Başka kadınlarla gizli saklı yatıp kalkan ve bunu karısından saklayan adam delikanlı mıdır? Delikanlı adam ya böyle bir şey yapmaz, ya da yapıyorsa fareler gibi saklanmaz, delikanlı gibi açıkça söyler. Şimdi söyleyin bakalım kaç tane delikanlı var böyle etrafınızda?
Üzgünüm ama adamlık tabiri aslında cinsiyetçi kadınları küçümsemeye dayanan bir tabir adem den türemiş bir kelime olur ve eski insanlar kadın a ait her şeyi düşünceyi bir işi küçük gördüğü için erkek gibi yap anlamında adam gibi yapı kullanır lardı mesela kötü bir erkek gördüklerinde kadın gibi iyi bir kadın gördüklerinde adam gibi derlerdi saygılar..
O ağız alışkanlığı kardeşim... ona kalırsa erkek gibi kız deseler güzel karşılanır ama kız gibi erkek deseler hakaret karşılanır... asıl cinsiyetçilik budur, ADAM kelimesi masumdur.. 😊
Maalesef adam adem yani erkek demek oluyor bir işi adam gibi yapmak erkek gibi yapmak demek bu eskiden cinsiyetçilik için kullanılırdı ama yinede siz bilirsiniz
Bunu sadece güç gösterisi olarak anladım ben, ama söylemek istediğim başka şeyler, hani bakkala girersin ekmek reyonunda bir hanımefendi olur o ekmeği alana kadar oraya yaklaşmazsın ya, kadın utanır cekinir diye onu beklersin ya, Onun gibi şeyler dedim ben 😊
O konu başka 😊 kavga değil... ha gerektiğinde kavgada edilir ama kavga etmeyede sebeb ister... durduk yere pat çat tiplerden değilim... yanlış anladın beni, benim delikanlılıktan kastım, başka şeyler...
hani bakkala girersin ekmek reyonunda bir hanımefendi olur o ekmeği alana kadar oraya yaklaşmazsın ya, kadın utanır cekinir diye onu beklersin ya, Onun gibi şeyler dedim ben 😊