Kadın ve erkek yanyana geldiğinde illa ki aşk mı olur yoksa arkadaşlık kurulabilir mi? Buna kesin cevap veremeyiz, kişinin "arkadaşlık" kavramına yüklediği anlamlara göre şekillenir.

Olmaz diyenler kendinizi iyi tanitmissiniz lakin kız ve erkek arkadaş olamaz diye bir kavram yok o zaman ben abimle arkadasim yani arkadaş gibiyim olamaz mi kendinizi tanitmissiniz demek ki kendinize bu konuda güvenmiyorsunuz aşık olurum falan diye ama arkadaşlık ne erkek ne kiz kavramıdır her iki cinsten de geçer hatta top bile olsa böyle bir kanun göremiyorum:kız ve erkek arkadaş olamaz ! Ne kadar saçma sizin guvensizliginizden bence o bu arada o zaman madem öyle bir kanun var öğretmenler artık şu cümleyi bırakmalı: KAVGA ETMEYIN HEPINIZ ARKADASSINIZ
BIRBIRINIZLE OYU GECININ HEPINIZ ARKADASSINIZ
Ama siz yanılıyorsunuz her cins arkadaş olabilir kendine güvenip tanıdıktan sonra...
Tatlim lafim sana degil tabiki ama Aslinda bu sorunun akillarda soru isareti olusturmasi bile bile gereksiz. arkadaslik icin beden ve cinsiyet onemsizdir aslinda. ayrica kafa yapisinin cok iyi uyusmasi da iki kisinin sevgili olmasini saglayacak durumda olamaz. cok iyi arkadaslardir ama sevgili olsalar birbirlerini yerler. bu soruyu sorguluyoruz ama kediden kopekten insana arkadas olurmuyu da sorgulayalim :) hatta kedi ve kopek arkadas kalabilirmiyi de :) oyuzden her varlik birbiri ile harika dostlar olabilirler :)
"Hiçbir erkek birlikte olmak istemeyeceği bir kızla yakın arkadaş olmak istemez." tespitiyle Freud Amcamızın yıllar önce cevapladığı sorudur.
Aksini iddaa eden hatun kişilere de sorular hazırladım.
"Çok yakın bir arkadaşınız olan Soner'le film izliyorsunuz? Soner bir anlık hatayla dudaklarınıza yapıştı ve sizi öpmeye başladı. tepkiniz ne olurdu?
Cevabı biliyorum.
- Evet tokat atardınız.
- Ağzına sıçardınız.
- Doğduğuna pişman ederdiniz dimi? (canlarım benim ya kıyamam)
Pekii. '' bir anlık hatayla Soner'in dudağına yapışan siz olursanız? Soner tokatı nereye atar? ''
Konu kapanmıştır.
soner neden aynısını yapmasın
Freud amcaya katılıyorum.😂Ama bir kadının yakın çevresini de sadece kız arkadaşlar ve erkek arkadaş olarak göremeyiz. Evet, zor ama bence olamayacak bir şey değil.
Evet, kadınlar yakın arkadaşları ile duygularını paylaşmak ister ve bu konuda daha duygusal hareket eder.
Yani ortada bir arkadaşlık sözleşmesi olmadığı için insan ilişkileri her an başka bir şekilde seyredebilir. Arkadaşlıklar bir anda bitebilir de bir anda başka bir boyuta taşınabilir de. İnsanız neticede. Bir erkek ile bir kız arkadaş olamaz gibi bir düşüncem yok. Yazdığım şey işin goygoyuydu.
Haklısın, olabilecek birşey komikti ya güldüm sorun yok 😂
😂😂
Elbette olabilir ancak arkadaşlığın herhangi bir anında içlerinden birinin diğerine karşi farklı hissetmeyeceğinin garantisi yoktur. Bu hisler hoşlanma, aşk ya da cinsel çekim şeklinde olabilir ki her üçü de karşılık bulduğunda cenneti, bulmadığında ise cehennemi yaşatır. O yüzden hem dikkatli hem de biraz şanslı olmak gerekiyor bu durumlarda. Bir de arkadaşının hislerini suistimal edip istemem yan cebime koy, sen bana öl bit ama aramızda da bir şey yaşanmasın egom patlasın gururum okşansın diyenler var ki onlar bambaşka bir dünya.
