Kavurma etten biraz verdim. Et kavurmuştuk onu verdim. İyi güzel uyudu akşam. Akşam 9 gibi verdim. Sabaha karşı 4 gibi kustu. İshali de var. Neden böyle oldu 😢😢 sabah bebeler süt vermişti ondanda olabilir mi? Kediye et verilir mi? Herhangi bir zararı var mı? Kedi pişmiş et mi yoksa çiğ et mi yemeli?etli kedi maması var mı?
Bizler evimizde beslediğimiz ya da sokaktaki minik dostlarımızı en iyi şekilde beslemek istiyoruz ama unutmamız gereken bir konu var. Bizler için en iyi beslenme yöntemi olarak gördüğümüz besinler, minik dostlarımız için iyi bir yöntem olmayabilir. Bu yüzden minik dostlarımız beslerken kesinlikle onlar için zararlı olup olmadığını veya sağlıksal bir problem oluşturup oluşturmayacağını araştırmamız gerekir. Şimdi sorumuza geçebiliriz.
Yavru kediye et verilir mi?
yavru kedilere ne yedirilir?
Kediler beyaz ve kırmızı eti yerler ve severler tabi ama burada kesinlikle dikkat etmemiz gereken bir konu var. Etin ya da tavuğun kemiği ve balık kılçıkları kedilerin baş düşmanıdır. Kedilerimiz kemik ve kılçıkları da yedikleri için siz sorun gibi görmezsiniz ama o çıtır çıtır yedikleri kemik ve kılçıklar, midelerine gidene kadar her yer için tehlikelidir. Sindirim yollarına saplanabilir, bağırsakta takılı kalarak bağırsağı yırtabilir. Kedilerimize bu tür yiyecekler vereceğimiz zaman kesinlikle kılçık ve kemikleri ayıklamalıyız ki, içimiz rahat etsin.
Kediye pişmiş et verilir mi?
yavru kediye ne verilir?
Kedilere kesinlikle çiğ et verilmemelidir çünkü çiğ et bakteri yuvasıdır. Çiğ eti sadece akbaba ve çakal gibi hayvanlar yer, onun dışında çoğu hayvan çiğ ete yanaşmaz. Sokaktaki hayvanlar yiyor diyebilirsiniz ama malumumuz onlar aç kalıyor ve ne bulsa yiyorlar. Burada önemli olan küçük dostlarımızı beslerken bizim doğru hareket etmemizdir.
Siz temiz ve iyi bir yürekle beslemek için verdiğiniz çiğ et aslında küçük dostlarımız için tamamen zararlıdır ve bolca bakteri içerir. Bu bakterilerde sağlıksal açıdan birçok soruna yol açabilir. En büyük problem de iç parazite yol açmasıdır. Ayrıca kedilerde dışarıda asla kolay kolay çiğ et ile beslenmez, canlı buldukları şeyler ile beslenirler. Canlı av yaptıkları da bakteri içermez ve faydalıdır.
Kediler et yer mi?
kediye et verilir mi?
Yukarıda bahsettiğim gibi et vereceksiniz bile çiğ vermeyin, zaten kolay kolay da asla yemezler. İlla et vermek istiyorum derseniz, etinizi hafif pişirerek vermelisiniz. Eti hafif pişirmeniz, etin içerisindeki bakterilerin ölmesine sebep olur ve bu şekilde faydalıdır. Etin içerisindeki değerlerin yok olmaması için az pişirmeye özen göstermelisiniz.
Kediye kıyma verilir mi?
kedi kıyma yer mi?
Evet, kedinize kıyma verebilirsiniz ama çiğ vermemelisiniz. Yukarıda bahsettiğim gibi çiğ et parazit yapıyor ama pişirse bir problem yaratmıyor. Dilerseniz kıymayı haşlayın ve öyle verin. Ayrıca yulaf, yumurta gibi şeylerle karıştırarak lezzetlendirebilir ve daha besleyici bir besin yapabilirsiniz.
Etli kedi maması var mı?
felix kedi mamaları
Kedinize direk et vermek yerine et içeren kedi maması da tercih edebilirsiniz. Ben böylesini daha doğru buluyorum ve kedim için Felix kuzu etli yaş mama kullanıyorum. İçerdiği gerçek et ile ciddi anlamda tüm protein ve vitaminleri karşılıyor ve gayet besleyici oluyor. Kedim de severek yiyor.
Normalde bisi olmaz sutten kaynaklaniyordur ama sen gene de kitten mama al hillsin ya da problanin onla devam et ha paran kisitli ise foxy kitten da iyidir
2
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ayy sen veternee stajimi yaptin? Allah gonderdi seni😀 bana yardimci ol kardesim ilk defa kedi sahiplendim. Acemiyim valla ilk gun. Veterinere bile goturmedim
Staj degil calistim diyeyim ona uzun bir sure ilerleyen zamanlarda kontrole gotur asilarini yaptir kisirlastir kumunu vs vs al bir de kitten mama aldin mi degme hayvanin keyfine
Belediyenin hayvan barinaklarinda daha ucuza yapiliyor bu tip isler fakultenin fiyatlarini bilmiyorum faz butcen yoksa da dedigim gibi orta segment kitten bir mama alirsin foxy vs ki yeter artar bile ara ara da yas mama koyarsin olur biter ha dikkat etmen gereken tek sey asilar ve kisirlastirma evde bakacam diyorsan
Yaaa nıye kustu bide yavru kedilere normal süt degil keçi sütü veriliyo bence ondan al bide onuda suyla karıştırıp veriyolar anne sütüne en çok böyle benziyomus kac aylık?
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yaa bilmiyom😞😔 canım kedim. Sabah bebeler sut vermjsti ondan olmasin
Hocam yavru kedi ve sut mu? Yacru kedilerin icmeleri gereken aut anne autidir ki o da eczanelerde satilir ve tuzludir da epey fiyati inekten olan bir sutu kedinin icmesi kedi icin faydali degil zararlidir
Etdendir demissin iyi de :D hayir veteriner stajerligi yapmis insan olmasam neyse bak yukarda mama markalarina kadar verdim hatta istersen mama degerlerine kadar da verebilirim sorun yok etten kedi kusmaz zira kedi dogasi geregi etcil bir canlidir ha diyeceksin kavurmada yag var hazir mamalarda yok mu?
kedilerin etçil olduğunu biliyorum ama şöyle bir şey var et var et var şimdi normalde etin içinde zaten yağ var bide üstüne yağ koyup kavuruyorsun ee haliyle hayvanın mide pert
abicim konu mama yağlarımı ben sana ne diyorum sen bana ne diyorsun iyi stajyerlik yapmışsın anladık mal değiliz ama her kedinin bünyesi bir mi? değil insan gibi o da bir canlı her insan yağlı yiyemez demi dokunur bünye farklı olunca dayanıklılık da farklılaşıyor ben sana tarihte ki bütün mamaların yağ oranını saysam ne fayda sen yine anlamazsın.
En İyi Cevaplar