları geriçi diyen kimiş? Örneğin İrandaki molaların çoğu yüksek lisans sahibi ve en az 4 dil biliyor çocukları da yüksek eğitim görüyor. Pakistandaki gencler de mühendislik ve teknoloji alanında çok başarılı. Müslümanlıkla alakası yok daha çok Arap kültürü ile alakalı bir gericilik söz konusu. Ülkemizde ki durum da bu Arap kültüründen fazla etkilenmiştir. Yahudilere gelince din anlamında çok gerici olanları var örneğin tevrat dışında kitap okumayı, televizyon izlemeyi ret edenleri bile var. Büyük bilim adamları da var, ama genelde tücar oluyorlar para yönetiminde uzmanlar.
Aaa lüften! Böyle bir soru sormanız bile hata beyefendi. Tabi kendi milletimizi, kendi milletimizden insanların mensup olduğu dini, kendi örf ve adetlerimizi, kendi insanlarımızın yeteneklerini ve hayallerini aşağlayıp küçümseyeceğiz! Senelerdir süre gelen batı hayranlığının en büyük kuralı bu! Lütfen. Bir daha böyle sorular sormayın...
Sen gel tartışmadan kaçmak için engel at. Sonra niye Müslümanlara kötü bakıyorsun de. Olacak iş mi... Komik cidden. Bazı kızları anlamak zor. Özellikle kprkak ve dar görüşlüleri.
hayır çocuklar gerıcı değıldır onları yetıştıren zıhnıyetler öyledır şu da var kı ülkede musevıden çok müslüman olduğu ıçın bıze müslümanın gerıcı gözükmesı normal eğer jerusalemde olsaydım musevıler çok gerıcı yobaz tıpler dıyebılırdım
Birinci burası Türkiye haham bilmem ne çocukları yok. İkincisi bu kötülemeyi kendi gibi olmayan dindar kesimde yapıyor ve alası şekilde kotu yafta yapıştırıp dışlıyor. artı kendi gibi olamaynı dışlayan varsa evet gerici ve yobaz.
Zamanın islam medeniyetine bakmak lazım kimi müslümanın kitabı hala ders olarak yurtdışında okutuluyor bence tam anlamıyla önyargı ve zihniyetten öne çıkmış bir düşünce bu basitçe kolaya kaçan bir genelleme
Adamlar bilimle ugrasiyor binunla ilgili lobiler kuruyor devamli arastirmalar yapiyorlar çölü bile tarim alanina çevirdiler bizde ise bilim yok ilim yok islam diyince terörist gözü ile bakiyorlar
Müslümanlar , Yahudiler kadar inancına sımsıkı sarilsa Osmanlı dan bile daha güçlü oluruz. Yahudiler inançlara köpekler gibi bağlıdır bunu belirtmekte fayda var.
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Yahudi hahamların çocukları gerici olarak nitelendirilmezken Müslüman çocuklar neden gerici olarak nitelendiriliyor?
En İyi Cevaplar