Faha fazla hayvan ölmesine izin vermeyen bir Türkiye istiyorum. Kurban bayram değil cinayettir. Biz her zamanki gibi buna destek olmayacağız ailecek. Şimdi yediğin etler tarladan mı diye gelenler olacak. Ben et yemiyorum. Sebze ve tatlı yiyorum. Hayvan katliamına karşıyım.
Kurban hakkında ne düşünüyorsunuz?
Beğen
Paylaş
Takip Et
3 kişi beğendi
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
kırmızı ve beyaz eti hiç tüketmiyorsun demek yumurtada yemiyorsun bu durumda. Tavuğun gelecekteki yavrularını öldürecek değilsin ya yumurta katılan yemekleri başta kek, poğaça gibi hamur işlerinide yemiyorsundur. Salata yesen canlı bitkileri nasıl öldüreceksin? eminim yemiyorsundur peki ya marketteki hazır gıdalar çoğunda koruma amaçlı çeşitli hayvanların ürünlerinin kullanıldığını biliyor muydun? gıdanın içinde hayvan etki olmasada jelatininde, korunmasında olabilir. Bile bile o ürünleri nasıl alacaksın en iyisi su ve hava ile karın doyurmaktır :) neye sinir oluyorum biliyor musun? ne yediğini bilmeden, aldığı üründe hangi hayvansal ürünün olduğunu bilmeden tüketenlerin kurban bayramı için -katliam-demesine! önüne kırmızı et konmadı diye hayvansal ürün yediğini bilmeyenlere! özellikle kadınlarda olan ve hayatı durdurma noktasına gelen kansızlık gibi rahatsızlıkların baş tedavi yöntemi olan kırmızı eti engellemeye çalışarak insanlığı hastalığa mahkum etmek isteyenlere! yoksullara yardım etmeyen tiplerin kurban bayramında en azından gıda yardımı yapacak insanları -katliam-diye suçlamasına! sebze yiyorum ben derken bitkileri acımasızca öldürüp hayvanlara üzülen tiplere! tatlı yiyorum ya derken, tatlının içinde bulunan yumurta ile tavuğun evladını öldüren sonrada yiyen kişilere! İyiki herkes böyle bilgisiz değil. İnsan bir bakar bu bitki canlı değil mi, bu yumurta sandıktan mı çıktı diye değil mi :) Katliam diyenler, bilgisizlikleriniz düşüşünüzü izlemek bizleri üzüyor. Yapmayın, artık bu cahilliklerinize son verin.
10
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sebze de yeme o zaman o da canlı onu niye öldürüyorsun? 😄 Bitkilerin yaşamasına niye saygı duymuyorsun 😉
yemiyor ki böyle konuşuyor üstelik yiyip aynı zmnda hayvana yapılanin kotu bir şey olduğunu inkar etmenin bir anlami yok. ve et yesek bile ayni zmnda o hayvanın acı çekmesine de uzulebiliriz. Kalbi olan ztn üzülür. Bu suç degil
Kurban kesilir iken dikkat edilmesi gerekenler. İlk önce keskin bi' bıçak olacak ve kurbanın boynu sonuna kadar esnetilecek. Boyundaki bütün atar damar ve toplar damar kesilir. Canlı 3-4 dk sonra beyin ölümü gerçekleşir.
Kurban için nesli tükenen hayvanlar kesilmiyor zaten.
Ben şahsen görmedim öyle yapan. Ve öyle yapıldığını görürsem veya duyarsam cezasını önce onu durarak ve hayvanın beyin ölümü gerçekleştirmek için birşeyler yapar ve polise teslim ederdim. Avrupa hayvan hakları savunun vakfıfa bildirirdim. Türkiyede hayvan hakları ile ilgili bir kanun yok.
Ne yapalım yani? Sen islama inanmayan bir vejeteryansın diye kurbanı mı yasaklayalım. Hastayım şu sizin cool hatun ayaklarınıza. Kurban islamın şartlarından biridir. İnanan insanlar kurbanını keser, dağıtacağı kadarını dağıtır, yiyeceği kadarını yer. Ha siz destek olmazsınız ailecek. Bu kısım kimseyi ilgilendirmez. Tıpkı kurban kesenlerin sizi ilgilendirmediği gibi..
Islama karşı değilim. Müslüman biri müslüman birine dinsiz deyip sonra karşıma gelip bana islami savunmasın. Ben hepinizden daha dindarım ama kurbana karşıyım konu bu. Kafan almadıysa git klozete sok kafanı banane
İnsan olan zaten senin gibi düşünür. Onlar sadece kendileri acı çekmiyor diye bencillik yapıyorlar. Vicdanları yok. İşlerine gelmiyor etsiz kalmak. O yüzden dini öne sürüyorlar. Halbuki dinde başka şeylerde var. Et damak zevkleri diye bu katliamı normallestiriyorlar. Kendileri kesilse acaba böyle normal karşılar miydi. Ha hayvan ha insan o da acı çekiyor. Bunu vicdanen düşünmek işlerine gelmiyor din öne suruyolar
Mevzu hayvanların yaşama hakkının alınması değil, mevzu sizin bu olayı sindirememeniz sadece ki buna insani açıdan bakarsak doğal geliyor, kimisi sindirir kimisi sindiremez ancak bu kurban bayramı gerçeğini değiştirmez. Otlar koparılırken tepki veremiyor diye gayet rahat yiyorsunuz bu da bana göre bu "yaşama hakkı" mevzusunda ikiyüzlülüktür. Gerçekler böyle, insanlar veya hayvanlar çok asil varlıklar değildir, dünyada dönen düzen tamamen bundan ibarettir zaten. Her neyse ben saygı duyarım her görüşe.
O onun hatası, belki de kestiği kurban kabul olmuyor bile aksine daha da kötü duruma düşüyor. Ben de bizimkilerin bir çok kere beni çevre ailelere pay vermeye gönderdiğini biliyorum mesela. Emin ol kesen insanlar insani bir "haz" alarak kesmiyor kurbanı. Aynı adamı kediye vuran herifi döverken görebilirsin mesela.
Bak mesela bu bahsettiğin şey benim de sinirlerimi tepeme çıkarıyor ve acımasızlaşıyorum da açıkçası bu tiplere karşı ama inan ikisi farklı şeyler. Kendimden biliyorum.
Bence çelişki değil. Birisi dini sebeplerden dolayı zorunlu ve görev kılınmış bir şey ve insanlar belki de görüntüden ve fiilin kendisinden hoşlanmasa bile bunu yapıyor. Diğeri ise tamamen zalimlik, aptallık ve hayvanlık.
yemiyor ki böyle konuşuyor üstelik yiyip aynı zmnda hayvana yapılanin kotu bir şey olduğunu inkar etmenin bir anlami yok. ve et yesek bile ayni zmnda o hayvanın acı çekmesine de uzulebiliriz. Kalbi olan ztn üzülür. Bu suç degil
Allah zaten benim kan akıtmanıza ihtiyacım yok demiş.. Kurban Arapçada hediye demek dolayısı ile yoksula yardım için hediye illa hayvan kesmek ile olmuyor.. O zamanlarda hacca gelenlere hizmet edecek lokanta olmadığı için milleti doyurmak için hayvan kesilip yedirilirmiş.. Şimdi ise katliam olmaktan başka bir şey değil.
, Allah sadece kurban bayramında kurban olarak kesilen hayvanları değil, başka zamanda da bazı hayvanların kesimine izin vermiş ve insanların bunlardan istifade etmelerini tavsiye etmiştir. Bu sebeple, aslında kurbanlarla diğer kesilen hayvanlar arasında sayı bakımından bir karşılaştırmaya hiç gerek yoktur. Çünkü, kurbana karşı çıkanların onlara da karşı çıkmaları gerekir. yrıca kırmızı et yemeyenlerin sağlıklarına zarar verdikleri uzmanlarca kabul edilmektedir.
Bu açıdan bakıldığı zaman, et yemeyenler veya kurbanlara karşı çıkanlar, hem Allah’ın fıtrat kanunlarına hem insanların sağlık kanunlarına hem insanların büyük çoğunluğun kabul ettiği beslenme kanunlarına karşı çıkmış oluyorlar.
Kurban kesilmelidir, dini vecibedir. Dediğiniz bakış açısına bağlı. Kimse kimsenin özgürlüğüne karışamaz. Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Ayrıca işkence vb... kötü örneklerden örnek olmaz. İşkenceyi hiçbir din hiçbir vicdan doğru da bulmaz zaten. Ayrıca vejeteryan yaşamanın insan vücuduna uzun vadede zararlı olduğunu biliyorum ama gidipte kimse vejeteryanlığın sağlığa zararlı olmasına rağmen yasaklanmasını istemek gibi bir saçmalığa gitmiyor ise kimse kurbanı dini vecibe olarak gören insanlara da saygısızlık yapmamalıdır.
Yorumunu gördüm de kaç defa dedim filan demişsin başkaları sana saygı duysun istiyorsan önce saygı duymasını öğreneceksin senin Allahın koyduğu yasayı yargılamaya hayvan katliamı demeye hakkın yok. kendi düşüncendir kesmezsin yemezsin başkalarını örgütlemeye yönelik hatalı bir paylaşım.
Bak insan gibi gelip anlatanları dinlerim. Ama adam geliyor bana kurban allahın emri diyor sonra bana küfrediyor. E sen ne yapardın? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Islâm bu mu?
Ekosistemde canlılar beslenmek için birbirlerini yiyor sen burda insanların et yemesine cinayet diyorsun. Senin gibi zihniyete sahip olan insanlar bu ülkede yaşamasın ya defolup gitsin. Gerçi yurt dışında da domuz eti tüketiyorlar ona da karşı gelirsiniz
Haksızsın İslami açıdan baksak helal Sağlığa da katkılı. Uzuuuunca yazmak isterdim açıkçası ama uğraşamam. sen yemezsen yeme sebze ve tatlı yiyemeyen insanlar 1 yıl boyu kurbanı bekliyor. hiç hayvan ürünü kullanmamışsın gibi konuşma İnsan katliamlarına ses çıkar biraz.
Hahahah göresele gel. Kurban etleri fakirlere dağıtılır. Sadece 3 te biri eve girebilir. Türkiye'de kaç aile var biliyor musun Kurban bayramını bekleyen? Sadece kurbandan kurbana et yiyebilen? Bilemezsiniz tabi. Hayır işleriyle ilginiz olmayınca. Sen tatlını ye canım. Millet karnını doyurma peşinde.
Hayır işlerini senden iyi bilirim. Kaç köpeğe mama aldın? Kaç kediye süt verdin? Kaç kere hayvan barınaklarına, veterinerlere paralar dağıttın. Siz anca et yiyin.
Muallıme cevap olarak sana sunu söylüyormuş = Kardeşim veterinerlik 1. sınıfta ve şu ana kadar 10'dan fazla yaralı hayvanı eve misafir ederek iyileşmesine yardımcı olduk. 7 tane annesiz kedi büyüttüm. 2 kediyi ölmek üzereyken boya kutusundan çıkardım. Bir kedinin arka ayakları ezilmiş yerde sürünüyordu ama hepsi iyileşti çok şükür. Hatta kanadı ve başı yaralı yavru bir şahin bile iyileştirdik. Şu anda profilimde gördüğün köpeği büyütüyorum.
Ayrıca yardım kuruluşlarına üyeyim. Bunlar herkesin arasında söylenecek şeyler değil ama bir Müslüman'ın nasıl yaşadığını anlatmam gerekiyordu. Biz Allah'ın kullarına sahip çıkarız. Ha bu arada ben kırmızı et yemem. İleride kurban kesersem İnşallah bu sadece Allah rızası için yoksullara dağıtılacak. Yani biz anca et yemiyoruz merak etmeyin. Fakat biz hayvanlara yardım ettiğimiz kadar insanlara da yardım etmek zorundayız.
doganin kanunu budur. et vucut icin cok onemlidir. simdi proteinleri vitaminleri bundan alacaginiza baska besinden alin diyecekler gelmesin. hicbir besin ayni degildir. oyle olsa tek tip beslenelim gidelim o zaman. vucut sagligimiz icin eti yemek zorundayiz
Bende veganım. Hiç bir sebeple canlıların katline onay veremem. Ama bir bakalım.. İlaç sanayinden tutda kozmetik, giyim gibi her alanda hayvansal maddeler kullanılıyor. Ne kadar bilinçliyiz? Eminim bir çok vegan tavşanlarım üstünde test edilen rujlarla protesto ediyor bayramları..
Sadece etle kalmıyor kı gıydıgım kıyafetten tut herseyde bu böyle hayvan sevgısı elbette var çoğu ınsanda fakat bılmeden yedıgın çoğu şey ıstısmar sonucu uretılıyor zaten yanı kurban olarak olaya el bakma sadece ınananların hepsını zan altında bırakmış olursun böyle yaparak.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayvanlar insanlarin hayatina kolaylik olsun diye yaratilmistir. Et sut tavuk balik hangi doktora sorarsan sor bunlardan protein alinarak yasamayi tavsiye eder. Allahin helal kildigini kendine neden haram kilasin o kurbanlarla ( hayvan kadar kiymetli gelmiyor mu sana) ac acikta kucucuk cocuklar karnini doyuruyo? Paylasmanin gostergesidir kurban. Insanlara yardim ddip ac acikta olana yardim zamanidir. Hadi su hayvanin kafasini koparalim degil.
Ne tarz usul mesela? Tabiki de iskence edilerek oldurulmesine kimse olumlu yaklasmiyo. Iskenceyle cani yakilarak kueban edilen kurban kabul olunmaz da. Tarz derken bu mu
ben cinayetlerin adamıyım et yemeden duramam :D. bu bayram şöyleee bir kaburga dolma yaptırayım anama yanınada çoban salata birde ayran kondurdum mu ohhh mis biz bayılıyoruz tosun cinayetine ailecek severiz yani üffff ağzım sulandı lan :D...
Bu bir hayvan katliamı değildir sen ve senin gibi dusunenleri aşırı saçma buluyorum. Biz yemesek o hayvanlar hastalıktan veyahut başka şeylerden ölecek zaten. Her yıl belli miktar kesiliyor bunda sıkıntı yok. Kasaptan alır yersiniz onlar kesmiyor herhalde 😂 sen yemiyorsan da aynı zihniyetteki başka insanlar yiyor. Not: Deistim kurbanın benim için anlamı yok. Ama katliam denmesi komik
biz keseceğiz. nasipse cinayet konusunda endişeliysen. önceleği katledilen insanlara verebilirsin. işid hala kafa kesiyor. rusya suriyede ki Türkleri öldürüyor. filistin deki kan daha kurumadı.
Kurban, dinin getirdiği bir durumdur. Böyle bakmak sizin acizliğiniz bence. Sebze ve bitkilerde canlı neden onları sürekli yiyorsunuz? Yazık değil mi dünya oksijenini bitkilerden sağlıyor siz de sebze yiyerek bunları azaltıyorsunuz.
Üzüldüm senin adına. Bitki de yeme yazık. Onlarda canlı sonuçta
11
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sanki dünya insanlar üzerine kurulmuş gibi bir b*ka yaradığı yok insanlığın yer s*çar anca sonra dünyayı cehenneme çevirir. Eti yok sütü yok hicbirseyi yok insanların Dünyaya da sadece zararlarımız var
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Seni aslanın önüne koysak " ben insan yiyip katil olmam bu suçu işleyemem" mi diyecek? Beyinsiz aptal insan bozuntusu
Acı çektirilerek öldüren insanlara aynısının yapılması gerektiğini düşünüyorum. Doğa da öldürmek yanlış değildir besin ihtiyacı için güçlü olan güçsüzü öldürür ve soyunu devam ettirir Diğer hayvan türlerinde böyledir
Ulan aptal bir tarafından element uydurma. Allah yarattığı canlıları insanlar tarafından kurban edilmesini bizzat hoş karşılıyor. Sen kimsin de buna cinayet diyip akım baslatirsin ufacık aklınla. Oysa o aklı sana Allah kendisine kulluk etmen için vermiş. Böyle saçma sapan işlerle uğraşma diye değil. Ha yok ben ateistim diyorsan da ne halin varsa gör
Et yemiyorsun demek :D B12 vitamini sadece hayvansal kaynaklı besinlerde var :D yakında anemi olursun sen ;) ha bide B12 vitamini eksikliği zihinsel faaliyetlerin gerilemesine de neden olur. Sende de bu bariz olarak görülüyor :) Sebzeli günler dilerim...
Doğrusu rahatlıkla bir hayvanın boğazını kesen ( kurban dahil olsa ibadet için vs ) sağlam psikolojisi olduğunu sanmam. Sağlıklı insanlar dinen dahi olsa bunu yapamaz o yüzden muhattap bile olamicam
Işte psikoljik rahatsızlığın olduğu için içinde katil bu şekilde gösteriyor. Anne babaların sorumsuzca geliştirdiği cahil tiplerden işte pkk ile aynı 🙄
müslüman olan insanlar maddi durumu yeterliyse kesmekle yükümlüdür sen et yemiyor olabilirsin ama yiyen insanlarda var bu hayatta ve bu dunyada ki herşey insanlar için yaratılmıştır.
Kurban cinayetse daha bayram harici kesilen etler ne? Allah, senede bir kez yoksullarin da evine et girebilmesi adina bir vesile kilmis. Bunu idrak edebilmek erdem gerektirir ama.
Gayette çıkıyor her kurban bayramında sizin gibi d.. israflarına insanca laf anlatmaya çalışıyoruz. Ama aklınız sapıklık ve öküz gibi yemek yemede olunca beyin bu kadar algılıyor tabi.
sen biraz cahilsin heralde tatli çikolata çogu üründe hayvansal gıdalı katkı maddesi var bence sen bişey yeme yoksa o hayvanlar rüyana girerler felan vicdan azabından uyuyamazsın
Bisi dicem cidden bunu dedin mi? Allah insana akıl vermiş düşünebilsin diye. Hayvana iç güdü vermiş karnı doysun diye. Aradaki fark belli. Gerce sende o farkta yok.
Anladım ibadet. Peki geçen gün bit kedi döner yemek istedi diye işletme sahibi tarafından kafası taşla ezilerek öldürüldü. Bunun için bir şey yaptın mı? Din hayvanları koruyun diyor.
Bak güzel kardeşim sen kurban kesmenin katliam olduğunu söyledin. Ben bunun ibadet olduğunu söyledim. Kedinin kafasını ezen dönerci dediğin katliamı yapmış. Yanında olsaydım elbette ona da diyecek sözüm olurdu
En İyi Cevaplar