Arkadasim iki kicuk pakrt gramini bilmiuorum esrar yakalatti 5 aydir cezaevinde 15 gun sonra mahkemesi var ceza alirmi ya da ne kadar ceza verirler ha bu arada biri sikayet etmis oyle yakalsnmis
Cevabın nedir?
Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak
(Değişik madde ve başlığı: 6545 - 18.6.2014 / m.68) (1) Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Bu suçtan dolayı başlatılan soruşturmada şüpheli hakkında 4/12/2004 tarihli ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 171 inci maddesindeki şartlar aranmaksızın, beş yıl süreyle kamu davasının açılmasının ertelenmesine karar verilir. Cumhuriyet savcısı, bu durumda şüpheliyi, erteleme süresi zarfında kendisine yüklenen yükümlülüklere uygun davranmadığı veya yasakları ihlal ettiği takdirde kendisi bakımından ortaya çıkabilecek sonuçlar konusunda uyarır.
(3) Erteleme süresi zarfında şüpheli hakkında asgari bir yıl süreyle denetimli serbestlik tedbiri uygulanır. Bu süre Cumhuriyet savcısının kararı ile üçer aylık sürelerle en fazla bir yıl daha uzatılabilir. Hakkında denetimli serbestlik tedbiri verilen kişi, gerek görülmesi hâlinde denetimli serbestlik süresi içinde tedaviye tabi tutulabilir.
(4) Kişinin, erteleme süresi zarfında;
a) Kendisine yüklenen yükümlülüklere veya uygulanan tedavinin gereklerine uygun davranmamakta ısrar etmesi,
b) Tekrar kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alması, kabul etmesi veya bulundurması,
c) Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanması,
hâlinde, hakkında kamu davası açılır.
(5) Erteleme süresi zarfında kişinin kullanmak için tekrar uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alması, kabul etmesi veya bulundurması ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanması, dördüncü fıkra uyarınca ihlal nedeni sayılır ve ayrı bir soruşturma ve kovuşturma konusu yapılmaz.
(6) Dördüncü fıkraya göre kamu davasının açılmasından sonra, birinci fıkrada tanımlanan suçun tekrar işlendiği iddiasıyla açılan soruşturmalarda ikinci fıkra uyarınca kamu davasının açılmasını02 Yorumla- +1 yıl
(7) Şüpheli erteleme süresi zarfında dördüncü fıkrada belirtilen yükümlülüklere aykırı davranmadığı ve yasakları ihlal etmediği takdirde, hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilir.
(8) Bu Kanunun;
a) 188 inci maddesinde tanımlanan uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti,
b) 190 ıncı maddesinde tanımlanan uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma,
suçundan dolayı yapılan kovuşturma evresinde, suçun münhasıran bu madde kapsamına girdiğinin anlaşılması hâlinde, sanık hakkında bu madde hükümleri çerçevesinde hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilir.
(9) Bu maddede aksine düzenleme bulunmayan hâllerde, Ceza Muhakemesi Kanununun kamu davasının açılmasının ertelenmesine ilişkin 171 inci maddesi veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin 231 inci maddesi hükümleri uygulanır.
Soran+1 yılTesekkur ederim
En İyi Cevaplar
+1 yılArkadasın kendını haklamadıgı taktırde yenı yasaya gore henuz cezalar artmadı torbacı sıfatı ıle alınmıs demektır normalde 2 paket esrarın gramajı 20 lık dıye desen 2.5 gram felan bısey olması gerekır 2.5 grama satılcılık olmadıgı halde 2 fısek paketlenmıs esrar ıle ıcıcıyım dıyerek noralde ametem yer 6 ay sonra kagıt gelır mahkemeye cıkmadan mahkeme kararı ametem verırı yaksık 6 ayda oraya gıder 15 gnde 1 ıdarar verır ve sonrasında ıse her bırısını temız verdıkten sonra denetımlı serbestlıge ımzaya gıdr sadece ve 1 yılda orda ımza atar cezası yoktur dedıgınız gıbı alındıysa eger 5 aydır yatıyorsa kendısını haklayamazsa 4 yıl 2 ay cezaya mahkum olur 5 aydır yatıyor onu da cezadan saymazlar 3yıl 8 ayını yatar o cezanında 5 ay da burdan aynı hesaba gelır ıns haklanır haklamazsa bu yattıgınıda mahkemesı olmadıgından bedavadan yattı sayarlarsa 4 yıl 2 ay esrar satıcılıgı yanı torbacılıktan mahkum olur
010 Yorumla
Soran+1 yılInsallah cikar dua ediyorm
- +1 yıl
ıns cıkar ne deyım ama eger sayet satıyorsada yazık etmıs hem genclıge hem kendısıne yazık etmıs satasada ne bılıyım ates olmayan yerden duman tutmez 2 sıgaraya yatırmazlar 5 ay
- +1 yıl
senın eksık bıldıgın seyler vardır onda ıllakı
Soran+1 yılVana oyle soylemisti iciciyim diye uzerinde yakalatmis azmis ya madde cikar diye dusunuyordum
- +1 yıl
bılmem orasını 5 ay yatması ıste sorun normalde ıfade alıp ımza atıp serbest bırakırlar en fazla 3-5 saat arası nezarette kalır ıfadesı alındıktan sonra elındekı malzemeyı alır salarlar baska bısey var gıbı o ıste
Soran+1 yılOlabilir haklisnz ben bilmiyorm merak ettim bana soylenen bunlar
- +1 yıl
anladım
Soran+1 yılTesekkur ederim yinede
- +1 yıl
hayırlı gunler
Soran+1 yılSaolun sizede
+1 yılBilmm
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
20Cevap
+1 yılİçicilikten daha önceden denetimli serbestlik durumu falan vardır, yoksa cezaevine girmez ilk dosyada. Denetimli serbestlik verilir sürekli gidip idrar örneği verilir ve amatemlerde samba oturumlarına katılır.
Savcı davayı içicilikten mi açtı yoksa satıcılıktanmı açtı bu önemli. Satıcılar 10 yılın üzerinde ceza alıyorlar ve iyi hal gibi ceza indirimlerinden yararlanamıyorlar.05 Yorumla
Soran+1 yılIcici oldugunu biliyorum cikar mi yani
- +1 yıl
eğer mahkeme tutukladıysa ceza almadan çıkamaz. Uyuşturucudan tutuklandıktan sonra tutuksuz yargılama ile serbest kalamaz. Dediğim gibi büyük ihtimalle daha önceden denetimli serbestlikten falan dosyası vardı, süre dolmadan tedavi bitmeden tekrar yakalandı ve tutuklandı. Bugünlerde uyuşturucuya verilen cezalar arttı. Daha önceden bahsettiğim şekilde içicilikten ceza alanlar ortalama 1 yıl kadar ceza alıyorlardı esrardan ama artık hem cezalar arttı hemde esrar, eroin, hap gibi yakalanan uyuşturucunun türüne dikkat etmez oldular. Yani eskiden esrara verilen ceza ile eroine verilen ceza farklıydı. ama şimdi aynı diye biliyorum.
Hangi şehirde yakalandı?
Soran+1 yılInsallah cikar dya ediyorz cok pisman
- +1 yıl
Satıcı değilse çıksın tabi, pişmansa. Eğer satıcıysa hiç çıkmasın isterim özür dilerim.
Yakından tanıdığım bağımlı insanlar vardı bir türlü bırakamıyorlardı. Her bağımlının sonu gibi onlarınki de içicilikten satıcılığa geçip cezaevi oldu. Cezaevinde seve seve bırakıp temizlendiler. Hayırlısı oldu. Bir müsibet bin nasihattan iyidir.
Senin arkadaşın içinde en hayırlısı olur umarım.
