bir kadının en alakasız sözünde bile feminist diye damgalamaya çalışmak neden.
sizce kötü bir şey mi?
sizce kötü bir şey mi?
Feminist olmak kötü bir şey değildir. Kadın ve erkek eşittir demenin nesi kötü? Ama bazen her şeyde olduğu gibi bunu saptıranlar, abartanlar olabiliyor. Kastım üstünlük taslama, savunduğu şeyi yine savunduğu şeyin ilkelerinden çıkarak savunmak gibi şeyler. ya da hiç bilmediği şeyi savunduğunu sanarak batırmak gibi. İşine gelmeyenler de bunu görüp buradan vurmaya çalışıyor. Feminist diye damgalamak nedir ya? Sen canımsın de geç. Herkes her şeyim diyebiliyor, dedikleri şeyler mi oluyorlar yani? Bir kaçış yolu kısaca. Kafalarında çizdikleri kalıplara sokmaya çalışıyorlar insanları. Bazılarının da feministlikle alakası olmaksızın eşitliği algılamada problemleri var. Onların hiçbir şeyi takılası değil zaten. İnsanlar, insandır. Ne bu etkileme çabası. İnsan olarak yeterince itici değiliz sanki.
her şeyin abartanı oluyor evet. ağda yapamamayı özgürlük saymak gibi. sanki temizlik ve bakım sadece erkek için yapılırmış gibi. çok iç içe geçti. neyin abartı olduğuna karar verememek var o zaman. erkekler de sıkıya girdikçe bunu kullanıyorlar.
Ağda yapmamak çok basit bir örnek. Kişisel bakımın bir çoğu tercihseldir. Saçıma yağ sürmek kişisel bakımdır, yapmak zorunda mıyım? Ağda yapmak özgürlüğüm olduğu kadar, yapmamak da özgürlüğümdür. Özgürlüğü bu kadar kısıtlama derim. Erkek de yapmak da olduğu kadar, yapmamakda da özgürdür. Abartmalar bunların çok dışında şeyler.
erkeklerin en çok öne sürdükleri sebepler böyle konular. onları sıkıntıya sokan hadiseler. çiçek al ev işlerinde yardım der diye korkuyorlar. bir bakıma kendi isteklerine göre özgürlük bilinci oluşturdular. senin dediğin olması gerekeni kimseye anlatamazsın. tehditler başlar. benim özgürlüğüm evet ama o zaman seni beğenmem tarzında. maşallah bizde de kadınsal rekabete girecek çok heveslimiz var.
Yahu sen beni beğenmesen ne olur? diyemiyor muyuz, diyemiyorsak sorun orada başlıyor. Özgürlüğüm, kendi inancım, kendi yolum senin beni beğenmenin yanında daha mı önemsiz? Ayrıca bana çiçek al nedir ya, neden bana çiçek al der ki bir insan bir insana? İçinden gelirse alır, ben ona çiçek alıyor muyum hem? Ayrıca ev işlerine yardım ister de ne ya, yaşadığın evin işlerini tabi ki yapacaksın. Kimse senin kölen değil. Böyle bir şeyi sorun etme hakkını onlara verenlerden ötürü oluyor bunlar işte. Evde çalışanla, yaşayanı karıştırıp koca bir düşünceyi kendi küçük dünyalarına uyurlamaya çalışıyorlar. Peh.
aynen öyle. böyle basit şeyler için kadınlar baskılanıyor. hizmet edilecek bir hayat için kadınlar erkekler için mücade etmese saçma bir rekabetle her şeyi yarıştırmasalar daha kolay olacak. mecbur olduğu için değil içinden geldiği için bir şeyler yapmanın keyfine varacaklar. hak arama hezeyanları oluşturmayacaklar.
san hak veriyorum. insan bir şeyi savunurken tepkisi savunduğu şeyle özdeşleşmeye başlıyor. üretimde olmak suçlama dışında bir tavır olarak yaşamına yaymak gerekli. sokaklara çıkıp eylem yapmak bir aydınlanmaya sebep olur mu. bence olmaz. daha uzun vadede bir eğitim gibi görülmeli. kavga dışında yollarla. ben istediğimi yaparım demek ortak yaşam alanını zedeleyen şeylere gebedir.
Kadın erkek eşittir bunu savunan insanlar feminist olur neden sevilmezler sorusuna gelecek olursak erkekler kendini üstün görmeyi sever ve erkeğin bir adım önde olmasından mutluludur o yüzden eşitlikten yana değildir
Kadinin ikinci sinif bir insan olarak görüldüg bir Dine ait toplumda, kadin haklarini savunuyorlar buda bazilarin isine yaramiyor.
keşke gerek kalmasa ne feministliğie ne anti- feministliğe.
İçinde bir gram Feministlik barındırmayan Kadın köledir.
Cevap
9Cevap
Çünkü mal erkekler eşitliği kabul etmez mal kızlar da öyle bir kız malsa erkek bana emretsin beni hapsetsin sınırlarımı o çizsin uzaktan kumanda gibi beni yönetsin ister erkekler de kendilerini meme görünce uçan akıllarına rağmen üstün görür kısaca mallar işte
cinseyetcilikten başka bir şey değil erkek ölsün yaşasın kadınlar öyle bir kafadalar ki takmayı takıp erkeğe kıctan pompalamaktan daha çok zevk alırlar =D biz özgürüz biz kendimizi ezdirmeyiz hani şey gibiler Ayşe diyorsun suss pis erkek hani öyle bir beyin yıkaması yaşamışlar ki =D böyle tarikat üyeleri olur ya ahmet nasılsın dokunma bana piss gaffiir der gibiler =D
nedenlerini sorgulamayı denedin mi. genelde böyle saçalarcasına savunanaların geçmişlerinde tramvaları oluyor-ki türkiye'de olup normal kalabilen kaç kişiyiz?
sen bir erkek olarak rahatsız olmuyormusun sırf erkek olduğu için yüceltilenlere.
bilmiyorum ben hiç yüceltilmedim hep eşit olarak gösterilerek büyütüldüm İstanbul'da yaşıyorum =D vede şöyle bir durum var nerdeyse sülalede ki tek erkek çocuğuyum kızlar arasında büyüdüm ben gayette eşittik okumaya başladım orta kızlar üstündü genel olarak bizden daha olgunlardı yaş ilerledikçe kızların hep daha bir ayrıcalığı oldu kızdır gitsin etsin gençtir felan ama biz erkeklere daha sert davranıldı felan bilmiyorum ben iş hayatına girdim orda da yüksek kıdemdeki erkekler bayanlara kibar ve nazik davranıyorlar kızlarda biraz yüz veriyor iş tamam işte =D yani boş yere demediler dünya kadar malın olucağına 250 gram... olsun diye
genel tablo böyle. umarım senin gibi erkekler kazanır bu toplum. kadının ya da erkeğin ilerisinde gerisinde hesabı olmadan beraber birey olara kyürüsünler. bir kadına bakıp vücudundan ibaret görülmesin bir erkeğe bakılıp kartvizitten ibaret görülmesin. iş hayatında başarı sadece görünüşle sınırlı kalmasın. emeğin sömürülmediği hiçbir sebep yüzünden sömürülmediği bir hayat dilerim.
aynı şekilde seninde bro
bro da cinsiyetci bir terim ama !!
bayan desem =D bay olmayan anlamına geliyor
bro desem = erkek kardeş oda el alışkanlığı
ben sista diyim ne dersin zenciler kız kardeş olarak kullanır
illa bir sıfat kullanmam gerek diyorsun :)
tabiki sista ;) =D =D
İtici olmasinlarmi ya bide tersleyeni kim niye sevsin ki kiz dedigin terslerken bile sicak kanli olcak 😌
tek tip bir karakteri ölçü alınca böyle bakman doğal. ancak her kadın feminist bir yan taşır. her kadın aynı diyemiceğin gibi her feminist aynı diyemezsin.
Dogrudur 😉👍
Öyle karmaşık bir soru soruyorsun ki özetlemek olanaksız.
uzun tartışmaların yeri değil farkındayım. benim de pek istediğim bir şey değil laf yarışına girmek. herkes kendince sebepler buldu. en önemsili kendilerine bu soruyu sorup bazen bahane bazen açıklama buldular.
Yo yo... Tartışalım konuşalım istersen. Uzun uzun da konuşup anlatayım sana. Sadece şu an meşgulüm de ondan. Feminizm için başka bir soru sorulmuştu geçenlerde, çook uzun yazmıştım oraya. BUlmaya çalışırsan sana fikir verecektir. Feminizm konusu çok karmaşık. Özetle, feminizm, kökten sakat ve abartılmış bir akımdır. Ama biraz da haklı olarak ortaya çıkmıştır. Ama abartılmıştır. Bizim millet ve yobaz tayfa ise iyice öküzleşerek olaya hepten yanlış bakar. Kadınlarımıza ve özellikle feministlere göre bütün erkekler o. ospu çocuğudur falan. OLayın temeli ve meselesi kaybolmuş unutulmuştur ve hemen herkes dünyaya kendi penceresiyle baktığından ortaya çıkan durum tam olarak karmaşadır...
tek tip bir savunmadan bahsedilmemeli o zaman. bazı yerlerde daha farklı çarelere ihtiyaç vardır. ortada bir sebep yokken bir şey savunmaz. erkeklerin aşağılandığı bir ideolojii kadınları aşağılayanla aynıdır. gerçek anlamda kadınların saygınlığını düşünen bir feminist bunu hoş karşılamaz. toplum kadın ve erkekle oluşur. ancak asırlardır üstünden geçilerek belirginleşmiş rolleri sokaklarda eylemler yaparak bir devrim gibi değiştiremezsin. onun yerine zaman yayılan bir bilinç olmalı. yargılayıcı değil yapıcı şeyler önemsenmeli. erkekler kadar kadınlara da feminizm anlatılmalı. bir toplum olabilmek için ayrışmak yerine birleşmeliyiz. itmek yerine anlamalıyız. dahası erkek diye ya da kadın diye değil karakteriyle yaklaşmalıyız.
Seni anladığıma emin değilim... Feminizmi savunuyor musun yoksa yeriyor musun? Bana göre feminizm, pire için yorgan yakmak. Toplum ise hemen her konuda olduğu gibi bu konuda da bilgisiz ve anladığı gibi konşuyor üzerine. Ortak bir bilinç vs. dileklerin çok güzel ama bence çok naifçe. Karşı tarafı anlamak elbette gerekli ve önemli ama içinde bulunduğumuz şartlar için olanaksız. Kendi adıma feministleri severim ama onlara hak vermem. Sevmemin nedeni, savundukları. Hak vermememin nedeni savundukları şeye sarılma sebep ve yöntemleri. Dİldoyla feminizm arasında bir bağ olmasaydı pek mutlu olurdum.
sen işte o feministlikle bakıyorsun. feminizm kadın ve erkeğin eşitliğini savunur. birlikte emek verip birlikte hayatı sırtlanmak. cinsiyetin ayrıma sebep gösterilmesi çok aşağılayıcı. burda trajik örnekleri düşünerek yazıyorum ama herkes avrupa ülkesiymişiz de bir ben geri kalmış yerde büyüyormuşum gibi yaklaşıyor. naiflik dediğin şeyi başarabildiğimizi düşün. bu sandığın kadar kolay değil. çocukların annesine anne diyemediği yerler varken dildo çok uzak bir yerde.
Seninle aynı taraftayız ama konunun ayrı noktalarına hassasiyet gösteriyoruz. Şİmdi söyleyeceklerime dikkat edersen neyi kast ettiğimi anlayacaksın sanırım: Bence kadın erkek eşit değildir. Kadın erkekten üstündür. Üreme becerisine sahip olan cinstir. Bu onu fiziksel ve duygusal olarak daha kırılgan, dah ahassas yapsa da bu zayıflık demek değildir. Güzel, zarif, çekici, değerli olan cins kadındır. Bu nedenle erkek onu yaşatmak ve mutlu etmek ve böylece genini sürdürmesine izin vermesi için hoş tutmak ve mutlu etmekle görevlidir. Bunun karşılığında istediği iki şey vardır. Kadının güzelliğini kendisinden esirgememesi ve erkeğinin, onu nhayatı için kendi hayatını bile vermeye razı olacağının farkında olarak ona saygı duyması. Bu kadar. Kadını için ölen milyarlarca erkek vardır. Yani bu esaslara göre, feminizme gerek yoktur. Bu hakları gözetmeyen birkaç gerizekalının kadınına karşı tutturduğu onursuzca tavır sebebi ile çıktı feminizm. YAni aslında yaradılışa aykırı ve gereksiz...
evet. bir şeyi savunmak durumda kalmak ağır geliyor. bir erkeğe bakıp bütün erkekler kötülenemiceği gibi bir kadına bakıp bütün kadınları aynı etiketle etiketlememek zor değil. umarım sağduyulu karakterli kadın ve erkekler çoğalır. seni tanımak güzeldi. teşekkür ederim.
Ben de... Sevgiler...
Bence kötü bir tarafı tutmak demek diger taragı dıslamaktır dıslanan tarafta her zaman tepki verir
güzel bir yaklaşım.
tepkisel bir yaklaşım ama samimi. hoşuma gitti. şöyle düşün kızının erkeğin daha üstün olduğunu vurgulayan bir annesi mi olacak yoksa onu geliştirip aydın biri olması için çabalayan bir annesi mi?
bu kadar basit olmamalı sevmeyişin nedeni bence.
Peki söle düşünelim gerçekten erkeğin üstün oldugundan mı bahsetmeli anne yoksa cocugunu eşitlikle kandırmalımı? Bu ülkede hatta dünyada kadınlar ve erkekler eşit degildir öyle olsaydı hala dünyayı savaşları ve bir çok seyi erkekler yönetmezdi. Ama labul edelim evde kadınlar erkekleri yönetiyor yerine göre kadın daha üstün yerine göre erkek ama esitşik yok
ne diyorsun? savaş çıkarmak marifet mi oldu şimdi?
eşit olduğunu söylesin demedim ki. aydın demek aydınlanmış demek. kendi kararlarını alabilen. çalışan. hakkını kadın olduğu için kaybettiren düzenden rahatsız olması demek. erkekler dışarda patron kadınlar evde. bu kadar mı. kadın erkeksiz erkek kadınsız olmaz. bu bilgiyle yaşayıp nasıl erkeklerin üstün olduğunu söylüyorsunuz. pes. ezbere eski kafalılık.. düzen böyle gelmiş böyle gitsin. kızlar cahil kalsın bize hizmet etsin. biz de dünyayı yönetelim. namussuz olurlar yoksa. ortalığa düşerler açık seçik giyinirler.
özgürlük adı altında etik değerlerimiz kışkırtılıyor evet kadın özgür olmalı ama fahişeden de farkı olmalı
yozlaşmakla yobazlaşmak arasında çok ince bir çizgi var galiba. insan iki kere düşünmeli bir kere konuşmalı.
Çünkü günümüzde "feminizm" olgusu yanlış anlaşılıyor. Feminizmin ne olduğunu bilmeyen sözde feminist çok var piyasada.
Evet kotu birsey ayrim yapmak yanlis. Yaratilani sevelim Yaradan dan öturu ;
anne-babaya evladı bile ayırtıyor bu cinsiyet. keşke dediğin gibi olsa
Oyle olmasina gayret edelim o zaman :)
Kadın- erkek arasında ayırım yapıp kadının daha üstün olduğunu savunur
barzolar sanarki feministler erkek düşmanı
bastıramıyolar ya ondan
"Feminist" ne demek bilmedikleri için.
Hayır, aksine gurur duyulacak bir şey.
kezban oldukları için sevilmezler :D
keşke kezban olsalarmış o zaman. durmaksızın hizmet etmeyi normal karşılayan kadınlardan bihaber yaşayan birisin galiba.
değil kanke.
ben severim
degil kanke.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar