Günümüz ilişkileri genel olarak çıkara dayalı olduğu için koşulsuz seveni bulabilmek, dört yapraklı bulmak gibi. Sizin koşulsuz seveceğiniz ya da sevdiğiniz birisi var mı hayatınızda?
En gerçek ve koşulsuz sevgi annelerinin çocuklarına beslediğiymiş. Siz birisini koşulsuz sevebilir misiniz?
Çok zorlama bir yorum olacak ama neyse. Mesela aynı hastanede doğum yapan iki anneyi düşünün ve artık nasıl olduysa çocuklarının karıştığını. Bu bir şeyi değiştirir mi? Anne çocuğun kendinin olmadığını bildiği sürece kendi çocuğuymuşcasına sever diğer annemiz de öyle. Peki aradan 20 yıl geçtikten sonra gerçek ortaya çıktığında. 20 yıl büyüttüğün emzirdiğin altını temizlediğin çocuğun kendinden olmadığını öğrenirse bu bir şeyi değiştirir mi? Ya da çocuk anne demeyi bırakır mı? Hayır bırakmaz. Tabi ki şok etkisi bırakır ama o kadar da bir şey değişmez. Burdan sevgiden ne anlıyoruz? Bir insanı severken onları kavramlara mı sokuyoruz? "Evlat , anne , baba , arkadaş , sevgili " Daha demin verdiğim absürd örnek te o anneye hangi bebeği verirseniz verin bu sizin çocuğunuz denirse bir şey fark eder mi? Ya da yıllarca kardeş büyüdüğünüz , bildiğiniz birinin aslında üvey olduğunu öğrenmeniz bir şeyi değiştirir mi? Kan bağı yüzünden sevmek zorundayız. Aslında kan bağımız olmayan birini de aynı şiddete sevebiliriz. Aslında herkesi istisnasız sevebiliriz. Önemli olan bizdeki karşılığı ne? Onu ne olarak görürüz? Hangi kavramdır bizim için? Bir Anne bir baba bir kardeş?
@saçmahayattsaçma. Vardır. Daha doğrusu vardı. Hayvanlar için bahsedebiliriz rahatlıkla (iç güdü ) ama insanlar için eskidendi iç güdü çook eskiden zamanla köreldi. Hayvanlardan fazlamız zeka eksiğimiz iç güdü. Biyolojik çekim gücünün bizde olduğunu çok düşünmüyorum. Varsa bile bence hissedemeyiz
@saçmahayattsaçma. Ayırt edebilir. Kanıtları mevcuttur. Onlar koklayarak anlarlar. Köpekler güzel bir örnek. Birbirlerini koklarlar. Seni de koklarlar öyle tanırlar. Onlar yaşamak için koklamak zorundalar. Bizim için olmasa da çok fark etmez. Doğayla en az uyum içinde olan canlı bizleriz.
Burada şöyle bir nokta var koku biyolojik bir çekim gücü sayılır mı yani bence çekim gücünden ziyade tanımak için bir özellik tıpkı bölge tanımak gibi bu anlamda buna manevi bir anlam yüklemek doğru olmaz sanırım emin olamadım sonuçta su varki hiçbir anne Baba kendi öz çocuğu dışındakini yakınında istemiyor hayvanlar da
@saçmahayattsaçma Elbette istemez. Doğasına aykırı. Ama bizim için bir "doğa" kaldı mı bilmiyorum. Koku güçlü bir uyarıcıdır. Mesela ben lise 1 de bir parfüm kullanıyordum. Ama kayboldu evde ve tam 4 yıl geçtikten sonra buldum o parfümü. Kokladığımda tüm lise 1 anıları hepsi bir anda şerit gibi geçti kafamdan. Neyse hayvanlar da durum çok ayrı ya onlardaki iletişim , sosyal yapı bizden çok farklı ama çok acayip örnekleri var. Mesela bir maymunun köpek yavrusuna resmen annelik ettiği daha binlerce şey var. Biyoloji ile çok aram olmadığı için sağlıklı bir şey yazamıyorum ama insanlar ile hayvan doğasının kıyas edilemeyecek çok ayrı literatürde olduğunu düşünüyorum (şimdilik)
Evet insanlar daha karmaşık yaşıyor ve hissediyor sanırım Bilmiyorum her anne bir değil ama merak ediyorum senin söylediğin şeyi acaba annem benim yerime başka bir bebek alıp onu ben sansa idi onu da benim gibi sever mıydı acaba neyse belli olmaz
Abi sevdim, nedensiz sevdim. Senden bir beklentim yok diyerekten sevdim, olmayacak bir duaya amin dedim. Cok ugrastim ettim, sonra gonlu bana kaydi, hersey hos guzeldi ama ben fazla kormusum. Kalkti 1 sene sonra dedi ki, ben sana asik olamiyorum diye. Ben seni sevemiyorum, aklim baskasinda diye. Napayim agabey soyle. Ayiptir soylemesi cekti gitti, hani beni birakma asla` diyen kisi. Hep birakma diyenler mi gider ki? Ee gitti iste. Biraktigi yerdeyim, hani belki bir gun halimi hatrimi sorar diye. Ne bileyim o kadar sure gecti, unutmustur belkide.
Koşulsuz sevgi karnımızda büyüdüğünü hisettımız icin seviliyor. O sabır evladın diye, senden bir parca senin huyunu suyunu taşıdığı icin ve eşinin veya ilk senin kollarına veriliyor, eğer eşiyle sorun yaşayan cocuğunu eşine benzettırse soğuya biliyor.
Ama eşi koşulsuz seviyorum dinile bilinir mi cünkü Platonik aşkta bile bakınca tebessüm edince bir anlamı oluyorken yine eşe gelcem eşde eşin senin istediği gibi değilde olduğunu kabul edıp iyi taraflarını görmek önemlıdır.
Platonik aşk sanırım koşulsuz sevmek.. ama öyle karşılık bekleyerek umut ederek değil sadece görünce bile mutlu olmak bir gülüşüne dünyalar senin olmuscasina sevinebilmek bir iki saat görebilmek uğruna günlerce haftalarca belki de aylarca beklemek..😕
Ben çocuğum olsa bile fazla sevmem sanırım evet duygusallıkmevcut hassas birisiyim fakat bir o kadarda ben merkezci kişiliğim var bu yüzden fedakarlık bana Göre değil benim annem ise dünyanın en fedakar annelerinden gerçekten bana olan sevgisi bir başkadır
menfaatsiz ve karşılıksız seven insanların anneler ve babaların olduğuna ben de yürekten inanıyorum. teşbihte hata olmasın ama hayvanlar da bile o sevgi var. o sevgiyi veren Allahtır .
Evet severim Ki sevgi insanin elinde olmayan bir sey haberin olmadan birini sevebilirsin mesela
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
kardeşimi evladım gibi büyüttüm hala bakımının çoğu benim üzerimde. onun için evliliği dahi reddediyorum çünkü çocuğum olursa onu 2. plana atabilirim mecbur kalarak.
Çocuğum ve ablam haricinde kimseyi koşulsuz sevemem. Bir kişi olmuştu karşılıksız deli gibi sevdiğim. Ama o da bir süre sonra karşılık almadıkça azaldı.
Koşulsuz sevgi kadar güzel bir şey daha yok sanırım. Ha sevse kötü mü olur tabii ki olmaz. Velakin bir gülüşle bir bakışla yetinebilmek o kadar güzel, o kadar mutluluk verici şeylerdi ki...
En İyi Cevaplar