Arkadaslar annemle babam ayriydi. 22 yil once almanyada ayrildilar. Mahkeme anneme verdi beni ve babam tarafindan kacirildim Turkiye'ye uvey annemden ayrimcilik ve babanin uvey anne tarafinda olmasi. Anne sevgisi aramam ile sonuclandi. Annemi tam 22 yil sonra buldum. Almanyada yasiyor ve 1 haftadir gorusuyorduk. Gecen yil turkiyeye tatile geldiginde de gorustuk. Yarim saat once 22 yil sonra buldugum asktan, annemden aldigim donusu sizinle paylasmak istiyorum. Şu an intihar etmek istiyorum bu yazilari yazarken bile titriyorum. Aldigim nefes bile zor geliyor. Şu an bir tarla korkulugu bile olsa sarilip agliyasim var. Iyi degilim arkadaslar. Siz yerimde olsaniz ne yapardiniz? Hatta siz annenizden boyle bir sey beklermisiniz? Hatta bana anne kucagini anlatir misiniz?
Serdar bu hayat türlü türlü zorluklarla dolu. Su an cok uzgunsun ama kendine zaman tani zaman gercekten herseyin ilaci çünkü uzntuyu ayni yogunlukta hissetmiyorsun bir sure sonra. Annenin de bugüne kadar ne yasadigi bilinmez suclusu ben miyim acilarinin diyebilirsin. Haklisin suclusu sen degilsin ama zaten hepimiz hayatimizda bizim sucumuzun olmadigi olaylarda sorumlu tutuluyoruz. Dunya da cesit cesit insan var iyisi var kotusu var anne baba da nihayetinde sadece insandır. Sansimiza ne cikarsa artik. Baskalarini degistiremiyorsun annen baban bile olsalar onlar senden baska insanlar. Önemli olan ve elinde olan senin kendinin nasil insan olacagin. Fazla duygusal yaklasmamak gerekiyor hayata bu kalpsiz olmak anlamında değil. Ah bu zor ve uzun uzun yazilacak birsey. Bence yasin hala cok genc hala duygusalsin. Ben 40 yasima gelince kabullenebildim annem ve babamin da siradan hatalari olan insanlar oldugunu. Keske daha gençken anlasaydim da kendimi uzup hayatimi mahvetmeseydim. Ancak bir seyi gec de olsa anladim sen de anlamaya calis şöyle ki bu hayatta ne anne ne baba ne kardes ne es ne dost sadece kendin varsin kendini hicbir kimsenin sevemeyecegi kadar sev. O zaman baskalarinin seni sevmesine ihtiyac duymazsin. Zaten böyle bir ihtiyac yok. Insan kendi kendini sevip kendini dusunurse kimseye ihtiyac duymuyor. Bencil olmak anlaminda degil. Soylemek istediklerim buralara sığmaz ah keşke butun gençler anne baba yüzünden aci çekenler bunu erken yaşta anlasa.
Ya söylediklerin yazdıkların beni çok derinden etkiledi kalbimde sarılmış olan yaraları tekrar dan açığa çıkardı benim annemle babam da ayrı çektiğim acılar senin yazımı okuduktan sonra film şeridi gibi gözümün önünden geçti orda"any yeni"yazması bile o kadar kötü bişey ki o bile yeter herşeyi anlatmaya
Serdar, annen için de zor. Belki de 22 yıldır kaçmaya çalıştığı gerçekler ile bir anda karşısına çıkıyorsun. Onu sevdiğini ya da seveceğini söylüyorsun. Bir şekilde, geçmişini ve yaşadıklarını aşmış, kendisine hayat kurmuş ve tekrar geçmişi karşısına çıkıyor. Senin yüzüne her baktığında pişmanlıklarını ve sana karşı yapamadığı annelini hatırlayacak.
Ancak gene de bu hiç bir şeyi açıklamıyor. Belki biraz olsun ona karşı olan kızgınlığını dindirebilir; ama o kadar.
Senin adına üzgünüm. Dertleşmek istersen yazabilirsin. Cemal Süreya, anne sevgisi tatmamıştır, şiirinde "beni öp, sonra doğur beni." der. Yazdıklarında şairi hatırladım.
Dedemin bir sözü vardı, "Hayat, hak ettiklerin değil, karşılaştıklarındır." diye. Sen karşılaştıklarının üstesinden geleceksin.
Öte yandan, Seneca'nın bir sözü sanırım, "Hafif acılar konuşabilir, ama derin acılar dilsizdir." der. Bu da öyle işte. @ablanızbitik güzel söylemiş, keşke öyle bir cümle olsa.
Keşke öyle bir cümle olsa ki yazınca tüm acın dinse. Şu an tek isteğim bu :( O kadar üzüldüm ki içime oturdu resmen. Lütfen hayatın herkese bir şekilde acılar sunduğunu hatırla ve kendini bu acıya saplama. Kendini yalnız hissetme ne olur. İyi gelir mi bilmiyorum ama eğer geleceğini düşünürsen yaz bana konuşuruz, istersen ararım sen konuşursun sadece ben dinlerim yorum yapmam. İntihar filan çirkin sözler bunlar aklından bile geçirme. Bayram öncesi böyle bir hissi kimsenin tatmamasını isterdim :( Lütfen kendini üzme...
