Herhangi bir sorunda hayat arakadaşınız haklı olduğunuz halde sizi ailesine karşı kormasa tepkiniz ne olur?

Merhaba,
Hayat arkadaşı dediğin , her türlü duruma karşı eşini dışarı karşı savunmalıdır. Ailenin tamam yadsınamaz bir vefakarlık ve fedakarlığı olmuştu geçmişte , ama artık onlar bir akrabadan ibaret olduğunu eş kişisi idrak etmeli. Zira aileyi aile yapan , karı kocanın birbirine kenetlenmesi ve bundan doğan güçtür. Ama aile karşısında eşini ezdiren kimse , evliliğinde de pek mutlu olacağını sanmıyorum. Zira insan aynı yastığa baş koyduğu insana karşı çok daha vefakar olmalı.
İyi günler
TD
Bunun birkaç nedeni olabilir , birincisi eşin çok vefakar olması , seni savununca kendisinin ailesine karşı "ihanet" içinde olacağını düşündüğü için sessiz kalıyor.
İkincisi ise , ailesinin yaşlı olup , herhangi bir sağlık sorununda kendisini bu yüzden sorumlu tutmama isteği. Bunlar harici üçüncü bir neden ise , sokak deyimi ile "Kuyruğu dik tutmak" yani eşini görmemezlikten gelip , "Ben eş sözü dinlemem" maçoluğu göstermeye çalışmasıdır. Bunlar arasındaki seçimi bir sen bilebilirsin elbette.
sokarlar öyle işe birader o zaman niye evlendin ki ailesine karşı korumayacaksa başkasına karşıda korumaz pısırıklık yavşaklıkk boyutuna geçmiş demek ki yalayan insanları hayatta sevmedim sevmem...
Orda sessiz kalirim yalniz kaldigimiz ilk anda ona dusuncemi soylerim. Sen beni hakli oldugum halde ailene karsi savunmadin koruyamadin. Sen ile ben "biz" olamamisiz. Sana guvenip sana yaslanamayacagimi anladim. Icimde sana karsi birseyler yikildi bu evliligin yuruyebilecegini sanmiyorum. Derim
Yaşıyorum bunu zaman zaman... Neden bir şey yapmadın diye sorduğumda uzamasını istemediğini veya sıkıldığını söylüyor.
Bir süre küsüyorum başka bir şey yapamıyorum :/
Cevap
10Cevap
Yallah derim annenlerle mutluluklar. Pısırık insanı sevmem.
Artık başının etini yerim. Kurtulamaz dilimden..
Önceliği kendi kurduğu aileye, bizim ailemize verecek.
Bir daha aynı davranışta bulunmaması konusunda telkin ederdim. Ortada bir haksızlık varsa haklı olanın hakkını teslim etmek zorunda herkes.
Sahici adammis derim. Tarafsiz kalmayi basarmis, kendimi koruyacagima inanmis.
Tarafsız kalması ilişkilerin ömrü acısından daha iyi ben kendimi korurum 😈
Eğer ailesini de eşimi de seviyorsam zaten tarafsız kalmasını isterim
Ben bir erkeğim kimsenin korumasına gerek yok ama buruk olur yani bu durumda haklıysam eğer.
Keyfi bilir ben zaten kendimi koruyup açıklarım ailesiyle arasını açmasına gerek yok benim için
Aile değil de başka bir taraf olsa belki sert bir tepki gösteririm. Aile olunca iş değişir.
Gitsin ömrünün geri kalanını ailesi ile geçirsin derim.
Arkam da durmayacak adamın arkasın da durmam.
Eşimin ağzı dili yok mu? O karışmasın zatem
Buna dayanmak zor olurdu
İlişkimi gözden geçirirdim
Bilemem bende aynı şekil davranırım
kadınımı her türlü savunur kollarım.
Sevişmem onunla:)
Kinlenirim
Eşimden soğurum
Adammiymis o kardeşş
Sıkıntılı bir durum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar