hanımefendi veya beyefendi diyeceksin adıyla seslenemezsin derse?
Büyüklerinin yanında eşine nasıl seslenirsin?
hanımefendi veya beyefendi diyeceksin adıyla seslenemezsin derse?
Amcasına neymiş? Kendiniz nasıl istiyorsanız öyle seslenin 😄
Bizim burada bir komşu var. Onun da kaynanası adıyla seslenmesini istemiyormuş. Sizinki yine beyfendi demesini istemiş, onlar birbirine loo laan falan diyorlar 😄😂😂
Bana gelirsek sanırım sadece adıyla seslenirim. Büyüklerimin yanında pek aşkım canım falan diyemem utanırım 😂😂😂
Adıyla sesleniyorum valla adama o adı boşuna mı koydunuz derler
İsmiyle tabi ki. Hem o benim eşim, nasıl sesleneceğime el alem ne karışır? Eşim kendisine nasıl hitap etmemi isterse ona da uyum sağlayabilirim elbette.
Burada mesele, eşinin seni ezdirmemesi.. Benim eşim ezdirmez ama ona sıra kalmadan ben reddettim, şaka yaptım
Çok saçma o nedir ya. Tamam büyüklerin yanında saygı olsun diye aşkım canım demezsin ismiyle hitap edersin. Basbasa veya daha uygun ortamlarda istediğin gibi hitap edersin. Ama burada level atlamış amcamız. adiyla hitap neden ayıp olsun ki. Adini beyefendi koyaydın sorun kalmazdı dimi.
Yahu adama seslenelim diye isim koymuşlar, seslenince neden ayıp oluyor
:))) bağırmıyorum ne bağıracam
Ahahahaha işin suyunu çıkarır o evde herkese abartılı bir şekilde hitap ederim en sonunda hepsi pişman olur :) inat değil mi arkadaş başlatmasınlar ben saygısızlık yapmadığım müddetçe eşimle arama giremezler sıkıyorsa girsinler de görüm ;)
Cevap
62Cevap
Bizim sulale ne kadar gevsek ya. Evlendikten sonra isim falan kalmiyor. Bayram ziyaretleri ask pazari gibi geciyor. Bebegim, bitanem, askim, melegim, yavrum...
En güzeli
Ben karsiyim. Azicik resmi olsunlar.
Beyefendi demek cok sacma olur amcaninizda karismaya ne hakki var? Askim canim baskalarinin yaninda seslenmek bence sakincali degil ama bizim toplumda ayip karsilaniyor. Bende budurumdan dolayi sahsen esime ismiyle seslenirim
Ben de adıyla sesleniyorum valla değişemem. Ne saçma beyefendi... Adamla aynı yastığa baş koyuyorum beyefendiliği mi kalıyor?
Yani haklisin. Ne yasagi ya nerde yasiyoruz. Amca istersr kendi esine hanimefendi desin. Haninefendi yemekler güzel olmus hanimefendi bir bardak su alabilirmiyim hanimefendi seni seviyorum.. bu nedir ya😂
Valla kusura bakmasın aşkım canım bende belki demem ama adıyla seslenirim. Ayrıca ona cevabıda kocan versin sana düşmez
Adam bana hitaben ben gelinleri yasakladım, kardeşlerimin gelinlerin de söylüyorum. Yok öyle adıyla seslenmek, beyefendi diyeceksiniz, çocuklarınıza adıyla seslenebilirsiniz dedi. Ben de çok zor dedim güldüm. O da güldü. Konuyu kaynattım. Eskide kaldı manasına getirdim.
Valla iyi yapmışsın ben de olsam tam olarak aynısını yapardım
Benden böyle bir şeyi kim istemeye cüret ederse direk önce olmayacağını açıklarım. Beğenmezse de kalbi kırılmaya müsaittir benim için, kendi
bilir.
Allahtan eşim de onlar gibi değil. Ben çok zor dedim, kabul etmedim. İşi şakaya vurup kaynattım. Aynı şehirde değiliz çok şükür.
Beyefendi mi 😂😂 çok saçma ya adıyla seslenmenin ayıp olarak nitelendirilmesi mantıksız. Ayrıca aile ortamında eşine aşkım demen de tuhaf kaçar bence en iyi sen seslenme 😂
Beyefendi diyecekmişim ne diye öyle diyeyim yahu? Saçma bence de
bizimde çok başımıza geldi anlamak mümkün değil.. aşkım canım demek hoş değil diyorlar dı ama dinlemedim
Ya ben adıyla sesleniyorum sorun oluyor. Adama seslenelim diye isim koymuşlar, seslenince neden ayıp oluyor ki?
eski kafa öyle hele bizim doğulular :)
Aynen.. Ben yıllar önce kayınpederimin yanında aşkım demiştim, çok gülmüştü. ☺
Bencede de😂 herhalta burnunu sokan insanlardan nefret ediyorum. Ben ee de aşkım der kudursun😂
Ahaha felç inmesin adama
Beter olsun😂
Ben ona "x bey" derim. O bana "x hanım" der. Yanımızda birileri varsa bu şekilde konuşuruz. Başbaşayken sevgi sözcükleri ve sevimli lakaplarla hitap ederiz. Ben eşime kedi kopek sever gibi "kocisim, aşkısi vs. Demem. Saygı önemli. Siz birbirinize saygılı olursanız insanlar da size saygılı olurlar.
