Ben Şuanda Türk Telekom Kullanıyorum. Tamam konuşurken çok ucuz ama doğru dürüst hiç bi yerde çekmiyor.. Turkcell her yerde çekiyor ama arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla pahalıymış.. Vodafone ücreti Türk Telekom ile hemen hemen aynı ama kapsama alanının durumu hakkında endişeliyim... Hattımı Taşıym mı? Taşıyacaksam hangisine taşıyayım ya da yok böyle kalsın mı? Zaten çok fazla cep telefonu kullanan birisi değilim.. Sizce en iyi operatör hangisi?En iyi GSM operatörü hangisi?
Bütün GSM operatörlerini kullanmış birisi olarak hepsinin avantajları ve dezavantajları olduğunu söyleyebilirim. Kimisi gerçekten iyi çekiyor ama fiyatları pahalı, diğerinde ise çekim kalitesi kötü ama fiyatlar uygun.
Turkcell
Üç operatör arasında en iyi çeken operatör bence. Turkcell hat kullanırken birçok yere gittim ama çekmediği çok nadir olmuştur. Kötü yanı ise fiyatlarının pahalı olması, öğrenci kampanyaları ile uyguna gelebilir ama normal olarak diğerlerinden pahalı paketlere sahip.
En iyi çeken operatör hangisi?
Türk Telekom
Aslında Türk Telekom'u tam olarak kullandığımı söyleyemem. Avea ve TTNET birleşmeden önce Avea'yı kullanmıştım ve ciddi çekim problemleri yaşamıştım. Şimdi nasıl olduğunu tam olarak bilemiyorum, Türk Telekom'un eskisine göre kat kat daha iyi olduğunu duydum.
En iyi operatör hangisi?
Vodafone
Birleşik Krallık merkezli olan Vodafone, Avrupa'nın en büyük GSM operatörlerinden bir tanesi fakat Türkiye'de ortalama durumda bence. Hem fiyat hem çekim kalitesi olarak ortalama bir noktada. Hiç çekmediği yer olmadı ama az çektiği yerler oldu. Paket fiyatları ise ortalama denilebilir.
En iyi GSM operatörü hangisi?
Deneyimlerim ve duyumlarım bu şekilde. Bu yazıyı okuyarak ve üstüne kendi deneyimlerini de en iyi GSM operatörü hangisi sorusuna yanıt bulabilirsin.
Hat muhabbetine trkcell le başladım tamam çejiyo da öğrenciyim sonuçta çok fiyatlı. Vodafone hat aldım 1buçuk sene kullandım herşey iyi güzel fiyat da iyi ama çok konuşan birisi olduğum için aveada iyi bir paket buldum 1hafta önce hat değişikliği yaptım ama vodafone dan hat değişikliği yaparken o iyi giden bir buçuk senemi sildiler kafamdan. Taahhüt sürem bitmişti ve iptal ettirmezsem aynı senelik taahhüt tekrar başlıcaktı 2gün kalmıştı sadece hat transferide 6günü bulduğu için iptal ettirmem şart oldu. 1saat vodafone müşteri temsilcisine yalvardm resmen adam operatör değişijliği yapcağımı duyunca iptal etmemek için elinden geleni yaptı daha neler neler. Ki pişman olacağımı snmıyorum fiyat olarak şu an en iyisi avea ve dağda ıssız bir yerde de yaşamıyorsan çekme sıkıntın olmaz derim.
Ben Vodafone faturalı kullanıyordum, kullanmadığım halde faturam anormal halde artmaya başladı. Ve paket aşımı gibi tarife uyarıları da gelmez oldu. Hal böyle olunca hattımı istemeyerek de olsa Avea'ya taşıdım. Numara taşımayla gelen fırsatlardan yararlandım, şimdi çok memnunum. Tabi o fırsatlar sona erince ne olacak orası meçhul. Çekme problemi gerçekten de var, sinir bozucu.
Turkcell'e gelince, adamlar harbiden iyi çekiyo. 3G falanda fark edilir şekilde hızlı geldi bana. Avea'nın yanında Turkcell'de kullanıyorum. Her zaman çok avantajlı değil, ama işe yarar kampanyaları var.
bence turkcell faturalı en iyisi ! ancak ve ancak eklemek isterim ki faturan belirlediğin paket dışında bir ücretle gelirse şikayette bulunuyosun ve kabul ediyor haydi gel tarifesi yaptım kontörlüden faturalıya döndüm , 300 dk. 300 sms ve 300 mb internet verdiler (heryöne) 30 tl gayet memnnum tavsiye ederim!