Cevap
60Cevap
Ben gördüklerimin sonucunda şu kanıya vardım. Kadın ve erkek çok uzun süre yakın samimi olup da arkadaş kardeş dost kalamıyor. Çünkü ne olursa olsun içlerinden birisi zamanla bişeyler hissetmeye başlıyor ona belli etmese söylemese bile bişeyler hissediyor. Bu hisler ortaya çıkınca da ya beraberlik sonlanıyor ya da ilişki başlıyor.
Olabilir ama bazi etmenler var dikkat edilmesi gereken normalde uzunca aciklardim ama cikmak zorundayim baska zamana artik aciklarim...
Tamam, bizi görüşlerinden mahrum bırakma 😂
Sinif arkadasi, okul arkadasi, is arkadasi, komsusu, akrabasi olur ama kanka olmaz. Bu arkadasliklar da da belli bir mesafe ve seviye olursa arkadas olunur. bir kizla arkadaslik yaptigin gibi erkekle arkadaslik yapamazsin
O tamamen nasil bir cevrede büyümenizle alakali bir sey. Benim hem tabiri caizse biraz "rahat" hem de biraz "gelenekci, tutucu" cevrem var. "Rahat" diye adlandirdigim insanlar da birine "arkadas" gözüyle bakabilmesi daha kolay. "Tutucu" dediklerim de kiz- erkek dostlugu alisagelmis bir durum olmadigindan, karsi cinsin samimiyeti yalnis algilanabiliyor, ya da yelkenler daha cabuk suya iniyor.
Hayir olamaz bugüne kadar hangi kizla arkadaş edinmeye calistiysam bende hoslandiklarini söylediler. İki taraftan biri etkilenebiliyor ve arkadaşlık bir yerden sonra florte dönüşüyor dahada sonra aska.
Bazı arkadaşlar ateşle baruta bağlamışlar mevzuyu. Arkadaşlıkta bir nevi sevgili ve aşk değilmidir? sadece duyguların yoğunluğu arttıkça biz buna sevgili ya da aşk anlamları yüklüyoruz.
Herkes kafa yapısının uyuştuğu insanı sever. Cinsel çekim duyup duymama konusunda emin olunamıyor sadece. Kendinden emin olsan bile karşı tarafın düşüncesi farklılık arzedebilir.
Olur neden olmasın benim en yakın arkadaşım kız, çokta severim ama farklı duygular yüklemeyi bırak o kızı arkadaştan çok kız kardeşim gibi görüyorum canımdır o benim yapamıcam şey yoktur üzülmesini en son isteyecek kişi benim.
Üstelik ailelerimizde tanışıyor yeri gelir evlerinede giderim babası bile gönül rahatlığıyla kızını baba emanet edebiliyorsa o insanlara ben asla yanlış yapmam
Nietzsche'ye göre birbirlerini cinsel yönden itici buluyorsa iki cins, arkadaşlığı sürdürebilirlermiş 👍
Pek alada olabilir. ben çok yakın arkadaşımla sarılıp uyuyorum bile. gayette ateşle barut yan yana durabilir. kafa yapısı eğitim düzeyi ve hayat görüşü farkı sadece
Robin ve barney gibi hem aşk hem arkadaşlığın olması da mümkün
Evet, birde öyle birşey var.🙂
Bütün erkek arkadaslarim belirli bir zmn sonra ya benden hoslandiklarini itiraf ettiler ya da imalarda bulundular. Eskiden gayet iyi olur derdim ama olmaz iste!
Olabilir ama bir baktim ki olmuyormus ama yine olur diyorum kişiye bağlı sonra ilgisi başlıyor olmaz galiba ama tanıyorum cok samimi arkadaşlık kuranlar var
Karşı cinse bakış şekliyle alakalı bence. Benim yakın erkek arkadaşlarım var. herhangi bir sıkıntı da yaşamadım şimdiye kadar.
