Anne olmadığım için o kısmını siz kadınlara bırakıyorum. Ama sanırım doğru baba veya anne olmak öyle sanıldığı kadar kolay değil. Katılıyor musunuz? #PrensesinBabası
Her erkek ebeveyn olabilir ama her erkek BABA olamaz öyle değil mi?
Üremek dünyadaki tüm canlılara verilmiş bir özellik. Bir bitki bile üreyebiliyor. Ama tutup onu anne-baba diye nitelendirmiyoruz. İnsani boyutuna da gelecek olursak elbette çocuk sahibi olan herkese bu ünvan veriliyor ancak herkes bunu haketmiyor.
Evet, hep bir kızım olmasını isterim. Ama sokakta gördüğüm bazı çocuklar (erkek veya kız) beni korkutuyor. Çocuk yetiştirmek özellikle günümüzde çok zor.
Tek başına yaşamaya çalışmak yeterince zorken o sorumluluğu göze alıp elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışmak fazlasıyla özveri istiyor. Başarabilenleri tebrik etmek gerek.
Baba olmak da anne olmak kadar zordur. Her insanin isi degil. Bazilari kendi cocuguna anne ve ya babalik yapamazken. bazilari her cocuga karsi o sicaklikla yaklasir
Şunu savunurum her zaman: Herkes ebeveyn olmamalıdır. Anne baba olmak tam zamanlı bir iştir. İstifa edemezsin, tatile çıkamazsın. Kendini hazır hissetmeyen bireyler anne baba olmasınlar.
Tavuk yumurtlarken horozun içi sızlar. Bir insanlığımızı kaybetmemiş olsak horoz kadar olamıyormuyuz. Tecavüz şiddet istismar bunlar insani şeyler değil hatta hayvanlardan bile aşağılık varlıklar (malum horoz iç sızlar)
@Kawasaki_Ninja ama annelik duygusu cok farkli bebegi karninda tasirken kucagina alip o masum yavruyu emzirirken daha merhamet duygusu gelisiyor sanki daha farkli bakiyor hayata ben inu vurgulamak istedim bir babanin bu sekilde yogun duygular besledigini sanmiyorum ben esim bile söylüyor bana bunu
Doğurup çöpe atılan bebekler var. Annesi tarafından ölüme terk edilen bebekler var bunlar kadının şevkat eksikliğini göstermez. Kadınlar evlatlarına karşı bu şekilde fakat düşmanı olan bir başka kadının bebeğini ölüme terk edecek kadar acımasız olabiliyorlar. (İstisnalar kaideyi güçlendirir) Erkek kadının ve çocukların kendilerine Allah'ın emaneti olduğu bilincinde olduğu sürece değil insan kedi köpek eniğine bile merhamet gösterir.
@pesyok şiddet uygulayan derdini sözlerle ifade edemeyip sorunlarını kaba kuvvet ile çözeceği yanlışına düşen sığ düşünceli kişiler ve hayvanlardır. Yani kaba kuvvet orman kanunlarının olmazsa olmazı, biz insanlar için daha medeni ve akıllıca çözüme ulaşma yolları mevcut 😊
@Kawasaki_Ninja neden Allahin emaneti bilincinde oldugundan merhamet gostersin ki. Kendi bedeninin parcasi caninin bir parcasi bilinciyle daha merhamet gosterir
En İyi Cevaplar