Kadın da erkek de ağlar orada hemfikiriz ama nedense ağlayan erkeği nadir görüyorum.Erkekler neden yanımızda ağlamaz? Bana kalırsa erkeklerin topluluk içinde ağlamama nedenleri ''ağlayan erkek zayıftır güçsüzdür'' ön yargısından dolayı bence erkekler güçsüz görüneceğim diye kendilerini sıkıp sıkıp ağlamıyorlar. Sizce neden ağlamıyorlar?
Evet, çünkü üzerimizde empoze edilen bir olgu var 'erkek adam ağlamaz' erkek olmak yüce ulu birşey gibi büyütüldük tabiki de sonuç olarak ağlamak daha çok acıyı simgelediği için zayıf gösteriyor bizleri, e tabii hep güçlü olmak gerektiği baskısı var bu toplum tarafından bize enjekte edilmiş 'erkeklerde ağlar' düşüncesinde olan kadınlar bile farkında almadan güçlü kalmak zorundasın m3saji verir... hatta ağlayan çoğu erkek sessiz ağlar şahsen ben öyleyim sessiz yutkunamam kimse olmaz yanımda ya sahilde oldum ağlarken ya da bir köpeğin kedinin sevgi şefkat hareketlerin de... gizlice ağlayan erkeğin bile ağlayacak alanı kısıtlıdır
Topluluk içinde ağlamayı bırak ben yalnız kaldığımda bile ağlayamam. Kendimden utanırım. En son 7 yıl üzerinden ağladım ama öyle böyle değil. İnsan 7 yıl içine atarsa ne olur? Gözlerden yaş geliyor ama teselli ediyorum kendimi ''Ağlamamalısın, hayı, dayan !'' diye ama televizyon da açık ve televizyon programında da duygusal fon müziği açıktı tesadüfen. Evde kimse de yoktu. Gözyaşlarını siliyorum ama devamlı geliyor. En sonunda bi' patladım o 7 yıl içime attıklarım soluk borumdan ağzıma doğru çıkmış gibi hissettim. Ondan 1 hafta sonra utancımdan aynaya bakamadım. Gurur var.
mesela benim sevgilim ortalıkta ağlamıştı ben ona sarılınca ellerimi geri atmıştı heralde kızların onları görmesinden ve güçsüz gibi görünmelerinden korkuyorlardır aynı senin dediğin gibi ve erkekler ağlamaz lafı kesinlikle yanlış herkesin duyguları vardır hatta kız/erkek ağladığında bu onun güçsüz değil tam tersine güçlü olduklarını gösterir ağlamakta güzel bişeydir içine attığın duyguları dışa vurursun ve bir rahatlama gelir
çünkü erkekler yaratılış olarak kadınlara göre daha güçlüdür ve toplumda da erkekler ağlamaz diye kabul görmüş bir önyargı var. size katılıyorum. kadın -erkek her insan ağlar ama erkekler kadınlara göre vara yoğa herşeye ağlamaz. kadınlar daha duygusal varlıklar. zaten erkek de olsa ömrümde hiç ağlamadım diyen insan yalan söyler. insan dünyaya bile ağlayarak geliyor ve arkasından da ağlatarak bu dünyadan göçüyor. erkekler ağladıklarını genellikle kimse bilmesin ya da görmesin isterler. o yüzden yalnız ağlamayı tercih ederler. yine erkeklerin kadınlara göre daha az ağlamasının nedeni sıkıntılarını içine atmasıdır. kadınlar ise en iyisini yapıp ağlayarak deşarj olurlar.
Bende toplum içinde genelde ağlamam ömümde böyle topluluk içinde bir kere ağladığımı hatırlarım oda yaklaşık 3 saat sonra tam 1 sene önce bu zamanlardaydı. Neden ağlamaz ben şahsen ağladığımı kimsenin görmesini istemediğimdendir kötü bişeymi tabiki bakış açısı ama erkek çok güzel ağlar.
Ne demek ağlamaz? Antalya otogarda o kadar insanın içinde yarım saat hüngür hüngür bağıra bağıra ağladığımı biliyorum ben. Çünkü öldürülmüş olur ağlayan erkek. Biz ölürüz ağlayınca. Ve biz bir kez ağlarız bir kez öldürülürüz.
“Erkekler Hep Yalnız Ağlar...” Kimi zaman dönüşü olmayan bir meleğin, kimi zaman zehirli bir çiçeğin, kimi zaman yasak bir sevdanın, kimi zaman ulaşılmaz bir kadının ardından ağlar... Ve bir yangına tutuşur tepeden tırnağa...
Genelde yediremez gururuna güçlü durmalidir karşısındaki lere ama yalnız kaldığında belkide sizden fazla ağlar sessiz ağlar belki ama insan sonuçta ...
Çünkü ağlamak, zayıflık belirtisidir. En azından insanlar arasında öyle görünür. Bir erkek de asla zayıf olmamalıdır. Bu yüzden ağlasak da belli etmeyiz.
gebetiktir aciklanilmaz bir sey ama onurunu kirdirmamak gururnu yerlere almamak icin ama senin yanaklarindan suzulmesi bile dert dolu olan bu bir damlanin nedenini anlatmak istermisin
ne bileyim ben hiç ağlayan erkek görmedim babamı gördüm ama onun dışında görmedim o da başkalarının yanında değil dizide çok etkilendiğinde gözyaşı dökmüştü o kadar
erkek ağlar ama herkesin icinde. (kari gibi derler) zirlamasini sevmez ama yeri gelir esek gibi anira anıra aglamasinida bilir genel olarak sevmeyiz milletin icinde aglamayi baskidan filan degil sadece öyle olmasini istediğimiz icin
En İyi Cevaplar