Evet eskiden baya baya feministtim. Simdi degilim çünkü kadın ve ya erkek demiyorum. Hiç bir olaya cinsiyet açısından bakmıyorum. Aslinda feminist düşünceye çok yakınım ama ne bileyim bir yandanda feministlere sinir oluyorum. Mesela bu fotoğraf beni çok rahatsız ediyor.
Ama Nike woman reklamida beni rahatsız etti (her ne kadar o düşünceye yakinda olsam) disslike atmıştım. Yani sandiginiz gibi sadece dini ve muhafazakar kesimler rahatsiz olmuyor bundan. Neyin kafasini yasiyorum ben ya asdf? Benim gibi olan var mi? "Kadin veya erkek kimsenin ayrımcılık görmesini istemiyorum ama feminist düşünce beni rahatsiz ediyor" deyen var mi?
Ben niye feminist düşünceye çok yakın olduğum halde hiç sevmiyorum?
Yani feminizm'in içinde aşırı abartıya kaçan ve olayı kadınında toplumda insan olarak kabul edilmesi ve cinsiyetler arası eşitlik boyutundan çıkartıp. Kadının erkekten daha fazla yüceltilmesi, erkekten nefret etme, saldırganlık, heteroseksüelizm ve cinsellik düşmanlığı ve dini ögelere karşı duruşa getirip faşizanlaştıranlar var fakat onlara biz FEMİNAZİ diyoruz. Feminizm özünde kadınlar vurar kırar onlar daha iyidir mesajını vermez. Kadınında sosyal hayatta varlığını, onunda insan haklarından faydalanması gerektiğini savunur. Bu zaten cinsiyetçiliğin önüne geçmek kadın şu şu dur erkek budur kavramlarını yıkmak içindir.
Fakat çoğu feminanzi. Farkinda olmadan öyleler hemde. Ben instagramda bir feminist sayfasinda yorum yapmıştım , ama nasıl var ya görsen benden bahseden bahsedene. Bide durmadan islami konularla saldırıyorlar. "Siz kadınların güçlü olmasını istemiyorsunuz, siz muhafazakarsiniz" fala aptlca şeyler hep 🙄 Bunlar çok kompleks kokan hareketler. Hırs kokan hareketler. Ve anti grup topluyor malesef.
Belkide ideoloji çok yanlış anlaşıldığı icin ve çoğunluklada amacından saptigi icin düşman olmuş olabilirim. Zira bugün başörtüsüne saygı duyuyor olmaları ve savunuyor olmaları geçmişte ona düşmanlığı bizzat kendilerinin yaptığı gerçeğini degistirmeyecek. 😐
Ben ülkemde orta çağ insanı (!) görmek istemiyorum. Tartışmaya girsen mantıklı bir argüman da üretemezler, aklı olmayıp fikri olan mı dersin, çocukken çok mu şımartılmış dersin bilemeyeceğim.
Bende orta çağ insanlarini hiç sevmem. Ama orta çağ derken kastettiğin İslam filansa orda bir dur (!) derim.. Ben "kadın çalışır mı hiç " diyen erkektende nefrettt ederim, "kadin kocasina bakmamali kendisi is bulup çalışmalı " diyen erkektende nefret ederim. Ben "kendisi bilir, ister çalışır ister çalışmaz. Calismazsada ona ben bakarim" diyen erkegi severim. Kadin ve erkeklerin yaristirilmasina karsiyim. Feminal duyguların kapitalizme kurban (!) gitmesinede karşıyım..
Kadın canı istedigi için çalışmalı ve uretmeli. Ve calismalida uretmelide. Ama bunu "bi erkegin eline mi bakicam" diyerek yapıyorsa bence zaten acizdir. Herkes kendi istediği icin çalışmalı ve uretmeli. Ama bazi feministler kadin/erkek savaslarina teşvik ediyor. Karşıyım.
😂😂 Dogru diyorsun Peki sen nasıl bakiyorsun bu ideolojiye? Bu arada her soruma cevap verdin, sadece ben gizliydim o vakitler. Ve seni daha önceki hesaplarimdanda tanıyorum ve takip ediyordum. Masumcadi idim 🤗
Peki neden sosyal esitlige karsisin? Yoksa sende mi bazi erkekler gibi kadın egemenliginden korkuyorsun 😂 Peki ne bekliyorsun? Kadinlar bir erkegin annesi ve esi olarak mı öne cikmali sadece? Aslinda kadinlar kiyamet vakti cok yaklastiginda Dünyaya hakim olacakmış..
Çünkü böyle bir şey mümkün değil. Sosyal eşitlik kabile devrinde bitti. Eğer bir gün dünyada bir kadın bir erkek kalırsa sosyal eşitlik olur. Yoksa imkansızdır. Erkeğin kendi görevi kadının kendi görevi var
En İyi Cevaplar