Yalnızlık nedir? Yalnız kime denir? Bir dağ başında inzivaya çekilen ihtiyar mı daha yalnızdır, yoksa bir panayırın ortasında ne yöne gideceğini bilmeden öylesine yürüyen, kendisine çarpan insanlara boş gözlerle bakan birisi mi? Bazı insanlar yalnızlığı sevdiğini söyler. Ama bizim sevdiğimizi söylediğimiz şey gerçekten yalnızlık mıdır? Yoksa kendimizle zaman geçirmeyi mi seviyoruz? Gerçek anlamda yalnızlığı kim sever ki? Yani kalbine mukabil bir kalbin olmayışı kimi sevindirir? Kim ihtiyaç duymaz ki kelimelere ihtiyaç duymadan halleşebileceği bir dosta? Yanında olduğunu hissettiğinde huzur duyacağı bir ruhu kim aramaz ki? Gözlerine bakınca ruhunu okuyabilecek kadar yakınında olduğumuz kaç insan var hayatımızda? "Ben"liği "biz"de eritebilen "bir" olmuş kaç ruh var çevremizde? Yoksa dünyadan ve fanilerden beklenilmeycek kadar büyük bir hayal mi bu tüm söylediklerim? Yine ne çok soru birikti böyle…
Yalnızlık gül bahçesinde ki tek bir papatya. Çevrende o kadar çok insan var ama buna rağmen yalnızsındır. Yalnızlığı sağlayanlar aslında biziz. Birinin yanında olmasını istiyosun bu belkide hiç yanında olmayacak birisi o olmayınca yalnız hissediyosun. Yalnızlık aklında kalbinde olanın yanında olmayışıdır. O kadar gürültü ses var ki çevrede ama biri bile sana hitap eden bir ses değildir. Hep başkalarının konuşmaları başkalarına seslenmeleri o korna sesleri o siren sesleri hiç biri senin için değildir. Yalnız kalmak gereksiz bir gürültüden ibaret. Yalnızlık seni anlayacak kimsenin olmamasıdır
bir arkadaşım vardı böyle anlat kardeşim içine atıyon felan hep derdi dayanamadim bir gün anlattım kardeşim Allah uzun ömür versin bizimde derdimiz sıkıntı miz varda senin için çürümüş sen ölmuşsun lan dedi bak hiç abartmadan söylüyorum çocuk yanımdan koşarak ayrıldı o hesap seninki de
bir arkadaşım vardı böyle anlat kardeşim içine atıyon felan hep derdi dayanamadim bir gün anlattım kardeşim "Allah belanı versin" bizimde derdimiz sıkıntı miz varda senin için çürümüş sen ölmuşsun lan dedi bak hiç abartmadan söylüyorum çocuk yanımdan koşarak ayrıldı o hesap seninki de (otomatik düzeltme )
Kardeşim moralini bozmak gibi olmasında dipteyim sandığın her An yeni bir çukurun olduğunu görüp oraya sürükleniyor insan hiç bir zaman en kötüsü diye birşey yok hepsinin beteri var şükretmek lazım dicem de bende pek yapmıyorum yapsak belki düzelirixde yapamıyorum
En İyi Cevaplar