Herkes hata yapar, hatasız kul olmaz. O hata size karşı yapılmış olsaydı ve karşınızdaki insan hatasını anladığını ve aynı hatanın bir daha tekrarlanmayacağının sözünü vermiş olsaydı yinede o insana ikinci bir şans verebilir miydiniz? #BirTutamAşkk #Herkesikincibirşansıhakeder
Hatasını anladığını ve aynı hatanın bir daha tekrarlanmayacağının sözünü veren bir insanı affedebilir misiniz?
Affetmem, affettirmeli kendini madem bir hata yapmışsa.
Kimse kimseye şans vermez bu hayatta, insan kendi şansını kendisi yaratmalı.
Hem ne demiş Nejat İşler; "İkinci şans her zaman iyi bir fikir olmayabilir;İlkinde yaralayan ikincisinde öldürebilir.'' Hatasız kul olmaz mantığıyla hareket etmeden önce gerçekten hak ediyorsa karşındaki kişi ona göre şans verilmeli.
Yaptığı hataya bağlı ama affetmek karşı tarafa affediyor zaten diye cesaret vermektir affedilicekse iyice süründürüp affetmek gerekir korkması lazım yani
Sınava tabi tutar ondan sonra karar veririm Pat diye "Ay evet sen bir kahpelik yaptın, Seni affediyorum tekrarlamıcağına inanıyorum..." Demek bir nevi kendi kendini kandırmak da sayılır. O yüzden her daim sınava tabi tut derim Notunu ver geçetse affedersin
Hiç hata yapmayan insan, hiçbir şey yapmayan insandır ve hayatta en büyük hata, kendini hatasız sanmaktır... Yaptığı hatada çok önemli elbette lakin herkes ikinci şansı hakeder... yapmayacağım diyip tekrar yaparsa sıkıntı :)
Elbette insan değişir ve insan karşısındaki insana göre değişir en çokta... mesela senin çok sevdiğin değer verdiğin birisi kişiliksiz birisine dönüşürse sende onun sevmediği şeyleri yaparsın... ama karşındaki güzelliklerle doluysa sende bazı kötü alışkanlıklarından vazgeçebilirsin onun için... :)
Hataya göre değişir balım. bazı hatalar varki affı kabul edilmemeli ki aynı kötü duruma seni düşürmesin diye. ama uç noktada bir hata değilse affedilmeli insanlar değişebilir kuzu :-)
Bir daha tekrarlamayacak mı? Yalan yalan yalan. Affetmek gibi bir aptallık yapmayın. Bu işin küçüğü büyüğü yok. Yapan bir daha yapıyor. Yaşamış biri olarak söylüyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Her turlu halti yiyip sonra ozur dileyip barismak isteyen serefsizlerin Allah belasini versin. Ben tabiki affetmedim.
En İyi Cevaplar