18 yaşından küçükler ayrı eve çıkabilir mi? Önce sorumu okur musunuz lütfen?

Arkadaşlar herkese selam. Ben 19 yaşındayım, 1 yıl kaldığım için maalesef üniversiteye geç gideceğim, şu an lise sondayım. Bir arkadaşım var, o da 17 yaşında 5 ay sonra 18 olacak. Ailemle yaşıyordum, ben bu yıl ayrı eve çıkacağım. Ailemle beraber Ankara/Batıkent'de yaşıyoruz ama ben Ankara/Çankaya taraflarına taşınacağım. Bir arkadaşımın barı var orada part time barmaid olarak çalışacağım, bahsettiğim 17 yaşında ki arkadaşımda benle beraber çalışacak. O da benimle ayrı eve çıkmak istiyor hem de deli gibi. Ailesiyle arası hiç iyi değil çünkü. Babası vefat etti, annesi evli ve üvey babası çok kötü bir insan. ''Düzgünce konuşup ayrı eve çıkmak istediğimi söyleyeceğim, kabul ederse annemle görüşmeye devam ederim, etmezse rest çekerim.'' diyor. Şimdi biz ikimiz bu yıl ayrı eve taşınmak istiyoruz. Üniversiteye birlikte hazırlanacağız, para konusunda da bir sıkıntımız yok çok şükür. Tek sıkıntı arkadaşımın yaşı :/ 18'den küçük olduğu için ayrı eve çıkma hakkı yok mu? Ailesi izin vermezse ayrı eve çıkamıyor mu yani, Ben reşitim, onun bütün sorumluluğunu alırım... olmaz mı? Bu konuda hiç bilgim yok, bilgisi olan yazabilir mi lütfen? Sevgiler... (lütfen kötü düşüncelerinizi kendinize saklayın, ayrı eve çıkma konusunda kararlıyız) cevaplarsanız çok sevinirim
18 yaşından küçükler ayrı eve çıkabilir mi? Önce sorumu okur musunuz lütfen?