Konu saygı ise elbet vereceğiz -mağdur, çok yaşlı, ayakta duramayan- ama, vicdanımı geriye itersem, sonuçta hepimiz para veriyoruz, kalkmak istemem. Ama lanet olası vicdanım el vermez. Önce bir cırlarım, 'yer versene amcaya/teyzeye' diye. Böyle şeylerden çekinmeyin, cırlayın, çemkirin. Ha şimdi kibarca söyle falan diyecekseniz, kibarlıktan anlayan biri zaten yaşlıya yer verirdi. Merhamet etmeyene, merhamet edilmez. Saygılar, sevgiler, selamlar.
Oturan $ahislara anneleri terbiye ogretmemis. Kotu terbiye olunca... boyle oluyor. Yabancilar islam dinine tabi degiller belki ama bu tarz olaylar hic olmuyor. Yaslilara cocuklara hamilelere saygi var. Hep yer veriliyor.
Çok yaşlı ayakta duramayacak vaziyetteyse evet normal 30 40 lı yaşlara niye yer vereyimki veya hamile bir bayan olur onada yer veririm veya bedensel bir engeli olan insan görürsem vs gerisine vermem
Bir kez bir teyzeye yer verdgmde kendi 14 15 yasnda yannda ki cocuga dedi sen otur diye cocuk oturunca tepem atti tabi tyze ben sana yer verdm torununa degil dedm ve kaldrdm. Boyle seylerede sinir oluyorum acikcasi. Genelde yer verrm yaslilara fakat kokoş yaslilara degil. Sinir oluyorm onlara
Bakimli olmak temiz olmak ayri birsey kokos olmak cok ayri. bu benm gorusum hosuna gider ya da gitmez seni de baskasinida ilglendrmez smd cekilebilrsn.
Gerçekten rezil bir durum, nasıl o rahatlığı gösterebiliyorlar hiç anlam veremiyorum. En azından biraz merhamet olsa bile yapamaz insan, tabi ki önemli bir durum aslında bu dikkat edilmeli böyle şeylere 👍
O arkadaş muhtemelen kitap okuyor olmasından dolayı etrafında olup bitenlerin farkında bile değil. O esnada bambaşka bir dünyada çünkü. Açıkçası bazen kitap okurken benim de başıma geliyor. Kasıtlı yaptığını sanmıyorum.
Bacak bacak üstüne atan birinin çevresinde olup bitenden habersiz olabilme ihtimali? Koridordan geçen olurmu acaba. Ayağım birinin geçmesine mani olurmu ggibi kafamda deli sorular!
İyi de biraz empati yapın allah aşkına beyin yorgunluğu beden yorgunluğundan daha zordur!! o genç dersi bitmiş ve evime dönüyor büyük ihtimalle çantası var, evde tüm gün boş boş oturan teyzelerimiz saatlerini iş çıkışlarına okul çıkışlarına göre ayarlayıversin bir zahmet
Dersi bitmişse evinde de çalışabilir. Bütün teyzeler evde oturmuyor. Bu yaşında çalışan ve işten çıkan bir insanda olabilir. Empati yi birde böyle dene!
Ya bir kes sesini ya ben dersim bitince ayakta duramıyorum ayrıca o çocuk vaktini boş oturarak değil kitap okuyarak geçiriyor ne mana evde ders çalışsın diyosun?
Senin yaşın 31 de nolmuş yani işine geldiği gibi bakıyorsun olaya öğrenci olmak çok kolay sanki büyükşehirde 4 saat ayakta yolculuk yaptığımı biliyorum kimse oturduğu yerden vicdan yapmasın bana bu kadar!!
Ünv. 2. Sınıf olabilirsin. Toplumda nasıl hareket edileceğini daha öğrenememişsin. Ki karşındaki insana kes sesini deme hakkını kendinde bulabiliyorsunuz!
Sana orda gerçekten sesini kesmen için kes sesini demiyorum zaten güzel abicim sen neyi anlamıyosun? senin de bana kalkıp sende bu kitledensin belli demen de benim zoruma gitti napıcaz şimdi://
eğer yer vermezsem kendimi suçlu hissederim zaten. Yaşlılara hürmet edilmezse yaşlanınca bizler kimse saygı göstermez. Yani sadece yaşlı olmasına da gerek yok kadın, hamile olanlar hatta gerekirse çocuğa da yer veririm ki büyüdüğü zaman anlar.
aslında vermeliyiz ama bazen insanin zoruna gidiyo. isten cikmussin yorgun argın uykusuz gezekten dağılan 10-15 kadar kadın dolusuveriyo. çok halsiz olduğum zamanlar böyle durumlarda kalkmadigim oluyo yalan yok
Ben ayakta yolcu kısmına karşıyım zaten adamlar zaten yavaş gitmiyor bir ani fren yapsa ayakta olan herkes camdan fırlayacak sistemi baştan değiştirsinler bence dolmuş denen o vasıtalar şehiriçi taşımacılıktan kaldırılmalı
Burada saygıdan bahsetmek çok ironik aslında. Evet gencin yaptığı bence de doğru değil fakat gencin fotoğrafının çekilip burada yoruma açık tutulması da bir o kadar yanlış geliyor bana.
Bu saygı olsa idi o kadar şey ile otobüse binmez idi. Taksiler özel ihtiyaçlar içindir. Otobüse aynı akbil parası ile biniyoruz. Sadece sakatlara yer var.
En İyi Cevaplar