99 senesinden bu yana telefon kullanıcısı olarak hepsini kullandım ve açık ara Turkcell daha iyi neden derseniz hemen hemen her yerde çekmesi elbet bazı sıkıntıları olabilir ama diğer operatörler daha çok sıkıntı yaşattı bana ilk hattım ARİA idi bu sonra Aycell ile birleştri avea oldu Aycell kullanmadım hiç avea olunca kullandım o dönemlerde çekmesi için çaba sarf ederdik pencerelere çıkardık ben şehir merkezinde yaşadığım için sıkıntı olmuyordu ama bazen ilçelere ya da bağa filan gidince farkını görüyordum Turkcell hep 1-2 adım önde idi. o dönem vodafone değil TELSİM idi marka. Sonra 3G gelince işin rengi değişti ve internet işi beni tüm operatörler arasında dolaştırdı taşıma işide başlamıştı. Turkcell pahalı olduğundan dolanıyordum ama diğer operatörlerde hep sıkıntı çektim 3G 1-2 çubuk çekerken Turkcell 5-6 idi ve internet hızlı idi son 3 senedir aralıksız Turkcell kullanıyorum problem yaşamıyorum mesela benim hat asansörde filan çekerken avea ve vodafone çekmeme durumu oluyor.
şimdi bakalım 4G ile neler göreceğiz ben şahsen Aveanın daha iyi olacağını düşünüyorum fiber altyapı sayesinde bir adım önde olacak Turkcell de superonline sayesinde birşeyler yapacak Vodafone bende soru işareti diğer ülkelerde birşeyler yapıyor 4G adına ama bizim ülkemizde ne olacak?
ben tCell 10 yıl kullandım her yönden iyiydi bir fiyatı haşırt... aynen... ama ses iyi, kapsama alanı iyi kullanıyordum yine de. bir ara evden çekmemeye başladı sırf evden konuşabiliyim diye vodafon yaptım... hiçbiryerden konuşamaz oldum anında 2 gün içinde geri marş... ama bu kez Tcell yan bayi bana kart vermedi, eskiyi tak konuş dedi. halbuki olmuyormuş. sonra yeni kart vermediler hiç kullanmadan avea yaptım bu kez. 1 yıldır devam. ucuz ses kalitesiz o kadar da sorun yok kapsama alanında idare eder. kal gitsin sen de. TCell yapıp kazık yeme.
avea yı tek geçerim.araması muhtemel insanlarla görüşmeyi istemiyorsanız.telefonunuzu kapatıp.''aaaaa aradın mı tühhh avea işte çekmiyor'' yalanını size sunabilecek tek operatör.
A VE A yani artık verirsin artıyı. şimdi geldi la aklıma ciddiye almayın beni.
en iyi operatörler gitcell- görcell-bakcell-buluşcell-konuşcell-dir. çok ihtiyacınız olmadığı sürece üçündende uzak durun.kız yada erkek arkadaşınızla görüşmek istiyorsanız mesajla iletişim kurun( yarın saat 1de lunaparkta buluşalım.) ne kadar çok konuşursanız ve beleş kontör peşinde koşarsanız o kadar hızlı beyin kanseri olursunuz. cep telefonondan yayılan etkiler nedeniyle kanser olma aşamasına gelmiş en az 1.5milyon insan bulunmaktadır.(vodafonun nabeeeeer hiiiiç senden nabeeerr hiiiiiiiiiç )konuşun konuşun sabaha kadar konuşun ve benzeri reklamlarının akımına kapılmayın.3 tane operatörede üyeyim aylık konuşmam 10-15 lira kadardır.yanlızca ihtiyaç halinde kullanıyorum.msn-facebook-sms en doğru seçeneklerdir.kablosuz bağlantılardanda uzak durun.benim iki arkadaşım çok konuşmaya başlı beyin tümörü nedeniyle ameliyat masasında kaldılar yaşları 30-30 du bunlar memleketleri farklı olsada öz kardeş gibiydiler.1er yıl arayla öldüler.
Gazeteden aldığım ilk telefonumla birlikte çıkmıştı TURKCELL hat :))) Hat yıllandı gitti. Arada teşekkür kampanyaları oluyor felan o yüzden de bırakmak istemiyorum. Yani yılın yarısını bedavaya konuşuyor gibiyim. Yüksek faturalar ödesem de kampanyalarla dengeleniyor. Sonuçta TURKCELL kullanmış oluyorum.
Turkcell her yerde çekiyor doğru; ama tarifelerinin sunduğu avantajlar diğer operatörlere göre oldukça düşük kapasitede ve ücretler inanılmaz yüksek (bana göre). Avea'nın şebeke sinyalinin çekim gücü konusunda cidden sıkıntılar var. Ben de Turkcell faturalı hat kullanıyorum ve Vodafone'ye geçeceğim. Rehberimin büyük kısmı Vodafone'li ve ayda Vodafoneliler ile limitsiz görüşme ve 10000 (onbin) mesaj hakkı da oldukça cazip geliyor açıkçası. İsteyen diğer operatörler ile de uzun dakikalar görüşebiliyor seçeceği tarifeye göre. Araştırmalarım ve kendi bakış açım şimdilik seçeceğim şebeke için Vodafone diyor. Yine de soruda en iyisi sorulduğu için ankette Turkcell'i işaretledim.
çekim alanı açısından turkcell ama breysel hatlar çok masraflı arkadaşının dediği gibi ona buna ücret kasiyolr ben turkcell kullanıyrm numaramı taşımak istiyrm ama hangisini seçmem konusunda senın gıbı kararsızım..
çekim gücü olarak deyim sana turkcell iyidir ama diğer konuda bunların üçüde toplanmış tüketiciyi nasıl kazıklarız diye onun hesabını ediyorlar en güzeli bir tane güvercin yetiştirmek beles telefon :))
Valla kardeşim 3 ünü de kullanmış birisi olarak bilgilendireyim ;
Vodafone gerçekten yüksek bir yerde isen kesinlikle çekiyor. İnterneti de hızlıdır. Tam öğrenciye uygun Avea ise yine öğrenciye uygun yenilikçi ama çekmiyor :D Turkcell de daha çok bankacılar, öğretmenler vs kullanıyor yani daha çok mesleği elinde olanlar
Merhaba. Sana şöyle açıklama yapayım Turkcell'de zenginler kalıyor yani açık konuşmak gerekirse eğer öğrenciysen Turkcell uygun değil arkadaşım. Avea dakikasını ve internetini bol veren bir operatör fakat bazı baz istasyonlarını kiralamadığı için internete giriş, sayfa değiştirme gibi olaylarda kasıyormuş. Abim Avea kullanıyor ve gayet memnun. Vodafone'de zaten Avea'nın aynısı ama bana sorarsan Vodafone kullan :)
hepsi bir şekilde sokuyor sokacağını zaten. operatör farketmez. artık hepsi eşit benim gözümde. bir 5 6 yıl önce turkcell di ama şuan aralarında fark göremiyorum. değiştir dur hattını bedava bir şeyler veriyor ayrıca her operatör de her yöne tarifelerde var sıkıntı yok yani
Turkcell aşırı pahalı. 1500 dk 1500 sms 6 gb internet turkcell de 80-100 arasıydı en son avea da 49 lira :)
Turkcell in biraz daha iyi çektiği internetiniin biraz daha hızlı olduğu doğru ama asla 2 katparaya değecek bir fark yok ortada. 60 olsa tercih edilir ama neredeyse 100 lira yahu :)
dostum tüm hatları kullandım ama yine turkcelle döndüm. ve bundan sonra asla vazgeçmicem bu hatan. evet diğerlerine göre biraz BİRAZ diyorum pahalı hat. yanlız adamlar harbi hizmet sunuyor. şekim gücü olsun hizmet kalitesi olsun süper.. he kazıklanmamak içinde bilinçlenip kendine uygun tarife ve kampanyaları kullan..
Kesinlikle türkcell ve gençturkcell tarıfesı bedava dakıka manyagı yapar senı emın ol ornegn bu ay bı 30 tl yukledm 120 dk heryone ve 150 turkcell bedava dakıka geldı 30 tl hala cepte 19 teleye heryone 500 dk daha aldım kaldı 11 tl ona da heryone 5000 sms ve 100 mb ınternet yaptm al sana telefonun her ozwllıgınden yararlan artık dusun 30 tlye 800 dakıka +5000sms+100mb internet kım verıyo boyle bıseyı
Ben ilk başta Turkcell sonra Vodafone en sonda Aveaya taşıdım. Nerdeyse 1.5 yıldır Avea kullanıyorum çok memnunum. Turkcell'in çekmediği yerde Avea çekiyor. Vodafone'da bir süre kullandım ama konuşurken kesilmeler çekmemezlik çok oluyordu. Şimdi bunları reklam yapıyorlar sanki hiç başlarına gelmemiş gibi. Şuan düzelmişlerse bilmiyorum ama Avea'dan memnunum.
turkcell her zaman iyi fakat bunu olumsuz yönde kullanıyor.Ben iyiyim ama pahalıyım.Bu politikayı değiştirmediği sürece turkcell kaybetmeye mahkum.vodafone eski adıyla telsimken iyi değildi yalnız şuanki yatırımcıları benim gözümde gayet iyi çalışıyor ve turkcell den iyi. avea ögnreci hattı olduğu için ona sözüm yok mesaj devam et :D
Vodafone kullanıyorum gayet memnunun çekmediği yer nadir artık.Sonuca varırsak hepsi aynı çünkü para kazanmak için yapmayacakları şey yok :D
PTTCELL, kullanan bilir :) Tek sıkıntı Avea'nın baz istasyonlarını kullandığından (Bimcell gibi) yeterince çekmeyebiliyor. 14liraya sınırsız internet+200dk ve pttcell içi 3500dk+250 sms nerede var?
avealıyım woopsluyum her ay faturam fazla geliyor. şehir merkezinde çekmiyor. eğer parana kıyarsan turkcell kullan kafan rahat olur vodafonenunda faturalarında sıkıntı cıkıyor
Diğer hatlarda kapsama problemi var. Turkcell'e geç. Fiyatı dert ediyorsan faturalı hat al çeşitli kampanyalar var, sabit bir ücrete istediğin kadar konuşabiliyorsun.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,1b cevap paylaştı.
her operatörün kazıklayacağı alan vardır hangi opreratör bedava illa bir yerlerden alıyorlardır.Aralarında ki fark şebeke farkıdır.Pahalı olsa da TURKCELL favoridir bana göre :)
En İyi Cevaplar