Soran+1 yılInsallah hayirlisi olur hakkinda tabi ama ben eminim pisman bide iciciydi satici olamaz
büyük ihyimalle oo içicilikten degik satıcılıktan yargılanıyor normal şartlarda cezaevine girmez direk amtetwm uyglanması gerekirdi daha önce böyle birşeye karıştımı
01 Yorumla
Soran+1 yılYok ilk kez iciyordu satma yok
arkadaşın madde içmekten yakalansaydı serbest bırakılıyor ilk kez se hiç bir şey olmuyor , ikinci kez se 6.000 tl cezası var tutuklanmaz.. arkadaşın madde satmaktan yakalanmıştır 10 yıl hapis cezası var. 6.5 yıl cezaevinde yatar
1605 Yorumla
Soran+1 yılIcici oldigunu biliyorum
Soran+1 yılTesekkur ederim ben oyle biliyordum peki ne kadar crza verirler
Soran+1 yılO kadar alirmi ya cok azmis yakalattigi iciciyim demis ben oyle biliyorm kullaniyordu birakmaya calisiyordu
- +1 yıl
yasa ilk içicilikten yakalanı serbest bırakıyor 5 yıl bir daha içme hadi git diyor. ikinci kez içerken yakalanır sa 6.000 tl para cezası veriliyor ve bu sürekli 6.000 tl olarak devam ediyor hiç bir zaman tutuklanmıyor. sadece satan tutuklanıyor. ben çok soruşturma yaptım hiç kimse sattım demez. satmayan insan kesinlikle tutuklanmaz. örnek adama yaptın diyoruz yo töbe diyor kamera görüntülerini kişiye seyrettiriyoruz birde çayını söylüyoruz hadi yorma bizi anlat diyoruz
Soran+1 yılDenetimli serbestliktemi almaz
Soran+1 yılIciciym diordu birakmak istiyrdu
Soran+1 yılSaolun siz daha iyi bilirsiniz tabi ben ilk defa basima geliyr merak etmistim umutlanmistim azdr icicidr diye ama
Soran+1 yıl😟😦
Soran+1 yılNasil anlamadm
Soran+1 yılTabiki o kadar yarimci oldunuz
Soran+1 yılEvet dinliyorum anlatn siz vaktim var benm
Soran+1 yıltamam
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılE kiz demedimi sizinle alakasinin olmsdgini
Soran+1 yılHaklisiniz ama bir ihbarla olur mu
Soran+1 yılO zaman her ihbar dikkate alinsaydi birbirini sevmeyen gicik alan ihbar ederdi dediginiz gibi suc ustu olmasa bu kadar cezaevinde yatmazdi
Soran+1 yılAnladim ne demek istediginizi dogrudr
Soran+1 yılYok sorun değil dinliyorum anlatn siz
Soran+1 yılBise bulamayinca isinize devam ettiniz değil mi
Soran+1 yılEe kiza bise oldumu
Soran+1 yılCok haklisinz buyuk sevaba girmissnz
Soran+1 yılBana 5 aydr gecmiyor nasil gececk o kadar zaman ben onu cok seviyorum biliyorum cok pisman o
Soran+1 yılUmutlanmistim bu mahkemede cikar diye😟
Soran+1 yılKotu bir olay gecmis neyseki sucsuzlugunuz ortaya cikmis bir de cok hayra girdiniz kiza yardimci olarak
Soran+1 yılYok ben orda oturmuyorm
Soran+1 yılTesekkur ederim.
Soran+1 yıltamam olur tesekkur ederim
Soran+1 yılHa bide bisey daha sorabilirmiyim
Soran+1 yıl😊😊kusra bakmayin cok merak ediyorum bilgili birini bulmusken sormak istedim
Soran+1 yılSoruyorum😊
Soran+1 yılSimdi o baska bir srhirde yasiuor mektuplasiyoruz ziyaretine gidemedgim icin mektuplar orda okunuyormus o hep pismanligini falan yaziyor bu dikkate alinmazmi pismanlik yasasindan faydalanmaz mi
Soran+1 yılBen anlamiyorum burdan takip bilmiyorum benim kaydim yok sanirim vurda oyle soru yazdm sadece
Soran+1 yılEvet bekliyorum
Soran+1 yıltamam abi saol sorumada cvbi yazsan
Soran+1 yılTm bekliyrm
Soran+1 yılMausm yok tlfn an giryrm
Soran+1 yılAbi ismini tikladim takip ediliuo galiba
Soran+1 yılSorun ben kendu profilime giremuorm
Soran+1 yılEvet dogrudr
Soran+1 yılEcet bekliyorm
Soran+1 yılAma abi iciciydi birakmaya calisiyordu hastaneye yatackti hatta o hafta ama yakalndi
- +1 yıl
kişi ile evli değilsin soy ismin tutmuyor görüşe gidemiyorsun doğru. görüşe şöyle gidebilirsin kişi cezaevine üç tane isim bildirir senin ismini de soy isim şartı olmuyor o zaman. elbise falan getirecek diye anca öyle görüş günü ziyaret edersin yalnız tavsiye etmem, telefon kayıtlarını cezaevi polise verir, telefon takibine takılırsın, ziyarete gitme devam ediyorum
Soran+1 yılYol zaten oyle bir imkanim yok gidemem dogru evli degiliz
Soran+1 yılEvet cok pisman eminim bundan
Soran+1 yılHa anladim sdece okuyan tek biliuor
Soran+1 yılAnladim tesekkur ederim
Soran+1 yılAbi ama parasi olan cikiyor digerleride cekiyor
Soran+1 yıl5 ay bana gecmedi bundan sonra nasil gececk bilmiuorum cok zor insallah bir mucize olur cikar
Soran+1 yılSaol abi kafanida sisirdim hayirli aksamlar
Soran+1 yılAbi sen hep burdasin sanirim bisey sorayqim mi yine
Soran+1 yılAciktan cezayi yatmak varmis o nedemek oluyr
Soran+1 yılGrrcekten sevmek boyle insan sabir etmeye calisyor pismsn ben inanyrm
Soran+1 yılNasil anlamadim gercektn
Soran+1 yılAnlatin sizi bekliuorum acik cezaevinj
Soran+1 yılAcik cezaevini anlatayim dedin abi sonra da arkadslari bana soryr diysn
Soran+1 yıltamam
Soran+1 yılAciga cikarmi ne zaman cikar
Soran+1 yılYani o kadar ceza alir mi gercekten cok fazla
Soran+1 yılNe sormustn abi msjn gelmedi
Soran+1 yılInsallah o cezayi almaz
Soran+1 yılArkadaslarim var dediniz ya abi kiz arkadslari bana geliyor sonra dedinz onu anlamadim
Soran+1 yılBen bakmiyorum sorulara abi sen yanlis anlamssn
Soran+1 yılSorun değil
Soran+1 yılYok abi sorun değil olabilir
Soran+1 yıl19 eylulde mahkeme var o gun belli olmuyormy
Soran+1 yıl19 eylulde mahkeme var o gun sonuclanirsa kiz kardesiyle gorusyrm
- +1 yıl
senin anlamayıp da benim anlatmak istediğim konuyu şimdi hatırladım bu gün yoğundum konular karıştır. ben şunu demek istedim üç tane dostum var senin erkek arkadaşının aynı konumunda ceza evinde yatıyorlar. kız arkadaşları var benim yanıma geliyorlar sohbetlere onların durumlarını görüyorum sonuç kötü oluyor hani seninde sonuç kötü olacak demek istedim kendine bir yol çiz 6.5 yıl beklenmez uzun süre senin hayatın konu değmez demek istedim
Soran+1 yılSabir ediyorum insallah Allahin izniyle cikar ya oyle kolay vazgecilmiyor
Soran+1 yılSizde haklisinz abi ama insan vazgecemiyor sevdimi
Soran+1 yılEvet insallah
Soran+1 yılYok cikinca insallah ben istesem bile ailem istemz zaten oyle bise yapmam
Soran+1 yılYok eminim ben sevmesem beklemem hem evlensem bile anlami yok ben kalbimle bekliycem ailemin haberi yok insallah cikinca usulunce olur
Soran+1 yılTesekkur ederim biliyorum saolun abi ama siz bilmiyorsunuz biz gonulden bagliyiz gormeden uzaktan sevdik biz belki ondan bu kadar abartiyorm
Soran+1 yılInsallah
Soran+1 yılSaol abi cok yardimci oldn ama insallah sonuc senin dedigin gibi olmaz benim hala umudum var
Soran+1 yılHa bu arada abi sen hep burdasin bir faydasimi var sana anlamadim
- +1 yıl
okey ben bilgisayara geri dönüyorum benim de yanımda arkadaşım var hülya tatil dönemi ya bu gece uyumam sabaha kadar ben uyanığım sabaha kadar canın sıkılırsa yazarsın cevap veririm yok canım sitenin bir faydası yok bana uzun tatil dönemi ya salı günü ben de görev başlıyor alışığım ben uyumamaya geçmiş hayatım çok hızlı sorun değil sabaha kadar sıkılırsan yazarsın cevap verecem sana sevgiler
Soran+1 yılDegisik bir yasam tarzi 🙅
Soran+1 yılArkadasiniza da selam lar da gece gece de bir bayanin evinde olmasi daha uygun kendi fikrim tabi
Soran+1 yılMemnun oldm saolsn
Soran+1 yılNasil kullanir simdi izin vetmeyin abi yaziktr
Soran+1 yılBen sosyal medyaya uzak biriyim pek anlamam sevdigim adam icin arastirirken buldum rastgele ama bu sayfalarda da hercesit insan var bakiuorum burada tekin değil
Soran+1 yılNasil iptal edebolirim bu kaydimi
Soran+1 yılYok abi genel olarak degisik degisik sorular falan
Soran+1 yılYok abi estagfurullah sorulara baktim degisik geldi
- +1 yıl
okey bende benim ortamım seni yordu sandım ben senin muhabbetini sevdim durumun hakkında yardımcı olmak istedim yoksa bende seni tanımıyorum sen izin verdiğin sürece tanıcam beni bir dost bir arkadaş olarak görebilirsin ben seni arkadaş dost olarak görüyorum hem senin içinde bir anı olur bir yener abi vardı hiç anlıyamadın onu dersin
Soran+1 yılSaol abi Allah razi olsun yardimci olsn pek ic acici olmasada😟
Soran+1 yılBenim de pek haddime değil ama abi nacizane fikrim bu kadar takilma sosyal medyaya gerkli olmadigi surece
Soran+1 yılSumeyra
Soran+1 yılNryse abi hayirli geceler size
Soran+1 yılIsmimi soyledim abi ne olcak bundan☺
Soran+1 yılSoylemiyceksn cekineceksn sandim dedin ya abi ismimi soylefim gbt mi vermedim☺
Soran+1 yılAbi sende beni tanimiyorsun hani su canim kelimesini de hic sevmem kactr yaziyorsn soylicem araya laf giriyor rica etsem bana demesn memnun olurm
Soran+1 yılTesekkur ederim uygun değil oyle tlfnla falan gorusmem bakmayin su anda da konusmam uygun değil ama bilgi alabilecegim kimse yok cevremdeki kimsede bilmiuor cok merak edeyirum saolun ha yanlis anlamayin biz boyle gorduk
Soran+1 yılBenim dusuncelerimde sana degisik geliyrdur abi eminim neyse tekrardan tskkur hayirli geceler
Soran+1 yılYok abi estagfurullah ben konusturdum sizi kultur farki mi derler ya da yasadigin yerin kulturumu bilmem egitim seviyesiyle alakali degildir bence cevredir sanirim
Soran+1 yılAbi ben neysem oyum rahatlikla alakali değil icimden gecenleri soyluyorm
Soran+1 yılNeyse cok konustm hayirli gecelr tekrardan saygilar
Soran+1 yılCunku ilk kez onu sevdigimi birine soyluyorm ondan icimde birikmis kimseyle paylasamiyorum kimse bilmiyor
Soran+1 yılTesekkur ederim abi siz nasilsnz
Soran+1 yılAbi bisey sorcam musadenle
Soran+1 yılSaol
Soran+1 yılYa simdi arkadasimin dun dogum gunuydu bende ona hediye gondermek istiyorum ne gondersem alirlar crzaevine
Soran+1 yılAma onada moral olur yanliz hissetmez tesbih gondermistim bir kere onu aldilar ama duyduguma gore belli seyleri aliyorlsr
Soran+1 yılYok o benden hep haber bekliuor bana haber gonderiyor onu zor gununde yanliz birakamam o zaman ne anlami kaliyor onemli olan kotu gunde yaninda olmak
Soran+1 yılKalbim kimseye isinmiyor ondan baskasiyla yapamiyorum kendimi baskasiyla dusunemiyrm
Soran+1 yılEvet ben ilk kez sevdim asik oldum onun icin cok ozel degerli benim icin
Soran+1 yılSevmek oyle kolay değil insan herkesi sevemiyor ya da ben oyleyim kalbim ilk kez birine boyle isindi
Soran+1 yılYok abi sen beni tanimiyorsun kendimi yanliz hissetsem isteyen insanlar var denerim konusurum srn bilmiyorsun ben onu cok srviyorum
Soran+1 yılBen farkindayim herseyin kimseye soyleyemiyorum onu cevrem bilmiuor soramiyirum bisry onun icin burdan merak ettiklerimi soruyrm
Soran+1 yılYok ben calismiyorum abi ev kiziyim tutucu bir ailem var oyle serbest olamayiz cok sukur ki oyleyiz
Soran+1 yılIlk kez birini sevdim cok sukur harama bulasmadan temuz sevdim ben
Soran+1 yılCok sukur ailem iyidr Allah sizede sabir versin
Soran+1 yılHersey imtihan sabir edin
Soran+1 yılDogrudr zordr yanlizlik ama cevren istedigin kadr bir dolu insan olsun seni anlamadiktan sonra ama bir kisivardr seni anlar o onemli
Soran+1 yılAbi sana kisaca soyle diyim basima geldigi icin boyle dusunuyorum belki de bir insan vardr cok iyidr dort dortluktr ama sen sevmedikten sonra kalbin isinmadiktan sonra mutlu olamazsin omur gecmiuordr ama biri vardr yanlislari vardr ama sevdigin icin gozune gelmez ha
Soran+1 yılYok abi aklima bile gelmedi hulya dediginiz kisi
Soran+1 yılInsallah sevdiginiz biri olur guzel bir yuva kuratsin srvmek cok guzel sevmeden olmuyor
Soran+1 yılYok ben yanliz degilim cok sukur sadece kimseyr soyleyemedigim icin bilgi almak istiyorum onun hakkinda
Soran+1 yılHayirli geceler abi
Soran+1 yılEvet doguluyum ben oralara yakin
Soran+1 yılHa bu arada soruma cvp vermedin🙈
Soran+1 yılDogum gunuya onun hediye gondericem ne alirlar cezaevine geri gelmesin diye soyluyom evin adresi yazilyr ya gonderirken geri gelirse mafolurm
Soran+1 yılKesin aliyorlar deilmi🙈
Soran+1 yılAbi yanlis anlama bise diycem sen nie evlenmiuorsun isin gucun var bu yasina kadr nicn evlenmedin
Soran+1 yıltamam saol
Soran+1 yılBardak aliyorlarmi ikimizin resmini ustune yaptirsam cok guzel oluyr
Soran+1 yılHersey nasip kaderdir ama abi cabalamakt gerek
Soran+1 yılHa anladim tamam
Soran+1 yılAbi dikkat et vatan sasmaz gibi olmsyasin
Soran+1 yılKader hayirlisi olsn hakkinizda benden tavsiye kalbinin isinmadgi insandan uzak dur sevmeden olmaz bir kere sevmeden basima geldi 8 ayim bosa gitti
Soran+1 yılSevdikten sonra gozune hicbirseyi gelmez dogrudr benimkude ayni sey vazgec diordunda sevince gozune gelmiuor hatalar
Soran+1 yılAliskiniz biz misafir cok gelir bize tabi bayramda daha cok ikram falan
Soran+1 yılEvet severm ben misafiri kalabaligi misafir berekettir evde
Soran+1 yılbir bilasigi zor☺🙈🙈
Soran+1 yılMakine yikiyor onari😊
Soran+1 yılGunes sevmem anneme astiryorm
Soran+1 yılYok oyle valla
Soran+1 yılBizimkiler yatinca hrp onun mektuplarini okuyorum su anda da okuyorum oyle guzel konusuyor ki hic bikmiyorum onun konusmasindan
Soran+1 yılEvet cok sukur tesetturluyuz hepimiz
Soran+1 yılBiliyorum abi gerk yok saol ben kullaniyorm
Soran+1 yılAbi sen kendine evlen hem ev hem is cok zor☺☺
Soran+1 yılYok abi ya gerk yok isten gucten kilomu alinir memurlar aksama kadar yatiyor rahat is☺
Soran+1 yılDogrudr
Soran+1 yılYok abi buyuksehir guzel değil her turlu insan her turlu pislik var buyuk yerlerde kucuk yerlerde haya var herkes birbirini taniuor dikkat ediyor pek olay plmuyor
Soran+1 yılİstanbul ne zaman guzeldi biliyorsun osmanli zamaninda eskiden guzeldi ha bu arada sana tavsiyem orda mahmut efendi hz yasiyor ziyaretine git cok buyuk Allah dostu
Soran+1 yılTm olark nerde oldugunu bilmiyorum ama ordadr git gor mubarek bir zat
Soran+1 yılHerkese nasip olmaz gormek bu zamanda cok az oyle insanlar onlari hatrina belki de Allah merhamet ediuor bize
Soran+1 yılCok sukur bir kere gormek nasip oldu bana mubarek zat Allahin rahmetiyle geldi onun geldigi gun uzun sure yagmur yagmamisti masallah bir yagmur yagdi o gun
Soran+1 yılGecen yil gordum oyle il il gezmiyor nigdeye geldigini duyduk oraya gittik gormeye
Soran+1 yılYuzunu gor masallah nur var gozunu ayiramazsin insanlar onu gordugunde hungur hungur agliyor su an pek konusmuyor hasta rabbim sifasini versin basimizdan eksik etmesin
Soran+1 yılKeske daha fazlasini yapsak rabbim daha cok sevdirsin onlari gordukce kendi muslumanligindan utaniyor insan
Soran+1 yılDuorum ya hercesit insan var
Soran+1 yılOnun icin o kadar cok dua ediyorum once hidayete erdirsin ordan kurtarsin diye insallah rabbim hayirli edip kavusturacak o Allah ki ol derse hersey olur benim umudum var
Soran+1 yılIlim bilmiyoruz bir bir de bilsrk var ya dunyevi seylere bu kadar da takilip kalmayiz
Soran+1 yılHarama bulasmadan temiz sevdik biz insallah inaniyorum ikimizi birbirimize hayirli edip kavusturacak sabrin sonu selamet
Soran+1 yılKalpleri birbirine isindiran Allah dir insallah benim sevgimdede bir hayir vardir
Soran+1 yılHamd olsun farz olani yapiyorz namaz iruc farz islamin sarti siratta ilk namaz sorulacak insallah rabbim kabul ederse kiliyoruz
Soran+1 yılOyle bir zamana geldikki musluman muslumana namazin orucn var mı diye soruyor halbuki onlar boynumuzun borcu Allaha karsi gorevimiz
Soran+1 yılYok abi keyfi kilmadigin namazin kazasi olmuyor abi mrmursun bir bahanen de yok kilmaman icin o Allah ki gunde 5 defa bizi huzuruna cagiriyor biz kullar nasil gitmeyiz onun huzuruna
Soran+1 yılPara kazanmak icin hergun ise gidiliuor ama Allah cenneti vaad ediyor ama biz namaz kilmiyorz
Soran+1 yılYok abi estagfurullah gercekler iman varsa imkanda vardir memurlarin calisma saati namaza uygun ya ondn dedim
Soran+1 yılSabah namazini evde ogle namazinda zaten mola var ikindide kilinir bir sekilde aksam yatsi evinde kilar insan
Soran+1 yılHerkes kendine yapiyor abi rabbim ibadetlerimizi kabul etsin
Soran+1 yılSahuruda yatmadan yiyip yatabilirsin ben nafile tuttugumda oyle yapiyordum
Soran+1 yılNafiile farz disinda peygamber efendimizin sunnetlerini ek iibadett gibi kandillerde oruc farz değil ama hayirdrr sev
Soran+1 yılOlabilir dogrudr ha abi yanlis anlamayasin bilmislik taslamiuorum haddime değil zaten
Soran+1 yılAllah hidayet etsin dinimiz cok guzel bizim cok sukur ki Allah bizi musluman olarak yaratti bizi layik gordu muslumanliga
Soran+1 yılbir faydam olduysa bu konuda sorun değil uykusuz da kalirim
Soran+1 yılHaydi hayirli geceler o zaman rabbim hidayet versin etkilendisysen biseler var demektr kalk insalllah bir namaz kil tovbeni et abi
Soran+1 yılCumlemizden raziolsn
Soran+1 yılInsallah saolabi hayirli gecelr
Soran+1 yılAfiyet olsn benimde uykum geldi
- +1 yıl
bak yine abi dedin, ben e posta mı veriyorum ytmprlk@gmail. com kağıda net et belki bir gün lazım olur , bu site e posta vermeye de izin vermiyor ama eski soru belki gözden kaçar üyeliğimi iptal edebilir tel numaramda 0 537 914 70 73 kağıda not etmeni isterim tabiki beni kaybetmek istemezsen kaybetmek istersen kendin bilirsin
- +1 yıl
sümeyra ilişkiden bahsetmiyorum sana arkadaşlıkdan bahsediyorum bir ilişki yaşamadık sadece çok güzel bir dostuz. kaç zamandır aklımda İstanbul da bir restaurant var pahalı oraya gitmeyi düşünüyorum feriha da benimle gelirse belki sana foto paylaşırım güzel insandır inan sende seveceksin
- +1 yıl
Allah iyi ki seni karşıma çıkarttı İstanbul da çalkantılı bir hayatım var insanlarla değil senin le konuşuyorum şu anda hemde çok hoşuma gidiyor nerelere götürdün bir anda beni kimseyle konuşmadıklarımı anlattırdın banabelli mi olur belki kısmetim senden olur yaşıma göre senin gibi düzgün tanıdığın vardır belki
+1 yılgramına göre içici ya da satıcı sıfatı konur. ama geçenlerde artık içenlerinde satıcılar gibi hapis cezası alcağı konuşuluyodu şubede şu an başladımı bu yasa bılmıyorum
10 YorumlaGramina bagli oyle kucuk fisekle kimse tutuklanmaz. Baska bir sey vardir. Suc ustu alinmistir. Ya temin ediyor ya da satiyordur.
10 YorumlaCeza alır 191 den yargilanacak sabıkalı olduğu için denetimli serbestlik alması imkansız 2-5 sene arası. Temyiz etsin hemen yoksa af yok...
01 Yorumla
Soran+1 yılTemyiz ne demek
Esrar bulunduran bir şahsın ceza almaması trajedik bir durum olur açıkçası.
00 Yorumla
+1 yılİçiçiyse ilkte birşey olmuyor, ikincide belirli bir cezası var diye biliyorum.
00 Yorumla
+1 yılönceden bir sabıkası yoksa denetimli serbestlik alır bir yıl boyunca
01 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorm yok sanirm
+1 yılKullanıcıysa yırtar bir şekilde satıcıysa y. rra yan bastı
00 Yorumla
+1 yılIki paket olmasi biseyi değiştirmez toplam gramaja bakılır
03 Yorumla
Soran+1 yılCok az
- +1 yıl
Bisey olmaz o zaman gözünü korkutmak için bir daha icmesin filan diye uzun tutuyolardir
Tabiki ceza alicak ama ne kadar ne alır onu avukatlar daha iyi bilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHiç bişey Olmaz az miktarsa mahkemede içiciyim diyecek serbest
01 Yorumla
Soran+1 yılInsallah
+1 yılyasa degstı artık ıcıcılıkte suc savcını hıkmetıne kalfı ama tutkluz yargılanır
00 Yorumla
+1 yılİşi zor eskiden iciciyim diyip cikiyordun şimdi ise 6 aydan basliyor
00 Yorumla
+1 yılKullanıcı olduğu için sorun olmaz.
01 Yorumla
Soran+1 yılInsallah cikar yani
+1 yılOo içerden dedem yaşında çıkar o
10 Yorumla
+1 yılGramına bakmıyorlar taşıyorsa ceza yer.
00 Yorumla
+1 yılkenidine yeni arkadaş bul
10 YorumlaSatıyorsa zor çıkar
00 Yorumla
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?