Binoral ses nedir? Bu sistem için bu kadar uğraşın amacı nedir, faydası ve zararları nelerdir?

Benzer frekanslarda 2 ahenkli sesin beyin de 3. bir ses oluşturduğunu keşfetti. İşte buna binoral ses diyoruz. Mesela sağ kulağa 400 Hz lik bir ses, sol kulağa 408 Hz lik bir ses dinletirsek 3. bir ses yani 8 Hzlik bir ses elde etmiş oluruz. Bu ses alfa dalga boyuna tekabül eder. Böylece beyni alfa dalga boyuna geçirebiliriz. Ya da ulaşmak istediğimiz dalga boyunda binoral ses oluşturabiliriz.
Bilinç altı telkin kayıtlarında arka plandaki ses bu binoral sestir. Kayıtların belli bir süresi sadece binoral sestir böylece beyin telkinleri daha çabuk kabul edeceği trans seviyesine ulaştırılır, telkinler bu seviyeye ulaştıktan sonra başlar.
Arka plandaki binoral sesler helikopter sesine benzer değişik sesler olabilir, şiddeti o kadar yüksek değildir. İlk başta rahatsızlık verebilir ama biraz beklerseniz alışırsınız ve rahatladığınızı farkedersiniz.
Binoral sesler çeşitli amaçlarla kullanılabilir. Gevşeme, uyku sorunları, hafıza güçlendirme, konsantrasyon artırma, odaklanma, meditasyon gibi.
Bas Bariton ses nedir desen bilirdim de "Binoral ses" nedir bilmiyorum :)
Uyuyunca 45. dakikada hipnoz varmış sigarayi birakmak için deneyeceğim uygulamak nasip olunca soylerim sonucu :)
Uykuda dil öğretiyorlar ben de Kore dizilerini yarı uykulu dinlerdim ve Dil ogrenmeye faydalı diye düşünüyorum.
Sayenizde öğrendim konu hakkında şu an fikrim yok ama insan beyni muhteşem bilim sırrını çözemedi tam olarak ama yarım asirdan fazladır açıklanan Cia beyin kontrolü elbet arka bahçesi epey korkunç olabilir.
https://m.youtube.com/watch?v=Uv9ZwNVdO_4
Sigarayı bırakırsan deniycem☺
Beyni istenilen dalga boyuna getirmek için kullanılan sestir. Bir nevi bilinçaltını telkin etmek :)
2.bp.blogspot.com/.../mind1.jpg
Cevap
1Cevap
seviye seviyedir uyurken dinlersen çok farklı şeyler görebilirsin
ruh haline bağlı hemen hemen hepsini dinledim
rica ederim
Delta, tetha sesler mi?
Binoral dediklerini bilmiyordum. Uyumak icin muzik ararken buldum. Stres ve cesitli hastaliklar icin farkli frekanslarda sesler var ama supheli yaklasiyorum ya bir seyi duzeltirken baska bir seyi bozarsa?
Bilmiyorum, arastirmadim tam olark. Telkin videolari var, acikca da soyluyorlar bu dedilerini. Farkli frekanslarda sesler var bir de.. yagmur sesi veya çan sesi gibi... dinlediginde bagisiklik sistemin gucleniyormus
Cahillik mutluluktur diyoruz, boşuna mı 😊😊
Cahillik iyidir anlamına gelmiyor zaten :) bilmezsen endişe edeceğin bir şey de olmaz anlamına geliyor.
Bak yaaa yaşima laf atiyo yaaa 😠😠
Ask olsun sana azelcan 😂
Anlamadim neyden bahsettigini?
Soruna tamamen fransız kaldim :|
Rica mösyö :))
bir ara baksam olma mi? :|
Uyuzz 😒😒
Sen anladin neye uyuz dedigimi 😒
Bundan bihaberim abii..
Binali Yıldırım'ın son 4 harfi yaparken çıkardığı ses olabilir mi
Yaa ama yaa
Abim pek bişey öğretmez bana genelde akıl danışır