Annem beni sürekli aşağılıyor?

Annem çoğu zaman beni aşağılıyor, bana hakaret ediyor ve saygısızca davranıyor. Özel üniversitede okuyorum ve tam burslu değilim. Özele de gitmeyi ben istememiştim, diğer sene sınava tekrar hazırlanırım dedim ama yapamazsın deyip beni biraz zorla gönderdi gibi oldu. İşine gelmeyen bir olay söz konusu olduğunda bunu hep bana karşı kullanıyor "ben istersem sen okumana devam edemezsin" gibi. Böyle zamanlarda gerçekten össye tekrar hazırlanmam gerektiğini düşünüyorum, bu olay içimde derin bir yara bıraktı ama üniversitede aldığım dersler cidden ağır her ikisini nasıl idare ederim bilmiyorum. Bunun dışında başkaları bana bir soru sorduğunda cevap vermeme fırsat tanımadan atlayıp kendi cevap veriyor. Bir restorana gittiğimizde sipariş ettiğim yemeği dahi bana sormadan kendi istediği şeyle garsona söyleyip değiştiriyor. Yani kısacası hayatımda verdiğim kararlara çoğu zaman müdahil oluyor ve kendi başıma birşey yapmama müsade etmiyor. İnsanlar da bu durumun farkında ve bu beni zaman içinde daha özgüvensiz, içe kapanık ve sessiz fikrini belirtmeyen biri haline getirdi sanırım. Bu işin içinden nasıl çıkarım sizce ne yapmamı tavsiye edersiniz?
Annem beni sürekli aşağılıyor?