Adıyla sesleniyorum, saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum. Neden adının sonuna bey ekleyeyim ki? Adamla aynı yastığa baş koyuyorum, hamımlığı beyliği mi kalmış?
Onlar büyüklerinden öyle görmüştür. Hor görüp kırmamak gerek. Onun karışması da akıl kârı değil fakat onların yanında dikkat et zaten hep yanınızda değiller ya..
Ćok resmi olur. Bana uymaz. Samimiyet varkrn resmiyet niye...
Adama seslenelim diye isim koymuşlar, seslenince neden ayıp oluyor di mi
Aynrn. Bsna Ahmetcim diyen beni etkiler. Yani kibarlık eklense olur ama bey ne yaaa. 😉
Hayatim diye cagiriyorum kayin peder birinde adiniz yok mu sizin dedi bende adiyla hitap edersem bilki kavgaliyiz dedim o gun bu gundur karismiyor
Hah işte ben de kızgınken adıyla sesleniyorum, eşim de bozuluyor adımı mı ezberliyorsun hayırdır diyor.. Aile büyüklerinin yanında adıyla sesleniyorum genelde, o da yasakmış beyefendi diyecekmişim.
Beyefendi ne la? :) Köşkte mi yaşyorsunuz?
Ali Rıza Beyefendi de birde.. Yaprak Dökümü dizisindeki gibi.
Ehehe ne saçma di mi
Evettt siz kadinlari hak eden erkekler cok az :(
Eşim iyidir ya kafa adamdır
Guzel o zaman :)
İsmiyle seslenirim. Ki hitap şekillerime de kimse karışamaz.
Karışıyor işte..
Karisan olursa benden sert bir cevap almaya hazir demektir.
"Haşin erkeğim" diye seslen. Amcanın yüreğine insin.
Adıyla seslenirim. Ya da aşkım/canım derdim herhalde. Ama büyük ihtimalle sadece ismiyle seslenirim.
Beyefendi de neymis ama bak ben oyle askim askim diye sayiklayan kadinida sevmem birileri istedi diye zaten soylemimi hic degistirmem kimse benim kime nasil hitap edecegimi soyleyemez haddine dehil fena bizarim amca dayi anne baba farketmez
Karıma genelde ismiyle hitap ederim. Zaten abilerim var. Onlarda karıcım bebeğim hayatım gibi lafları sevmez. Ama ciddi bir ortamdaysam hanımefendi derim
Ana erkekmiş ya bu
Erkek değilim. Bir kadınım
Ama karın var?
Evet bir karım var
Her yer gökkuşağından anlamalıydım mutluluklar dilerimmm
Teşekkürler
Kocamsuuuuuu aşkumcuum 😂
Sonra aile gözleriyle pıçaklar beni 😂
Hele bana öyle bişey diyecek biri kürekle çarparım ağzına ona ne oluyomuş istediğim gibi seslenirim
Küçük büyük farketmez kimin yanı olursa
Canım Hayatım vs şeklinde seslenirim.
Kızgınsam adı ile seslenirim.
Duymuyorsa Alooooo diye bağırırım
Ben de kızgınken adıyla sesleniyorum, eşim de bozuluyor
Zaten amaç o :)
Hayırdır adımı mı ezberliyorsun? Bu resmiyet nerden çıktı? Kızım neyin var delirtme beni şeklindeki bir süreç ☺
Askerliği benimle mi yaptın demiyor mu :)
Ahaha onu demedi daha.
Kimse nasıl sesleneceğine karışamaz. Adet diyerek saçma sapan gelenekler dayatmaya çalışıyorlar. İçinden ne geliyorsa öyle seslen.
Hüseyin oğlu Ahmet oğlu İbrahim oğlu Celal. Amca yeğenin Eflak Boğdan beyi mi deseydin 😄
Amcası suyunu çıkarmış beyefendi ne ya gişe memurumuyum ben deseydin. Onların yanında soyadı uygunsa soyadıyla hitap et ya da aşkım beyefendi de😂
Kimse karışamaz iç işlerimize.. Herkes haddini bilecek. Bilmeyene de bildirmemek olmaz amca dahi olsa..
