Bir çocuğun, eşcinsel bir aile içerisinde büyümesi doğru mu sizce?
Evet doğru
Hayır doğru değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Burada bahsi geçen "bir çocuğun" seçeneklerini düşünmekte fayda var.
Konu genelde çocuğun heteroseksüel bir ailede büyütülmek yerine homoseksüel bir ailede büyütülmesi gibi algılanıyor.
Gerçekte olan ise evlat edinilmeye muhtaç bir çocuğun yetimhanede kalması veya eşcinsel bir aileye verilmesi. Mutlu bir aile ortamında anne ve babayla yaşayabilen bir çocuğu kimse tutup da evlatlık vermez. Aileden mahrum çocuklar evlat edinilir.
Durum böyle olunca bir çocuğun kendisine sevgi gösteren ve ihtiyaçlarını karşılayan insanlarca büyütülmesi çok daha mantıklı gibi görünüyor. Çocuğun cinsel eğiliminin bu durumdan nasıl etkileneceği ikinci planda kalan bir sorun.
Yarın birgün dünya üzerinde hiç sahipsiz çocuk kalmaz. O gün düşünürsünüz çocuğun hangi ailede yetiştirilmesinin daha iyi olacağını.
bir gay olarak cevap veriyorum..KESİNLİKLE HAYIR.
zaten çocukları da çok sevmem o da var:))))ama bir çocuk anne -baba yanında yetişmeli.en doğrusu budur.
biz yaratılıştan imalat hatasıyız:))daha kendimiz çok sağlıklı bile sayılmazken çocuğu nasıl sağlıklı yetiştireceğiz..inanmam böyle şeye..
sağlıklı sayılmaz derken gayliği hastalık çerçevesinde değerlendirmiyorum yanlış anlaşılmasın.ama marjinal olarak kalıyoruz topluma karşı...
Güzel cevaptı :)
teşekkürler..sadece içimden geleni yazdım:)
katılmıyorum ne gay çiftler var çocuklarından bahsederken nur inmiş yüzlerine gibi ışıl ışıl oluyolar
Homoseksüel insanların evlat edinmesi fikri çoğu insanca (sadece burada yorum getiren veya anketi oylayanlardan bahsetmiyorum, Türkiye geneli.) bir çok sebepten ötürü uygun olmayan bir davranış olarak görülüyor. Fakat ülkemizde düzgün yetişmiş birey sayısı da tam tersi şekilde düşük, saygıdan ve hoşgörüden uzak bireyler yetişiyor. Madem ki herkes çocuk psikolojisinden bu kadar anlıyor, etkilerini neden göremiyoruz? Belki de çocuk için ebeveynlerinin cinsel tercihlerinden önemli şeyler vardır veya bu şekilde olması gerektiği öğretilmelidir. Kendi düşüncem tabi ki, yanlış bir şey söylediysem şimdiden özür dilerim. Kasıtlı olarak kimseyi yargılamak istemedim. Teşekkürler.
Türkiye batının çok gerisinde, orada olan herşey buraya adapte olamaz hemen.. Dinimiz açısından da kabul görmüyor bildiğim kadarıyla.
Normal bir kadın ve erkek bile el ele sevgili gibi gezip tozamıyor. Örf ve adetler var çoğu kesimde.
Daha eşcinsellerin evlenmesi, evlat edinmeleri filan O Hooo ülkemizde kabullenilip, hayata geçirilmesi hayali bile imkansız :))
Ben modern biri olarak bunu şu an tasvip etmiyorum, Türkiye şartlarında eşcinseller önce rahat rahat bir yaşasınlar, topluma girip çalışabilsinler, diğer kısım sonra, BELKİi o da.. Daha Bir kaç yüz senesi var :)
Cevap
33Cevap
Uzmanlara gore bir farki yok :).
Cok rahatsiz olan cikacaktir gene biliminsanlarindan ama neyse :).
American Psychological Association'in lesbian and gay parenting isimli bir kitabi vardir. İsteyene yollayabilirim :).
Dip not= Yobazlar kudurmayin lutfen.
Sendeki bu kültür bombası nedir böyle :)
Ya şu an bu konuyla ilgili makaleleri toparlıyorum da bir dersim için kitabı hala göndermek gibi bir fikrim varsa ben edinebilirim, teşekkürler.
Olayı escinsellige yorumlamak ne kadar sapikcadir. Sapikcadir derken eşcinsensellige veya eşcinsellere sapık demiyorum. Bu düşünce tarzına diyorum, sözüm seni teşkil etmemektedir.
Önemli olan ailenin ahlaki yapısı değil midir sizce sorarım? Kalıplaşmış ahlaki yapılardan bahsetmiyorum.
+1 lafı ağzımdan aldınız bağyan
Hayır. O çocuğu onlara benzetme ihtimalleri var. Eşcinselliği desteklememe rağmen bunu kabul edemiyorum... Kendi duyguları için bir çocuğu değişik yönde etkilemeye hakları yok. Onun yerine köpek filan alsınlar en az o da çocuk kadar uğraştırıcı. Vakit geçirirler işte.
Hiim.
Sizi bilmem ama cocuklar bence bir cocuk bir aileye sahip olmali. Bu aile iyi birseylerden hoslanmali. Sakalli ve rahatsiz bir adam/kadin ile onun esinin cocugunun psikolojisi eminimki daha fazla bozulur. Ben esimle cikar icin evlenmicem, tatmin amacli degil, sevgi ile evlenicem. Eminim evlatlik alacagimiz cocuk ilerde bize dua edecektir. Ha dogru
Buluyormusunuz demissin ama bu bence kimseyi ilgilendirmez :)
Saygilar...
Bazen bu türk toplumu varya çıldırtıyor insanı modren olma i*ne hakları tamam eyvallaha.. din konusununda açmıyacam sonra cematçi olurm ... lan biz türküz bizim bir kültürümüz var ben niye gidiyim başka hayat tarzı olan insanların davranışını yapıyım ... ÇOCUK ERKEK İSE BABSINI ÖRNEK ALIR KIZSA ANNESİ BUNA ÇOK DİKKAT ET ÇEVRENDE.. EE ÇOCUK KİMİ ÖRNEK ALICAK SORGULAMIYACAK MI !
Aslında yanlış bir durum yok.Sıradan bir ailenin çocuklarına verebilecekleri sevgiyi onlar da verebilirler.Belki mutlu bir çocukluk geçirir ama ülkemiz bu tür şeylere hazır değil sanırım.O çocuk evde mutlu olabilir ama okulda,arkadaş çevresinde tepkiler alacağına eminim.
Aşk aşktır. Ne zaman aşık olacağımızı seçemediğimiz gibi kime aşık olacağımızı da seçemiyoruz. Eşcinsellik bir seçim değil yönelimdir. Ellerinde olmayan bir durum için insanları cezalandırmak caniliktir. heteroseksüellerin sahip olduğu her hakka homoseksüellerde sahip olmalıdır.
Eşcinsellerin çocuklarının herhangi bir farklılık görülmediği net örneklerle açık... Birazcık araştırın lütfen. Cinsiyet sisteminin taktığı at gözlükleri hayatı cehenneme çeviriyor.
Eğer eşcinsellerin aileleri biraz bilinçli olsa , çocukları gelişim çağında gözlemler ve hormonel tedavi uygulatabilir. bu şekilde eşcinsel sayısı azalır ve onlarda evlat etmek zorunda kalmaz ABD de iki bayan tüp bebek ameliyatı ile çocuk sahibi olmuştu bana göre saçma ama yapılan bir eylem.
ayrımcılık yapıyorsun sana hiç yakıştıramadım
Doğru değil çocukları da kendilerine benzetirler :)
:D :D
ebeveynlik lisansı verilse en birinci lbgt bireyler olur. biz sınıfta kalırız. önce kendimizin ebeveynlik yeterliliğimizi bir ölçelim sonra diğerlerini düşünelim bence. misal gözlemlerime göre karadnizli anne&babalar devamsızlıktan kalır.
ondan sonra ne edep kalsın ne adap evlatlık edindiğini çocukla birbirini düzerler artık... kesinlikle katılmıyorum...
eşcinselliğe de karşıyım... içinde biraz iman olan insanın böyle işlerle işi olmaz zaten...
Yapılan araştırmalara göre eşcinsel çiftlerin çocukları ailesinden etkilenerek eşcinselliğe yönelmiyor bu da eşcinselliğin tercih olmadığının kanıtı.
Doğuştan bir durum dimi sizinki
Peki sen olsan evlat edinir misin?
ComeCloser247 verdiği cevaptan sonra eklenecek birşey kalmamış bence.Bu gaylar bir çok erkekten daha yürekli ve mert :) +1
asla,tercıhlerı ne olursa olsun cocugun gelışımını etkıler,herseyı gorecek o gozler,gormedıgıne fıkır yurutecek!
İnsanların cinsel tercihlerine saygım var ama bunu doğru bulmuyorum yabancı ülkelerde bunun örnekleri var fakat o çocuk anne ya da baba olarak kimi rol model alabilir ki?
Sence doğrumu :D baska konu bulamadın herhalde dıkkat cekmek ıcın atıyorsun :P
Ben tarafsızım soruyu açan olarak :)
hayır istemezdim :D
tamam tamam. bende hoşgörülü numarası yapıyorum burada çaktırma sdasdasdads
çocuk ne görürse onu yapar genlerinde böyle bir bozukluk olmasada yönelir bu açıdan bence yanlış
bence kesinlikle doğru değil. Abi çocuk bunu nasıl anlıcak ? O çocukla okulda dalga geçecekler bir sürü sıkıntısı olur ki geçtim bu sefer dicek benm gerçek anne babam kim
Ancak Türkiye gibi ülkelerde dalga geçenler olur sayenizde
@sertanabas sen avrupa yi amerikayi dizi filmlerdeki gibi saniyorsun galiba genç.
filmlerden ya da dizlerden değil sizin tersinize bu yaşanmışlıklara tanık olmuş biri olarak yorum yapıyorum burda @Jeaquares
değildir... çocuğun hem anneye hem babaya ıhtıyacı vardır..
çocuğun psikolojisine hiç iyi etki edeceğini düşünmüyorum..
ben katılmıyorum böyle şeylere yok eşcinsellik yasallaştırılmalı yok evlat edinilmeli... vb. doğru geliyor mu size ?
Bence olmamasi lazim
Cocugun da gelecegi secimleri etki gorecektir haliyle
bu soruyu cevaplamak bana düşmez bana kalırsa soru da biraz küstahça sorulmuş bir soru
Küstahça anlaşıldı sanırım :) Gizli yazmana da gerek yok bunu
kişi eşcinselliği tercih etmişse çocuk hakkından feragat etmiş demektir fiziken
evlat edinme konusuna gelince bunu uzmanlara sormak lazım doğru mudur diye
O cocugun psikolojisi acisindan dogru bisey degil bence
Orda büyüyen çocuk ya gay olur ya da kötü yola düşer
Bence sağlıklı gelişimi ve cinseyet rollerinin tam gelişimi açısından doğru değil.
bence doğru değil, onların tercihleri yanlış olabilir ama çocuk etkilenebilir bu durumdan
Evlat edindiginiz cocuga kotuluk yapmaya hakkiniz yok tabi escnseller ordusu kurmuyorsaniz + aile demissiniz escnsellerin o anlamda ailesi olmaz aile anne baba ve cocuktan olusuyr
çocuğun eşcinsel bir ailede yetişmesi onu eşcinsel yapmaz. Bu sadece gen aktarımından gelir ve tamamen biyolojiktir.
Burada tek sorun çocuğun iyi ebeveynlere sahip olmasıdır.
cinsel tercihler gen yoluyla kazanılmaz. bu sonradan öğrenilen bir davranıştır. yanlış yönlendirmeyelim insanları. Çocuğun iyi bir ebeveyne sahip olması konusunda seninle hem fikirim.
eeah yaani :D eşcinsel diye çocuğu olmasınmı yani :D
Doğru ya da yanlış diyemem. Eş cinsel olmayanların ne kadar doğru ise, onların da o kadar doğru.
bence çocuğun fiziksel ve ruhsal gelişimini etkiler ben bir çocuğun anne ve baba sevgisini tatması lazım
buz gibi yetimhanelerde ite kaka büyümesinden BİN KAT iyidir. kimse kusura bakmasın.
Cocugun piskoloxjisi alt ust olacak..ilerde okula gidecek dalga gececekler...milletin ailesine bakacak kendi ailesine bakacak zor yani cocuga yazik etmis olurlar
cocuk annemi dicek babamı sasırır dogru degl tbiki toplumu ahlakı bozulur zaten bozulmuş bozulacagı kadar
Çocuk sağlıksız olur ilerde -ki eğer eşcinselliğe karşıysa- isyan edebilir böyle bir ailede oldugu için. Çok yanlış. Aslında öncelikle eşcinsellik yanlış ve mide bulandırıcı
Çocuk da bozulur...Öyle bişey iyi olmaz diye düşünüyorum.
Hormonlardan kaynaklı bir durum olabilir neden olmasın
beni düşündüren o cocuk büyüdükten sonraki durum kabullenebilitesi.
ben lezbiyenim ve buna karşıyım o çocuğun kafası karışcak psikolojisi bozulcak büyüyünce utancak bizim gibi aileden yani eşcinsellerin çocuk evlat edinmelerine karşıyım bende asla öyle bişey düşünmem
bir lesb. olarak ...bence güzel olurdu aslında :D hoş bişey ama .. kesinlikle doğru değil
Çocuğun psikolojisi bozulur aile kavramını bilemez.
hayır eşcinselliğe kesinlikle karşı değilim ama çocuğun psikolojisi bozulur
Doğru bulmuyorum.O çocuğun pskolojisini düşünemiyorum bile.
Doğru bir durum değil.
peki boyle birseyin mumkunlugu var mı mesela trans bir bireyin evlenneye hakki varsa bunada hakki olmasi gerekmezmi?
eşcinsel bir ailede cocukk ne ararla :D
Yurtdışında eşcinsel aileler alıyor çocuk
Doğru bulmuyorum. Karşıyım.
Lezbiyenler olabilir ama gayler hayır asla olmaz.
Bizde olmaz malesef ama diğr olmasn istrdim :(
Ruh sağlığı bozulur, olmaz.
Lezbiyen ilşki ise, olabilir.
ilginç bir yaklaşım
Nihayetinde dişiler. Doğadaki gibi daha fazla şevkatli olucagına inanıyorum. Bunu erkeklerden bekliyemem. Güzel soru +5
teşekkür ederim :)
bette & tina diyor ,gidiyorum .
yanlış birşey bana kalırsa
Kesinlikle doğru bulmuyorum.
Hayır
Tamamen karşıyım
Uzmana danışmak gerek.
Sağlıklı bir durum değil.
Ah su sorular :(
Ne varmış soruda enternasyonal kardeşim :)
Senden daha farklı sorular beklıyorum nasyonal kardeş :)
O farklı soruları açtığım için zamanında siteden çok atıldım :)
Benı yüne atarlar kesın nıck den dolayı atılıyorum haklısın ulusalcı kardesım :(
eski nickin neydi senin?
Sosyalistyumruk bundan önce arsenelupene13
Hmmm hiç aklıma kazınan nickler değil. Hatırlamadım
Senın eski nıck?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar