Etnoloji de Türk tanımı Türkçe konuşan halklar olarak tanımlanır. Çünkü 2 farklı cografyada yasayan iki Türki halk arasında çoğu zaman konustujlari dil disinda hic bir ortak yani yoktur. Mesela kipcaklarla anadolu turkleri arasindaki ortak bir yemek, yakutlarda yoktur.
Dunyada ayni ya da benzer bil konusup da genetik farklilik bu kadar cok olan baska bir etnik grup yoktur.
Gittikleri her cografyada kiz alip veren, yerel halka karisan gocebe bir kavim oldugumiz icin. Ama sadecr bu yeterli degil. Sadece karismakla aciklansa dilimizi, bazi kulturel ogelerimizk kayvederdik. Kaybetmemizin nedeni "elite dominance" denen olaydir. Yerlestikleri bolgelerde turkler hukumdarlik kurmustur. Ve en onemlisi ordu dili hep turkcedir. Bu sayede dil hep korunmustur.
Çekik gözlü olmalarının sebebi soğuk' tu, asya soğuk bir kıta. Çekik göz, gözleri soğuktan ve kar fırtınalarından korur, iri elmacık kemikleri ise yüzü sıcak tutar, kalıtsal bir özellik değildir, adaptadyondur Seni ve eşini sıcak ve nemli bir iklime gönderirsek mesela senin ileriki neslin de koyu renkli yani zenci olacaktır, tüm canlılar ortama uyum sağlar. Boy meselesine gelince kafkas türkleri ne bir bak 2m. Den aşağı insan bulamazssın. Hepsinden biraz almışız genlerimizin kökeni onlardan geliyor ve beni gururlandırıyor. Dünyayı titreten cengizhanın torunuyum. 😍
Ben buna çok katılmıyorum, evet haklısın adaptasyon diye bir gerçek var. Ama çekiklik o kadar kolay ortadan kalkacak bir şey değil. Öyle olsa Filipinliler ve Taylandlılar bunca uzun zamandır çekik olarak kalmazdı.
Onların genlerin de çekik gözlü olmak daha baskın ken bizde daha çekinik olabir, ayrıca biz birden fazla türk ırkının özelliklerini taşıyoruz, meleziz bu özelliğimiz bu yüzden kısa sürede ortadan kalkmış olabilir. Irklar arası melezlenme de kalıtsal özellikler bile çok kolay ortalıktan kaybolabiliyor, siyah bir kadının beyaz çocuğu olması gibi.
Çin 'in 1.3 milyar nüfusu var, ortalıkta artik çekik gözlü olmalarını gerektirecek bir ıklim yok, ama çekik gözlü olmak genlerinde daha baskın bu kadar insan birbirleriyle birlikte oluyor ve dünyaya çocuk getiriyorlar hepsinde aynı gen var, doğabilecek farklı bir olasılık yok. Ama aralarına mevcut nüfuslarının yarısından biraz daha fazla çekik gözlü olmayan insanı salarsak ilerki nesiller de melez yani büyük ihtimalle çekik gözlü olmayacak, bu durum kalıtsal özellikleri değiştirebilir, ama böyle bir imkanımız tabiki yok, hatta ileride dünya da çekik gözlü olmayan insan kalmayacağı bile konuşuluyor.
Türkler badem gözlü diye tabir edilir, Türklerdeki çekik göz Uzak Doğululardan farklı yani. Ama Türk milleti kim ne derse desin çok melez. Kimse kimseye benzemiyor.
orta asyadan göçüp farklı ırklarla evlilikler yaşayalı kaç yüz yıl geçti bir düşün. Azıcık biyoloji ve genetik faktörler hakkında araştırma yap iyice anlarsın.
Türk dediğin bir boy değil ki, bir sürü dalı var, göçebe bir toplum olduğumuz için de hem coğrafi şartlardan etkilenmişiz hem de gittiğimiz yerlerdeki insanlarla etkileşime girmişiz. Bu yüzden tek tip bir ırka sahip değiliz. i.pinimg.com/.../...163fb8d4f343e04d4af96a2aa2.png
Yaa neyi tartisiuorsunuz turkler boy boy dur mesala oguzlar nogaylar gibi onlarda içinde boylara ayrilmistir turkiye yasayanlar oguz boyudur ve avrupaya yerlesenler gagavuz turkleri gibi genelde cekik gozlu demek kisa boylu demek bunu çözmuyor genetetik bunu dogruluyor ve ispatliyor simdi bu soruyu soran arkadasim genetik ve kemik yapisi turk olan nir milleti nasil turk degil diye biliyorsun anlamak zor
Şimdikiler Arap, Ermeni ve Rum kırması olduğu için. Kız alıp verdik. Haliyle genetik evrim şimdiki şekilde gerçekleşti. Tıpkı bir zamanlar göçmen olarak Slav topraklarına gönderdiğimiz Türk halkının, Avrupa'da mavi göz sarı saç cazibesine kapılıp pigment değiştirdiği gibi.
İklim şartları örneğin bozkırın rüzgarında gözler çekilen orta doğuda iklim şartları nedeni ile çekiklik azalır boy ve kıl artımı olur merak etme kan aynı kan ve oğuz boyunuj gözler hep böyle Örn Azerbaycan Türkiye Irak Türkmenleri
herkes ne kadar saçma yorum yapmış :D hani 1071 de anadoluya girdik ya buradaki kadınlarla evlendik çoğaldık kız aldık kız verdik gen haritamız değişti haliyle yüz ümüz boyumuz kaşımız gözümüz değişti :)
Yayilma sürecinde vs ille karisim olmustur saf bir ırk degil çoğu ırk zaten. Ben kendimi Türk olarak hissediyorum. bundan sonrasi da öncesi de beni ilgilendirmez ☺
Anadolu ya 1000 yıl önce geldik yıl bakımından emin değilim ama vaya eski yani hava şartları fizik ve yüz yapımızı etkiledi 1000 yılda yeter fenotipimizi değiştirmeye
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çünkü Türküm diyenlerin çoğu Kürt-ermeni-arap-fars-rum ve balkan kırmalarıdırlar:)) tiplerinde biraz belli oluyor😃
En İyi Cevaplar