Allah herkese zaman vermiş belki adam olurlar diye ama bunlar belli adam olmicak Allah'ın müsade etmesine gelince şimdi biz bu dünyaya bir amaç için geldik herkesin vakti var ecel gelene kadar Allah çok önemli bişi olmadıkça ceza vermez ecel geldikten sonra zaten günahlara göre cehennemin en altına girerler
11 Yorumla- +1 yıl
Evet imtihanın bir önemi kalmaz zaten
En İyi Cevaplar
Eğer Hz Allah CC, kullarının yaptıklarına karşılık onları hemen muahaze etseydi, sorguya çekseydi, helal etse idi yeryüzünde canlı kalmazdı.
Bunun için Ahiret var, O Kur’an-ı Kerim-i yakan kafire karşı, Mümin kulu ne yapacak acaba, bir ebabil olabilecek mi? Yoksa sırtını dönüp yatacak mı?
bazen öyle olur ki o kafir Allah kelamına hakaret eder de, müminler buna karşılık gevşeklik gösterirse bela geliverir.
10 Yorumla
Çünkü imtihan bozulur. Eğer Allah müsade etmeyip her Ku'r-an'ı yakanı cezalandırsaydı imtihan bozulurdu yani iyiyle kötü ayırt edilemezdi mesela yakan birisi yaktığında direk cezalandırılsaydı o zaman diğer yakmaya yeltenen kişi yakmayacaktı ve buda imtihan sırrını bozardı imtihanın sırrı gereken yolları gösterip herkesi serbest bırakmak zaten doğru ve yanlış yol gösterilmiş...
35 Yorumla- +1 yıl
Senin gibi kızları seviyorum zaten bu düşünce içine girenleri buraya çekmeye çalışıyorum geldiklerin de bunları görsünler belki ibretlenirler diye sağol canım çok güzel açıklamışsın...❤️👏🤗
- +1 yıl
Doğrudur İmam Şafii demiş zaten 1 delille 40 alimi yendim, 40 delille bir cahili yenemedim demiş kafası almayanlara da dediğin gibi ne desen fayda etmez
- +1 yıl
Rica ederim hak ettiniz..😊
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
- Diğer konusunda 96,2b cevap paylaştı.
u +1 yılÇünkü tanrı yok yani benim düşünceme göre bu yüzden de kötülükler engellenmiyor çünkü buna engel olan yok.
16 Yorumla- +1 yıl
Zaten engel olsa imtihan denen bir şey olmaz
- +1 yıl
İmtihan diye bebeklerin ölmesine izin verilmesi gaddarlıktır. merhamet ve sevgi içermiyor.
- +1 yıl
Bu da bir imtihan o bebeğin anne babası bu nedenden dolayı Allah'a isyan mı edecek diye Allah imtihan olarak yapıyor onu ve ne güzel bir kader demi? günahkar olmadan cennet kuşu olduğu için o bebeğe ne mutlu ben de keşke bebekken ölseymişim şu dünya imtihanına tabi tutulmasaydım
- +1 yıl
Bu egodur. sırf tanrı sınamak için kötülüğe tacize tecavüze izin vermiyor. bu mantıklı veya insanlığı sığan bir şey değildir.
- +1 yıl
Mantık çok uzakta değil aslında akılda da neyse iyi akşamlar...🤗
- +1 yıl
İyi akşamlar 🤗
+1 yılAllah herşeye müdahala ederse imtihanın ne anlamı kalır
11 Yorumla- +1 yıl
Ben neden müdahele etmediğni biliyorum sadece bu düşünce içine girenlerin buraya geldiklerin de açıklama yapan insanların yorumlarını okuyunca belki ibretlenirler diye bekliyorum
+1 yılNe yapacak tövbe tövbe yaktığı an kafasına taş mı atacak imtihan ediyo işte
04 Yorumla- +1 yıl
Niye kızdın?
- +1 yıl
Gormuyo musun Allah'ı sorgular hale gelmiş hayırdır sen niye sordun
- +1 yıl
Benim amacım illa ki buraya deist, ateist falan gelip yorum yapacaklar bende onlara cevap vereyim insanların cevaplarını görsünler diye sordum..
- +1 yıl
Benim amacım Allahı sorgulamak değil haddimede değil zaten bu düşünce içine girenler varsa onlara gayet mantıklı cevap vermek için buradayım 🙂
Etmiyor Er ya da Geç Cezasini Verir
12 Yorumla- +1 yıl
Cehennem boşuna yok onlar için bekleyişte...🔥🔥🔥
Diğer konusunda 2b cevap paylaştı. Allah sabredendir. Her şeyi bilendir.
11 Yorumla- +1 yıl
İmtihan bozulur zaten öyle bir şey olsa
Diğer konusunda 5,6b cevap paylaştı. olmadığı için. olsa engellerdi
124 Yorumla- +1 yıl
Hayır efendim! Bir bina düşün bakalım binanın için de her dine mensup insan var ve birgün bu bina yıkılsa içinden sadece müslümanlar kurtulsa ya da o kuran yakılırken o insanın eli falan taş kesilse insanlar bu mucizeleri görünce herkes İslam'a mecbur girerler kendi iradelerini kullanma diye bir şey olmaz zaten ve bu gerçek bir imtihan olmaz! Allah olmadığı için biz kendi kendimize olduk evet ne kadar mantıklı!
- +1 yıl
Neye gerek var ya?
- +1 yıl
herşeyin bir başı var evet peki bu güne kadar ürediğmiz illaki birşeyin başı vardır peki o ilk nerden oldu?
- +1 yıl
bunu bilemeyiz. ve şu da bi gerçek havva ve ademden gelmedik. bu evren büyük bir patlamayla oluştu, o patlamayla biz olmuş olabiliriz. kıyamet kopmayacak.. ama dünyanın sonunun nasıl yok olacağını bilemeyiz. belki meteor çarpıcak hatta şu an bile çarpabilir ve biz ölürüz. ama ilerde belki teknoloji gelişirse lazerlerle biz meteoru yok ederiz
- +1 yıl
@Türkündişikurdu peki her şeyin bir yaratıcısı varsa tanrı nasıl oldu? Madem hiç bişey kendiliğinden olmuyorsa nasıl oldu? Bende müslümanım Allah'a inanıyorum ama insan bazen sorguluyor bunları
- +1 yıl
@yks2023taydafayim bak bunu bende çok sorguladım ve banada mantıklı gelmiyordu ama sana bir video önerebilirim istersen orada bu sorunun cevabını alacaksın...
- +1 yıl
Peki ortada hiçbir şey yokken o patlama nerden peydah oldu patlama dediğin şey maddeden olur enerjisel şeylerle olur peki bunlar nerden geldi?
- +1 yıl
Patlama evrendeki enerjiden meydana gelmiş olabilir bunlar bilimle ilgili şeyler, ama sanki başka bişey var yani ben bazen düşünüyorum bize göre diğer dinler yanılıyor e başkalarına göre de biz yanılıyoruz, e hangimiz doğruyuz o zaman@Türkündişikurdu
- +1 yıl
Video diyorsun ama o videoyu hazırlayan da bunu nerden bilsin ki
- +1 yıl
Peki sizin düşünceniz size benim düşüncem bana kavga istemiyorum ben senin iyi bir kız olduğunu da bazen yorumlarına denk geliyorum ordan aslında anlıyorum sen aslında iyi bir kızsın bence iyi akşamlar...🌜🤗
- +1 yıl
Yani ne bileyim Kur'an'a bakıyorum erkek yüceltiliyor kadınlar eziliyor bu hoç hoşuma gitmiyor
- +1 yıl
Ben kavga etmiyorum ki burada bir konu hakkında sohbet ediyoruz sen kavga mı algıladın? @Türkündişikurdu
- +1 yıl
Neyse iyi akşamlar ☺️
- +1 yıl
@yks2023taydafayim yok ben sana demedim ki.. şey yorum yapan kıza dedim
- +1 yıl
Tamam pardon ben yanlış anladım bana dedin sandım kb
- +1 yıl
@yks2023taydafayim bak haklısın Kuran'da erkekler yüceltiliyir buna hakkın var ama ben onu biraz düşündüm şöyle aklıma geliyor benimde
Mesela o zamana göre uyarlanmış bir kitap olabilir çünkü bütün bu zamana göre 20. y. y a göre falan uyarlasaydı Allah o zamanın zaten insanlar çok cahilmiş inandıramazdı bu dini birazda onalrın boyuntuna göre uyarlamış olabilir şimdi kızları diri diri gömen bir topluma Kur'an da birdenbire kadın erkek eşittir dese o toplum inanmazdı böylece bu nesilde müslüman olamazadı belki biraz kadını aşağı tutmuş olmasının sebebi bu olabilir fark ediyorum da insansız makineler yapan bu neslede onlardan çok daha büyük bir akıl vermiş o toplum bunları üretemezdi o zamanların aklıyla bu zamanın aklı bir değil Allah bunu analmamız için de böyle onlardan kat kat daha fazla bir akıl vermiş olabilir bunları düşünmeye anlamaya çalışan bir zeka vermiş olamaz mı?
Diğer konusunda 2,9b cevap paylaştı. çocuk tecavüzcülerine neden musaade ediyorsa ondan ediyor
11 Yorumla- +1 yıl
Hayır efendim! Bir bina düşün bakalım binanın için de her dine mensup insan var ve birgün bu bina yıkılsa içinden sadece müslümanlar kurtulsa ya da o kuran yakılırken o insanın eli falan taş kesilse insanlar bu mucizeleri görünce herkes İslam'a mecbur girerler kendi iradelerini kullanma diye bir şey olmaz zaten ve bu gerçek bir imtihan olmaz!
+1 yılÇünkü yok ahaha
119 Yorumla- +1 yıl
Sen Allahımı yalanlıyorsun?
- +1 yıl
Olmayan bir seyi nasıl yalanlayayim
- +1 yıl
"Şimdi gülerek günah işleyenler cehenneme ağlayarak girecekler" bunu unutma! Ve seni bu düşünceye iten ne acaba?
- +1 yıl
Ne anlam da ben yokum?
- +1 yıl
Şimdi oturup yillardir süren birikimi 5 dakikada sana mi anlatayım
- +1 yıl
Gerçi haklısın anlatma boş olan bilgileri oturup dinlersem bana yazık!
- +1 yıl
Ben kan bağına inanırım. Önce kendime, sonra aile ve ırkıma. Tek gerçek bunlardır. Masallarla işim yok. Tarihimiz ve kimliğimiz var.
- +1 yıl
İyi o zaman ailen ırkın kötü işe yanlış yola sapkın bir ırk falan olsa bunu devam ettirmek kadar saçma bir şey yok.. masal dediğiniz şeyler bittiğin de kabus başlayacak bunu da bilin
- +1 yıl
Benim ırkım Asya'nın en şerefli ırkıdır ve o kadar büyük bir ağaçtır ki ailem tüm dünyaya kök salmıştır. Arap mitolojisine boyun eğmiş bir gariban da Türk ismini hak etmiyordur.
- +1 yıl
Türk dediğin şu an da İslam'a girmiş bir ırktır ve millettir ve biz şuanda ona Türkiye Cumhuriyeti devleti diyoruz şu an buna karşı çıkanlar Türk denmeyi hak etmiyordur...
- +1 yıl
Türklerin bazi boylari Talkan katliaminda Araplar tarafindan kılıçtan gecirilerek zorla müslüman yapılmıştır evet.
- +1 yıl
Koskoca türk ırkı o zamanın en iyi savaşçıları kimsenin kılıcına boyun eğmeyen türkler arapların kılıcına mı boyun eğmişler?
- +1 yıl
Talkan ve Cürcan katliamlarını araştır ve Türk ırkının nasıl asilime edildigini oku. Böylece kıllı, esmer tenli, küçük pipili Türk boylarının kökeni hakkinda bilgin olur. Türk dedigin orta boylu, bugday tenli olur. Gözleri cekiktir ve kesinlikle maymuna benzemez.
- +1 yıl
Merak etme gün gün sorguladım ben ve gerçeği gördüm... halada görüyorum siz sadece şu perde inmiş gözünüzü görün onu açın ve ondan sonra konuşalım biz bunları
- +1 yıl
Sen ruhunu satmışsın. Nickini hak etmiyorsun. Onu arap yalayicisi olarak falan değiştir.
- +1 yıl
Ya bana gelipte eğitim verme yeryüzünün öğretmeni olmak için gökyüzünün öğrencisi olman lazım. Ben nickim tamda hak ettiği gibi bir nick ama senin profilin de adında gayet hak ettiğin gibi gerçek olmayan bir filim karakteri... başrol yakışmış anca senaryolu filmde oynarsınız zaten ama ben gerçekte neysem burada'da oyum
- +1 yıl
Ben gercekte sosyal bilgiler ogretmeniyim ve 18 yasindaki bir kiz cocugunu ciddiye alabilecegim tek yer burasi olabilir. Bu firsati kacirmaman gerekiyordu.
- +1 yıl
Eee? Sosyal bilgiler öğretmeni olabilirsin bu senin en haklı en doğru insan olduğun anlamına gelmez..
- +1 yıl
Türk'ün disine kan degdi
+1 yılYok çünkü
11 Yorumla- +1 yıl
Ne yok?
+1 yılOlmadığı için 😂
031 Yorumla- +1 yıl
Aynen kendi kendimize birden oluverdik ne kadar mantıklı..🤣🤣🤣
- +1 yıl
Evrim teorisini oku canım biraz bilgilen 😅😂
- +1 yıl
Evrim teorisini zaten okudum sen merak etme açıklamalarını da okudum ve İslam'a baktığımda onunla çelişkilerini de okudum ve her zaman ki gibi İslam daha mantıklı bastı da senin bu boş aklın hiçbirşeye basmadığı o kadar belliki...🤣🤣🤣
- +1 yıl
Hahshaajja 😂😂
- +1 yıl
@Türkündişikurdu bende müslümanım ama herkese ve her düşünceye saygım var. İnsanlar senin gibi düşünmedi diye kimseye boş akıllı ve aklın basmıyor diyemezsiniz. Lütfen haddinizi bilin hanımefendi
- +1 yıl
@yks2023taydafayim bakın hanımefendi bu adam daha önce ki videolarda ben ona başta saygı gösterdim ama o ben müslümanım diye bana Arap akıllı araplaşmış diye benimle sürekli dalga geçti ben de artık anladığı dilden konuşuyorum
- +1 yıl
Video demişsim pardon soru
- +1 yıl
@Türkündişikurdu o da terbiyesizlik etmiş, ikiniz de birbirinizin düşüncesine saygı göstermelisiniz☺️
- +1 yıl
Adem Havva’dan gelmek daha mantıklı yani Havva ademin kaburgasından yaratılmış çok mantıklı bir masal yahdhajajsjsaj 😂
- +1 yıl
@yks2023taydafayim bak görüyormusun hâlâ dalga geçiyor...
- +1 yıl
Sen konuşulanı iyi anlamamışsın herhalde biz Yaratıcıdan geldik diyoruz bu kalkmış Havvadan geldiniz diyor arkadaşım artïk sus çünkü artık senden şüphe etmeye başladım
- +1 yıl
İslama göre ilk insan adem havva işte
- +1 yıl
E yani? Biz ne diyoruz
- +1 yıl
Bende diyorum yaratıcı diye bir şey yok sizin dininize inanan adam 6 yaşında kızı kendine helal görür geçen olduğu gibi adam 6 yaşında kızı kendine aldı 😔
- +1 yıl
Bak arkadaşım neden müslümanım diyipte dini kötüye kullanan adamın faturasını dine kesiyorsunuz ki?☹️
- +1 yıl
Ayrıca ben yaratıcı diye bir şey yok demedim benim dinimde var senin dinin sana benim dinim bana
- +1 yıl
Çünkü oeygamberiniz Muhammed’de aynısını yaptığı için adam ona özenip yaptı İslamı kurtaramazsınız
- +1 yıl
Sen kimsin! Hz. Muhammed'i sorgulamak senin haddinmi? Hangi İslam düşmanından duydun sen bunları?
- +1 yıl
Muhammed aişeyi kaç yaşında almış araştır
- +1 yıl
Biliyorum zaten ama o zaman bunun bir sakıncası yokmuş çünkü insanlar o yaşta bedenleri sanki 20 yaşında gibilermiş bununla o bir değil
- +1 yıl
Hahshaaj islamcı yalanlarına inanmaya devam et 😅😂
- +1 yıl
Sende devam et o zaman karşılıklı devam edelim..🤣🤣😂
- +1 yıl
Hz aişe hadisinde annem bana salatalık yediriyordu hızlı büyümem olgunlaşıp Resulallah ile zifafa girmem için diye gerçekten senin dediğin kadar büyükmüş 😅😂
- +1 yıl
Gider misin artık..👉
- +1 yıl
Cevap veremeyince mee :)
- +1 yıl
Özelden yaz bana bu konuları konuşalım lütfen kusura bakma çok üstüne geldiysem ama seni aslına özüne döndürmek istiyorum TÜRK KADINI!
- +1 yıl
Ben istemiyorum tamam mı? Özüm İslam benim gerçekleri görücek olan ben değilim
- +1 yıl
😔😔
- +1 yıl
Üzülebilirsin benim için ama bana bir fayda vermeyecek gene de sağol düşündüğün için...😊😊😊
- +1 yıl
Keşke özüne dönebilsen
- +1 yıl
Maalesef üzgünüm
Ettiğini nereden biliyorsun
01 Yorumla- +1 yıl
Ben neden müdahele etmediğni biliyorum sadece bu düşünce içine girenlerin buraya geldiklerin de açıklama yapan insanların yorumlarını okuyunca belki ibretlenirler diye bekliyorum
+1 yılAteistum
11 Yorumla- +1 yıl
Seni buna iten ne?
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler