Muhasebeci Songül G. (21) ve Mehmet G. çifti 2016'da evlendi. İddiaya göre düğünde takılan 5 adet 22 ayar altın bilezik, bir altın takı seti, 3 çeyrek altın ve 3 adet gram altını kayınvalide Nermin G. evinde korumak amaçlı emanet olarak aldı. Düğünden 5 ay sonra eşinin askere gitmesi üzerine genç kadın, bir ay boyunca kayınvalidesi ve kayınpederinin yanında kaldı. Bir süre sonra kayınvalidesinden altınları isteyen gelin olumsuz yanıt alıp eşini de bu konuda ikna edemeyice soluğu mahkemede aldı. ADLİYELİK OLDULAR Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın güveni kötüye kullanma suçundan başlattığı soruşturmada ifade veren Songül G. "Gelinim altınları harcar diye oğlum askerden gelene kadar evimde muhafaza ediyorum" derken, İbrahim G. de kapkaç ihtimalini gerekçe gösterdi. TCK'da "güveni kötüye kullanma" suçu için 2 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.
Tabiki de, gelin ve damatta kalacak. Lakin bu durumun güvenlik zafiyeti olması sebebi ile gelin veya damattan birinin ailesinde kalması ön planda halkımız içinde. Diğer maddelerin başına bir şirketten altın kasası kiralamak ya da bankada altın hesabı vb. Gelelim yaşanan olaya, gelin altınları ne amaçla istiyor? Bunu soran olmuş mu? Günümüzde insanları akıl almaz şekilde dolandıran insanlar var. Bunu sorup konuşup uygun bir iş için istiyorsa verilebilir. Yalnız doğrusu, hayati bir mesele olmadıktan sonra kocası ile istişare ederek bu meseleyi çözüme ulaştırması gerekir. Altınlar gelinindir, gelinin süsüdür. Kimse gasp edemez. Gelinde Aklı başında hareket Edip altınları hibe etmemeli.
Ben olsam vermezdim hiç 5 bilezik bir takı seti nedir ki 3 çeyrek 3 gram altında çok birsey değil çok olsa bile ben korurum kaynanam altınları koruyamayacagimi düşünüyorsa oğlunu niye emanet ediyor bana.. Zaten takılar bana takilmis istersem takarim istersem satarim kime ne..
Geline aittir gösteriş olsun diye takılıp Sonra alınmasıda ayrı bir saçmalık sonuçta gelin tarafıda takıyo takı gelinin ve damadın hakkı onlar sonuçta onlar evleniyor saçmalığa bak yaaaa
Altın küpe yüzük gibi ziynetler geline aittir. Damadın anasında ne işi var. Evde bir kasa yapılır içine konur şifreyi sadece gelin ve damat bilir ya da bankada ortak bir hesap açılır oraya yatırılır. Çiftler altınların kullanımı ile ilgili birbirine danışmalı fikir almalı ortak hareket etmeli! Altını istemek hakkı ama ne için istediğini beyan etmeli geçerli bir nedeni olmalı ben askerde iken altın altın diye tutturan vermeyince boşanma davası açan kadın ile işim olmaz defolsun gitsin!
Altınlar damatta kalmalı ihtiyaç halinde ailesi için kullanabilsin diye. Ha askere gidene kadar babasına muhafaza etsin diye vermesinde bir sakınca yok bence. Burada eğer gelin 1-2 parçayı takmak için istiyorsa geline vermek zorundalar tabi ki. Ama yok gelin hepsini istiyorsa bu da düşündürücü bir durum. Şahsen oğlum bana emanet etmişse o söylemeden bende vermezdim. Neticede emanet..
Anne oğlu askere gitmeden önce almış. Karşılıklı rızaya dayanarak vermiş. Kayınvalidesi üç günlük gelin Altınları alıp kaçabilir çocukta Asker de ne olur ne olmaz düşüncesiyle askerden dönene kadar muhafaza etmiş. Haberlerde görüyoruz evlenen çiftlerden düğün de takılanları alıp kaçan dolandıran genelde kadınlar oluyor. Bu olaya hiç bir ceza verilmez. En fazla boşanırlar olur biter.
Altınına tüküreyim üç bilezik için gidip boşanma davası açacak kadar aciz bir insanla evlenmeyi nasip etme yarabbi Parada hiç gözüm olmadı o altınları altına yatırsın şimdi Kimde kalmalı diye bişey olamaz sen-ben kavgası başladıysa o evlilikten bir book olmaz
Gelin-damada ait ortak bir hesapta olması gerekir eğer aileler alacaksa düğünde neden takılıyor ki gösteriş amaçlı mı? Bu kadar saçma bir olay görmedim ben..
2 yıl değil 10 yıl versinler o kaynanaya. off o suratsız kaynanalardandır kesin hepsi girsin içeri kızları üzmesinler. burdan o karısını haksız yere ezdiren kocalarada sesleniyorum sizin gbi erkeğin ben ta a..
Gelinin kendi mali güven yoksa zaten evlilik olmaz hazır adliyeye gitmişken kendine güven duymayan insanlardan da ayrılmayı akıl eder umarım. Koy kasaya kaçıncı yüz yildayiz
Bence ne gelinde kalmali, ne kaynana da... Ortak bir hesap açilmali, kari ve koca, ve o hesapta kalmali altin. Ve iki esin imzasi olmadan o hesapta o altina dokunulamamali.
Tabii ki kadında kalmalı. Mehir denen şeyin yerini alıyor ve ayrıyeten yarın öbür gün boşanma gibi bir durum olursa erkek yine başının çaresine bakar kadın her koşulda çalışamayabilir o yüzden bi garantisi gibi bir şey olur.
En İyi Cevaplar