Annelerin psikolojik silahlarla erkek çocuklarını egemenliği altına aldığı belirtildi.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Bilici, Türk erkeğinin anne bağımlısı olduğunu söyledi.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Bilici, erkek çocuklarının aşırı bağımlılık yönü geliştiği takdirde, mutlaka bir destek figürüne ihtiyaç duyacaklarını belirterek, Türk erkeklerinin psikolojik olarak annelerine aşırı bağımlılık gösterdiklerini kaydetti. Annelerin de erkek çocuklarına aşırı bağlı olduklarını ifade eden Doç. Dr. Bilici, “Dolayısıyla çocukları evlendikleri zaman zor durumlar ortaya çıkıyor. Anneler gelini, çocuğunu elinden alan biri olarak görmeye başlıyor. Elin kızının gelip hazinesini elinden aldığını düşünüyor. Annelerin bu duruma tahammül göstermesi zor. Gelinlerle sürtüşmeler başlıyor” dedi.
Erkeğin, annesi ile eşi arasındaki sürtüşme durumunda tavrını eşinden yana koymasının doğru bir davranış olacağını ifade eden Doç. Dr. Bilici, şunları söyledi: “Erkeğin kendi ailesini kurtarması lazım. Ancak anneye olan bağlılık durumu, erkeğin evinden yana tavır almasını zorlaştırıyor. Anneler psikolojik silahlarla çocuğu egemenliği altına alıyor. Bu durum erkeği sıkıntıya sevk ediyor. Düşünceleri karısından yana olsa bile, davranışları anneden yana olabiliyor.”
İşte bu. Kesinlikle öyle. Başka söze gerek yok aslında. Hepsi değil ama çoğunlukla öyle.
Ben annesine aşırı düşkün erkekleri itici buluyorum. Mesela bir insan evlenince önceliği ailesi olmalı yani "karısı" olmalı. Bakıyorum da erkeklerin ciddi bir çoğunluğu annesini hayatının merkezine koymuş, yok mok deseler de öyle ve çoğu erkek annesinin beynini taşıyor. En kötüsü de bu daha çok evlendikten sonra kendini gösteriyor falan.
Vallahi acayip itici. Her durumda annesini savunması, "O benim annem, eş bulunur anne bulunmaz, büyüktür bir şey söylenmez" gibi sözler de sinir bozucudur başka bir şey değil.
Evliliklerde de ciddi bir sorundur bu ha. Ki bu anacı tipler var ya hayatta mutlu bir evlilik sürdüremezler. Bu tiplerin anneleri de fenadır çünkü. E adam da anneye bağlı olunca evliliğinde de sorun yaşıyor.
Genelde eşinin yanında olanların huzuru olur. Olmayanlar da genelde kabul etmeseler de annelerinin etkisinde kalırlar, ondan yana olurlar, büyüklerin her şeye burunlarını sokmalarına izin verirler, ki bunu anormal de bulmazlar falan. İşte bu tipler, mutlu bir yuva kuramazlar. İşte sizler evlenmeyiniz lütfen. Kızlar, bizler de bu tip erkeklerden uzak duralım lütfen.
Ha bu arada, böyle gereksiz bir bağlılık kızda da varsa o da aynı şekilde itici. Ama kızlarda nadir çıkıyor böyleleri. Genelde erkeklerde var bu. Ben hiç kız tarafından birinin kıskançlık yaptığını, kızının evliliğine burnunu sokup huzursuzluk çıkardığını görmedim. Varsa da cidden çok nadir. Ama erkek tarafında oluyor bu. Çünkü gereksiz bir bağ söz konusu.
İnsan hayatında en çok annesine deger vermeli kafasını da anlamam mümkün değil. İnsanların %80'i bu kafada diyebilirim. Yahu annedir tamam tabii ki sevilir de bu nedir yav, insan hayatta illa en çok annesine mi bağlı olmalı, illa önceliği o mu olmalı? Böyle bir kanun var da benim mi haberim yok acaba.
Evlenirken anne babasından ayrılacağı için ağlayan kızlara da gıcığım ha. Şimdi de aklıma o geldi mesela. Bu derece bağlılıkları cidden sevmiyorum acayip gıcığım bu tiplere. Gerçi beni ilgilendirmez ama ben hoşlanmıyorum, itici geliyor.
Oğlan anaya, kız babaya düşkün olurmuş. Anne babanın rızası Allah'ın rızasıdır. Eşinizden ayrıldıktan sonra yeni bir eş bulabilirsiniz, aşk acısı zor da olsa geçer ama anne baba gidince bir daha geri dönmez. Ölene kadar yokluğu hissedilir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
saçmalık
o kadın beni 9 ay karnında taşıdı
ben 28 yaşındayım , o kadının karnından çıktım heralde bağımlısı olcam :D
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
hem karşı olup hem neden eig seçtin ki :D siz kızlar garip siniz
annemı eskıden pekte sevmezdım allah var.. ama sımdı sevıyorum bu bagımlılık degıl.. ama o benım anam ıste.. ben klosacagım zamanıda bılırım durcagım zamanıda.. bız cok kavga ederız:)
En İyi Cevaplar