Delirtirler insanı. Nüfus cüzdanında beyefendi mi yazıyor be! Evlenmişsin, eşin karışmıyor ama akrabalar karışıyor ya dellendiriyor bu beni
Enteresanmış ya 😳
Ben aşkım, hayatım veya ismiyle seslenirim..
Yavruuumm😂tabiki saka hayatim canim her sey olabilirdi 😬
Şişt pişt de :-D saçma ama iki gün idare et ne olurki :-D
kadınlar erkeklerin yanında yemek yemezmiş... ben yiyorum afiyetle dedim, o sırada sofradaydık ve tek kadın bendim :))) afiyet olsun sana dediler güldüler. :)))
Canım derim ya da adıyla seslenirim öyle çok süslü kelimeler kullanmam 😅
böyle işlere çok karşıyım ulan sanane istediğimi derim saanane ya saçmalıkkk. o değil kocasına bilmem ne bey diye hitap edenler var :(
Bence ismiyle hitap etmek daha güzel, yalnızken aşkım canım vs olabilir ama topkuluj içinde ismiyle hitap etmek bana daha mantıklı geliyor, hanım diye seslenmek de güzel aile içinde
Yasak işte adıyla seslenmek... Eşinin ailesi hanım diyeceksin dedi sana ne olacak şimdi?
Millet üstüne vazife olmayan işlere karışmaya çok meraklı
adam sofrada, karşımda, gözümün içine baka baka söyledi, ayrıca benim hanım kardeşimin yanında hala yemek yemez diye ekledi. ben de ben afiyetle yerim valla neden yemeyecekmişim ki dedim. ayy sana afiyet olsun dediler, güldüler. asla kavga etmem ama sözümü de sakınmam. yahu erkeklerin vücudunda fazladan bir uzantı var diye bu hükümdar asasına sahip olmuş hissiyatı da nedir!
Diyemezler karışamazlar
Zaten akrabayı bu tür şeyler yüzünden sevmem
Benim eşime ne diyeceğime annem de babam da karışamaz
aşkım demiyorsan bile adını söyle bu saçmalık beyefendi neymiş
Bizim Çerkeslerde de bu durum var eşe adı soylenmez. Ailelerin yanında isimle hitap etmek en doğrusu
benim dünürlerde de vardı böyle salak bir muhabbet bikaç kere fırçaladım sesleri çıkmıyor artık. dedim kaır benim kaır ne istersem derim kimse karışamaz.
Aynen kanka Bende adıyla seslenmeyi tercih ederim. Ailesi yasaklarsa yasaklasın valla.
ismiyle seslenirim ne olacak bırakın şu eski kafayı.
Buyuklerimizin orf ve adetlerinde vardir bu tabi yoreden yoreye degisir mesela benim babam 65 yasi da kendisinden 5 yas buyuk abisinin yaninda turunlardan kimseyi kucagina alip sevmez bu saygisizlik olarak nitelendirilirmis
Bence adıyla seslen. Pardon da ona ne? O kim oluyo?
Her yerde doğalımdır, tabi ölçüyü kaçırmadan orada burada farklı davranmam...
Nerede oldugumun bir önemi yok hayatım diye seslenirim
saçmalık amcaya neymiş ne istersem onu derim
Ben çok zor dedim😯kabul etmedim. Allah'tan aynı şehirde değiliz.
Aile buyukleri v. s varken adiyla seslenirsin siz sizeyken durum degisir
Her zaman seslendigim givi
Yasak ama, kayınpederin dedi ki hanım diyeceksin, adı yasak
Aynı şehirde değiliz çok şükür
Hayatım derım eğer öyle ortam olursa
Canım, olabilir
Yasak diyorlar işte.. Eşinin amcası deme öyle diyor. Hanımefendi veya hanım diyeceksin diyor.
Adını süs diye mi takmışlar. Herhalde adıyla, yapmacık olmayın.
ismiyle
Seslenme yasak diyorlar işte.. Hanımefendi ya da beyefendi denilecek.
Hanım..
Hatun..
#Vesselam
Kocam hazretleri de 😄
Ben "hatun" ya da ismiyle hitap ederim. Kime ne?
Ahahahaha 😄 Biz isimlerle hitap ediyoruz
ismiyle. laubaliliğe luzum yok.
ya adıyla seslendirdim ben yine de o ne öyle
ismiyle veya hayatım derim
Ben ismiyle seslenirim ☺
Yok babası bile değil amcasına ne oluyor
Ayy ne geri kafalica seyler
Amcasına neymıs sacmalamıs ıyıce
Adıyla hitap ederim.
Kocacım de :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar