Bu tarz kavgalar çok çıkıyor bazen bu durum evlenen iki kişinin yuvasını bile yıkıyor..
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Merhaba,
Daha önce de eş, dost, akrabanın yaşadığına tanık olduğum bir durum bu. Mesela nişan olur , düğün masraflarını kız tarafı karşıladığı için kızın annesi alır (bana biraz ters gelse de) , Düğün olur , düğün masraflarını erkek tarafı üstlendiği için damadın babası alır (bu da bana ters). Kavda çocuk ile baba arasında çıkarsa çıkar elbet , zira insanın kaç kere evladını evlendiriyor ki , altınlar takılar çocuklara armağan edilsin kafasındayım ben.
İyi günler
TD
ailelerin birbirlerine girmeleri çok saçma
paralar bizim olmalı :))
malesef düğünlerde çıkan kavgaların en büyük sebeplerinden birisi. takılan altınlar gelinle damadındır. kural budur. neden taraflar senin benim kavgası yapar hiç anlamam. benim erkek tarafında takılan altınları da kayınvalidem alacaktı ama. ben uyanıklık yapıp hemen çantama attım. isteyemediiii :D ama var ya içi gitti. öteki gelininkileri almıştı. ben katırmadımm. :)
var var çok oluyor bu tarz kavgalar. sonuçta kendi çocuğuna gidecek para altın... neymiş o da o altınları ona takanlara takacakmış :/ ne diyelim Allah kayınvalidelerin kalbine merhamet versin :)
Bizde sadece geline ait oluyo. damat bile alamiyo
Yaptığın doğru bir şey değil kayınvaliden haksız değil erkek tarafına takılan altınları almalarında problem yok. Sana kendi taktıkları altın bilezik varsa ve kız tarafının taktıklarını alamazlar. Aslında gelin ve damata takılan taķılar, ailelerinin birzamanlar başkasına takmış olduklarının geri gelmesidir yani bir saadet sinciri var ortada. Düğün içinde kayınpederin masraf etmiştir birsürü ne olacak şimdi onlar maddi durumlarıda iyi değilse o takılanlara güvenmiş olabilirler. Bunda bir problem yok takıları çocuklar kendi malı gibi görmemeli takı bir gösteriden ibaret sadece herkes taktığını geri istiyor vermessen sağda solda lafını yapar size küserler. Oraya gelen büyük çoğunluk sana o takıları sen olduğun için takmıyor ailen için takıyor sen böyle yaparsan insanları zor durumda bırakmış olursun resmen gasp etmişsin aynısını kocan yapsa ne yapardın acaba.
Düğünü erkek tarafı yaptığı için, takılan paralar ve küçük altınlar falan erkek tarafınındır. Zaten o parayla da düğün ve ev kurma masrafları ödeneceği için, çift borçsuz harçsız devam eder hayatlarına. Ama paragöz kız tarafları da gördü bu gözler, haysiyet ve asalet olmayınca öyle oluyor maalesef.
Cevap
17Cevap
Kimsenin huzurumu kaçırmasına izin vermem. zaten takı evlenen eşlere aittir normalde. benim ailem asla karışmaz , eşimin ailesi karışırsa da eşimle ailesi halleder , takı için , para için kimseyle kötü olmam ben kuzu
Dimi ama :-)
Takı olayını zaten saçma buluyorum. millet hediye adı altında resmen geleceğe yatırım yapiyo ben sana 10 gr altın taktım sen benim oğlana 9 gram getirdin diyen bile çok 😂
takılar paralar çifte verilmeli.. eşle işbirliği içinde olunursa bu mumkun.. ben vermem sizi bilmem :)
bende yıkarım o takılana mı güvendi.. zaten borç yapıp düğün masraf yapılıyor takılana güveniyorlar.. yoksa bütçene göre yaparsın.. baştan keserim sonuçta çiftlere hediye onlar yeni bir yuva kuruyorsun paraya daha çok ihtiyaç oluyor
Aİlelerin Çiftelerin hakkı olan paraya göz Dikmesine aşırı sinir oluyorum 😡😡 abartmıyorum sörf bu yüzden daha başlamadan biten evlilikler var ne yazlık ki
kaynanam napacakmış o yaştan sonra o kadar altını :D
Böyle bir kavga mı varmış? Nesini kavga ediyorlar anlamadım ki?
Kavga edeni görmedim. demek ki sende karagözlük var
Bu durum evlenen kişilerin gelenek ve görenekleri ile alakalı bir durum olsa da, bu zamanda böyle şeyler çiftlerin arasını bozmaktan başka bir şey değil.
İlkel olarak görüyorum.
Kabahat gelinle damatta kimseyi işlerine karistirmamalari lazım kardeş
Ablam nişanlandı daa evlenmeden kavga çıkmış 😂 yine iyi düğünden sonraysa fndbdb
Gerek yok böyle kavgalara
Kadın dediğin uyanık olup südyen bankı dolduracak 😂
Kötü mü dedim
Herşey aile saadeti içün :-D
Düğündeki takılar erkek tarafında kalır nisandakiler kızda kalır bunlar net bizde
Aileler derken. Para evlenen damatla kızın olur. Yok para mara kimseye hatunum da dursun.
yani kavgaya gerek yok bana verin ben siz eşit veririm :D
:) arkadaşımın annesı ıle kız tarafı bırbırıne gırdı nişan alışverişinde anlatsam şok olursunuz :)) yüzükler atıldı mahkemelıkler Şu an
Bu kadar takı için gelini bile harcarım:)
Seni de...
Bizde adettir tüm takilar geline ait olur damat bile alamaz
Takılan ne olursa oldun evli çiftlerde kalmalı..
Görgüsüzlük ve kalitesizliğin göstergesidir
Genç çiftin olmalı
İstemesek de oluyor ne diyelim ki gadasi
Para bu hersey olur
Görgüsüzlükten baska bisey degil...
Bilemedim :)
Rezil bir durum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar