Dipnot; Yaz geliyor sevdicekler evlenecek bir ton para dökecekler borçlanacaklar sonrada o borçları ödeyecekler. Neden? oynamak için ankaranın bağlarında oynamak için hayatını -10 dan başlatıcak
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Düğünlerin kolaylaştırıp, haram ilişkilerin (zina) zorlaştırmak gerekirken; tam tersi bir durum var..
Evlenmek için minimum 60.000₺
Zina için 60₺..
Aile kurumunun nasıl tahrif olunduğu ortada..
Millet olarak şu gelenek-görenek belâsından kurtulmalıyız..
#Vesselam
Eyvallah ✋️😌
Kimin ne kadar üstlendiğinin bir önemi yok bence neticede insanlar durumları kadar alabileceği için ortaklaşa ödesinler işte illa /2 /3 gibi şeylere yok neticede bu borcu ödeyecek olan yine kendileri.
Bana kalırsa düğün falan boşa masraf ama talep olursa da yapacak bir şey yok.
Değil tabi. Ben eşitlikten yanayım.
Hindistan' da drahoma gibi ağır kız ceyizi Saçmalığı bizdeki başlık parası gibi rezalet.
Muğla' da gelin tarafı sorumlulugu alıyor diye duymuştum birkaç yıl önce.
Evet onu ben de saçma buluyorum. Paran varsa düğün yap. Paran yoksa borca girip düğün yapmak zorunda deglsin ki. Ben de istemezdm düğünun peşine kredi borcu ödemeyi.
Cevap
19Cevap
kızı babasından istemek
kadının cinsel hayatına müdahale etmek
evlenirken erkek tarafından maddi harcamalar beklemek
gelini evden çıkartırken gelinin küçük kardeşinin damattan para istemesi
mahelleden kız alıyorsun diyerek mahellelinin haraç kesmesi
hatta bazı yörelerde başlık parası vermek
kabul etsek de etmesek de ortadoğulu milletler için kadın bir cinsellik kokulu bir eşya konumunda
Kimin üstlendiğinin bir önemi olmaksızın aşağı yukarı bir düğün kaç paraya çıkar bilmiyorum ama düğünün kendisi başlı başına saçmalık daha basit sade bir tören yapılabilir.3-5 bin lirayı geçmeyecek şekilde
Bence paylasilmali hem damat hemde gelin tarafi ve genel anlamda
böyle abartili dügünleri gereksiz buluyorum. Dedigin gibi o kadar masraf et evlendikten sonrada senelerce borc öde evde huzursuzluk baslar vs. Sade olsun güzel olsun gerisi bos
düğün masraflarını falan alır başımın üstünde koyarım. bir kızın kapısını çaldığın an 40000 TL sadece altın maliyeti var.
o kadar altın oluyor işte bu sadece kapı çalmalık düğünde takılacak olanlar hariç. kızın yaşadığı hayat 10.000 liralık. bizden 1 milyonluk yaşam istiyorlar ak.
Kullanılmayan bir ton şeyin sırf adet diye alınması el ne der diye abartılmaması kadar saçma sapan bir hareket daha yok her şeyin en sadesi en temizi
Bence iki tarafında eşit bölüşmesi lazım. Biz kız veriyoruz daha ne olsun diyorlar ama torun sevmesini de iyi biliyorlar. :D
Hayır yanlış ben ortaklaşarak yapmayı teklif edeceğim. Onunki de can niye yukleneyim ki ikimizin düğünü sonuçta
Saçmalık ya düğün falan başlı başına saçmalık zaten ama yapanlar altınlarla öderler sıkıntı değil de durumu olmayanların abartı masraflar yapması çok saçma
Düğünlerde masraf üstüne masraf cıkartmak çiftlerin salaklıgı bırak aileler dsunsun sen keyfine bak yahu :)
Evet çok doğru oh iyi oluyor djdkd
yanlış varoş kızlar evlenmesin ya
Bizim geleneklerde neredeyse eşit üstleniliyo
Tabiki de değil. Where is the adalet?
kızlar da nişanı yapıyor kına gecesini ayrıca
aradığım kız mantığı 👍👍
bence erkek yapmalı..
Tamamen saçmalık karşılıklı bölüşülmeli yani
21. yuzyildayiz hersey esit olmali
fazla masrafa gerek yok bence
Maddi durumu iyise üstlensin ne olacak
Bizim antalya tarafında neredeyse yarı yarıyadır