Serdar 22 yıl boyunca senin olmamanı kabullenmiş bir anne düşün. Yavrusundan ayrılmış bir anne ne kadar iyi olabilir? Eminim sen küçükken o da çok çabalamıştır. Ama artık seni öldü kabul edip tekrar yeni hayat kurmuş yeni bir ailesi olmuştur. Senin ailen baban ve üvey annen. Onun hayatı orada evet zor ama kabul edinilebilir. Olaya aşırı duygusal bakıyorsun. Seni reddeden anneye kinlen ve içinde hırs büyüt nefret değil sevgini azaltma ve bu hayatta tek başına kaldığının bilincinde olarak yaşamaya devam et. Kadere inanıyorsan eğer herkesin alın yazısı farklıdır. Seni reddeden bir annenin ardından koşmak, bilet aldığı uçağı kaçıran yolcuya benzer ne geri döndürebilirsin ne de peşinden koşup ona hızına yetisebilirsin ya başka uçakla devam edersin geleceğine ya da kaldığın yerden aynı devam edersin.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Annen çok kırgın ama sana değil. Babana ve belki de onun ailesine. Ruhsal sağlık problemi yoksa hiç bir anne evladından ayrı kalmaya dayanamaz. Belki bu mesajı gören herkes annene yüklenecektir ama sen bunu yapma. Annen muhtemelen hep sahte sevgiler görmüş ve senin de baban gibi olduğunu düşünüyordur. Neticede onların yanında yetiştin. Bu bir güven problemi. Annen böyle yazdı diye ondan vazgeçme. Sen onu iyileştir, o da seni iyileştirecektir. Bu hiç kolay olmayacak ama tercih senin. Ayrıca yaşın gerçekten 28 ise, intihar düşüncesini sana hiç yakıştıramadım. Şahsen derdine hafifletici bir sebep arayan biri karakter olarak da güçlü olmalıdır. Allah yardımcın olsun.
Vay be hayata bak. Sen daha küçükmüşsün nasıl arıyabilirsin ki anne ni o zamanlar. Annen yeni bir hayat kurmuş bence ve sen ona babanı hatırlatıyor olabilirsin bilmiyorum. Sabret intihar etmeye kalkma dini inancın var mı bilmiyorum ama Allah sabır versin senin yardımcın olsun burda kim sana ne derse desin gönlün soğumayacak zor tek çaren kendinsin zamana bırak
Dinden de birsey kalmadi imam hatip mezunuyum. Yetmedi univdeyken de TR de onemli bir tarikatin evlerinde kaldim. Bana hikaye geliyr. Din uzerinden tacirlil yapanlardan dolayi malesef inancsizlastim
Birşey söylüycem bu anne seni 22 yıl aramamış ya zaten karakterini belli etmiş ilk baştan. Baban mafya değilse eğer isminizi çişminizi komple sıfırdan değiştirmediyse bulma şansı 100% idi her zaman.. Her yeri yakar yine bulurdu seni, bence hiç üzülme sen zaten onu hiç bulmamışsın ki... buldum zannettiğin kişi annen değilmiş ne yazık ki...
İstersen veya rahatlayacaksan özelden mesaj atabilirsin. Takma kafana bikiyorum desemde umursamayacaksın ama üzme gerćekten insanlar için kendini üzmeye değmez gerek baban olsun gerek annen. Bak benim babam yok annem var ama annemide sevmiyorum ve annem yüzünden kendimdende nefret ediyorum. Hiç kimseye güvenme üzme kendini.
Hepimiz bir sınavdan geçiyoruz intihar çözüm değil aksine sorun sana tavsiyem herseye ragmen yasamak ve evlenip yuvası kurup evladini kucagina alip ona iyi bir baba olmak herseye rağmen ayakta dur kardeşim benim de sınavim imtihanım var ama herseye rağmen dik duruyorum
düşünmek hiç bir gere vardırmaz bu durumda yapılacak en iyi şey alayınızın mk deyip umurumda değilsiniz deyip geçmek ya babanlada tamamen işin bittiğinde ihtiyacın kalmadığında aramaz sormassın istersen
çocuklara yazık değil mi, her neyse eyvallahda çekmen gerekmiyormuş en azından, çocuklar konusunda bir şey diyemiyecem. onun haricinde kendi yoluna bak yani bu insanları arkada bırakmak lazım. neden diye düşünmenin lüzumu yok iğrenç insanlardı böyle yaptılar hayatımda yerleri yok demek gerek. bencesi bu en azından detayları falan bilmiyorum belkide bu yüzden sadece atıp tutmaktır yaptığım ama olsun yardımcı olırsada ne ala
Bilmediğin birşeyler var bence, üstüne git olayın sonuçta söz konusu seni dünyaya getiren insan :) pozitif ol, sakin ol. İnşallah güzellikle çözülür herşey. Allah büyük, senin karşına bunca yıl sonra anneni çıkarmışsa, illaki vardır bunda bir hayır :) hakkında hayırlısı olur umarım :)
Annen olucak şahıs kendi hayatını kurmuş babanın hırsını senden almış
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Böyle ana olmaz olsun adi kadın. Sakin bu o.. pu icin hayatını tehlikeye atma. Bunca zaman kendisi seni bulurdu seni sevseydi. Bir şekilde iletisime geçerdi. Bunca zaman yoktu madem bundan sonrada yok olsun. Def et gitsin. Yaşlanınca arar oglum diye.
En İyi Cevaplar