Yoksa olmasını ister miydiniz?
Benim karşı komşum sürekli kapımı çalıyor kek pasta getiriyor neredeyse 2 güne bir akşam 10 11 de. Bi bana mı garip geliyor bu kadar samimiyet. yoksa komşuluk böyle mi oluyor

Yoksa olmasını ister miydiniz?
Benim karşı komşum sürekli kapımı çalıyor kek pasta getiriyor neredeyse 2 güne bir akşam 10 11 de. Bi bana mı garip geliyor bu kadar samimiyet. yoksa komşuluk böyle mi oluyor

Komşuluk denen tabir ben de eskide kaldı. Yani doğup büyüdüğüm semtte çok içli dışlı bir komşuluklarımız vardı. Hatta çocuklarıyla beraber büyüdük diyebilirim. Ailelerimizi elti falan sanıyorlardı. Şakalar olsun hatta kötü günler olsun hep yan yana olurduk. Sabah kahvaltılarımızı bile beraber yapardık. Yeme içmemiz ayrı gitmezdi. Bir evde ne pişirilirse kesinlikle ikram edilirdi. Ne ego vardı nede dedikodu. Lakin yeni bir semte taşındığımız günden beri komşuluk denen tabiri görmez oldum. Hep bir araya gelsek de egolarından ve dedikodularından geçinmiyor. Yüzlerini bile görmüyoruz. Kısacası ölsek kimsenin haberi olmaz. Öyle bir komşulara sahibiz.
şu an için komşuluk ilişkim pek bulunmuyor yani. eskiden olsa sıkı olurduk yani yemek yaptığımız zaman götürür veya bir şeye ihtiyaçları olduğu zaman her zaman destek olurduk bilmiyorum farklı yerde yaşadığım için mi yoksa zaman mı değiştir burada kimse kimseyi umursamıyor yani kimse kimseyi tanımıyor gibi geliyor nedense. çünkü günümüzde insanlara güven de kalmadı maalesef. yani o eski komşuluk ilişkileri kalmadı kimse kimsenin yüzüne bile bakmadığı bir zamanda yaşıyoruz tabi ki komşuluk ilişkileri çok iyi olan insanlarda var. ama şu an için benim bulunduğum yerde durum pek de öyle değil bu yüzden de pek tanıdığım ya da güvendiğim bir komşum da yok şu an için.
Birbirimizin evlerine gitmeyiz ama kapının önünde çok sohbet ederiz. Birde çok yaşlı/emekli var az çok ne zaman evden çıktığımı biliyorlar ona göre onlarda kapıya çıkıyorlar ben gitmeden sohbet edelim diye. Ya da tabi ki benim eve ailem gelecek olursa ya da arkadaşlarla bir kutlama yapılacaksa onlara önden haber veririm belki biraz gürültü olur diye ya da onlar haber verir memleketten çocuklar torunlar geliyor diye hatta sonra özür niyetinde mesela bende toplandığımız gün ne varsa tabaklar halinde kek vb götürürüm onlarda aynısını yaparlar ya da memleketten geldi çocuklar bizim oralarda meşhur diye bir kaç şey verirler ama öyle birbirimize gitmeyiz
Önceden komşuluk ilişkilerimiz çok iyiydi. Havalar ısındı mı herkes çay, kek, kısır, börek, poğaça yapar apartmanın önüne inerdi. Çocuklar apartmanın önünde oynarken anneler sohbet muhabbet ederdi. Şimdi bazıları vefat etti, bazıları taşındı yerine selam verse alınmayacak insanlar geldi. O yüzden birçoğuyla pek muhattap olmamayı tercih ediyorum
Cevap
24Cevap
Komşularımı yolda görsem tanımam. Ama köy kasaba gibi yerlerde insanlar birbirini tanımakla kalmıyor samimi ilişkiler bile kuruyorlar. Komşuluk ilişkilerinin bittiği yerlerde çoğunlukla insanların burnu çok havada bu sebeple kimse kimseye muhtaç değil ve de olmak istemiyorlar.
Ben Bi tane buldum tasindigim yerde kadın sabahtan akşama kadar oturuyor bende annem gibi sanki oturuyor cocujla oynuyor akşama kadar kalkmıyor kapıyı acmayinca 10 kere çalıyor bazen çok bunaltıyor ama komşuluk iyidir 🤣
Komşularla pek alakamız yok. Maalesef yok yani. Gönül isterdi ki daha iyi olalım sürekli misafirlikler olsun kaynaşalım birbirimize. Ama öyle değil sadece merdivende görürsek merhaba merhaba. Komşuluk ilişkisi hala devam eden çok kişi yok zati
Komşularımla görüşmüyorum , yalnız takılıyorum , böyle daha iyi, insan sevmem de, misafir de sevmem, merhaba merhaba ilişkim komşularla, o da iki kişiyle , onlarla dahi mesafeliyim
Ben tek yaşıyorum komşularım ile aram gayet iyi ama öyle aşırı samimi de değilim dışarıda görürsek merhaba merhaba o kadar bence olması gereken böyle bu devirde...
Valla çok soğuklar, bir defasında annem aşure vermişti komşuya almıyorum diyip kapıyı kapatmıştı nezaketen de olsa alsaydın sonra çöpe mi atardın napsaydın o sana kalmıştı
NOT: annem çok temiz titizdir aşureyi yaparken eldiven kullandı kimsenin hakkına girmiyeyim dedi.
Yeni dairemizde ki komşulardan haz etmiyorum. Komşuluğun sınırlarını bilmiyorlar. Görünce selam veresim dahi gelmiyor
Aslında genel olarak iyidir ama artık insanların arasında komşuluk ilişkileri kalmadı, insanlar sadece işi düştüğünde arayıp soruyor.
Almanyada öyle pek komsu iliskisi yok. Hatta cogu yerde o binada kalan insanlarin birbirinden haberi yok. Pek gidip gelmezler
komşuluk değilde yakın arkadaşı olacak insanın 1-2 tane öz
gerisi tırt komşuluk ilişkilerini de severim ama dozajında
Vallahi birinin ismini bile bilmem😂😂😂ama doğduğum yerde memlekette herkes herkesi tanır tabi ama büyükşehirde yok çok nadir komşu olayı
Komşularım Alman ve öyle sorunlar yaşamıyorum
Kimse samimi değil ve bizim de samimi olduğumuz söylenmez.
Nöbetli çalışan olduğum için pek evde değilim. Kimseyi ne yazık ki tanımıyorum.
İyidir. Herkesle değil elbette ama böyle komşu gibi komşu olan 3 daire falan var.
Way arkadas ya millet ne komşu war bizdekiler ölsek haberi olmaz
İyi insanlar olmadıkları için muhatap olmuyoruz. Hepsi dedikoducu ve aç gözlü.
Karşı komşum zil. zurna sarhoş olup hergece binayı ayağa kaldırıyor ben yanasmaya korkuyorum yine de bir şey istemek için kapıyı çalar arada evde varsa veirirm o yani iliskimiz. bu kadar 😬
Komşum kadin
Türkiye gbiyiz her tarafımız düşmanlarla çevrili. Hcbiryle de konuşmuyoruz.
Komşuluk ilişkilerimiz iyidir. Kapıda karşılaşsak dahi selam veririz. Hal hatır sorarız.
Komşu komşunun külüne muhtaçtır 😊 seninki biraz abartmis ama sanki 😂
Ne guzel komsu guzel yemek pata yaptıpında sende ikram etmelısın iyi komşun var iyi davran
Eski oturduğumuz yerde öyleydi ancak yeni yerleşim yerinde öyle değil.
Ev değil komşu al. Komşuların görgülü ahlaklı insanlar olmadıktan sonra sıfır. Hiç görüşmeyelim ama ahlaklı olsun herkes birbirine saygı göstersin
Komşularımı görmüyorum tanımıyorum onlar da beni görmedi tanımıyor çünkü hiç evden dışarı çıkmıyorum
maalesef sacma sapan insanlarla komsuluk yapıyorum. köpek sesleri gürültüler. saygının olmadıgı yerde oturmak böyle bir şey. kalite sıfır yani.
Normalde öyle olması lazım ben komşularımın adını bile bilmiyorum ara ara goruyorum sadece selam bile vermiyorlar kafalarını eğiyorlar sürekli laf atıcam diye korkuyo gibiler
Eskisi gibi değil iki üç kişiyi tanıyorum diğerleri meçhul.
Sadece karşı komşumuzla selamlaşırız
Keşke benim de öyle olsa selam bile verip almıyoruz
Yüzlerce daire va oturduğum yerde bı guvenlikleri bilirim bir de denk gelir ise resepsiyonda duranlari
maalesef bulunduğum şehirde hiç komşum yok
Hiç sevmem komsu
Komşu arkadaşıma geçerim kahve icin
Yalnız kalmak daha güzel.
O kadar samimiyeti sevmiyorum
Komşuluhh mu kaldı mıahkollin
Çalmazlar ben de çalmam
Olmasını çok isterdim ama yok maalesef
hiç yok... sevmem
Komşuluk ilişkilerimiz güzeldir..
Komşulari tanımıyorum
Komşularımı tanımıyorum bile.