Affınıza sığınıyorum...
Çevrenizde evlenmeyen yaşını almış kişiler...
Affınıza sığınıyorum...
evlenmek ya da evlenmemek değil mesele aslında. kendi ayakları üzerinde durup kimseye yük olmamak. bu devirde insanlar kendi ana babalarına zor bakıyorlar bir de akrabalarına mı bakacaklar. benim de çevrem de var bu tip insanlar ve imalarda bulunuyorlar sürekli bize bakarsın değil mi diye... be annemden babamda başkasına bakamam diyorum anca öyle anlıyorlar. vaktinde gelip daha bebekken temizlemeye iğrenen, çocukluğumda bana bakmaya gelmeyen, koca ya da karı beğenmedi diye ben mi onun kahrını çekeceğim? hastalansa yataklara düşse bile içimden gelmiyor. annemle babam bana zalim olsalar da bakarım ama. zaten dinen de zorunlu. onun dışında kardeşlerime Allah göstermesin başlarına birşey gelirse elbette bırakmam. herkes kendi çoluğuna çocuğuna anasına babasına kardeşine sahip çıksın kısacası.
engelli iki ablasının bakımını üstlendiği için evlenmemiş birisi var..ailesini terketmemiş kendi ayakları üstünde duran güçlü bir kız. belki bu işler para kazanmakla ilgili değildir.
rabbim yardımcısı olsun
O kadar çok var ki hangisinden bahsedeyim...
30 - 35 -50 hatta 60 ve 70 yaş gibi...
Benim arkadaş var yaş 38 olmuş ( Benden 2 yaş büyük) ne zaman evleneceksin diye sorduğumda daha erken diyor... ( Çerkezim daha yeni akıl baliğ oldum diyor :D )
Yan komşularım var 50 yaşında ve bekar bayan. Arkadaşımın ablası var 50 nin üstünde yine hiç evlenmemiş... Bunun gibi o kadar çok var ki...
Not : Yazım hataları önemli değil yeter ki anlaşılabilsin. Klavyenin azizliği bir çoğu. Sadece nokta, virgül ve bağlaçlara dikkat et yeter...
Bu yaştan sonra evlenmek gibi bir niyeti var mı ?
Benimde teyzem var çalışan bir kadın olduğu için uzun yıllar ev geçindirmiş evlenmemiş şimdi almış yaşını devirdi bekar
Kuzenim vardı 40 küsür yaşında o da yeni evlenicek
Cevap
12Cevap
ya bnende korkuyrum evde kaldın diyorlar bana ama kısmet yok
işsiz adamlada evlenilmiyor askerliğini yapmamışlada evlenilmiyor benim karşıma çıkan talipler böyle oluyor yaş 29 oldu yaşıtlarım evlendi bana arkamdan evde kalmış falan lafı geliyor neden bilmiyorum çirkin resmen koca buluyor ben orta derecede güzel sayılırım ama işi düzgün bir adam çıkmadı zenginliği geçtim ama iyi biri allah korkusu olan işi olan saglam biri olsun istiyorum neden böyle biri çıkmıyorum arkamdan o kadar laf valla utanıyorum annem diyor bile başkasına evde kaldı birini bulşun diye ama yok işte
40 küsür olursam evlenmemin bir anlamı kalmaz ben kendi çocugumu büyütmek istiyorum yaşım 30 oldumu bakan olmazmış ama şuan bakanda işsiz
işsizle evlenilmez adamın işi yok evlenmeyi düşünüyor bana yazık degilmi bu zamanda kimse yokluk fakirlik istemez allah korusun böylelerinden beni
yaşım 30 ömrümde bir defa güzel bir evlilik yaptım 26 yaşımda dindar ahlaklı edepli biri ile görücü usulü evlendım hayatımdaki ilk yatağıma giren kadındı ömrü kısa oldu 1.5 sene evli durdum vefat etti şimdı onun gibi biri çıkarsa evlenırım yenıden
neden öldü
iyi insan çok yaşamıyor diyorlar
karşıma benimde iyi biri çıkmıyor a
adaylardan biri benim:) bu biraz kendi seçimin aslında .farkındalık olayı.biraz da içinde bulunduğun şartlar gereği.benim de çevremde var daha yaşını almış kişiler.ama sonuçta çok çok mutsuz olsalar bir şekilde evet i birine derlerdi...hani isteğe bağlı biraz sanki.
