Apartman komşularınızla ne kadar samimisiniz? Olur olmaz dedikodularla nasıl baş ediyorsunuz?

Apartman komşularınızla ne kadar samimisiniz? Olur olmaz dedikodularla nasıl baş ediyorsunuz?
Henüz 6 aydır oturduğum apartmanda muhatap olduğum tek bir komşum var o da ev sahibimizin gelini. Onun dışında diğer komşuları simaen bile tanımam. Geçen gün evime yakın bir avm ye gitmek icin evden çıktım, meğer apartmandaki ilk kez gördüğüm bir komşum da aynı yere gidecekmiş. Otobüs durağında teklifsizce yaklaşıp muhabbet açmaya çalıştı. Abuk subuk mahrem sorular sordu. Avm ye gidene kadar kendine kitledi. Avm de beraber gezme teklifini, aslında teklif de sayılmazdı emri vaki gibiydi daha çok, atlattım diye bir dünya surat yaptı. Kaldı ki ben gezmeye değil işimi halletmeye gitmiştim.
Bu sabah samimi olduğum komşum o kadına dikkat et kapı kapı dolaşıp seni anlatıyor çok muhatap olma dedi. Iki üç gün içinde ne buldun millete anlatacak?
En nefret ettiğim tipler böyle muhabbet arasında ağızdan laf alip dedikodu çıkarmaya çalışan tiplerdir. Bizim ev bir kapalı kutu, içerde ne olup bitiyor çok merak etmiş olmalılar.
Cevrenizde böyle insanlar var mı, nasıl muamele ediyorsunuz?