var
yok
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Ben bir dönem şamanist olduğumu sanardım. Ama aslında ateistmişim sonradan fark ettim. Her şamanistim diyen öyle değildir, milliyetçi bir ateisttir yüksek ihtimal.
hahah oda iyimiş :)
Şamanizme inananlar sembolik olarak inanıyor. Günümüzde cidden şaman olan yoktur
vardır :) senede 3 defa şaman ainleri antalyada yapılıyor takip edersen gorursun
Neo-paganlarda var günümüzde. Amaç geçmişe bir saygı duruşunda bulunmak
aynen haklısın keske herkes şamanizmin göktanrını n felsefesını bılse ozaman dırek degıstırırler kendılerını
Günümüzde hala şaman olduğunu iddia eden var ama hiç görmedim
arastırırsan tanısırsın :)
Cevap
4Cevap
Inanmak değilde ihtimal veriyorum sadece.
o da bir ihtimal tabiki :)
Şamanizm bir din değil ki 😊
zaten din demedik ki göktanrı inanışı şamanizmdir :)
çok tanrılıdan tek tanrılığa ilk geçiş şamanizmdir ilk inanış
yani din değildir asla
Göktanrı inanışı ile şamanizm midir yapmayın ya, hiç alakası yok. Bir kere şaman kelimesi Türkçe bir kelime değildir büyük bir ihtimalle sanskritçe bir kelime. Kaldı ki şaman; bildiğin eski hekim büyücü ozan görevini meslek edinmiş bir kişi. Göktanrı apayrı bir şey yani mavi gök kubbenin tanrısı. Şamanizmde yer altı ve gökyüzüne açılan bir kapı vardır ve bunla şaman irtibata geçer. Din değil zaten haklısın lakin Göktanrı inancı ayrıdır şamanizm ayrıdır. Birisi inanç, birisi hekimlik büyücülük ve ozanlığı meslek edinmiş bir kurum diyelim. Alakası yok ama tıp fakültesi gibi günümüzün😊
ooooooo baba büyüksün bu kafayı bende istiyorum :)
ben yıllardır içlerindeyim şamanizmin ve göktanrının nerdeyse kıtabını yazacagım :) neyse oyledır kesın :)
Kesin öyledir hafız ben tez yaptım bunlarla ilgili 😉
ne güzel bende anatomisini çıkartdım paşa ;)
taa mısırdan tutki göktanrı inancı ve şamanizme kadar dediğin dogru ama yanlıslık bağlıyamadıgın köprüde oraları daha iyi tez leşdit ;)
Bizim eski inancımız şaman
arap deformesi ve zorla müslümanlıga gecısden sonra şamanizm inancı yok olmamıstır ama azdır :)
azalmıştır
yani muslumanlık ıle aynı sonucda sadece muslumanlıkda sil sile yolu ile tanrıya ulasıyorsun şamanizmde sadece tanrı ya ulasıyorsun yanı peygamberler falan yok tur :)
Ama çok şükür ki şimdi müslüman ım
Şamanların instagram'ı var mı 😀😎
geçtiğimiz sene şaman bir kadınla seks yaptım
ne güzel :)
En iyi tecrübemdi
O ne demek? ☺️
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar