Kişi, kendisine ait olmayan bir maske yardımıyla, olduğundan farklı davranmaya, kafasındaki ideal self'i yansıtmaya çalışıyor.. Oldukça yorucu bir haleti ruhiye! Nedir bu güçlü görünmeye çalışmak? Herkes bizi kabullenmek zorunda mı?
Aslında bu farklı bir durum birilerinin sizin güçlü olmanıza ihtiyacı varsa içerideki yıkıntıyı saklamak için dışarıdan sağlam görünmek zorundasındır. Bu herkesin bizi kabullenmesi ile alakalı bir durum değil pek, bizim kendimize yüklediğimiz sorumluluklar ile alakalı. Bizim yıkımımız bazıları içinde yıkım getirecek ise ona engel olmak için o maskeye muhtacız.
Etrafında hiç kimse yoksa eğer, bu tür saçmalıklar yapmazsın bence. Örneğin ağlama isteği, yorgunluk, hasta olmak.. Bazen kimse sana acımasın istersin. Ya da senin mutsuzluğunda seni sevmeyecek, yanında olmayacak diye düşünürsün
Emin ol istemeden yanımızda yer almış bir çok insan her zaman vardır. İlk olarak aile gelir, sonra bazı sorunlu arkadaşlar. Bizim yorgunluğumuz doğrudan veya dolaylı olarak mutlaka birilerinin de yorgunluğuna sebep olur. Ve inan bu yorgunluklar bizde güçlü görünmeye çalışmanın verdiği yorgunluktan daha farklı sonuçlar doğurur. Her insanın çevresinde onun güçlü duruşunu örnek alarak hayata tutunan birileri her zaman mevcuttur.
Tabii o yönden bakarsak, orası öyle. ailen ve seni seven insanlar. Onların üzülmemesi için de güçlü görünmeye çalışırsın. Çünkü senin kötülüğünü istemezler. Sorumluluk gibi düşünme. Çünkü bu birbirini seven insanlar ne olursa olsun birbirlerine destek olmalı
Bak bu destek insanın sorumluluğudur, Örnek verelim seninle aynı durumdan sıkıntılı bir arkadaşın var, sen bu duruma düşmeden önce sürekli olarak ona iyi olmasını söylersin, aslında haklısındır da aynı duruma düştüğün an o güçlü halinden eser kalmadığında o insana yapmacık tavırlar takınmış olursun. Aslında farklı bir açıdan baktığında birinin düşkünlüğü senin de güçlü olmanın sebebidir. Senin güçlü olduğuna inanması sen içeriden yıkılmış olsan bile zamanla bu yükün ağırlığına dayanamayıp göründüğün gibi olmaya teşvik eder. Güçlüymüş gibi yaptığımız sürece gelen yorgunluğun bizi yıkmasına izin vermediğimiz için güçleniriz aslında. Ve inan insan sadece sevdikleri için sorumluluk alır, bu da bizim onlara karşı sorumlu olduğumuzun en açık örneğidir.
Aslında aldığımız sorumlulukların bir yansıması bu. Nasıl bir eş evine ekmek getirmek eşine, çocuklarına iyi bir hayat vermek gibi bir sorumluluğa sahipse ve bunu helal yoldan yapmak gibi bir durum içindeyse bu da ona benziyor. Birilerinin sorumluluklarını almışsan ve bunlar senin güçlü olmana bağlıysa bu da senin yorulsan bile güçlü görünmen gerektiği sonucunu doğuruyor maalesef.
Evet özellikle ben gerçekte çok duygusal biriyimdir ama insanlar beni çok ağır ve ciddi biri olarak tanırlar yani duygusal olduğumu kimse söylemez ama bundan yorulmuyorum hatta bu durum hoşuma gidiyor. Duygularımı baş başa yaşamayı seviyorum. Yalnız ağlamayı seviyorum. Mesela tuhaf bulabilirsin belki ama aynaya geçip kendimle konuşuyorum.
Herkes seni olduğun gibi kabullenmek zorunda ya da öyle insanlarla muhatap olmalısın hiç yorma kendini derim atalar boşuna dememiş su akar yolunu bulur diye
kesinlikle hayır güçüm tükenince koseme cekilirim her şeyi her an kaldıramayabilirim daha sonra güçlü gözükmeye çalışmm güçlü olmaya çalışırım kendim için
evet ne yazık ki öyleyim. herkes beni çok güçlü sanıyor. hayatımda beni tanıyan en yakınımdan en uzağıma kadar hiç kimse zaaflarımı bilmiyor. benimde duygularım var elbetteki. bende diğer insanlar gibi ağlarım, üzülürüm. fakat elimde değil güçlü görünmeye çalışmak..
Aslında hiçte öyle yapmak zorunda değilsiniz. Bundan kime ne ki? İnsan içine attıkça şişer. Hem bence erkekler duygularını öfke yoluyla da ortaya çıkarıyorlar..
Maalesef... Zamanında çok güler yüzlü insandım herşeye rağmen hala öyleyim tabiki çok şükür. Ama herkese göre iyiyim hoşum rahatım hayatım mükemmel takılıp gezebiliyorum. Kimsede çıkıp demiyorki neden böylesin herkes gördüğünü yorumluyor.
En İyi Cevaplar