Final : Bugün Hayır diyenler , Evet diyenlere muhtaç bir hayat yaşıyor.

Final : Bugün Hayır diyenler , Evet diyenlere muhtaç bir hayat yaşıyor.
Olamaz kardeşim konu tartışmaya bile kapalı
Şimdi sana bilimsel ispatını da yapayım
😂
Çalışma 1
scientific american Reederin sınıflaması
Sevgili olmayan sadece normal arkadaş olan karşı cinsler arasında yapılmıştır
Çalışmaya 88 erkek katılmıştır
29 tanesi sadece fiziksel
12 tanesi sadece duygusal
17 tanesi hem fiziksel hem duygusal çekim ve arzu hissetmiştir
Yani 88 erkeğin 58 tanesi bir şekilde muhakkak yoğun hissi yaşamıştır
Aynı çalışmada 88 kadın da yer almıştır bu sayılar ise kadınlarda
15 tanesi sadece fiziksel
8 tanesi sadece duygusal
11 tanesi ise Fiziksel ve duygusal çekim ve arzu hissetmiştir
Bir başka çalışmada ise
Pyspost algısal farklılık adlı olan çalışmada ise
Erkeklerin sevgilisi olmayan sadece arkadaşı olan karşı cins arkadaşına karşı
Romantik çekimi çok yoğun hissetmiş olduklarını belirtiyor
Bir başka çalışma olan Lewis ve ark. evrimsel psikoloji perspektifi ise
121 katılımcı ile yapıldı erkeklerin sevgilisi olmayan sadece arkadaşı olan karşı cins arkadaşı seçerken önceliğin fiziksel çekim olduğu kadınların ise amacının fiziksel korunma ve ekonomik kaynak olduğu ortaya çıktı
Bu çalışmada fiziksel çekim hissi yaşayan erkek oranı yüzde 70 olurken romantik çekim oranı ise yüzde 60 oldu
Kadınlarda fiziksel çekim hissi olanların oranı yüzde 35 oldu
Başka bir araştırma olan bleske-rechekte ise durum şöyle
Toplam kadın katılımcı 88
Sadece fiziksel çekim 11
Sadece duygusal çekim 1
Hem fiziksel hem duygusal 12
Erkeklerde ise
Katılımcı 88
Sadece fiziksel çekim 28
Sadece duygusal çekim 5
Hem fiziksel hem duygusal 25
Daha bir çok araştırma varken her araştırma
Sevgili ile değil sadece normal sıradan birer arkadaşız ya da çok yakın eskiden beri arkadaşız/ çocukluk arkadaşıyiz
Diyenler arasında yapılmıştır
Bu durum bize
Bir kadın ile erkeğin net şekilde arkadaş olamayacağını hele hele yakın arkadaş kardeşim gibi vs sözlerin ise hiç bir şekilde mümkün olamayacağını ispat ediyorken işin dini boyutuna zaten girmedim
sen harbi hastasın
Bu soru hep farklı kültürel dinamikler ve bireysel deneyimlere göre tartışılır bir konu olmuş! 😊 "Kadın ve erkek arkadaş olabilir mi?" sorusu aslında tamamen insanların birbirlerine karşı duydukları saygı, güven ve sınır çizgisine bağlı. Gelişmiş ülkelerde toplumsal normların daha eşit olması, bu tür arkadaşlıkların daha kabul görmesine katkı sağlıyor. Gelişmekte olan veya daha muhafazakar bölgelerde ise bu durum daha düşük oranlarda görülüyor.
Kendi payıma, ben kadın-erkek arkadaşlığının mümkün olduğunu düşünenlerdenim. Empati ve samimiyetle oluşturulan bağlarda cinsiyet durumunu öteye itmek pekala mümkün. Tabii ki, kültürel etkiler ve bireysel sınırlar bu deneyimi şekillendiriyor. Önemli olan karşılıklı saygıyı unutmamak. 🌟🌈
Cevap
3Cevap
O olur diyenlerde yanlış biliyo her arkadaşıyla yattıkları için siz bilmiyorsunuz onların arkadaşları böyle işe
Hayır. Olamaz.
yallah arabistana
Beynin çoktan Arabistan çöllerinde geziyor bence senin
Daha neyin ne olduğunu bile bilmiyorsunuz.
afganistandaki fikirdaşlarınla iyi anlaşırsın
Adamın biri yurt dışında teker teker sordu. Arkadaş olabilirler dedi hepsi.
Erkekler kız fırsat verse onla olurum dedi
Kızlar da biz fırsat versek olacaklarını biliyoruz dedi.
Yani arkadaş olamaz. Her zaman erkek ister kadın da o isteği bilir.
Gerçekten yozlaşmış bir beynin eserisin.
seni aldatması için arkadaş olmasına gerek yok gizlide yürütebilir ki öyle de oluyor
Ben aldatma konusu açmadım ki. Arkadaşlara sormuşlar. Bizzat gelişmiş bir ülkede arkadaşlardan bu cevap alınmış.
Aldatma karaktersizliktir. Ben aldatmadan bahsetmiyorum. Arkadaşlıktan bahsediyorum. Erkek fırsat kollar, kadın da ilgiyi sever. Tüm mesele budur.
kadın sana karşı ilgisini kaybetmişse erkek arkadaşa ihtiyacı olmaz gizlice biriyle kaynaşır aldatır ruhun bile duymaz.
sana aşık bir kadın varsa yüzlerce erkekte gelse sadakatini kaybetmez
kimse kimseyi satın alamaz boynuzdan bu kadar korkarsan ilk boynuzu sana takarlar.
kadın ve erkek arasında çekim olması doğanın bir kanunu, o çekimin işlemesi için arkadaşlığa gerek yok diyorum bende sana
oldu o zaman sokağa da çıkarma eşini? bir erkekle konuşmasın sohbet etmesin iş yapmasın hani biri kadın diğeri erkek ya mazallah arada bir şeyler kıvılcım yanabilir birbirlerine kibar olabilirler falan niye hiç oraları düşünmüyorsun?
kafada biter her şey , seni kafasında bitirmişse dağ olsa durduramazsın, sadakat sahibi sana aşık bir kadınsa dünya bir araya gelse yine sana ihanet etmez o hissi karşı tarafa vermez.
arkadaşlık gibi aptalca önlemler sadece toplumu geriye atıyor
Senin anlama kıtlığın mı var yoksa deli numarası mı yapıyorsun? Ben aldatma konusundan mı bahsediyorum? Normal arkadaşsınız diyelim. Sevgili yok işin içinde neyi anlamıyorsun? İki arkadaş var aralarında illaki istek olursa olur yani ikisi de biliyor. Aldatma diyor
Konuyu nereden nereye çekiyorsun sırf haklı çıkacağım diye. Yanlış anlama ama o zaman annenin en yakın arkadaşı kim, var mı annenin en yakın arkadaşı?
konuyu bi yere çektiğim yok senin aptalca fikrinin vardığı nokta bu.
sen arkadaş olmasını istemiyorsun çünkü aldatılmaktan korkuyorsun.
eşinle başka erkek arasında hissiyat oluşma fikri seni deli ediyor
ama unuttuğun bir şey var eşin barınakta yaşamıyor erkeklerle dolu bir dünyada yaşıyor
otobüste bakkal da işte ya da kapıcı veysel efendi ile bile iletişim halinde olucak iyice hayal et buraları
çünkü eşin, annen , kız kardeşin bir hafta içinde bir sürü erkekle konuşuyor sohbet ediyor hatta rica da bulunup bir şaka yapıldığında gülüyor
bu senin engel olabileceğin bir şey değil bu doğanın bir kanunu engel olabilmen için tek çare var oda senin eşin olacak kadın evden dışarı adım atmayacak
welcome to afghanistan.
yallah.
Yok ben net anladım sende anlama kıtlığı var. Eşin veya sevgilin demiyorum. Diyorum ki arkadaş arkadaş, neyini anlamıyorsun. Lisede okuldasin ikinizin de sevgilisi yok ARAKAŞIZ diyor daha nasıl anlatayım. O çocuk fırsat kollar kız da bunu bilir. Ayrıca eşimin arkadaşı olursa Eywallah ama gereksiz samimiyet zaten olamaz. Tak boynuzu kafana gez seni tutan yok. Bak asıl düşüncesi olan sizlersiniz bu şekilde söyleyip seküler görünmeye çalışıyorsunuz. Arkadaşı oldu diyelim neyse ama arkadaşı fazla samimi ise zaten kabul etmem.
Annenin en yakın erkek arkadaşı kim hâlâ demedin. Size gelip yemek masasında şakalar yapıp onu güldüren biri var mı? E söyle madem çok seküler birisiniz vardır illa. Var mı?
gereksiz samimiyetten kastın ne merak ettim şimdi örnek ver, mesela çocukluk arkadaşı sohbet muhabbet ediyorlar tepkin ne olur? neyde rahatsız olmaya başlarsın?
Sen soruma niye cevap vermiyorsun? E hani sekülerdin soruma cevap ver. Benim kuzenlerim var nasılsın kuzen iyisin falan sohbeti olur. Kocası var gidip dakka başı konuşmam ayda yılda bir geçer o konuşma. Veya sohbet normal düz sohbetten daha samimi bir hâl alamaz.
Aşırı samimiyetin ne olduğunu anlamıyor musun? Normal sohbetle aşırı samimiyet arasındaki farkı bir zahmet anla.
çocukluk arkadaşıyla "merhabalar mehmet bey iyisinizdir inşallah" diye mi konuşucak?
25+ yaşında insansın. Hiç karşı cinsle bir sohbetin oldu mu? Her şeyi konuştuğum kız arkadaşım varken sadece okulun son günü sarılıp ağladı. Bir kere bile kimse yanaktan bile öpmedi. Bak bu sana aşırı samimiyet öpmek. Bu yaşa kadar aşırı samimiyeti öğren bir zahmet.
yalnız o aşırı samimiyet olmuyor, aldatma oluyor. hiç kimse sevgilisi varken sarılıp yanak yanağa bir erkekle / kızla öpüşmez.
ama bir çok kişi sevgili varken bir erkek / kız arkadaşıyla bir cafe de oturup muhabbet edebilir , ediyor da zaten.
Sen gerçekten ilişkiler hakkında zırnık bir şey bilmiyorsun. Bu yaşa kadar sevgilin oldu mu merak ediyorum. Ben ona mi diyorum. Yakın arkadaş ne onu bilmiyor musun?
Ayrıca soruma niye cevap vermiyorsun aşırı seküler çocuk.
Annenin çok yakın erkek arkadaşı var mı?
Demin atıp tutuyordun yok annenin yok kardeşinin arkadaşı illaki olur Yok mahalleden bakkaldan konuşma olur onlar zaten olur ben onlara bir şey diyor muyum Sen diyorsun yok illaki arkadaş olacak annenin en yakın erkek arkadaşı var mı hani mesela sen bu soruma bir cevap versene oradan devam edelim biz seninle
birader sen hasta mısın?
Yo gayet soruma cevap ver. Arkadaş olması normal diyordun. Bakalım o normale siz uyuyor musunuz. Var mı yok mu?
ya böyle bir şey bulmuş gibi hareket etmen de ilginç, tabi ki annemin erkek arkadaşı olabilir kendisi öğretmendir çok sevdiğimiz bir aile dostumuz
sen nasıl bir dünya da yetiştin afganistanın hangi topraklarından geldin?
Kıyamam sana ya gerçekten. Her cevap veremediğin anda Afganistan demen falan. Çek Cumhuriyetinden mi geldin sen? Chechz mi diyeyim ben de sana yani?
Literatürde bu şekilde bir kendini savunma biçimi yok haberin olsun. Kelime dağarcığını geliştir, kitap oku.
ne diyim? isveç mi diyim isveçte senin gibi düşünen yok ki senin düşünce tarzın afganlar, araplar oralara has düşünce yönelimi.
Türkiye gvt bir ülke mi? Ya cidden aşırı komiksin ya sjdjdm.
Düşünce insana mahsustur. Bir toplumun düşüncesi ve insanın düşüncesi benzer diye aynı olmak zorunda değildir.
Afganistan falan diyorsun da. Bahsettiğin medeni ülkelerin hepsi bu dediğimi çok iyi bilir ve saygı duyar. Onlardanmis gibi davranıp niye uymuyorsun?
Olabilir.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?