vakti gelince evleneceksin bence kadınlar için en geç 27 olmalı
bizim yazlıktaki bazı "hanım"lara göre ben :)
annemin sınıf arkadaşı ve bir kuzeni var benim bildiğim
artık bundan sonra evlenmemiş ve yaşının geçmiş olduğuna inandığımız insanlar çok çoğalacak. bunlardan biri ben olacağım.
Amcam var. İşi gücü var, parası pulu var, fiziği olukça iyi, insanlığı dört dörtlük ama bekar. Yaşı sanırım 60'lara geldi. Halam hala kız (bayan diyelim) arıyor :)) Ama o kimsenin yüzüne bile bakmaz.
Kimsenin yüzüne bile bakmaz derken yanlış bir anlama olmasın :)) Gençken bir kızı sevmiş. Ama dedem ve babaannem Türk olmayan bu kızı kültürleri bize uymaz diye istememiş. Kız tarafı da bizimkileri istememiş :) Amcam da aşk dosyasını tamamen kapatmış.
bende o yaşa doğru gidiyorum yavaş yavaş 30 um şuan beni de takdir edersin 10 sene sonra :)
ben sana gıpta ettim tartışma ve kavgayı ayırt edebilen tanıdığım farklı düşünceye sahip yegane kişilerdensin ;)
:)) karşılık vereyim dedim tek taraflı tatmin olmaz 2 tarafta memnun ayrılmalı ilişkiden :)))
Annemin bayan bir iş arkadaşı 60 yaşını geçti hiç evlenmemiş.Sapasağlam ve emekli bile olmamış.Genç kız gibi..
oo kanke ayarlasana .d.d
sonunda toprak olmayacakmı insanın arakdasından hayır dua edecek bır evladı olmalı eşi akrabası
konu guzelmıs. bu soru sayesınde , eş bulanda olur.. sevaba gırdın :) ve sanırım bende evde kaldım :)
bizim buralarda evlenmeyen kadına ayrı bir ilgiyle saygıyla yaklaşılır ama genelde anne ve babasına bakmak için evlenmezler
bu zamanda evlenmek en ıyısıdır bence evlenıuncede bakar anne babaya atracak deyıl ya
herkesin çevresinde vardır?
soruyu ya da düşünceni tam anlamadım. evet var.
Ben evlenmeyi düşünmüyorum. Kimseyle çıkmak da istemiyorum. Öyle olacağım ben de -,-
çıkmaya sevgılı olmaya bence karşıyım evlenmeden yanyana gelmeye ne o sevgılı nedemek kı zinakarlar bırlıktelıgı
Armudun sapı, üzümün cöpü derken o evde kalmışlardan olabilirim ilerleyen zamanlarda.
her armutun bira alıcısı vardır derim
evet vardı. Müdür muavinimiz bayandı 50 yaşını geçti
yaş oldu 29 , bu soru irkilmeme neden oldu :)
kriterleri herkes bir tık aşağı çekerse
evlenir
bizim sülalede 30 dan sonra evlenen çok var
yasasiiiin evde kalmamisim :D
evddee kalma gel bizde kal
var 1 ben 2 üstkattakiler 3 arkdaşlardan var
cevremde degil ama var tanıdıgım bir kac kişi.
Var alt komşumuz oda 45li yaşlarda
Ben kaç yaşındayım?
Kıbrıs barış harekatındayken çektirdiğim bir poz bu. O zamanlar böyle görünüyordum. Ama artık yüzüm tarak gibi oldu.
O sırada 30 yaşındaydım. Tıp bitirmemden ötürü, askerliğe geç gittim. Savaş çıkıncada sürem uzadı. 27. Leopard 1T tank taburunda, doktor-asker olarak görev yaptım. Savaşın ortalarına doğru, tankçı sıkıntısı nedeni ile kaçak olarak yükleyicilik yaptığımı hatırlıyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar