Bu kuş pislemesinin insana şans getirdiğine inanılır. Gidip piyango bileti falan alır insanlar.. Ben neden böyle düşünüldüğünü merak ettim ve araştırdım.
28 Ocak 1868 Ali Veli Dizginci adında çok şanssız bir beyefendi varmış. Ne zaman evden çıksa ya yağmur yağar ıslanır, ya önünden geçen bir arada üzerine çamur sıçratır, ya da fırında ekmek kalmaz başka bir fırına gitmek zorunda kalırmış. Bu şanssızlığını o da kabullenmiş ve bu yüzden evden pek çıkmazmış.
Bir gün annesinin rahatsızlandığını öğrenip onu ziyarete gitmiş. Oraya vardığı anda kafasına bir şey dökülmüş.. elini kafasına dökülen şeye götürüp bir eline bakmış bir martıya... Evet kafasına kuş sıçmıştı 😂
Artık isyan etmişti. O sinirle orada duran piyango bileti satan adama patlamış siniri.. siz benimle dalga mı geçiyorsunuz beni delirtmeye mi çalışıyorsunuz vs. Sizin oyununuzla yeneceğim sizi! Başkaldırıyorum size!" dedi ve inadına piyangocudan bir adet çeyrek bilet satın aldı!
Böylece tarihte bugün ilk kez kafasına kuş sıçan birisi gidip piyango bileti aldı!
Tabi Ali ikramiyenin ona çıkmayacağından emindi. Ama çekilişin ertesi gününde bir gazete alıp bakmak istedi. Büyük ikramiye ona çıkmıştı, onun biletine !
Ali Veli ise o gün hemen biletini aramaya koyuldu. Ama nereye baktıysa da bir türlü bulamadı bileti. En sonunda sobanın üstüne astığı pantolonu takıldı gözüne; daha yeni yıkadığı pantolonu! Hemen ceplerini aradı ve eline gelen parça parça olmuş ıslak kağıtlarla yıkıldı, yere kapandı ve ağlamaya başladı...
Hiç kafanıza kuş pisledi mi? Eğer pislediyse gidip piyango bileti aldınız mı?
En İyi Cevaplar