Ekşide bu durumu savunanları görünce burda da sormak istedim. Yeni nesil öğretmenler ergen öğrencilerinin ilgisini suistimal etmeye çok meyilli. Sizce normal mi bu?
Cevabın nedir?
+1 yılAdamin evli oldugunu bilmeyenler yok modernlikkmis (sı*arlar böyle modernliğe) neymis efendim iki tarafta sikayetci degilmis yasanilabilirmis diye yardirmislar evli oldugunu ogrendikten sonra daa haa isin boyutu değişir diye yazmışlar. Yahu adam ister evli ister bekar öğretmen sonuçta bir ogretmenin ogrencisine bu gözle bakmasi nasıl kabul edilebilir? Ogretmen bile olmasa arada 19 yas var bunlar arasindaki tek iliski baba- evlat , ogrenci-ogretmen iliskisi olabilir
04 Yorumla- +1 yıl
Örnekteki olaya göre değerlendirme, o sadece bir iddia. Kanıt falan yok.
- +1 yıl
vallahi fotoları gördüm artik iddaa boyutundan çıkmış gibi geldi
- +1 yıl
Mahkeme kararı olmadan bu şekilde ağır ithamlarda bulunmak doğru değil. Ben cinsel istismarı eleştiriyorum, bir öğretmen öğrencisiyle doğum günü kutladı diye istismarcı denilirse yarın öbür gün suudi arabistan gibi her şey haremlik selamlık olur
- +1 yıl
Şimdi soyle bir durum varki okulundan bir ogretmen sikayet etmis yani olayi kisileri bizzat gören biri. Elbette biseyleri bildiginden sikayette bulunmustur. Onlardan daha iyi mi bilicez? Okula gelen polis ise milleti sorguya çekmiş ondan sonra müfettiş yollanmis demekki sorgulanam kisiler de bisey anlatmiski mufettis yollamislar.
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 708 cevap paylaştı. Yeni nesil öğretmenle ilgisi yok. Bizim zamanımızda da vardı birkaç öğretmen öğrencisi ile beraberdi ve evlenenler oldu. Ne alaka yeni nesille?
02 Yorumla- +1 yıl
15-17 yaş arası istismarı edilen çocukların istismarcılarının %10'u öğretmenler. Eskiden bu kadar yüksek bir oran olduğunu sanmıyorum.
takıbıkıde normal degıl socugunu okula yolluyon bırı cınsel ıstısmar vs yapıyor boyle samma bıeşy olabılırmı ha bazı oğrencılerde var hocalara yavşayan başımıza gelıyorda 1 gram tavız verılmemesı gerekıyor yanlış anlamaya çok musaıtler ergenlık donemı kafalar bır karış havada
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunu modernlik kisvesi altında savunanlar 17 yaşındaki birinin bilinçsiz, toy ve sömürüye açık olduğunu göz ardı ediyor demektir. Akranıyla yapsa çocukluk diyebilirim ama büyük birinin bunu yapması net suistimaldir.
30 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
26Cevap
Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Reşit olmayan birisiyle reşit birinin ilişki kurması kanunen de suçtur vicdanen de sorgulanması gerekir. Ve bir ogretmensen o çocuk sana emanettir. Meslek haysiyetine uymaz. Bu pozisyonda suç daha da ağırlaşır. Reşit olmayan birisinin bu konuda rıza sahibi olup olmadığının hiç bir önemi olmaz. Olay her durumda çocuk istismarı anlamına gelir.
20 Yorumla
+1 yılŞu ana kadar kendimi zor korudum. Azıcık nefsime uysam ve mesleğimi düşünmesem onlarcasıyla birlikte olurdum. Nesil gerçekten çok kötü. birlikte olmak isteyen çok öğrenciyle karşılaştım ben. Bizim için çok zor bir durum. Allah nefsimize uymaktan korusun.
00 Yorumla
+1 yılSonra Öğretmen Öğrencilere Cinsel İstismarda Bulundu Diye Haberlere Çıkıyorlar
50 YorumlaBunu yapan öğretmen kesinlikle sorunlu insanlar oluyor. Çokça gördüm.
10 Yorumla
+1 yılÖğretmen öğrenci ilişkisini reşit olsalar bile etik bulmuyorum hele ki reşit olmayan öğrencilerle olursa kesinlikle istismara girer.
00 Yorumla
+1 yılsıpanın oynayışı eşeği baştan çıkarırmış. demekki biri sıpa diğeri EŞŞEK ! ! !
01 Yorumla- +1 yıl
dislike atan kişi demekki EŞŞEK öğretmenlerden biri 😂😂
ne normali ya resmen sapiklik subyanlikdir. hiledir yalandir.
00 Yorumla
+1 yılÖğretmen olacaklar birde öğrettikleri şeye bak. Ülkece yokluk seviyesi artışta. Lanet olasılar
00 Yorumla
+1 yılsavununanları ban gonderın suvunduıgu fıkırlerıde ustune koyım sıkeyım
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılnasreddin hoca ne demiş?
-verenin hiç mi suçu yok..10 Yorumla Normal değil. Ben 2 sene önce lise son sınıflara staja gittiğim de , inanması zor bir kız öğrencim bana instagramdan bazı şeyler demişti yerin dibine girmiştim
16 Yorumla- +1 yıl
Ben de lisede staj yaptım benzeri durumları ben de yaşadım. Öğretmen kimi durumda sert duruyor ama bu sefer öğrenci tahrike gidiyor aslında öğrenci de farkında bazı şeylerin. hoca da e o düşünmüyorsa ben mi düşüneyim diyor ona izin veriyor. aynı şey üniversitede genç araştırma görevlisinde de oluyor.
Reşit olmayan yani 18 aşağısı neresi normal sapıklıktır son yıllarda zaten bu duyulan haberler nereye gidiyoruz diye sorular hep akılda
00 Yorumla
+1 yılReşit olsa da öğretmen öğrenci ilişkisine sıcak bakmıyorum
00 Yorumla
+1 yılTabi ki hayır. Hatta ahlaksızlık bir de öğretmen olucaklar
00 YorumlaAralarında çok yaş farkı yok ki en fazla 5-10 yaş olur. Ayrıca ergen diyorsun da ergense liseliyse karşı cinsteki hocaya da öyle o kadar yılışık davranmasın bunun bilincinde sonuçta
017 Yorumla- +1 yıl
Ergenler hormonlarını kontrol etme konusunda yetişkin insanlardan daha çok zorlanır. Bu durumda dur demesini gereken kişi yetişkin ve bilinçli olan kişidir. Dünya genelinde de yasalarla belirtilmiş bir durum bu.
- +1 yıl
Pedagoloji bilimi çöktü şu an.
- +1 yıl
her şey pedogoji medogoji değil efendim onlarda farkındalar bir çok şeyin ilgilerini çekiyor çünkü hoca biraz yakışıklı/güzelse giyimine dikkat ediyorsa fiziken de göz dolduruyorsa biraz ve yine kendilerinden daha kültürlü bilgili olunca sarkıyorlar bunu ben lisede staj yaparken kendim de yaşadım bizzat ama bunların sonuçlarının onları nereye götürebileceklerinin onlar da farkındalar
- +1 yıl
bilime karşı çıkan toplumların ne halde olduğunu görüyoruz. cevap vermeye bile değmezsin, yazık.
- +1 yıl
varıp da kuantum teorisine karşı çıktık sanki ya da Einstein'ın görelilik kuramına karşı çıktık sanki şekerim insanın bir İd'i bir egosu bir de süperegosu bulunur bunlar her yaşta vardır ergen ol olma süper egon İdini bastırmakla görevli iken egonda ikisi arasındaki dengeyi bulmak zorundadır. kişi ya İdini bastırmamayı seçer ya da bir ruhsal problemi vardır bastıramaz bu bahsettiklerin ruhsal açıdan hasta değiller bunu bastırmamayı tercih ediyorlar 35 kişilik bir sınıfta 35 öğrenci de o hocaya yazılmaz anca 1-2 tane olur o kız ve erkekler o 1-2 öğrenci her sınıfta vardır. değişmez demek ki ergenlerin de bastırabileceği bir şeymiş 35 kişilik bir sınıftan 1-2 tane çıkıyorsa eğer. ben lisede öğrenciyken de gördüm bunları lisede mini mini etekler yüzlerde bir ton makyaj gömlek açılır memeler fora hocalarla konuşurken yakın yakın durur ya da erkek arkadaşlarının kucağına oturan da vardı bunlar aileleri problemli çocuklar ve bunlar ailelerinden ahlak namus gibi değerleri alamamış çocuklar
- +1 yıl
Aileler problemli diye öğretmenlerin bu durumdan fayfalanması mı gerekiyor yani? Öğretmen sınırı korusa ne yapabilir bu çocuklar?
