Değiliz diyorum ben de değilim...
Ama bazı feministlerin yaptıklarına karşı olmanın ötesinde özü itibariyle bu ideolojiye karşı olanlar olarak gerekçelerimiz farklı olabilir...
Sizinki nedir?
Değiliz diyorum ben de değilim...
Ama bazı feministlerin yaptıklarına karşı olmanın ötesinde özü itibariyle bu ideolojiye karşı olanlar olarak gerekçelerimiz farklı olabilir...
Sizinki nedir?
Soran sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar Ne Diyor
Açıkçası ben feminist kavramının günümüzde eşitlik anlamında kullanıldığını düşünmüyorum.
Özü itibariyle de eleştiriyi hak ediyor bence eşitliği de abartıyoru... cinsiyet rolleri demek cinsiyet işlevi demek bunlarla mücadele toplumu tuhaf bir hale sokuyor
Feminizmin kötü tarafı nedir?
Ben size sordum
Benim olmama sebebim şu:
Cünsğyet rollerini ortadan kaldırmaya çalışıyor ki rolsüz işlevsiz kalan cinsiyetler yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlar ki bunu görüyoruz zaten... bu hiç lehimize bir durum değil. Erkeğin yöneten yönlendiren tarafını köreltmek hiç de öyle kadın lehine sonuçlar doğurmuyor
Erkegi köreltmeye çalışmıyor kimse. Kadınların ezilmesine karşı bi ideoloji bu. Bu da gayet dogal ve yerinde.
Ezilmek? Bence ezilme yok. Bir evde aile birliğini erkeğin temsil ediyor olması kocanın aile reisliğine saygı ezilmek demek değil. Erkeğin köreltilmesi derken kast ettiğim bu. Erkeğin üstlenegeldiği birtakım yükler ve sorumluluklar var erkeği bunlardan soyutlamak bence yersiz
Dediklerin gayet yerinde. Zaten olması gereken bu. Ben aileyi kadın yönetsin demedim.
Kendinde ailesini yönetme gücü görmeyen ve bu sorumluluğu alamayan erkek bence pipisi dışında adından farksızdır
Erkeğin doğal işlevi o aileyi yönetmek... buna karşı olmak hem erkeği erkeklikten uzaklaştırır hem aileyi başsız bırakır hem de kadına yapısına uygun olmayan yükler yükler... gerek yok bence... sokaktaki erkeklerle eşit haklarımız var ama ailede erkeğin liderliği esastır
Ailedeki erkekle aynı hakka sahip degil misin yani? Haklarımız her zaman eşit. Görevlerimiz farklı. Baba ailede babalıgı anne anneligi yaptıkça sıkıntı yok.
Her kurumun lideri vardır... babalık görevi liderliği de içerir... bu daha az hakka sahip olmak demek değil. Yönetme görevi bence erkeğin görevidir... bunun için pek çok gerekçe var
Trolmusun erkek misin anlamadım. Sanırım ezilmekten haz alıyorsun. Hiç gerek yok sana bişeyler anlatmaya evinin diregini bul ve ayaklarını yıka
Nr alaka? Ben yönetilmek ezilmek değil diyorum... nedense siz feminist olmayan her kadına saldırmayı görev ediniyorsunua... ayak yıkamakla erkeğin aile resiliğini kabul etmenin ne alakası var? Otoritesini ayak yıkatarak kullanacak aileyi yönetirken kadını ezecek biriyle neden evlenesin?
Yahu arkadaşım ben sana feministim dedim mi? Okey diyorum haklısın evi baba yönetir. Sen hala uzatıyorsun. Zaten seni onayladım sen daha neyin peşindesin?
O zaman son mesajın ne? Yok trol, yok erkek, yok ezilmekten zevk almak filan... madem feministim demiyorsun yukarıda neden savundun? Ben mi yanlış anladım?
Haklar eşit görevler farklıdır diyorum. Bu cümleyi oku ve düşün yorma beni.
Erkeğin o farklı görevleri içinde yeri geldiği zaman karısının istemediği ama kendisinin mutlaka gerekli gördüğü bir kararı ailenin nihai kararı olarak almak ve tartışmayı kapatmak da var mı? yok mu? Evet veya hayır yeterli
Hayır
Konu tartışılır herkes kendi argümanını sunar öyle karar verilir.
Argümanlarını sundular anlayamadılar... son söz erkeğin mi değil mi?
Degil.
Az önce aileyi baba yönetir cümlesini kurmuştunuz :)
Yükümlülük daha çok sorumluluk babanındır. Ama babanın kölesiyiz demedim. Yorma be tc kızı bee
Son kararı veremeden yönetmek mi olur? Ayrıca daha çok sorumluluğun daha çok yetki anlamına gelmemesi hiçbir zaman hiçbir yerde mümkğn değildir... erkeğin daha öok sorumluluğu vardır ama daha fazla söz hakkı anlamına gelmez dediğin zaman asıl erkeği köle saymış oluyorsun.
Sen daha fazla sorumluluk sahibisin, daha fazla yükümlülüğün var ama daha fazla yetkin yok... böyle şey olur mu?
Yav git işine nasıl bi ailen olur kocan olur senin bilecegin iş banane? Yordun beni yahu yazma daha
O zaman neden sen yazarsın anlamadım.. hem sorumlu ol daha fazla yükümlü ol ama daha fazla yetkin olmasın diyebileceğin enayi hiçbir cinsiyette istisnadır...
Benim işte feminizm karşıtı olma sebebim de bu işte...
Erkeğin söz hakkını sın sözü söyleme yetkisini kısıtlamak erkeğe yakışan asimetrik sorumlulukların da eşit paylaşılması olacak bu da tüm dengeleri bozar
Senin hangi konuda ne düşündügün inan zerre s. ikimde degil. Basit varoş kendine saygı duymayan erkegi öl dese ölecek kal dese kalacak bi kadınsın belli. Yahu bir konuda adam haksız ise bana verilen beyinle görüyorsam bu kararın yanlış oldugunu beyim ne derse o mu diyim? Aileden bahsediyorsun karar tüm aileyi etkileyecek kocam verdi kızımı karşı çıkamadım. Kocam okutmadı karşı çıkamadım. Kocam izin vermedi çalışamadım kocamda kocamcı biri olacagın belli sen bi bireysin bi insansin vur tut 50-60 sene ömrün var sonra toprak olacaksın. Off neyse boşa anlatıyorum. Susar mısın lütfen
Çö niye desin adam? Son karar diye öl diyecek adamı boşa zaten.. manyak mı bu? Onun dediği sana %40 doğru gelir senin dediğin %60 doğru gelir... ama 1 karar verilecektir erkek aileyi yönetendşr onun dediği olur...
Benim konuma gelip beni susturmak gibi amaçlar gütmen ne ilginç... verecek cevabın varsa verirsin yoksa kendin susarsın...
Kötü kararlar veren kocadan ayrılırsın olur biter... manyağın biriyle evli kalıp mücadele etmek çok mu mantıklı?
Ben sana cevap vermekten yoruldum sen yorulmadın.
Nem yorulmadım çünkü verecek cevaplarım var... sen yoruldun çünkü verebilecek cevabın kalmadı ve "erkek öl dese ölecekmiyiz" diyorsun... bir şirkette de müdür var onun sözü sın sözdür ama "öl" diyemez... ama müdür... Peki neden müdürün sözü geçer? Çünkü müdürün yğkğmlülğkleri ve sorumlulukları fazladır.. söyleyecek bir şeyin kalmadığı o kadar belli ki erkek sorumluluklar bakımından müdür olsun, müdür gibi daha çok yükümlülüğü olsun ama iş yetkiye geldiği zaman yöneten olmasın :)
Zaten bu yüzden sus diyorsun... sen sus dediğinde ben susayım böylelikle bu dediğin şeylere verecek cevabım olsa da, söylediklerinin mantık açığını ortaya koyacak sözüm varsa da söylemiyim ben bunlara verilecek cevabım yokmuş gibi olayım son sözü de sen söyleyip tartışmayı kapamış ol...
Varsa sözün söylersin, yoksa sözün susarsın, söylemeye niyetin yoksa yine susarsın; sus demek ne ola ki?
Ben sana o kadar anlattım ya parmaklarıma yazık olmuş...
Me anlattın yahu? Erkeğin sorumluluğu olsun yetkisi olmasın... bu mu anlamam gereken şey?
Feminist ne? De
Kadın erkek eşitliği evde erkeğin otoritesinin reddi filan
İste durum boyle olduğu için bu kavramda var diye karşılık var
Ver*
Once sor sonra yapıştır
Ne demek bu anlamadım... sen neden karşısın onu yqzar mısın...
Neyi sorayım neyi yapıştırayım
Anlamlı tek bir iletüniz yok... bu nasıl Türkçe