felsefe nedir? sizin için felsefe nedir? felsefenin varlığı sizi olumlu ya da olumsuz etkiliyor mu? devlet adamlarının filozof olmalarını istermiydiniz? Neden filozoflar devlet yönetimlerinde olmamışlardır da onun yerine hep savaşçılar hükümran olmuştur?
devleti yöneten kişiler neden filozozlardan bir müddet yararlandıktan sonra onları yok etmek istemişler?
sizce bunların nedeni nedir hepsine olmasa da bir kaçına cevap vermek ister misiniz.
NOT: Bana göre felsefe inanılanın inanılmaya değer olup olmadığını araştırmaktır.
Felsefe nedir? sizin için felsefe nedir? felsefenin varlığı sizi olumlu ya da olumsuz etkiliyor mu?
Felsefe amerikanın oyunudur aslında yani demem o ki felsefe amerikan mitolojisine dayanır eski taktikler uygulanır bizim güçlenmemizi istemiyorlar rusyayla birleşirsek amerikaya karşı gelebiliriz ama merak etmeyin 2023te biz dünyayı fethedicez bütüngün haberlerde dolanan (özelliklede atvde) amerika işi gücü bırakmış bizimle uğraşıyor tarzı şeyler kesinlikle doğrudur Amerikayla dünyanın en gizli örgütü olan illumunati (ama nedense herkes biliyor) yeni dünya düzeni kuruyor ve bunu sadece biz türkiye farketti o yüzden sıkı durun arkadaşlar onların oyununu bozup yeniden tahta biz oturucaz o trump ta kendini dünya lideri zannediyor ama bizim reisimizin elini tutup kendine çekemedin o yüzden bizim reisimiz daha kuvvetli ve amerika bizden korkuyor
*Felsefe; insanın kendisi üzerine, yaşam üzerine, toplum ve evren üzerine düşünmesi sonucunda ortaya çıkmış bir disiplindir. Yani düşünce üzerine yapılan düşüncedir felsefe. Bilgiden ziyade bilginin aranması felsefeyi asıl yansıtandır. Felsefeye giden yol, sorular sormaktan geçer.
sorusuna verilebilecek en güzel yanıt; sorgulamanın temelidir. Hayatı, kuralları, dünyayı, ahlaki değerleri ve aklınıza gelen her türlü şeyi sorgulayan ve sorgular sonucunda da farklı anlamlar çıkaran bir bilim dalıdır. Gündelik yaşantımızda, aile hayatımızda, toplumsal yaşantımızda ve bilimum bütün alanlarda felsefe ve siyaset vardır.
Verdiğiniz bağlantıda farklı milletlerin farklı felsefe tanımlarına yer verilmiş. Felsefe tanımlanamax bence ama adam ranımlayabilmek için epey yırtınmış :)
Filozoflardan yönetici olmaz, çünkü filozoflar Aklı ve mantığı ön plana alır, yönetici ise bir çok yerde duygularıyla hareket eder. Sorunlara gerçekçi yaklaştıkları için yalan dolan cümleler kuramazlar. Filozoflar erdemli oldukları için yönetemezler, çünkü halkları yönetebilmek için temel şart erdem değildir. Riyakarlıktır, manipüle etmektir.
Felsefe philo sophia Bilgelik sevgisi demektir tarih boyunca bilgiyi seven pesinde kosan kisilere Filozof denmistir yunanca (Philosophos) Felsefe oldukca faydalı bir alandır bana felsefeyi sevdiren youtuber Diamond Temadır
Olumlu etkiliyor ve bence felsefenin varlığı insanın düşündüğünü ve insanın hayvansı tarafını yendiğini gösterir yani hem gerekli hemde insansıl ve yanlızca insansıldır.
Felsefe herşeydir; felsefe hiç birşeydir; hayatın özü, ontolojik hakikat arayışıdır; nihilizme giden yoldur; decadence sonrası engin arınmadır diyeyim şimdilik...