Sebeplerini açıklayanlara +1
Ankara
İstanbul
Farketmez
Diğer Şehir
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
agustos ayında ank ya teyın le geldım.
memur kentı duzenlı falan
ıstanbula gezmeye gıttım 10 kez falan
Ankara da trafık sorunu az yok dencek kadar az
ıstanbulda trafık cıle
ank da ıstanbuldan kalır yanı yok
eglence mekanları cafeler publar vs ler hersey var.
maddı olarak da ıstanbuldan bır tık ucuz dıye dusunuyorum.
tabı tercıh sızın.
teşekkürler teknik bir detayda içeriyor. faydalı olduğunu düşünüyorum yorumunuzun.
Konu ben değilim. teşekkürler.
İstanbul'da yaşamak çok daha ağır basar. İstanbul Ankara'ya göre daha büyük daha gelişmiş bir şehir. Kuzeyide güneyide, karadeniz ve marmara ile çevrilmiş bir ilimiz. Sosyla ortam, iş olanakları, eğitim, kariyer fırsatları vs çok daha iyi Ankara'ya göre. İklimide yine Ankara'ya göre çok iyi.
mantıklı bir yorum. Ama trafik?
Metro, metrobüs ya da deniz yolu tercihim genelde.
karayoluna işin düşmüyor mu?
Özel arabamda değilsem genelde evim metrobüse 5 dk olduğu için onu kullanıyorum. Diğer türlüde trafik olduğu saatler zaten belli öyle pek problem olmuyor gözünde çok büyütme. Bu büyüleyici şehrin o kadarda kusuru olsun :)
sen olayı çözmüşsün.
istanbuldaki olan şey yaşamak değil yaşamaya çalışmak. çilenin 50 tonu ya da istanbulun suçune ya da trafikten önce 50 fırça darbesi gibi bir yaşam. İstanbul'da bir insan neden yaşamaya çalışmak ister ki anlamıyorum...
bilmem
antalyaya git bir aşık ol dön derim...
çok ilginç. neden antalya?
orda okudum ve çok güzel bir yer... giden herkes yerleşmek istiyo...
anladım da aşk konusu ilginç? Yani bu konuda pek konuşmam ama Antalyada bulacağım ne var, Paris'te olmayan, mesela...
parisin nerden çıktığıyla ilgili bir fikrim yok :D yanlış cevapla karıştırıyor olmayasın :)
Bende onu diyorum. İstanbul ve Ankaradan bahsederken nasıl antalya çıktı ortaya bir aşk meselesi gibi. bende Parisi ortaya attım
ikiside yaşanacak yer değilde ondan... doğma büyüme ankaralıyım bir misafirin gelse gezdireyim diyeceğin yer yok. istanbulsa çileden başka bişey değil. ikisinde de yaşamak diyemiyorsun ama illa birini diyorsan Ankara istanbuldan daha sakin ama türkiyede gittiğim yerlerden en iyisi antalya... sakin güzel huzurlu...
şimdi anladım. evet haklı labilirsin bende hamburg ve tokyoya bayılmıştım.
o zaman beğendiğin yerlerde yaşa tokyo fena değil orda hayat kurmalısın bence senin için en mantıklısı da o :D
:) sağol.
ne demek sana doğru şehri buldurduysak sonunda o mutluluk bize ait :D
doğru şehir olduğu için değil fikirlerin için.
İzmir 💕
anlatılmaz yaşanır İzmir
Kesinlikle
Cevap
24Cevap
İstanbul berbat bir şehir ahlak yok olmaya başladı savaşlar kavgalar hep orda huzur bulamassın ama Ankara bağcıları olsun igoana kertenkeleleri olsun darbe günü vatandaşın tankın altına yatma ları olsun helal olsun la.
ne alaka anlamadım?
Ben insanlara güvenmek isterim. Evden çıkarken cuzdannina sahip çık denilmesi yerine akşam görüşürüz diye öpülerek uğurlanmak isterim
Evet...
Tabi ki Ankara istanbula nazaran daha düzenli evet resmi denizi yok ama İstanbul dan geri kalır hiç bir yanı yok.
evet. haklı olabilirsin
Para varsa geçim derdin yoksa İstanbul da yaşamak Galata köprüsünde sabahlamak Karaköyde vapur iskelesinde akşamlamak balık tutmak oltacılarla muhabbet etmek güzeldir
evet.
bence bursa :) doğa, deniz, sosyal yaşam ulaşım herşey var :)
yeşil bursamız...
aynen güzel şehir. tabi iş vs için de uygunsa
bir kere deniz, tarih, ulaşım, imkan, insan hepsi var. Ama geçim standartları yüksek
Haklısın. Paran varsa ne rahat.
İstanbul da doğdum büyüdüm ailem 50 yıldır burada ama tek maaşa ev çok zor bide kira ise tek maaş ile güzel evi unut
haklısın
Aynen
Çalışmasam İstanbul'da yaşardım keyif için ama izmiri seçiyorum yaşam için 😃 not : ankarada yaşıyorum sayılır 😃
evet İzmir farklı
Trafik iğrenç
Yozlaşma
Kargaşa
Insanların saygısı yok
Güven yok
Dostluk yok
Yani mega şehir igrencliktir ikiside birbirinden bookk
İstanbul deniz var guzel azcik
sağol
İzmir hem kızları güzel hem insanlar samimi bir tek belediye başkanı çalışmıyor ama idare edin
:)) İzmir konusu ayrı.
ankarada kaldım. yaşanılacak yer. istanbulu gördükten sonra karar verecem : )
güzel.
İzmirde yaşamak diyorum ve konuya başka bir boyut getiriyorum
ben onu sıralamaya sokmadım. O ayrı bir konu. Yani İzmir karşılaştırılmaz , yaşanır.
Aynen öyle katılıyorum
parası olupta büyükşehirde durana şaşıyorum
neden?
3 km yi 45 dk gidiyorsam orda neden durayım param varsa boşuna çile
Ankaraya yerleş. Olmaz mı?
işler güçler
İstanbul çok karabalık ya en iyisi Ankara
evet.
Paran varsa İstanbul daha iiyi
olabilir. varsa tabii.
ege bambaşka
evet.