İleri gidecekse zaten belli eder kendilerini
Kadın ilişkideki çizgiyi net çekebiliyor ise bunun farkında değilse o arkadaşlık her zaman potansiyel taşır.
arkadaş olabilir, arkadaşlık sınırını aşmamak gerek. ayrıca kanka ayağı g. t ayağı onu da söyliyim. kanka diye bişey yok
illa sevgili olmasalar bile birbirleri hakkında yokonun şurası büyük yok şurası küçük tarzı arkadaşlıkdışı düşünceler muhakkak döner
Olur ☺
Kadının kim olduğuna bağlı. Anne , eş veya kardeş yeri geldimi arkadaşta olur. Ama öbür türlü sakıncalı. Hayata hangi bakış açısı ile bakıldığına bağlı olarak fikirler değişir.
Çok içli-dışlı olunmadığı sürece arkadaş kalınabilir. Diğer türlü asla düzgünce arkadaş olunmaz.
Olabilir tabii ama dediğin gibi, kişiden kişiye değişir arkadaşlık anlamı.
Birçok arkadaşım var çok da yakınız. Olur tabi niye olmasın
çok zor ihtimal hoşlanma olasılığı yüksek riskli bir durum
Olur da, iki tarafta kaliteli insan olmalı. Kendini bilmeli yani, kafası karışmamalı hiç.
Ateşle barut yan yana durmaz derler ancak istisnalar da var hâliyle.
sıkıntılı bir durum her iki taraf içinde her an birbirlerine ilgi duyabilecek potansiyelde olurlar.
olur neden olmasin ki normal erkek arkim kankam bile var 😎
ya erkeklerin ici fesat onlarla arkadaşlik olmaz valla 😊😊
Olabilir ama çoğu zaman erkeğin içinde bir kurt adam yatabilir.
Bilimsel olarak açıklanmış bir şey ne kadar zor olsa da mümkündür
Yo arkadaşta olabilir benim en iyi arkadaşım erkek mesela 😁 ama kişiden kişiye değişir
Hayır tabi ki. İllaki bir süre sonra insan birşey düşünüyor, hissediyor.
Cok rahat olabilir benim evlenen ve hala gorustugum kiz arkadaslarim var artik kocalariyla da arkadas olduk zaten😀
Hahaha
net cevap vermek yanıltır çunkü tarafların bırının ıcınde sesler meydana gelebılır , kımse duymasa da
Nadiren, erkekler arkadaş canlısı değil kız konusunda.
Neden olmasın ki olabilir tabi ki ama zamanla aşkada dönüşebilir kişiye göre degisir tabi ki
Olamaz, Kadın veya Erkek mutlaka birbirlerine karşı bişey hissedebilir.
çirkinse neden olmasın? :)
şaka şaka olmaz bence izin vermem. ama benim yapmışlığım var orası ayrı herkes ben diil (H)
Tabiki olur ama uzun süre tanışmış olmaları halinde daha sağlıklı olur.
Olur neden olmasın..
2 tarafta insan değil mi sonuçta, cinsiyetçi kafa yapısından kurtulmak gerek
Biri kesin bir ilgi yaşar ondan sonra biter o arkadaşlik bence
acı gerçekler :D
Aynı arkadaş grubunda kızın sevgilisi de varsa arkadaş kalırlar
Çok yakın olunmasin sonra erkekten mutlaka sana aşık oldum atakları geliyor gereksiz
Tabi olurlar yani karşı cinslerin birbiriyle beraber olmaları sadece aşk demek değildir ama karşı cinsleri samimi görüp aşk anlamı yükleyen de v
Kadın ve erkek arkadaş olamaz.
Diyorsun?
Evet olabilir hemde çok güzel olur hep imrenmisimdir öyle dostluklara
olurda yakın arkadaş olmaz
Ateşle barutun yan yana duracağına pek şeapmıyorum
çok arkadaşım dostum var bence olur yani
olmuyor bir süre sonra sevgili oluyorlar
Olabilir tabiki art niyet olmaması önemli.
Olur tabiki hemde çok güzel olur.
Çok sık konuşulmadığı taktirde olabilir.
Arkadaş da olunabilinir diye düşünüyorum
ateşle barut ne kadar dayanabilir yanmadan?
Olabilir neden olmasın ki
Olur olabilir, neden olmasın.
tabi ki arkadaş olabilir
Bu tezi curutebilecek kadar cok arkadas sahibiyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar