Allah Kur'an-ı Kerim'de hırsızın elini kesin neden diyor neden Allah Kur'an'da hırsızın elinin kesilmesini buyuruyor?

Arkadaşlar Ben İnternetten şeriat kanunlarını incelerken bir madde gözüme ilişti maddede aynen şu yazıyor Allah Kur'anda neden hırsızın elini kesin diye buyuruyor Sizce bu ağır bir ceza değil mi? Mesela eli kesilen bir hırsız nasıl hayatını nasıl sürdürecek Yemek nasıl yiyecek nasıl yıkanacak vs. kısacası engelli olarak hayatını sürdürecek ve bazı işlerini yapamayacak ve insanlar kötü gözle bakıp hırsızlık yapmış diyecek bazısı engelli diye alay edecek Sizce bu ceza biraz korkutucu ve ağır ceza değil mi? Sonuçta bir insanın uzvunun kesilmesi demek eli olmayan bir engelliden farksız yani kısacası başkalarına muhtaç kalmaktır bence siz ne dersiniz?

Benim görüşümü sorarsanız bu bence ağır bir cezadır ve bu bizim ülkemizde uygulanırsa bence İran devletinden farkı kalmaz diye düşünüyorum
Allah Kur'an-ı Kerim'de hırsızın elini kesin neden diyor neden Allah Kur'an'da hırsızın elinin kesilmesini buyuruyor?