Bizim mahallede 5-6 kedinin toplandığı bir yer var çığ tavuk verirlerken gördüm zararlı olur mu sizce? bende gittim 1 tane kızarmış tavuk aldım yarışını ben yedim diğer yarısını kedilere verdim sizce çiğ tavuk sıkıntı çıkarır mı? Kediye çiğ tavuk verilir mi?kedi çiğ tavuk yer mi?
Kediler çiğ yer fakat kesinlikle verilmemeli. Sadece çiğ tavuk değil, çiğ et de verilmemeli. Bunun en büyük sebebi bakterilerdir. Çiğ tavuk ve etlerde bakteri üretimi çok fazla olur. Dışarıdaki kediler yiyor ama diyebilirsiniz fakat onlar hayatlarını sürdürmek için yiyorlar ve çok sağlıklı olduklarını söyleyemeyiz.
Çiğ et dediğimiz şey doğada akbaba ve çakallar gibi hayvanlar tarafından yenir. Bizim kasaptan veya marketlerden aldığımız et çiğ olduğu için bakteri yuvasıdır, bu yüzden kedilere veya köpeklere verilmemeli. Kedigillerin doğada çiğ yediğini düşünebilirsiniz aslında kediler doğada öldürdükleri hayvanı anında tüketirler bu yüzden bakteri üretimi olmadan yemiş olurlar.
çiğ tavuğun kediye zararları
Bunun dışında sokaktaki kediye kemikli bir tavuk verirseniz yanlışlıkla kemiği de yiyebilir ve bu da risklidir çünkü tavuk kemikleri oldukça keskindir ve hayvanın bağırsaklarını yırtabilir. Köpekler kemiği çok sevmesine rağmen onlara da tavuk kemiği verilmemelidir çünkü onun da bağırsağını yaralayabilir.
Son olarak bazı kedilerin özellikle bağışıklığı düşük olanların fazla proteine veya tavuğa alerjisi olabiliyor. Bir tanıdığımın kedisine tavuk verdiklerinde vücudunda yaralar çıkmıştı. Dışarıdaki kedilerde de böyle bir alerji olabilir yani çiğ vereceğiniz tavuk dokunabilir.
Tavuk kediye nasıl verilmeli?
Kedinize tavuk vermeden önce mutlaka biraz pişirmelisiniz. Biraz pişirdikten sonra üzerindeki bakteriler ölecektir. Bu şekilde kediniz için çok daha sağlıklı olur.
En sağlıklısı tavuklu mama almak olacaktır çünkü belli standartlar ölçüsünde hazırlanıyor. Kediye zarar vermeyecek yağ oranı, protein, mineral ve vitamin koyuluyor. Eğer tavuklu mama önerisi istersen sana Felix’i öneririm.
Felix tavuklu mama
en iyi tavuklu mama
Her yaşa uygun mamaları bulunuyor. Sadece tavuk değil etli ve balıklı mamaları da mevcut.
Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin.
%15.4 gibi yüksek bir protein değerine sahip.
Yağ, ham selüloz ve kül içerdiğinden dolayı kedilerin damak zevkine hitap ediyor.
Kedilere veya köpeklere çiğ et veya tavuk verilmesi bağırsaklarında birçok soruna sebep olabilir. Çiğ tavuğun üzerinde birçok bakteri bulunur. Bu bakterilerden kurtulmak için tavuğu tavada biraz pişirebilirsiniz. Çiğ vermenizi tavsiye etmiyorum çünkü bünyeleri çok kuvvetli değil. Zararlı olabilir.
öncelikle selamlar Çiğ Yumurta, Çiğ Et ve Kemik Çiğ yumurta veya çiğ et tüketimi tıpkı insanlar olduğu gibi kedilerde de salmonella veya E. coli zehirlenmesine yol açabilir. Bu hastalığın belirtileri arasında kusma, ishal ve halsizlik sayılabilir. Kedimizin sağlıklı bir yaşam sürmesi için kesinlikle verilmemesi gerekir.
bence pişmiş vermek daha iyi benimde kedim var hiç çiğ yemek yediği zamanda kusar ama sizin mahalledeki kedileri bilmiyorum, pişmiş vermek daha mantıklı bence.
En İyi Cevaplar