Ya bugün başıma çok garip bir olay geldi 18 yaşıma yeni girecek iken, odamda bir ferace, bir bone ve eşarp vardı yatağımın üzerinde neyse içeri gittim anneme sordum bunlar senin mi diye yok kızım senin dedi, ne alaka ya derken neyse babam duydu kaç yaşındasın hala göt baş açma peşindesin ailede bu yaşa gelmeyi bırak 15 yaşında kapanıyoe swnin haline bak dedi. bugünden sonra kapanıyosun dedi karşı çıkamadım çünkü babamı ilk defa böyle sinirli gördüm halbüki çok açık giyinen biri değilim nadiren crop top veya mini etek giyerim neyse ben odama çıktım falan babamın yanına ne zaman açık gitsem git başını kapatta gel diyor. Yazmayla oturamıyoeum evde illa herşey dört dörtlük olcak etek falan giyiyorum hatta şu sıra ferace giymeye başladım bide annemde eşarplarıma bonelerime karışıyor saten boneyle eşarp kullanıyoeum kayıyoe aradan saçım çıkıyor annem çok kızıyor neyse bu duruma alışmalımıyım babam benim iyiliğimimi düşünüyor sizce? Annem zamanın çoktan geldi falan diyordu nazik bir şekilde yorum yaparsanız sevinirim
Cevabın nedir?
baban doğru plduğuna inandığını yapıyor ama gerçekten doğru değil zorla yapılan bir şey anlam ifade etmiyor, bu durumda ailenin davranıilarına bakarsak aksini yaparsan baskıyı çok arrıracak belki evden bile salmayacaklar bununla mujtemelen baş edemezsin o yüzden şimdilik mantıklı olan dediklerine ıymak gibi görünüyor. tartışmaya girersen sözlerin değersiz olacak o yüzden girme onları bu konuda uyaracak anne babanın kemdilerinden daha fazla bildiğine inandığı, dözlerini ciddiye alacaklaeı birileri ancak gevşetmelerini birazsağlayabilir, oda nbileyim bir onlarında bildiği böyle islam üzrrine bilgili birileri falan olabilir
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Dinde zorlama yoktur. Baban gibi insanları sevmem hiç... üniversiteyi başka şehirde yaz git rahat et. İleride çok karışırlar sana.
Biz de müslümanız, benim ailem de müslüman, ablam da müslüman ama ablam açık. İslamiyet sadece kapanmayla değil işte.50 Yorumla
Aslında bu kapanma işi içten ve samimi duygularca yapılmalı zaten öylesi kıymetli olur ama bizim ülkede aile zoruyla kapanıp sonra açılan veya samimi olmadan mecburen kapanan çok var.. Ailenle yaşadığın sürece huzur ortamı olması adına mecburen dediklerini uyguluycan. Babanin sana bir an demesinin sebebi de birinin dolduruşuna gelmesi olabilir.. Kendi ekonomik özgürlüğünü eline alınca istediğini yaparsin. Samimi olarak kendi isteğinle kapanmak uygun olanı esasen..
04 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
Soran+1 yılEttim
Gizli Üye(25-29)+1 yıloha ama ya ne bu bende kapandım 13 yaşında babam hiç zorlamadı kendi isteğimle bu işler zorla olmaz ki ne saçma bişey şu an 18 yaşındayım 5 senedir hiç pişmanlık yaşamadım ama seninki zorla olmuş. eğer kararı kesinse saten takma kayar yapamıyorum de bu kadarına da karışmasınlar ben evde açığım kimse görmüyor bu kadar ileri gitmesinler
02 Yorumla
Soran+1 yılSatenin kaymamasının yolu yok mu ya?
Cevap sahibi+1 yılcanım kullanma hem hoş durmuyor hem kayıyor önleyemezsin de annenle konuş bişey demesin o kadarına
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
19Cevap
Ilk olarak baban bu kadar dinine bu kadar düşkünse zorla kapanmanin sevabinin olmayacağını dinimizin hoşgörü dini olduğunu ve herkesin özgür olduğunu bilmesi gerekirdi sen zorla kapanmişsin isteksiz bunun sevabi olmaz boşuna ortalikta oyle gezersin eğer gerçekten istiyorsan kapanmalisin karşi cik benim tanidiğim 50 yaşinda kadinlar başını açıyor en az 10 kişi gördüm bunu yapan hepside zorla çocukken kapatılmış
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
- Aile & Toplum konusunda 337 cevap paylaştı.
+1 yılBabana de ki din için mi yapiyosun toplum ne bo*k der diye mi eğer din içinse boşuna kapattırmış çünkü bir sevabi yok böyle olunca toplum içinse yine boşuna kapattirmiş çünkü insanların ne dedikleri umurunda ve bu onun icin zavalli bir durum çünkü elalemin dedikleri bir halt katmicak kimseye dedikodu olup kalacak
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZaten müslüman bir insanın dikkat etmesi gereken bir şey tesettür. Neden çok ekstrem çok garip bir şeymiş gibi algılanıyor ben de bunu anlayamıyorum. Eğer müslümansan zaten yapman gereken bir şeydi. İçimden gelmiyor anlamı yok diye düşünme. Hiç bir sevabı yoksa bile (ki kim nerden bilecek alacağın sevabı) seni günahtan koruyacak. İçinden gelse zaten imtihanın olmaz. Baban meselesine bişey diyemem tavrı kötü olmuş.
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler yorumun için
Normal sartlarda olmasi gereken o ama bunu baban için değil Allah icin yapman gerekir cunku Allah'ın farzini yerine getiriyorsun. Şöyle bir kani var dinde zorlama yok hayir islamiyeti secmekte zorlama yok ama kurallarina uyma var bunun bedelini de baban veya bir kul veremez Allah ile senin aranda olan bisey
00 YorumlaDin içinde zorlama var fakat senin neden kapanman gerektiğini sana düzgün bir şekilde anlatsalardı ve sen bunun farkına vararak kapansaydın daha güzel olurdu bence böyle kapancaksın bitti diye yapılmamalı, anlatılmalı
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
+1 yılBabam kapalı giyin dediği zaman bir hafta mini ile gezdim ki nefret de ederim etekten, bana karışamayacağını benim ondan ayrı bir birey olduğumu anlaması önemli idi. Anladı da ben de pantolon tişörte devam ettim 😂😂
00 Yorumla
+1 yılŞeytan öyle bir varlıktır ki hep senin yanında olur ama hiçbi zaman iyiliğini istemez senin iyiliğini isteyenler her zaman ailendir
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 345 cevap paylaştı.
+1 yılbaban iyiliğini düşünüyor. şimdi babanın himayesindesin evlendiğinde ya da kendi hayatını yaşamaya başladığında istediğin giyim tarzını yaparsın. babana kızmamalısın bence
20 Yorumla burada hicbir aile uyesi senin iyiligini düşünmüyor baksana bildigin dayatmis sana sormamis bile sen mutlu degilsen yapma gitsin hadi onu geçtim ailende buyuk ihtimal bas ortunu cikarsan dislanacaksin degil mi baban yuzune bakmayacak annen aglayacak peki ya sen? Sen kapaliyken uzulmuyir musun?
00 YorumlaBöyle insanları allah bildiği gibi yapsın ya çok özür diliyorum ama bu düşünceyle dolmuşta şort giydiği için kıza tekme atan düşüncenin arasında bir fark yok ki islamda zorlama yoktur okuyorsan okulunu bitir mesleğini eline al ve acilen o evden kurtul
04 Yorumla- +1 yıl
Karişmak istemezdim ama dedin şeyler cok sacma
- +1 yıl
Sende bir kisinin babasi hakinda boyle konusurkn biraz saygi duymalisin
+1 yılBaban gerçek bir müslümansa islamda mecbur kapatmak diye bir şey olmadığını bilmeli
2cisi babanın yanında kapanmalı değilsin ki
Valla namus baş kapamakta değil ki😒00 YorumlaEvde kapalı gezmek ne mana? Harbiden saçmalık. Adapte olmaya çalış sonuçta tek kapalı sen değilsin, üzülme.
03 Yorumla
Soran+1 yılÜzülmüyimde napıyım dayanamıyorum ki artık
Soran+1 yılAttım 😔
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnneler babalar böyle yaparak çocuklarını dinden soğutuyorlar haberleri yok. Hiçbir şey zorla olmamalı. Sonuçta sen doğru kararı verebilecek yaştasın. Peki, sen baban zorlamasaydı kapanmayı düşünüyor muydun?
02 Yorumla
Soran+1 yılPek deeğil ama hayalim vardı
Cevap sahibi+1 yılAllah yardımcın olsun ne diyeyim
+1 yılKendi isteğinle yapmadığın sürece hiçbir anlamı yok
13 Yorumla
Soran+1 yıl😔😔😔😔
- +1 yıl
Boşver günahı ailenin çünkü senin düşüncelerini önemsemiyorlar , sen de ileride ailenden falan uzaklasirsan rahat ettiğin gibi giyin
Soran+1 yılÖyle yapıcam
Böyle zorla kapanılmanın hiçbir faydası yok ya :( daha çok dinden soğursun
12 Yorumla
Soran+1 yılSoğumadımda terlemesem bir derdim yok ama babamın bu tavrı çok kötü
+1 yılTamam da evin içinde yabancı birileri mi var evde niye kapatıyorsun ki ben hep açık geziyorum evde dışarda hadi anladım da
00 Yorumla
+1 yılNe olursa olsun baban seni baskıyla kapatmamalı bu içinden gelmeli böyle zorlaması çok saçma içinden gelmiyorsa bir anlamı yok
00 YorumlaYani ne diyeyim ki kendilerine göre belki iyiliğini düşünüyorlar ama zorlamaları son derece yanlış hukukende aykırı suç işliyorlar
00 Yorumlakapanman bişi diilde bide galiba evlendirmeyi düşünüyorlar gibi baksana zamanın çoktan geldi falan diyomuş annen
00 Yorumla
+1 yılOkuyor musun? Yani lise ya da üniversitede öğrenci misin?
04 Yorumla
Soran+1 yılLise sondayım
- +1 yıl
Tamam benden sana tavsiye. Ailenin dayatmasını değil de kendi hayatını yaşamak istiyorsan geleceği olan bir bölüm kazan ve oku. Bitirip işe girdiğinde bu kadar karışamazlar...
- +1 yıl
Şu an boyun eymek zorundasın. O yüzden ahkam kesmeyeceğim. Ama ömrünün sonuna kadar onların sana dayattığı şekilde yaşamak istemiyorsan beni dinle...
- +1 yıl
Tavsiyeme uy
Otur konuş bence babanla daha kendini buna hazır hissetmediğini açıkla.
04 Yorumla
Soran+1 yılTers tepmesinden korkuyorum
Soran+1 yılDayak yemek hoş değil ama
Aile & Toplum konusunda 626 cevap paylaştı. Bende tam tersi, ailem akrabalarım kapalı olmamı istemiyorlar. Kendi istegimle kapandım. Yanımda saçını başını aç diyorlar bu daha zor benim için. Ama içinden ne geliyorsa öyle yap.
00 Yorumla
+1 yılBu iş zorlamayla olmamalı lakin alıştığın ve hakkını verdiğin takdirde iyi ki dinlemişim diyeceksin.
02 Yorumla
Soran+1 yılAma zorla olmaz ki
- +1 yıl
Baban seni düşünüyor. Ona kızmamalısın eminim çok yakışmıştır :)
+1 yılkendi içinde yok ise zorla olmaz ki , istediği şeye kötü denilmez ama zorlama var
00 Yorumla
+1 yılHiç kimse karışmazsa 40 yaşında kapanırsan çoğu kadın öyle
10 YorumlaBenide babam zorla kapattı ama zamanla alıştım şu an gaywt memnunum
03 Yorumla
Soran+1 yılSana nirşeyler soracağım mesaj attım
+1 yılEğer istemiyorsan kapanmak zorunda değilsin. Dinde zorlama yoktur..
12 Yorumla
Soran+1 yılBunu gelde babama anlat 😁
- +1 yıl
Babana söyle dinde zorlama yoktur diye
Gizli Üye(30-35)+1 yılyasın kurtarıyor çek git bir yolunu bulup.. yobaz baban umarım ölür gider.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Baban senin iyiligini dusunuyor. Sadece uslubu yanlis
00 Yorumla
+1 yılBende aile zoruyla kapandım annem dışarı cikamazsin falan demişti ama alıştım yani sonradan Şu an aklımda falan yok açilmak saten bone takma kaydığı için saçın gözüküyodur
07 Yorumla
Soran+1 yılBende anlamadım ama şu saten boneyi düzeltmenin yolu yok mu
- +1 yıl
Saten bone hep kayar yani duzeltemezsin o yüzden başka kumaştan bone al
Soran+1 yılAnnem izin verse alıcam d aherşeyime karışıyor kadın
- +1 yıl
Oyasiz cemberlerle de bone oluyo öyle yapabilirsin daha rahat
Soran+1 yılHe bak o da olabilir aslında da arkadaki kuyrukları üstüne mi atıyorsun naaıl yapıyorsun omu
- +1 yıl
Evet üste atılıyo
Youtubeye yazsan şekilli gösteriyolar
Soran+1 yılTamam bakarım çok teşekkür ederiiim
+1 yılYanlis yani buna senin karar vermen lazim. Onlarin yasami degil ki
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİyiliğini falan düşünmüyor direk olarak kendini düşünüyor sana karışmaya hakkı yok öyle olduğunu sanıyor git üniversiteye kurtul
00 YorumlaHer kapanan iyi olmuyor maalesef baban iyiliğini de düşünmüyor cahil olmalı.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 322 cevap paylaştı.
+1 yılİstemediğin sürece bunu yapmanın hiçbir sevabı yok.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende yeni kapandim ama kendi istegimle. Eger senin icin dayanilmayacak gibiyse kapali olmanin sana ne gibi faydalari var onlari arastir. Daha katlanabilir hale gelir en azindan
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılCok zor bir durum.. icinden gelerek kapanman daha dogru olurdu..
04 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle ama işte
Cevap sahibi+1 yılSen ne düsünüyosun peki istemiyerekmi yapiyosun bunu
Soran+1 yılÇok terliyorum aşırı terliyorum sadece başımı yataktan yatağa açıyorum saçlarım dökülüyor eskiden daha iyiydim
Cevap sahibi+1 yılBukadarida cok sacma evde nasil acilmana izin vermiyolar anlamiyorum evdesin sonucta insani dinden sogutuyolar sinir oldum
+1 yıleğer halinden şikayetçi değilsen sorun yok babandır sonçta keşke isteyerek olsaymış
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılmüslümanlar islam hoşgörü diniyse neden hoşgörünün h'sini göstermiyorlar?
00 Yorumla
+1 yılKiz babasi olmak biraz tuhaf bisey evlenene kadar boyle sorunlar hep olur
01 Yorumla- +1 yıl
Halseyy midir nedir ona yaziyom Hiç fark etmez bize düşmez bunu yar gilamak anne baba hakki diye bisey var babamiz bizim bogazimizi bile kesse babamizin hakini canimizla bile ödeyemeye biliriz.
Gizli Üye(25-29)+1 yılor*spuluga meyilli deilsen dış görünüsün bence pek bir önemi yok
00 Yorumla
+1 yılEvlenene kadar idare et, sonra açarsın:)
10 YorumlaSen öyle giyinmek istiyor musun?
10 Yorumla
+1 yılCanım istemiyorsan takma bence
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 443 cevap paylaştı.
+1 yılZorla, baskıyla olacak şeyler mi bunlar ya?
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılZorla güzellik olmaz.
10 Yorumla
+1 yılBu işler zorla olmaz.
11 Yorumla
Soran+1 yılOlmaz zatende ama işte
+1 yılBoşver giy gitsin kış geldi zaten atışma ailenle
06 Yorumla
Soran+1 yılÖyle olmıyor işte
- +1 yıl
Seni anlıyorum ama ailene karşı çıkarsan seni çok üzerler
Biraz dar kafalılarmış - +1 yıl
Senin içinden gelmeli benim kuzenlerim öyle kapandı
- +1 yıl
Yanında su taşı hep vücudunu akşam eve gidince dinlendir aç yıka nefes alsın odanı kilitle uyurken çıpla uyu saglıklı bişey benimkler oda lap diye girmese bende öyle yapçam
Soran+1 yılHahahah 😂
- +1 yıl
Üzüldüm sana kalın giyinme kenidne dikkat et başın için ince kumaşlar la kapat bide iç çamaşırı giyme yani südyen buda kötü ama su iç sürekli ve çıplak uyumasan bile vücudun nefes alsın kesinlikle
+1 yılBaban iyiliğini düşünüyor
02 Yorumla
Soran+1 yılÖylemi dersin
- +1 yıl
Öyle bence. Senin için bir sıkıntısı var mı? Yoksa ahiretin için anne babaya da hesap sorulacak bunu biliyorsundur umarım:)
Gizli Üye(25-29)+1 yılonlarda kendini müslüman sanıyor yazık
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılZor bir durum sen ne düşünüyorsun
03 Yorumla
Soran+1 yılTerlemeyi çözsem bir sıkıntım yok ama babamın tabrı üzüyor
Cevap sahibi+1 yılAlisirsin
Soran+1 yılAlışamıyorumki bone çok başımu ağrıtıyor
+1 yılDinde zorlama olmaz
00 Yorumla
+1 yılYobaz baban
10 Yorumla
Devamını Gör(37)