- +1 yıl
ailelerinden sevgi görmemiş ailelerinin ilgisiz kaldığı çocuklar bu şekilde ilgi çekmeye çalışıyorlar. 16-18 yaş arası bir çocuk çok da bilinçsiz değildir. yaptığı eylemlerin az çok sonuçlarını bilir. ben formasyonda aldım bölümüm dolayısıyla felsefe psikolojide az çok bilirim. hocalara %100 suç yüklemeyin hee bu dediklerime yalnız yatılı imam hatip lisesinde tecavüze uğrayan kız ve erkek öğrenciler dahil değil o çok çok başka bir şey benim dediğim şımarık laubali ve ahlaksızca hal hareket tutum sergileyenler için geçerli
- +1 yıl
bana da stajım süresince bu şekilde yaklaşan erkek öğrenciler oldu ben de sert durdum yakın olmadım öğrenciyle bir süre sonra öğrenciler benle dalga geçtiler akıllarınca. yani kaç yaşında olursan ol kendi hareketlerine çeki düzen vermen gerekir hoca dediğin gibi yakın olmamalı sert durmalı öğrenciye bu konularda ama öğrenci nasıl yakın durmayı TERCİH ediyorsa hoca da işine gelmedi mi TERCİH etmiyor çünkü ona yaklaşan öğrenci de o hoca da biliyorlar ki aralarında yaş farkı yok ikisi de gençler 10 yaş farka kadar gideri var bunun 10 yaştan sonrası boka sarar. en basitinden şu sitedeki 18-19 yaşındaki kızların nasılım sorularına bak onlara yorum yapan erkeklerin yaşlarına ve yazdıklarına karşılıklı yorumlaşmalarına bak onların bazıları lisede öğrenci hoca anlatabildim mi?
- +1 yıl
Siz kendi karakterinizi ölçü alıp sonuçlara varmissiniz. Bunda hata var bence. Her öğrencinin karakteri ergenlik durumu farklı olabilir. Konuda tek sorun egitimcilerin bu konulardaki egitimlerinin yetersiz olması kontrol ve cezalarin eksikliği. Öğrencilere de rehberlik öğretmenleri bu konularda eğitim vermeli. Bu şekilde sorunlar minimum düzeye çekilebilir.
- +1 yıl
İşte öğretmen burada bunun için var.. Bunun için yıllarca eğitim alıyor.. Kolay olanla, işini düzgün yapan, kurallara uyan öğrenciyle herkes baş eder. Malesef sizin de yaptığınız gibi özellikle devlet okullarında öğretmener bu şekilde mazeretler üretip kolaycılığa kaçıyorlar.
- +1 yıl
@aerolite bak ben hocalar suçsuz demiyorum ama bunların anası babası hiç mi yok çocuklarının evden giderken bir kıyafetlerine baksınlar verdikleri paralarla ne alıyorlar nasıl kıyafetler alıyorlar bir baksınlar bir kız minicik etekle okula gelirken o anne baba görmüyor mu onları. ara ara veliler toplantısı dışında okula gelip çocuklarının durumunu sorabilirler çocuklarını okulda ziyaret edebilirler adam kendi çocuğunu düşünmezse öğretmen ne kadar düşünebilir çocuğun dersleri düşük gelince öğretmene çemkirmeyi bilirler ama
- +1 yıl
Ailenin de egitilmesi gerekir. O ayrı konu. Herkes topu başkasına atmadan evvel kendi sorumluluğunu tam olarak yerine getirmeli. Aile de okul da.. Biz de yıllarca öğrenci olduk veli olduk.. Her tarafın kusurları bellidir. Özellikle kamuyu bilfiil yıllarca içinde olan birisi olarak yakından biliyorum. Şahsi gayret gösteren az sayıdaki eğitimciler dışında bir çoğuna öğretmen demeye malesef dilim varmıyor.
- +1 yıl
Boş değil de sabir özveri ilgi bilgi.. vs lazim.. Malum memur zihniyeti var bir de. Dersini ver ve arkana bakmadan git. Ay basinda maaşını çek. Benim bildigim bazı okullar var ki o okullardaki sadece 1- 2 eğitimci yüzünden isim yapıyor ve cok tercih edilen okullardan oluyorlar. 1 kişi tek başına bile koca okulda fark yaratabiliyor. Öğretmenlere çok daha iyi maddi imkanlar ve eğitim verilmeli.
+1 yılulan bizim zamanımızda neden böyle bayan öğretmenler yoktu? bizim ne suçumuz vardi?
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. ona bakarsan ögretmenlerin yaz tatilinde okulların tatil sayıldıgı zamanda maaş almasıda a normal..
010 Yorumla- +1 yıl
Sorun sizin çalışma sartlarinizin olması gerektiğinden ağır olmasıdır. Örnek olan kötü değil iyi uygulamalardir emek sömürüsü açısından. Sizden iyi durumda olanları aşağıya çekmeye çalışmak sizin sartlarinizda çalışanlara yarar değil zarar getirir. Bu hatayı çalışan kesim malesef sıkça yapıyor.
+1 yılNormal değil bizim okulda da vardı öyle bir tane pislik
00 Yorumla
+1 yılKarsilikliysa eğer herşey bence normal bisey ikisi acısından da
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbazı öğrenciler öğretmenleri zor durumda bırakıyo. Burda da soran oluyo yani. kabahat iki tarafta.
04 Yorumla- +1 yıl
Öğrenci ergen. Beyniyle değil hormonlarıyla yönetiliyor. Yetişkin insan bu konuda sorumsuz olmamalı, oluyorsa da öğretmenlik yapmasına izin verilmemeli.
Cevap sahibi+1 yıldogru haklısın ama ne durumlar var yani hepsinde kendine hakim olacak öğretmen sayısı az malum günümüzde karakterle değil diplomayla olunuyor. bunların içinde efendi kendisini bilen de var abaza da var aç da var tok da var. ama dediğiniz gibi olur ins ilerde.
- +1 yıl
Gerekli cezalar verilse kendilerine hakim olmaktan başka seçenekleri olmaz
Cevap sahibi+1 yılsorunda o ceza yaptırım yeterli degil
Yeni nesil öğretmenlerde salak çünkü yeni nesilde oluşan herşey daha boktan bir yere gidiyor çünkü
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBunun normal bir yanı yok Allah öylelerinin cezasını versin...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDiil be kadar şeref yoksunu var empati yap biraz o kızın yerin de sen olsan
10 YorumlaReşit olsun olmasın etik bir davranış değil.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılHayır normal değil. Savunanlar var mı gerçekten?
04 Yorumla- +1 yıl
Maalesef
- +1 yıl
kaç yıl geçti sen hala 21 yasındamısın :D
- +1 yıl
@yakışıklıfilozof Sen de yakışıklı değilsin
- +1 yıl
eh göreceli bir kavram
+1 yılNormal değil dengesizlik göstergesi
00 YorumlaO amerikada olmuyo mu ya
01 Yorumla- +1 yıl
Suç.
+1 yılResit olanla yasamasi normalmis gibi 😅
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yıladı kutsal bir meslek..
00 Yorumla
+1 yılMesrulastirmaya çalışıyorlar sadece
00 Yorumla
+1 yılbana gelsinler :D :D bayan öğretmenlerr
00 Yorumlaanormallllll olur yaaaa
00 YorumlaKızlar hakediyor onlar vermek istiyor
10 YorumlaBimere şikayet edin.
00 Yorumla
+1 yılilginç :/
00 Yorumla
+1 yıldoğru değil..
00 Yorumla
+1 yılNormal değil
00 Yorumla
+1 yılPis misin
00 Yorumla
Devamını Gör(23)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Öğretmenlerin reşit olmayan öğrencileriyle ilişki yaşaması normal mi sizce?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım