Sizden yaşça çok büyük insanlara ne kadar saygı duyuyorsunuz?

Detayı okuyup ona göre cevaplarsanız sevinirim.
Eski zamanlarda, gençler yaşlılara karşı her zaman saygılı olur ve sözlerini mutlaka dinlerlerdi. Büyükler, ne söylerlerse söylesinler -küfürsüz konuşmalar hariç tabi ki- gençler hep saygı duyardı ve yanlış olsa bile karşı çıkmazlardı. Şimdiki zamanlarda ise söylenen sözlere saygı duyulması zorlaştı. Yani gençler artık, 'O bana saygı duyduğu sürece ben de ona karşı saygılıyım. Onun doğrusu bana yanlış geliyor.' diyorlar.
Anlaşılmadıysa eğer şöyle bir örnek vereyim, mesela eskiden evlilikler 20 yaşından önce yapılırdı ve büyüklerinizin uygun gördüğü kişiyle yapılırdı. Karşı çıkma ihtimaliniz neredeyse hiç yoktu. Şimdilerde devir değişti diyeceksiniz, evet eskisi gibi değil.
Başka bir örnek olarak, günümüzde bir sürü gencin internet kullandığı gibi 70lik teyzeler amcalar bile sosyal medyalarda aktifler. Gençler ise böyle yaştaki insanları gördükçe saygısızca kelimeler kullanmaktan çekinmiyorlar.
Bunları yazdığım için de 'Sanki 80 yaşındaymış gibi yazmış.' gibisinden yorum yapacaklar ise hiç yazmasın daha iyi.

Bu saygı değişikliği konusunda ne düşünüyorsunuz?
Sizce bu değişiklik neden kaynaklanıyor?

#MünzeviBayan
Güncellemeler
+1 yıl
Yav arkadaşlar biz de biliyoruz saygının büyüğü küçüğü olmaz. Ben size büyük olması durumunda ne yaparsınız diye soruyorum.