Bence felsefe, uçsuz bucaksız bir yoldur. Sonsuz cevap vardır.
Cevabın nedir?
+1 yılBen felsefe hakkında hiçbir şey bilmiyordum, dünya ile ilgili birkaç soru sordum kendime 13 14 yaşındayken, çok tuhaf hissettim artık odaklandığım şeyler tuhaf geliyordu falan, neden yaşıyoruz dünyadan neden var tanrı niye var falan, sonra bunların felsefe olduğunu öğrenince çok sevindim, çünkü ben bunu ruhsal problem olarak algıladım, felsefe hocama danıştım, ne zaman düzelirim diye ve bana dedi ki "Düzelme, hep böyle kal böylece bilinçli ve sorgulayan bir insan olmuş oluyorsun, yeterince zeki bir öğrencisin." ondan sonra daha derinlere inebildim tabi, insanın yapısına kadar her şey felsefede saklıymış meğer... Felsefe insan beyninin limitlerini çok zorluyor cidden, ama bir şeylerle uğraştıkça biz bunları algılayamıyoruz, fark etmek, algılamak, bakmak değil de görmek, büyük marifet.
13 Yorumla
Soran+1 yılSonuna kadar haklısın. Peki senin felsefi görüşün nedir?
- +1 yıl
şu an felsefede birinci seviyedeyim, tek farkedebildiğim gerçek var yani hayatta, o da;Hayatta farketemediklerini düşün, farkettiklerini gör, gördüklerini, yaşa, yaşadıklarını hatırla bunları yaparken bir şeye odaklanma, hayat boş, belirli bir mantığı olamaz, belki de olur, hayat ironik yani. Insanlarla ilgili tek söyleyeceğim şey ise;Insanlar sürekli değişir, işine geleni duyarlar, bir gün futbola merak duyarsın, bir gün kadınlara, bir gün kediye, bir gün her şeyden bıkarsın, bir gün her şeyden zevk alırsın, kısacası insanlara güvenme, kendine güven ve her şeyi yaşa, ölmeyi de, ölümden dönmeyi de, saçmalamayı da yaşa, saçmalamaktan korkma, en fazla ölürsün, bunları yaparsan ölürsün diye korkuyorsan zihinsel olarak ölmüşsündür, ama kuşlar uçmak istemese o kanatlar hareket eder miydi, bizden ne farkları olurdu. Sen hayatı yaşa, hayat seni yaşatmasın, zorla yaşamıyorsun, intihara geleceğim şimdi, intihar çoğu kişi için bağımsızlık, bence de öyle, ama tam bağımsızlık , hayattaki özgürlük.
Soran+1 yılEn güzel açıklayanlardansın bu düşüncelerini paylaştığın için teşekkürler ☺☺
En İyi Cevaplar
+1 yılFelsefe ilk olarak insanın nasıl düşünmesini bilmesi demektir sormak sorgulamak öğrenmek. Felsefenin gelişmediği bir ülkenin tam bir ülke olduğunu düşünmüyorum
03 Yorumla
Soran+1 yılSana katılıyorum. Peki felsefi görüşün nedir?
- +1 yıl
bir felsefi görüşüm yok. Felsefeyi realizm rasyonalizm gibi sınıflara ayırmayı doğru bulmuyorum sonuç olarak bu bir siyaset değil başkasının görüş ayrılıklariyla felsefeyi sınıflandırması seninde parti seçer gibi bunlardan biri seçmen anlamına gelmez bu senin düşüncen senin için doğru olan ney ise senin felsefen o dur bunun bir ismi olması gerekmez bence 😊
Soran+1 yılPekala senin felsefen nedir?
Felsefe caliliklarin arkasinda saklanmis essegi aramaktir aslinda orda ne cali var ne essek ara dur iste ama:n
011 Yorumla
Soran+1 yılFarklı
Soran+1 yılAçıkçası daha güzel görüşler geldi çoğu bazı bilim adamlarının görüşleri ile çok çok benziyor ama olsundu☺
Soran+1 yılSence benin aciklamadaki görüş nasıl onu yorumlayabilir misin?
Soran+1 yılYeni fikirler, yeni cevaplar, yeni düşünceler. Bu güzel birsey
Soran+1 yılBazen bende de devreler yanıyor anlamadığım onca şey varki😑
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
16Cevap
Felsefe kimi için bir araç, kimi için bir amaç bazısı içinse evrenin kendisidir.
10 Yorumla
+1 yılDüşünmektir, felsefecileri severim daha anlayışlı oluyolar farklı düşünelere ve zevklere karşı.
05 Yorumla
Soran+1 yılBende severim. Kendi kendime farklı aynı tür fakat farklı şekilde felsefeyi tanımlamaya çalışırım.
- +1 yıl
Evet bu yüzden seviyorum sizi işte, birşeye ne kadar iğrenç diyip yadırgamak yerine neden öyle olduğunu sorarsınız.
Soran+1 yılEvet ve farklı farklı bir sürü cevap bulmak hoşuma gidiyor. Anlamak düşünmek. Doğru düşünebilen herkes bunu yapabilir
- +1 yıl
Aynen öyle, keşke herkes böyle olsa
Soran+1 yılKeşke
+1 yılFelsefe binlerce soru ve sonsuz cevapsızlıktır bence..
018 Yorumla
Soran+1 yılCevapsizlik değil sonsuz cevaptir. Cevap çoktur hepsi farklı kisilere göre doğrudur.
- +1 yıl
Kesin bir doğru ve kesin bir cevap olamayacağından cevapsızlıktır da..
Soran+1 yılKendine göre doğru cevabı kabul edebilirsin. Onca cevap varken cevapsizlik demek saygısızlık olur.
- +1 yıl
Onca cevabın olup tek bir kesin doğrunun olmaması kaostur. Belki de sonsuz doğrudur demem daha yerinde olacaktı. Ama sonsuz doğru da benim için doğrusuzluğa çıkıyor. Yani kesinlik olmadıkça teorim yanlış sayılamaz.
Soran+1 yılKesin birsey felsefede olmaz bilimde olur. Çünkü herkesin farklı görüşü var herkes farklı düşünüyor zevkler gibi düşünceler de farklı. Yüzlerce filozof var ve hepsi kendi görüşünü savunur sevde cevapsizligi ce doğrusuzlugu savunduğun gibi.
- +1 yıl
Tamam aynı şey, zaten bilimle kıyaslamıyorum. Bilim gibi olmayışı, mutlaksızlığı ve bir sorunun herkese göre değişen cevaplarının toplamı benim için cevapsızlıktır; savunduğum bu..
Soran+1 yılBilim ile kıyaslıyorsun demedim ben açıklama yaptım kesin bir cevap bilimde olur diye. Felsefe zaten kendisi bir karmaşadır düşündürür, yeni görüşler çıkartır, araştırma yaptırır bunu yapabilen herkes yapar ve farklı görüsler çıkar. Cevap çok olur sonsuz olur. Ve bence bu iyi birşeydir düşünmek güzeldir. Tabii doğru düşünmek.
- +1 yıl
İyi bir şey tabii düşünmek.. Pekala anlaştık bu konuda ;) Doğru düşünmek konusuna girmeyim hiç :)
Soran+1 yılBence anlaşamadik😂
- +1 yıl
Düşünmenin iyi olduğu konusunda anlaştık yani :D Geri kalanında anlaşamamamız da güzel bir şey, benim tabir ettiğim binlerce cevaplı "cevapsızlık" kötü değil yani. Mutlak doğrunun peşinde değilim ama ideal bir yaşam için ideal bir doğru da gerek tabi :)
Soran+1 yılKendi cevabını kendin bulmaya ne dersin? Başka br şekilde anlat bakalım felsefeyi. Ama yalan yok yani görüşünü sevdim onca cevap verken kesin birsey yok bu güzel. Genis düşününce mantıklı geldi.
- +1 yıl
Zaten kendi cevabım mutlak olsa duruma cevapsızlık demem. Yani kendi cevabımı da tüm diğer cevaplardan en iyisi olarak görmüyorum. İddia eden kaybeder felsefede. Benim fikrim fikirlerin en iyisidir ancak sorunun mutlak cevabı değildir :) Çok teşekkür ederim bu arada.. Felsefe cevaplanmış soruların cevapsızlığıdır derim farklı bir tanım yapacak olsam ama o da aynı yere çıkar bir şekilde:)
Soran+1 yılAmaç da o ya farklı şekillerde aynı yere varmak varmaya çalışmak.
- +1 yıl
Aslında varılmak istenen kesin bir menzil de var denilemez yani felsefe bir amaç için değildir, felsefe sorular sormak ve sorulara cevaplar aramaktır. Cevaplar aranırken de sorunlara çözümler üretme sürecidir; yani amacı bu olmadan buna vesile olmuştur..
Soran+1 yılDoğru. Sevdim seni gizli üye ☺
- +1 yıl
Teşekkürler gizli soran, artık değilim :)
Soran+1 yılPekala ☺
- +1 yıl
Tamam o zaman :)
Geçim derdinden muaf olanların yapmaya zaman bulduğu boş muhabbetler bütünüdür
010 Yorumla
Soran+1 yılYanılıyorsun
- +1 yıl
1300 TL asgari ücrete şükretmeyi öğrenmiş bir milletimiz varken felsefe bilim ilim bizim neyimize. Bizim felsefemiz basit "hocam oruçken denize girsem makata su kaçınca oruç bozulur mu" bundan ibaretiz. Aziz Sancar kanserin tedavisini burada değil Amerika'da buluyorsa bu Türkiye'nin utancıdır.
Soran+1 yılSen böyle düşünürsen senin gibi düşünenler çok olursa, daha çok aziz sancar gibiler yurt dışında tedavi olur. Çünkü gelişmek için ugraşan bir milletimiz yok.
Soran+1 yılUmarim geliriz. Umarım aynı görüşü paylaştığın kişiler çoğalmaz.
Soran+1 yılTabiki senin görüşün karşı çıkmam doğru değil fakat doğru bir görüş değil bence
Soran+1 yılBurada felsefe görüşünü anlamaya çalışıyorum sen hakaret ediyorsun gerek var mı? Ne hakarete ne senin gibilere.
Soran+1 yılTers gitmiyorum farklı görüşleri anlamda çalışıyorum bir senle böyle ters düştük senin gibiler derken ben hakaret anlamında bahsetmiyordum.
felsefe oturduğun yerden en güzel hayalleri kurmaktır
00 Yorumla
+1 yılparçalanası bir şey = )
01 Yorumla
Soran+1 yılYani
bu sandalyenin burda olmadığını bana ispatla
07 Yorumla
Soran+1 yılEğer o oradaysa onun orada olmadığını kimse ispatlamaya çalışmazm
Soran+1 yılDaha önce hiç duymadım. Tanrının varlığını ispatla sorusunu çok duydum
Soran+1 yılBende din ayrımcılığı sevmem de yapmamda yapılmasınıda istemem tabiki var bir yaratan. Evren kendi kendine oluşmaz. Agac kendi kendine büyümez bunları planlayan düşünen yapan var.
Soran+1 yılEvet
+1 yılFelsefe yolda olmaktır
03 Yorumla
Soran+1 yılKarl jarperes " felsefe hep yolda olmaktır" demiş sende ona katılıyorsun bende öyle
- +1 yıl
Aynen oyle
Soran+1 yılGuzel
+1 yılÖznelleşmiş sanatsal dil.
04 Yorumla
Soran+1 yılBiraz daha açar mısın?
- +1 yıl
İnsanların öznel fikirlerini edebi ( sanatsal ) bir dil kullanarak sunması.
Soran+1 yılEVet mantıklı sevdim☺
- +1 yıl
:) :)
+1 yıltek soru sonsuz cevap
02 Yorumla- +1 yıl
kabul etmemek vardir
Soran+1 yılEvEt sonsuz cevap vardır çünkü her filozofun ve bilim adamının düşünce tarzı farklıdır bunun için farklı görüsler farklı cevaplar ortaya çıkar.
+1 yılsonsuz düşünceler ya. uzun hikaye iste 😉
20 Yorumla
+1 yılFelsefe soru sorgulamaktır.
01 Yorumla
Soran+1 yılCampanella "felsefe eleştiridir" demiş seninki de ona benziyor haklısın. Felsefe sorgulamak bir neden aramaktir.
+1 yılÇook severim felsefe 😂
05 Yorumla
Soran+1 yılBende.
- +1 yıl
Benim lisedeyken 5 düşmüştü
Soran+1 yılBenimde öğretmeni pek sevmezdim görüşlerimiz çok zitti. Ve buna rağmen 5 ile geçmiştim çünkü sonuna kadar kendi görüşlerimi oralara koymuştum.
- +1 yıl
Ooo harikasınn
Soran+1 yılTisikkirlir 😂😂
+1 yılGarip bir olay ya. f
06 Yorumla
Soran+1 yılTanimlaya bilir misin?
- +1 yıl
ya felsefe bu saatte yapılmaz ki ama :'(
Soran+1 yılKısacık be merak ettim senin tanımını
- +1 yıl
:) ya ufff. neyse atıcam sana özelden
Soran+1 yılBana özelden nasıl atacaksın gizliyim😂
- +1 yıl
ben bulurum seni 🤗🤗🤗
Beynin karar vermedeki en önemli ihtiyacı
06 Yorumla
Soran+1 yılYani düşünmek midir?
Soran+1 yılOnu biliyoruz zaten daha farklı şekilde açıklama yapabilir misin? Sever misin düşünmeyi
Soran+1 yılSadece karar vermek de değil bir çok sendeki kararın bile değişiyor insan kendini sorgular hale geliyor. şahsen bu benim hoşuma gidiyor
bence önüne çıkan bütün engelleri almaktır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDüşünmek sorgulamaktır
03 Yorumla
Soran+1 yılT. Hobbes " felsefe yapmak doğru düşünmektir " demiş sende ona katılıyorsun sanırım
Cevap sahibi+1 yılEvet :)
Soran+1 yılGuzel
+1 yılFelsefe Budur.
08 Yorumla
Soran+1 yılNedir?
- +1 yıl
Düşünmeni sağladı mı
Soran+1 yılFelsefe birçok şey olabilir herkese göre felsefe farklı. Senin orada budur dediğin şey nedir? Budur dediğinde benim acaba neyden bahsediyor diye düşünmem mi?
- +1 yıl
Mantıklı olarak düşünmen neden buraya nokta koydu burada noktanın anlamı ne olabilir gibi
Soran+1 yılNOKTA her cümle sonuna koyulan bir ifade olduğu için onu düşünmedim.
- +1 yıl
Sadece nokta için söylemedim bak şu an bile felsefe yapıyorsun 😜
Soran+1 yılİçme işlemiş 😂
- +1 yıl
Kesinlikle 😂👏🏻
gerçekliği aramak
00 Yorumla
+1 yılMerak
00 Yorumlabeyin yakan olay
05 Yorumla
Soran+1 yılGarip
Soran+1 yılAynen öyle. Benim hoşuma gidiyor onu yapmak ama rahatça anlayabiliyorum benim degil karşı tarafın yanıyor devreler😂
Soran+1 yılYok yok psikopat felan değilsin 😂
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem