Sizce bir babanın evladına bıraktığı en büyük miras (servet) nedir?
herkes ne kadar klişe söylem varsa yazmış yanlışda değil çoğu doğru aslinda ama o gün gelip yaşamadan bilemiyorda insan tam olarak ama özetle bir babanin evladina birakabileceği onlarca şey var iyi insan olmak, terbiye, karakter, helal haram bilmek, güzel ahlak, iyi bir isim ve yaşanmış güzel anilar örnekler elbette çoğaltılabilir ama inanin bana bunlardan sadece bir tanesi hariç hepsini insan kendi kendine de elde edebilir elde edemeyeceğimiz tek şeyse yaşanmış güzel anilardir eğer birini kaybettiğinizde ardından güzel dolu dolu anilarinizi hatirliyorsaniz çok sanslisinizdir benim gibi yoksa kuru kuru ahlak onur iyi insan olmak edep vs bir işinize yaramiyor bilginiz olsun
Seni en güzel şekilde yetiştirmesi dir.
Teşekkür ederim
Bir baba evladina sadece kirletilmemiş bir isim birakabilir. Fazlası ne mirastır ne iyilik...
Öldüğünde bıraktığı acıdır
baban rahmetlimi yoksa
yok yaşıyo çok şükür sadece öldüğünde hissettiğin acı kadar sevmişsindir onu senin onu sevebilmen için de onun sana şevkat vermesi gerekir bu noktada onun sana verdiği şevkat sevgi kadar acı çekersin budur en büyük miras sana yaşattığı güzel acı duygulardır sana yaşatabildikleridir dünyada sonsuz sevebildiğin nadir insanlardan olduğu için en önemli miras bıraktığı duygulardır
Allah uzun ömürler versin ailenede sanada
Amin allah sana ve sevdiklerinede uzun ömür versin
amin
Cevap
54Cevap
Güzel ahlâk, dürüstlük, saygılı olamak, doğru yalansız olmak, mert olmak, namuslu olmak... kısaca adam gibi adam olmak...
Özellikle kızının arkasında olduğunu kararlarına saygı göstereceğini hissettirmesi ve kendi ayakları üzerinde durabilecek bir kadın birey yetiştirmesi
Doğru ahlaktir. Her babaya nasip olur inşallah. En gurur verici mirastir.
kızım senin idreak yolların takalımı gorus paylasmaya davet etme beni diyorum bu sonkez uyarım
Erkeğe adamlığı kıza erkeklerin ne olduğunu öğretebildiyse en büyük şey
yaptıkları yapmış oldugu şeyler yapmamış oldugu şeyler
ahlak iyi bir aile ve okul eğitimi kitap okuma alışkanlığı ama en önemlisi iyi bir karakter...
Ahlak, terbiye, meslek, hazır iş, para. Öncelik sırası bu bence
Hz. Peygamber (sav) buyurdu ki: "Bir baba çocuğuna güzel ahlaktan daha üstün bir miras bırakamaz
Denize 0 tarla (koy) imar bir gelsin. Sigarami parayla yakicam. 😀
Ahlak, Erdem, Adalet, Sevgi, Saygı... Liste uzar gider.
Onur ,, gurur,, vatanına bağlı... şerefli bir evlat..
güzel ahlak , insan sevgisi...
tertemiz ilmek ilmek işlenmiş bir kilim
yetistirme. güzel ahlak
Onurlu Saygılı Karakterli Bir insan olmak
ona ogrettigi bildi hayat bilgisi
Adam gibi adam olabilmek.
Egitim. Hem dini hem iktisadi.
şerefli onurlu bir hayat
Karakterli biri olmasını sağlamak.
bilmiyorum babam olmadı hiç
Güzel bir ahlaakk :))
Dürüstlük, saygı ve dini eğitim
Helal rızık, ahlaklı yaşam
Bol sıfırlı banka hesabı.
Tarla, ev, araba bunlardır
Onur, Huzur, Gurur ve Şereftir..
Mert şerefli ve onurlu bir hayat
sevgisidir iyi bir insan olarak yetiştirmesidir
Bana bırakrıktığı anılar
dürüstlük güzel ahlak
sevgisi, dürüstlüğü, ahlakı vs vs.
Merhamet, dürüstlük
serefli bır soyadı
sevebilme yetisidir
Ahlak bence..
Edep bence
Ahlak
güzel ahlak
Temiz bir isim.
Saygınlığı şerefi
ahlak
Güzel ahlak
Nasihatleri
adalet inancı..
Araba koleksiyonu
Namus
gayrimenkul
Karakter
Karakter
eğitim
sevgi
Güzel ahlak
Para
eğitim
Tecrübeler
insanlık
Karakter
İsim
Verdiği terbiye
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar