Bu soruyu özellikle toplu taşıma aracı kullanan hem cinslerime yöneltiyorum. Fotoğraflar dün bir metro yolculuğunda kaydedildi. Şahsi görüşüm masum bir el koyma olayı olmadığı yönünde. Mutlaka hepimizin başına bu tür olaylar geliyordur. Yaşadığım/yaşadığınız sözlü tacizlerden bahsetmiyorum bile ! Çünkü toplum algısı kadını genelde güçsüz - savunmasız gösterdiği için yine güçlü gösterdiği taraf olan erkeğin sizin üzerinizde böyle bir hakkı varmış gibi.. Bütün erkekleri olaya dahil etmeden öz elestiride bulunmak şart. Ama bu gerçeklere sessiz kalmamak da şart. Adamın söz yüzüğü olduğunu tahmin ettiğim bir de yüzüğü var.
Bu fotoğraf özelinde değil de, genel olarak o kadar zor bir durum ki bu.
Eğer %100 emin olursam ve ilk fark eden ben olursam fark ettiğimi hissettirip tacizciyi durdurmaya çalışıyorum. Bir kaç kez başıma da geldi. İşe yaradı. Eğer başkası fark eder de reaksiyon gösterirse ( tacize uğrayan ya da etraftan başka bir kişi ) duruma göre ( tacizi - kargaşayı ) engelleyici ya da ( ortamı ) yatıştırıcı pozisyon alıyorum. Sonuçta olmamalı, göz yumulmamalı, izin verilmemeli. Hele hele nispeten daha dar, kısa ve açık kıyafet seçen kadınların buna müstehak olduğu fikri beni delirtiyor. Bırakınız isteyen istediği gibi giyinsin. Açık - kapalı fark etmesin. Taciz, tecavüz olmasın. Bu konular gündemimizden düşsün. Kafamızın içindekilerle ilgilenelim.
Bazı arkadaşlar neden kadının tepki vermediğini sormuş. Adam elini yan tarafa koyduğu anda kadına temas etmemiş olabilir ve kadın da, kitap olduğu için adamın elini oraya koyduğunu. fark etmemiş olabilir. Sonrasında gereken tepkiyi göstermiştir mutlaka. Ayrıca, bir adamın toplu taşımada yan yana bir kadınla gidiyorsa, ellerine kollarına hakim olması gerekir. Ben toplu taşımaya bindiğimde yanında boş bir koltuk olsa bile bir kadının yanında oturmam ayakta giderim.
Bir kez benden büyük yaşta bir hemcinsim tacize uğruyordu ciddi ciddi bacağını okşamaya çalışıyordu kızın. Biraz yanına yaklaşıp çakımı çıkarttim yer verir misiniz lütfen şeklinde mesaj verdim adama kalktı 1 durak sonrea indi. Kız ise hiç fark etmemişti. Şimdi olsa yine aynısını yaparım iyiki de yapmısım.
Bu fotoğrafları paylaşanın direkt yazdıklarını okudum. Adama ağzına geleni saymış açık açık paylaşmış fotoğraflarını ohh olmuş hayvana. Rezil olsun. Yazık yüzükde var parmağında. İğrenç mahlukat
toplu taşımada ben elimi genelde gögsüme kavuşturuyorum oturduysam ayakta isemde en uygun noktaya koyuyorum azami dikkat ediyorum buna.. yanlış anlaşılmak istemem ve bunu yapan insanlarıda anlamıyorum senin karına kızına annene bunu yapsalar hoşuna gitmeyecek sen neden yapıyorsun
Çok ayıp birşey böyle şeylerden bir erkek olarak ben utandım vallahi sakalına yaşından başından utansın Ama birşey diyecegim Eylül ayı gibi metrobüste duraktan bir kız bindi ben kenarda dururken gelip direk önüme geçti dolu olmamasına rağmen bu durumda ben ne yapayım yer degiştim fakat olmaması gerekirdi boş sonuçta.
Metrobüste adam arkadan yapışmıştı ilkten yanlış anladım sandım yerimi değiştirdim baktım yine arkamdan geldi ama okadarda kalabalıkki adamdaki cesaretde sımsıkı yapışmış nefeside kulağımda artık okadar sinirlendimki bastım çığlığı napıyosun şerefsiz yaşından utan be dedim sanki ona değil başkasına dedim adam takmadı bile sinirimden ağladım ilk durakta indirdiler adamı bağrış çağrışla
türkiyenin hukuk sistemine güvenen hatta türkiyede hukuk sisteminin dahi olduğunu düşünen birisi değilim ama o noktada bence yanılıyorsun. Kadında hayır bildiğin avuçladı üstelik sözlü 3 defa uyarmama rağmen tacizini devam ettirdi der olur biter
Sorsan orucludur, serefsiz iğrenc mahlukat, birde parmağında yüzük var bu haberleri gören sözlü veya nisanlisi artık kimse ne tepki vermiştir onu düşünmek lazım böyle bir sapiktan kurtulduğuna sevinsin.
Kadınlar sessiz kalmayın bu sapık erkeklerden bıktık be artık nerde türüyor bunlar ya elleyince ne oluyor be hayvan kızlara sesleniyorum ve erkeklere sizde seyirci kalmayınSUSMA SUSTUKÇA SIRA SANA GELECEK
Daha yeni okudum bu haberi Hürriyet'ten. Bence de hiç masum bir ele benzemiyor. Keşke kadın da susmasaydı da adamın rahatsız edip etmediğini söyleseydi
Ben görseydim döverdim bu adamı!! ulen otobüste metroda rahatsız olurlar diye kızların yanına oturmuyorum ya ayakta gidiyorum ya da erkeklerle gidiyorum şunun yaptığına bak..😡😡
Susmamak lazım, eğer susarsanız ondan cesaret alır bu yaratıklar. Tepki göster, bağır çağır. Elbet sana destek çıkacak insanlar da vardır orada.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
O resim nasıl çekildi acaba bu kadar net, Birde Ben ilk duraklarda biniyorum, koltuklar boş mini etekle bayan karşımdaki koltuk boş olduğu halde yanıma oturyor , telefon ile oynuyor, o zamanda ister istemez kolu ile dokunuyor , bir kere değil bu genelde oluyor, Bazende karşıma geçip bacaklarını veya göğüslerini sergiliyorlar, Bu arada gençte değilim onuda söyliyeyim. Hep suç erkekte değil kadınlardada var.
Metrobüste yine böyle birisi kızı taciz ediyordu kız kaçmaya çalışıyordu. adam 25 yaşlarındaydı bende 18 tabi sporcuyum adama bir omuz vurdum adam yere düştü kimse bişey anlamadı bir ileriki durakta indi it
Evet uğradım Allah kahretmesin şu Suriyeliler tarafından hem de en son rahatsız olduğumu fark etti bir teyze beni yanına doğru çekti uzaklaştırdı o iğrenç mahluktan 😕😕
Karaktersiz insan mı yok yani... o değilde istanbullular o metrobüs e nasıl biniyorlar fordçu kaynıyor kadın erkek fark etmez adamlar dayıyorlar her türlü 😂
Dun aksamda ben otobuse bindim tiklim tiklim dolu bayanin bir tanesi bin arkasini onume dondu gelim gelim arkasini ban surtuyor ben gidiyorum o geliyor burda kim suclu sizce
Bu nasil taciz serce parmagindan mi zevkleniyor salak. cabalamis ama Komik gorunmus
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Fotografin gercegi yansittigini sahsen dusunmuyorum. O kadar rahat giyinebilen bir insan, ses cikartacak kadar cesaretlidir. Ya hosuna gidiyordur, ya da provokotif bir fotograf. Ki oyle oldugunu dusunuyorum.
Niye sergilemek cesaret istemez mi. Benim kullandigim bir tabir degil, kadinlarin acik giyinmesine cesaret demej ama burda mecbur soyledim. Zaten bana gore cesaret degil, m. llikdir.
E tabi normalleştiyse bu zihniyet yüzünden zaten. Ayrıca taciz tabi ki cinsiyet fark etmez desteklemiyorum her türlüsünü de çoğunlukla kadınların başına geliyor ben haberlerde erkeklerin başına geldiğine rastlamadım pek, çevremde de görmedim. Benim anlamadığım şey bu olaya tepki göstermek yerine ''kadınlarda taciz ediyor '' demen.
Erkekleri göremezsin çünkü bunu önemseyen yok, olsa bile başkalarının umrunda olmaz Haberlerin sürekli kadınları göstermesi onları çok çok üstün göstermek için Şimdi bile çok fazla üstünsünüz. Dünyada bu giderek artıcak yıllar sonra kadınlara tapılacak Yani erkek gösterilmiyor falan deme. Erkeklerin yaşamaya hakkı yok. Tepki göstermememin nedeni bazen hakediyor oluşunuz. Tacizci erkekler zerre umrumda değil. Onları savunmuyorum. Ama siz de masum değilsiniz.
Mesele başka insanların umursayıp umursamaması değil, ben çevremde böyle bir şeye şahit olmadım. Hangi kadın bir erkeği köşede sıkıştırıp zorla dokunabilir, istediğini yapabilir? Zaten fiziksel olarak erkekler kadınlardan daha üstün, bu da senin mükemmel 'kadınların dünyayı ele geçirme' teorini biraz yok sayıyor. Zaten tecavüze uğruyorsanız sizde az değilsiniz diyen bir insansın, taciz edenlerden pek bir farkın yok
Türkiye'de kaç kadın kendisini taciz edene sesini çıkartabiliyor? Şort, etek, pantolon giydi diye tecavüzü hak etmiştir diyen bir toplumda yaşıyoruz. Sesini çıkartsa belki oradan kendisi suçlu çıkacak, kıyafetine laf edilecek. Oturduğunuz yerden neden sesini çıkartmıyor demek çok kolaydır.
Bence abarti. bizi de paranoyak ettiler bunlar yuzunden. Ayaktayim bir elimde poset veta canta diger elimle tutunuyorum. elimin disi kadina degiyo otobusun ani manevralarinda yanlis anlasilcak diye odum kopuyo
En İyi Cevaplar