Annem ve babamdan nefret ediyorum çocukluğum dan beri çok istedim onları sevmeyi ama nedense hep nefret ediyorum onlardan hep istedim içimden geldi özlemek sevmek kelimesini yaşamak beş ay oldu bir yıl oldu uzakta hiç gormedigim oldu tek bir özlem sevgi yok günlerce haftalarca aramadigim zamanlar oldu oyle ki çıkar için katlanmak gibi ama ben bunu istemiyorum hiçbir zamanda istemedim lütfen Allah için beni yargılayıp kötü bir şey diyecek olan varsa yazmasin ben sadece çözüm ve güzel sonuç yöntemi istiyorum? Arada kuşak farkı olduğu için diyorum ama o da bir yere kadar çocukluk tan beri de olmaz bu kadar diyorum bazen gerçek ailem değil gibi geliyor ama onunda imkanı yok zaten ama bilmiyorum içimden hiçbir zaman sevgi duymak gelmiyor hatta su an evimdeyim ama kurtulmak istiyorum o derece nefret var içimde nefret sussa da hissiz yaşıyorum sevginin zerresi yok? Ayrıca benimle böyle bir durum yaşayan varsa fikir verebilir mi
Cevabın nedir?
+1 yılValla sana şunu diyim ben babamı 10 yıl önce kaybettim annem şu an hasta dünyada onemli oln iki varlık anne baba onlar hakkını helal etmese yerimiz yok onların kıymetini bil kaybedince çok ağlarsın ama fayda etmez ben babam sağ olsaydı ben olmasaydım ne demek istediğimi anlıyormusun babasının zor evin direği yıkılınca o ev harabedir bunu sakın unutma Tamam mı içindeki şeytanın vesvesesidir aldanma sakn onlara hep iyi davran sen öyle yaparsan seninde çocuğun sana yapar ne ekersen onu biçersin misali ☺
33 Yorumla
Soran+1 yılAllah korusun zaten çözüm için yazdım yoksa seve seve istediğim bir nefret değil bu bilinçaltıma işledi resmen alttaki yorumlar da da belirttim birkaç arkadaş vardı sizin gibi durumu dinleyince anladılar o zaman beni inanın durum çok farklı
- +1 yıl
Ne yapmayı düşünüyorsun peki?
Soran+1 yılBilmiyorum Allahtan sabır diliyorum sadece
En İyi Cevaplar
+1 yılşu an sana burada kimse yardımcı olamaz Neden mi? Bu soru sen ve ailen arasında bir insan birbirini neden sevip ya da neden nefret ettiğini bilir sen neden nefret ettiğini bilmediğini idda ediyorsun böyle bir şey mümküm değil kendinden ve gerçeklerden kaçma yüzleş iyi geceler.
115 Yorumla
Soran+1 yılYüzleşmek bunu tek taraflı yapamam oturup konuşmam lazım bunu denedim ama beni anlamicak kadar eski kafalilar ha eski kafa kötü birşey değil bunların ki çok başka özel psikoloğa bile gittim o bile ailene birşey yapamam dedi siz düşünün gerisini?
Soran+1 yılAyrıca bilmek için uğraşıyorum ama çocukluktan gelen bilinçaltıma inip bazı şeyleri degistiremiyorum bazı şeyler kaldı çocukken den var hafızamda ama ne siliniyor ne geçiyor bitsin derken su yaşımda yenileri ekleniyor beter oluyor birşey tamam derken farklı şeyler çıkıyor
- +1 yıl
Tamam çözüm yolu aramişsın cok guzel elinden gelenin en iyisini yaptigina emin misin peki
- +1 yıl
Elinden gelen her seyi yaptigin zaman bu hayatin zorlu bir yer oldugunu hayatindaki olumsuzluklara s*ktir et demeyi bilip seni bekleyen guzel gunleri dusunmelisin.
Soran+1 yılBeni bekleyen güzel günler yok malesef bazı konularda dışlanmış hissediyorum gelecekte de bu böyle olcak?
Soran+1 yılElimden gelenin yeri geldi en fazlasını yaptım ama zihniyet denen şey degistiremedim ışte onu tek taraflı olmuyor malesef ben bir şeylere çabalamak için gittim psikoloğa mesela ama annem karşıdır buna Neden ben sorunlu muyum der bana gelince de gitmem de sıkıntı yok ama her şeyde zihniyet bu anne baba hep haklı çocuk haksız ha birde agizlariyla itiraf ettikleri şey su itibar için düşünüyoruz geleceğini demeleri beni öldürüyor neymiş benim iyiliğim için değil mi dedim yok itibar daha onemliy mis yerin dibine gitsin o itibar umrumda değiller bir evde birlikte yaşayıp insanların yanında guluyorlarsa bu da itibar için elalem ne der için? Bunu itiraf etmeleri zaten gözümde bitirdi onları
- +1 yıl
Sana hayatin altın bir kuralini soyliyim:
Bu hayatta kendi tercihlerin hayatin yonunu belirler ilerde mutlu olmak istersen olursun. Kendimi dislanmis hissediyorum diyorsun bak ne guzel kendi sorununu kendin cozmussun dislayan insanlar degil tamam kendinsin. Kafana taktigin sorununu tum hayatina yayarak mutlu olamam dersen hayatin boyuncada olamazsin zaten. - +1 yıl
Işte olay biter eğer elinden gelenin hepsini yaptiysan aynen bu şekilde düşüneceksin:
Gecmisimden dolayi aci cekiyorum gelecegimden ise endise duyuyorum ve bugunu yasayamiyorum yani bana bahsedilen hayati YASIYAMIYORUM tum sorunlarinini s*ktir et diyorsun ve hayatin tadina variyorsun eger bunu yapamazsan hayatin boyunca uzuleceksin deger mi dusun bi? - +1 yıl
İnsan kendi sorunlarindan kacamaz sen erdemli olup yuzlesmissin ama sonuc yok bu durumda tek care car s*ktir et demeyi ogrenmek bunu hayat felsefesi haline getirmek
Soran+1 yılÇık hayatını yasa diyor sunuz siz bana zaten ben bunu zamanında denedim özgür kuşlar gibi kendi kararımı aldım kendi düşüncelerimi savundum ama kötü evlat kötü insan itaatsiz oldum beddua bile edildi bana sırf özgürlüğümu isteyip bunları attığım için ve işlerim rast gitmedi hala da gitmiyor ve bağlıyım onlara maddi olarak ta olsa beş kurussiz onlar ne derse su evde durmak zorundayım ama bıktım bende özgürce o dediğinizi diyorum ama olmuyor sonucclari yine bana patlıyor her türlü üzülüyorum kendi mi özgürce mutlu olmaya adasam da vicdan adabına sokuyorlar onların emri altında istediklerini yapsam da benim psikolojim altüst oluyor
- +1 yıl
Yapmak zorundasin olmuyo diye birsey yok cidden takmamayi denersen başarabilecegine inaniyorum az cok yazdiklarindan guclu bir bayan oldugunuz anlasiliyor.
Soran+1 yılEvet güçlüyüm psikologumda oyle demişti aslında ama sıkıntı surda olan bana oluyor itiraz li kafama göre özgürce zinciri mi kirdigimda daha mutsuz oluyorum vicdan meselesi var ya güçlülük kadar o da çok var takmamazlik yapamicak kadar çok
- +1 yıl
Senin olayin neye benziyo biliyomusun annenle pazara gidersin sana oyuncak almazya sende hep aglarsin yilmadan senin meselen aynen bu anne cocuga o oyuncagini almayacaktir ama cocukta aglamayi birakmayacaktir ta ki gercekleri anlayana kadar en sonunda cocukta benim tavsiyemi dinler ve aglamaktan vazgecer ve s*ktir et der ve pazardan geldikten sonra sanki olay hic yasanmamis gibi aksam arkadaslariyla oyun oynar. Yapman gereken bu
Soran+1 yılDenerim ama o örneği yaptığım zaman o çocuk gibi dönüp arkadaşlarıyla oyun oynayamaz o cocuk benim misalle cevirirsek o anne bir daha herşeyi maddi manevi olanı da elinden alır eve bile almaz çocuğa bu tavrı için bizde böyle malesef denerim birkez daha bin kez daha ama o kapı bir güzel kitlenir üstüme
- +1 yıl
şu an bana tamamen kapalısın ben senin sorununu önemli olmadığını halledebileceğine savunurken sen inatla olmayacağına üsteleyip duruyosun belki en baştan çabalayacağını ve başaracağını düşünüp, kendini motive edip dediğim adımları tekrardan deneyebilirsin önyargılarını kır.
Sizinle aynı durumu yaşamıyorum fakat anne ve babasını kaybeden biri olarak keşke olsalarda onlara kızsam anlaşamasam tartışsam . Bana düşmez ama ne olur bazı şeylerin kıymetini çok sonradan anlamayın. Elinizdeyken bilin çok üzülebilirsiniz. Ben ne koşulda olurlarsa olsunlar yaşamaları için herşeyimi verirdim.
17 Yorumla
Soran+1 yılAllah rahmet eylesin zaten bende geç olmadan çözüm arıyorum sabrederek yasamak istemiyorum çözüm yolu bulup bir şekilde içimden geldiği gibi olsun istiyorum çok kötü bir duygu ve 20 yıla askindir degistiremiyorim umarım geç olmadan geçer bu durum
- +1 yıl
Başınız sagolsun uzuldum ALLAH sabir versin INŞALLAH. Ama bazi anne babalar yasarken oyle bir ölüyo ki bu da cok acitiyor insanin canini
Soran+1 yıl@saklı_düşler evet bu daha zor umarım kaybetmeden birşeyler düzelir bazı duygular düzelir
- +1 yıl
Siz rahmetli anne babaniza layik bir evlat olmaya calisarak onlara hala sevap goturup iyilik yapip sevginizi gosterebilirsiniz. Dinimiz 2 sey sevap defterini kapatmaz 1 hayir hasenat 2 dunya ve ahiret icin evlat diyor bilginize.
Soran+1 yıl@saklı_düşler güzel ifade etmişsin
+1 yılAnliyorum seni sevgisiz buyumussun bence annen veya babanda soguk biri onlara cekmissin. .. bende ailemle duskun degilim iste bana yanlis yaptiklari icin affedemedim ha ariyom soruyom sadece mecburyetten belkide onlarda sana bir yanlis yaptigi icin nefret ediyorsun. ..
21 Yorumla
Soran+1 yılEvet oyle aynen
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
17Cevap
+1 yılZaten ortak bir yonumuzu gordugum icin sana istek gonderdim cunku mesaj atilmiyordu. Bu konuyu icinde yasamayan anlayamaz. Biz mutlu olsak Şu an herkes gibi ruya goruyor olurduk 😞
08 Yorumla
Soran+1 yılBu konuda haklısınız kardeşim?
- +1 yıl
Sen daha benimkileri duysan 😞 sirf evde olmamak icin is yerinin lojmaninda kaliyorum bayram diye geldim 4 gunde 2 ogun yemek yemisimdir o kadar ki moralim bozuluyo 😞
Soran+1 yılSiz sukredin bir işiniz bir kalacak lojman var benim oda yok okulda kaldığım yer vardı o da bitti iş yok kalacak yer yok tikandim kaldım? Erkekler hele bir şekil çeker gider belki evden ama kız daha baskı görüyor ve çekip gidemiyor iş bulup başka eve çıkamıyor cabasi birde evlenince eşi de ben erkeğim diye o birde babalık haklılık tasliyor yaşamadım ama genel böyle ataerkil toplumuz cunki kacmak iyi de kapana kisilmak beter
- +1 yıl
Iste su mesajlara bir izin versen daha cok sey konusucaz ama burda olmuyo 😞
Soran+1 yılYa acikckkasi bir erkekle mesajda konuşmak ne kadar uygun bilmiyor im ondan burdan konuşun
- +1 yıl
Mesajda olunca farkli biri olmayacagim icin burda veya orda sonucta konusuyoruz diyorum bu aciklamaniza karsilik olarak.
- +1 yıl
Erkegin diline agir gelen aciklamalarim var o yüzden burda anlatamiyorum derdimi
Soran+1 yılAnladım ama mesaj aramıyorum ben xper mi eksik diyor
+1 yılSeni anlıyorum. çocukluğunu zehir etmiş olabilirler, kendi sorunlarini sana yansitip seni sinir hastasi etmis olabilirler. belkide şu anki konumun için onlari suçluyorsundur. hepimizin buna benzer sorunlari oldu.
50 YorumlaSen sadece ebeveynlerinden nefret ediyorsun. Senden daha beter durumda olan insanlar var, bunu bil. Benim nefretim, kinim, düşmanlığım dünyadaki butun insanlara karsidir.
20 Yorumla
+1 yılboyle seylerın altında genelde sevgısız buyume sevgı eksıklıgı ve anne-baba fıgurlerınden kaynaklanan cocukluk travmaları yatar.
31 Yorumla
Soran+1 yılSebebi bende buldum evet oyle galiba ama sonucu nasıl degistirebilirm? Sevgi gösterildi oyle hatırlıyorum ama yanlış yapılan bazı uygulamalae o kadarını çocukluktan hatırlayamıyorum
+1 yılEğer ölümden donerlerse o zaman içindeki Sevgi hissi ortaya çıkacak ne olursa olsun kan çeker var birşeyler ama tetikleyen olması lazim
01 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum belki de ha bazen böyle bir tartışma da kendileri için ölmek diyorlar içim biran kötü oluyor ama çok üzgünüm kendi m için bir şey geçiyor icimddn yok ortada kalırım tek kalırım ne yaparım isimde yok kötü insanlarla karsilasirim nasıl geçinirim nasıl tek yaşarım gibi hani onları kaybedersem hissi yok olmuyor niyeyse kendimin tek ligi ya da geleceği konusunda tek endişe geliyor 😨bende istemiyorum belki kulağa vicdansizca geliyor ama istemediğim bir duygu bu ama içimde var
+1 yılBir şey mi yaptılar sana? Dışladılar mı, ötekileştirdiler mi, sevmediler mi? nedir yani bu nefretin kaynağı?
18 Yorumla
Soran+1 yılEvet biraz o da var ama anlayissizlik sonucu yaşanan şeylerin birikmesi de diyebiliriz 24 yaşındayım mesela ama çocuk dan beter muameleler
- +1 yıl
Yaptıkları davranışlardan sana olan olumsuz şeylerden dolayı sevmemen. Bazen anne veya babanın yanında olmasını istersin ihtiyaç duyarsın herhangi bir konu da oda olmuyor mu?
Soran+1 yılHer zaman maddi manevi hep o konuda asla onlara dayanamadım destek isteyemeidm hepsinde tek hallettim tek omuzlarına hiçbirini hissetmediler bilmediler güllük gülistanlık dertsiz evin küçük çocuğu gibi hayatımı yaşıyorum sandılar hep oysa uzakta da yakında da yaşadığım dertler hep bende içimde ydi cunki ne zaman anlatsam bahane ve kendilerine çekecek çözümleri vardı bende pes ettim eni sonu kendi dediklerine geldikleri için
- +1 yıl
Hiç mi bişey yapmadılar bu zamana kadar sana hep her şeyi her alan da tek mi başardın, hallettin, çözdün?
Soran+1 yılHayır okadar da değil tabi bana yaptıkları şeylerde çok
Soran+1 yılSadece içimde bana özel olan hiçbir şeyi paylaşmadim çok çok zor durumda kalınca asla onlara demedim maddi manevi hiç bir içimdeki sıkıntıyı demedim ha anladıkları birşey olsa bile yüzeysel meseleelermi açtım en içimde yaşadığım şeyler hep bende kaldı ben çözdüm çözüm de yoklardj yanımda olmadılar denesem de sadece kendi fikirlerini dikte ettiler ama birşey alma düşünme yapma etme de düşünürler beni evet ama zor zamanlar falan yok
- +1 yıl
Belki de sen sevmek istemiyorsundur, ailen de sana ters gelen bir durum yok değil mi?
Soran+1 yılYukardaki yorumları falan da gorduyseniz ailem tamamen bana ters ben onlara ters onlar itaatkar herşeye evet diyen altın kafeste yaşayan gıkı cikmyan mukemmel bir insan olmamı bekliyor ama beceremem ben bunu
Arkadaşım yaşadığın ortam ailenin sana sundukları falan mi seni rahatsız eden yoksa anne babamla uyuşmayan karakterinin önemli olan o
00 Yorumla
+1 yılAnnemiz babamiz diye sevmek zorunda degiliz. Sevgini hak edecek seyler yapmamislardir simdiye kadar
82 Yorumla
Soran+1 yılGaliba evet
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Kan bağından ziyade manevi bir bağ kuramamışsın. manen bir bağ oluşturman gerekiyor. onların değerini anlaman gerekiyor.
020 Yorumla
Soran+1 yılUmarım insaallah
Soran+1 yılIşte bu evet böyle çözüm bulmam lazım birde sebep ortada
Soran+1 yılEvet saygı yok daha doğrusu sen cocuksin en iyisini biz biliriz hesabı düşüncelerim in değeri düşüyor haliyle
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılİyi sabahlar
Peki nedeni ne sence? Onların sana karşı yaklaşımı nasıl?
00 Yorumla
+1 yılPeki sen sorun hakkında bir tespit yapabildinmi ya da bişeyler düşünüyormusun
00 Yorumla
+1 yılİçim bir tuhaf oldu okurken. Neden böyle düşünüyosun ailen onlar senin...
06 Yorumla
Soran+1 yılKeşke oyle görebilsem böyle olduğu için de surekli günahkâr yok ışte dini noktada kötü tabirlerle asagilandigim oluyor
Soran+1 yılOnlar tarafından
- +1 yıl
Psikolojik destek şart senin için.
Soran+1 yılSanki bir faydası oldu daha on ay olmadı gittim dert ailem diyorum aileye yapacak birseyimiz yok diyor başka yere gittim yine oyle ailemle de alamıyorum o desteği onlar kti çocuktum gitmiştik kadın dedi kizinizi çok sıkmış siniz istediklerini yapsın biraz mesela gitar çalmak istiyor gönderin kursa yok dediler kadına bile cikistilr hem konuşmaya ailecek tamam deyip desteğe gidiyorsun hemde yok ben o tingirtiyi caldirtmam günah dersin bu kadar geriden gelen bir nesille yaşamak çok zor
- +1 yıl
Ya bir bas git çok mu bilion sen bende nefret ediyorum ailemden çünkü sürekli psikolojik şiddet görüyorum benim borçlarım var çalışmama izin vermiyolar erkek arkadaşımla görüşmeme izin vermiyolar bir yere gitmeme izin vermiyolar insanların ne yaşadığını bilmeden onları yargılayamazdın
- +1 yıl
Bayramdan sonrada evi terk edicem zaten
Dünya görüşünüz uymuyordur ve ortada saygı denen bir kavram yoktur bu da nefret doğuruyor
20 YorumlaAnne babanin degerini kaybednce anlarsin hayattayken degerini bil
014 Yorumla
Soran+1 yılBende bunu istiyorum zaten içimdeki o duygu bana bunu yapfirmigor bir elimde olsa hayatımda ki bütün kötü bilinç altı mi temizlicem bende onlar vefat etmeden en azından güzel geçsin istiyorum
Soran+1 yılO da var yanlış davranışlar da var
Soran+1 yılİnşallah ben çok gittim psikoloğa ama sonuç aynı aileme birşey yapamıyorlar benim düşüncem en fazla ailemi anlayacak hale geliyor bakıyorum gittikçe ailem bunu fırsat bilip kullanıyor ben de daha çok hasta oluyorum onlarda gitmiyor gitsede eski kafadalar asla böyle geldi böyle gider hesabı
- +1 yıl
Nutkum tutuldu bisey diyemiyor insan bu durumda ama burda herkes akil vermeye calisir yasamayan birinin durumunu anlamasini bekleme yani bilinc altina yerlesmis ve orda kaliplasmis kotu anilarin var evvela onu temizlemek ordan cikarmak gerekiyor onuda senden baskasi yapamaz malesef
Soran+1 yılAcaba böyle birşey icat oldu mu bilinç altındaki tüm kötü şeyleri silme
Soran+1 yılİnşallah zaten oyle bir teknolojiye nasıl güvenilir ki belki birgün olumsuz yani çıkar beyin hastalığı falan olur
Soran+1 yılAynen ondan duayla geçsin diye uğraşıyorum
Soran+1 yılTeşekkürler kardeşim Allah razı olsun inşallah içimde de bu konuyu halletmek için ugrasicam
+1 yılkendince sebepleri vardır
00 Yorumla
+1 yılailesinden beklediği desteği alamadığı için
10 Yorumla
+1 yılKacirmis olabilirler seni
00 Yorumla
+1 yılBen etmem sqygızlık bu
00 YorumlaBoşver herkes kendine
10 Yorumla
+1 yılYanlis yoldasin
00 Yorumla
+1 yılannenle baban özmü