+1 yılne tecavuz ne hirsizlik ne vatana ihanet hicbir suc idami hak etmez. Sunu anlamaniz gerekir ki her suc ayni zamanda toplumun kanayan bazi yaralarinin sonucudur yani hukuk olaya boyle bakar. Ceza demek bir bireyi sadece yargilamak degildir.
35 Yorumla- +1 yıl
kan girren olan eli kesmessen bütün vücudu kaybedersin, toplumun hepsini kaybetmektense hak eden birinin idam edilmesi tüm toplumu kurtarır
- +1 yıl
cok vahsisiniz hicbirseyden anlamiyorsunuz, adaleti siddetle bastirarak sagladiginizi dusunuyorsunuz. hergun yandaki bakkaldan cocuklar biseyler caliyo. simdi o cocuklarin hepsini elini kesecek misin. Şu an bir isid zihniyetcisiyle tartistigima inanamiyorum. cok kotusun cok
- +1 yıl
vahşi olan sence hangisi bebeğe tecavüz edilmesimi yoksa idam mi yandaki bakkaldan çalan çocuğa aklı başında hic kimse idam etmez. ama baklava çalan çocuğu hapse atan seninle aynı zihniyette olanlar
- +1 yıl
IŞİD zihniyetinde olsaydım orda olurdum. kötü olan asıl sensin bunca tecavüze haksızlığa sesi çıkmayan sensin
- +1 yıl
sen muthis bir egitim sistemi ile mi yetistigini saniyorsun veya mukemmel bir ailede. tecavuzun de cezasinin idam olmasina karsiyim insanligi ortadan cikaran herhangi bir ceza yontemine karsiyim evet. bu benim tecavuzu destekledigim anlamini gelmez sadece tplumsal sorunlarimiz oldugunu soylemek istiyorum. mesela sen gonul rizasiyla bir kadinla sevistin ama sonra ayrildin , Kadin ise seni sikayet edip bana tecavuz etti dese , iftira ile gidersin. ki olmayacak sey degil. bu sefer her sevistigin insanla evlenmek zorunda kalirsin.
En İyi Cevaplar
vatana ihanet
tecavüz
bu suçlar affedilmemeli20 Yorumla
+1 yılBile isteye kalp kıran, bundan zevk alan herkes idam edilmeli..
21 Yorumla- +1 yıl
yok daha neler ama senin için idam ederiz,
+1 yılCinayet , tecavüz, terör.
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler EİG için
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Öncelikle çocuklara sonra genel tecavüz suçlarına işkenceli idam gelmeli
10 Yorumla
+1 yılİlk idam imralida yatan hain için olmali..
tecavüz suçluları ver terör suçluları..10 Yorumla
+1 yılAllah'in verdigi cani Allah almalidir. Siz idam etseniz de etmeseniz de, hesabi degismeyecektir. Idamdan ziyade izdirap cekmesini daha cok dilerdim ben!
21 Yorumla- +1 yıl
Allahin kitabında yazıyor zaten bu kuranda okursan görürsün
Tecavüz , terör ve işkence suçlarına bence..
10 Yorumlatecavüz ve vatana ihanet
10 Yorumlanefes alan idam edilsin kurtulalım sizin bu insan öldürme sevdanızdan.
11 Yorumla- +1 yıl
alakasız görüş bu
+1 yılTecavüz ve kadın cinayetleri
10 Yorumla
+1 yılAtaturke hakaret edenler idam edilmeli. Ben getirirum elimde olsa.
02 Yorumla- +1 yıl
iyiki sen cb değilsin 😀
- +1 yıl
😅😅😅
Gizli Üye(36-45)+1 yılEn başta tecavüz suçuna idam gerekli
10 YorumlaTecavüz ve vatan hainliği
10 Yorumla
+1 yıltecavüz
14 Yorumla- +1 yıl
kadına çocuğa yaşlıya hayvana damacanaya hepsine bence de
- +1 yıl
evet ölmeyi hak ediyorlar
- +1 yıl
umarım idam gelir,
- +1 yıl
umarım
+1 yılBu soru baydı artık
13 Yorumla- +1 yıl
baymamış ki cevap vermişsin, baysaydı görmeme mezlikten gelirdin, ben öyle yapıyorum sanada tavsiye ederim,
- +1 yıl
Hemen at eksiyi bilerek yazıyorum ki başkası paylaşmasın diye topluma faydamız olsun değil mi 👍
- +1 yıl
tamam + oldu bak :D
tecavüz bence
10 YorumlaTecavüz ve öldürme
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılIdama kesin bir şekilde karşıyım.
043 Yorumla- +1 yıl
peki
- +1 yıl
- +1 yıl
hukuk varda ne oluyor bu ülkede
- +1 yıl
Ülkedeki hukuk iktidarın boyundurugu altinda çünkü.
- +1 yıl
ya demek oyle peki bu iktidardan onceki zamanlar için ne söylersin biraz daha geniş bakmanı tavsiye ederim
- +1 yıl
bundan 15 sene once herşey güllük gulistanlikmimiydi sence
- +1 yıl
Sana şöyle söyleyeyim eğer ülkede idam hep var olsaydi ergenekon, balyoz vs.. davalarda yargilanan herkes idam edilebilirdi. Ve bu davalarda yargilanan kişiler kimin talimatiyla haksız yere içeri atıldı söylememe gerek yok sanırım. Ki ülkenin geçmişine bakıldığında da idam edilen gencecik fidanlari görüyoruz. Yaşları bir gecede buyutulup idam edilen fidanlari..
Ülkede adalet sistemi hiç bir zaman tam tecelli etmedi evet. Ama son 30 yilda paralel devletin kendi adamlarini yerleştirip hukuku işgal ettigi de göz ardi edilmesin. Ve bu insanlar hâlâ temizlenmedi. Daha dün rüşvet alan ağır ceza hakiminin haberlerini okumadik mı? Maalesef ülkemizde işini şerefi ve onuruyla yapan hakim ce savcı nedeyse yok denilecek kadar az. - +1 yıl
edilmedi ama. edilebilirdi demek idamın doğru olmadığını kanitlamaz şöyle olsaydı böyle olsaydı bunlar gerçekleri yansıtmaz
- +1 yıl
Her neyse ben fikirlerimi söyledim. Anlamak isteyen anlar.
- +1 yıl
- +1 yıl
Asla!.. adalet birisine yapılan kötülüğün karşısında, o kişinin aynı ile ya da ona denk esaret ile cezalandırılması, ya da mağdurun zararını tazminidir.
Hukuk bunların nasıl yapılacağını devletin belirlediği ölçütlerdir. Biz adalet için saraylar yaptık ama o sarayların içindeki kağıtlarda yazan hukuka adaleti hapsettik. Gözlüklü bir insanın gözüne yumruk at, cam kırılsın ve o adamın gözü kör olsun, görme yetisini ömür boyu kaybetsin, mahkemede gravat taktığın ya da güzel giyindiğin için, hukukun sana vereceği en fazla ceza 24 ay ve cezayı tecilken kör olan adam bu maduriyeti ömür boyu çekecek sence hukukun bu kararına adalet denebilirmi? Birde o adamı bıçakla tehdit ettin o 60 liralık gözlüğü korkutarak aldın, hukukun sana vereceği ceza 15 yıl hapis. Sence buda bir adaletmi?
Hem madde candan daha değerli, hemde hukuk senin hakkın olan affetme hakkını senden gasp ediyor, bu adalet olabilirmi? - +1 yıl
- +1 yıl
nedense sorularımın cevaplarını hep başka sorularla cevaplıyorsun, eşitlik adalet değildir, o yüzden kadın erkek eşit değildir, diyoruz ama kadın ve erkek arasında adaletli hüküm vermek gerekir...
- +1 yıl
Kadın ve erkek fiziki güç dışında neden eşit değilmiş?
- +1 yıl
çünkü kadının doğası ayrı yaratılmış erkek ayrı yaratılmıştır, kadının asıl görevi anneliktir, erkeğin görevi ise kendisine emanet edilen kadına adaletli hüküm vermektir,
- +1 yıl
- +1 yıl
@HuZuR_versen neden 15 yıldır oladıda şimdi olacak?
Kadın erkek eşitliğine gelirsek, erkek güçlüdür kadın sağlam, bir kadın 5 erkekten daha fazla acıya dayanıklıdır, 9 ayda, erkeğin ömrü boyunca değişmeyen, ve asla dayanamayaccağı, fiziki, ruhsal ve hormonâl değişimi yaşar ve ölmez, aksine daha dirayetli olur, ana olur ve 5 erkekten daha üstün olur, çünkü kadın bir ulus yetiştirir. O yüzden peygamberimiz derki "ilim taleb etmek her kadın ve erkek Müslümana farzdır." Yani ilm önce kadının hakkıdır, hakkıdırki iyi bir millet yetiştirsin, bu hak içinde önce adalet lazım, güçlünün adaleti değil haklının adaleti. - +1 yıl
sabırlı olursak olacak evet 15 yilda olmadığınida kabul etmiyorum her şey zamanla olur sihirbaz değilsek
- +1 yıl
kadın erkek haklarına gelirsek ben özetledim sen biraz daha açıklayıcı yazmışsın. iyi yapmışsın
- +1 yıl
Teknoloji 15 yılda ne kadar gelişti, randevular, muayeneler, alınanlar, verilenler nede güzel nede kolay hesaba girdi. Neyle Amerikanın Windows'u googlenin teknolojisi, bir yerlerin uygulamaları birleşti ve çok güzel bir uyumla sağlığı düzeltti. Eyvallah ama ya tarım, ya hammede sektörü, ya karaborsacılık, çifçinin tüccara köle ettirilişi? Çifçiyd tohum üretip satmanın yasaklanmışken, cargil'in İsraillinin satışının serbest oluşu? Ya patron kayırma, işçiden kesilen işsizlik maaşı, işçiye çok görülürken, iş verene verilmesi, iş verenin herşeyi vergiden düşerken, asgari ücretli işçinin daha 6. Ayda vergi diliminin yüzde 20 üzerinden kesilmesi, kıdem tazminatının kaldırılıp, patronun istediği an istediği işçiyi kovma hakkına sahip olmasının sağlanması çabası, ayrıca iş mahkemelerinin önüne uzlaştırma adı altında bir kurum getirilip işçinin mahkemeye gitmesinin zorlaştırılma çabası?
- +1 yıl
- +1 yıl
Bankacılık sisteminin yabancıların eline bırakılması, sen hiç müşteri eteği diye birşey duydunmu, o yabancı bankaların birinde Türk kadınına dayatılan mini etek giy emrini, (araştır bunu) yüzlerce ton altının İngiltere bankalarına halka sormadan emanet edilmesini (araştır), 10 yılda yabancılara satılan madenlerin o madenlerin stratejik özelliklerini ve sattığımız şirketlerin emri üzerine çıkarılan maden yasasını? Bunları ne yapıcaz? Bunların hepsinin kökünde o adaletsizlik var, son 16 yılda düzenlenemeyen adalet.
- +1 yıl
bütün bu yazdıklarının hepsinin cevabını vermem için cb ya da başbakan olmam lazim ama 15 yıl öncesinden cok daha iyi durumdayız. şükür etmeyi bilemeyen çokça kusur arar. sabrı bilmeyen adaleti hakkı savunduğunu sanan en çok yanılanin ta kendisidir.
- +1 yıl
dediğim gibi sihirli değnek olsaydı belkide bütün problemler cozulurdu ama şunu anlamak istemiyorsun ya da bir şeylerin düzelmesini istiyorsak bunu İslam hukukunda yaparsın baska hic bir hukuk insanın problemlerine çözüm üretemez
- +1 yıl
benim adalet anlayışım islam hukuku dur. diğer bütün hukuk kurallarında suistimaller rüşvetler vardır
- +1 yıl
adamların yaptığı yolun yarısını keşke senin zihniyetin yapabilseydi
- +1 yıl
Benim zihniyetime yetmezdi asfaltlari boşuna ugrasmasinlar ;)
- +1 yıl
senin zihniyetin ölümden sonrası için ne işe yarıyor varış orası bitecek olan dünya ya zihniyetinin faydası olmayacak
- +1 yıl
senin için değil millet için uğraşıyorlar millet olamayan hezimet oluyor
- +1 yıl
Beni konuşturma şimdi. O yollardan, köprülerden hergun belli sayida araç gecmeyince senin benim cebimden ne kadar para cikiyor hic fikrin var mi?
- +1 yıl
devlet vergi alır bu vergilerler millete hizmet eder bu kuralı 12 yasindakide bilir ama hesabın başka olunca ağzınla kuş tutsan yaranamazsın sana
- +1 yıl
Ben ne diyorum sen ne diyorsun 😀😀 isine geleni anlıyorsun bence ;)
- +1 yıl
@HuZuR_versen Bak dostum Allah kimsenin itikadını sorgulama, onun inancını ölçme hakkını hiçbir müslümana vermemiştir, sen bunu İslamın hangi hukukuna dayanarak yapıyorsun?
Vakti zamanında Hilleli hakani beyin beyitlerine kızan bir din adamı, toplum içinde kendisine "dinsizsin" der. Hilleli Hakani bey çok bozulur ama birşey söylese karşısındaki din görevlisi, birşey demese halk ona dinsiz diyecek, oda derki "hazret bana dinsiz dedi bende ona salih müslüman, korkarım hakkın divanında ikimizde yalancı çıkıcaz" kalabalık güler, görevli çok kızsada birşey diyemez. Yani bu iş o din aliminin bile haddine değil. - +1 yıl
yargilamakmi? ben yargilamam Allah yargılar
- +1 yıl
eğer varsada boyle bir yargim tovbe ederim özür dilerim ama dediğim gibi İslami yargilayani yargilarim bu digru bak çünkü Allahin dinine hizmet şereftir benim için
- +1 yıl
yargı değil tebliğ
- +1 yıl
bazı insanların beyni yikanmistir şimdi seninkide yıkanmış diyebilirsin Allahin dinine yıkanmak benim icin sereftir ama sana hic bir faydası olmayana taparcasına kanmak ve onu gerçeklerin önüne koymak kandırılmak tir. bende elimden geldiğince gerçi pek işe yaramıyor ama bildiklerimi bildiklerini zannedenlerle paylaşıyorum çünkü gerçek ler Kuranda yazıyor nutukda değil Nutuk atmayı sevmiyorum
- +1 yıl
Nutuktan bahsettiğimi hatırlamıyorum, hiç okumadım ama Allah nasib etti Kuran'ı okudum çok şükür, sanada tavsiye ederim özellikle İsra suresini, Abese suresinide tavsiye ederim ama lütfen neden indiğine ve Peygamberimizin o ayet indikten sonra yaptıklarınada bak. Neyse iyi geceler, bu arada sayende Nutuk'uda okumam gerekt, ğini farkettim sağ ol.
- +1 yıl
hayırlısı olsun
Tecavüz
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılGelmemeli. Ölümü değil hayatı yüceltelim.
020 Yorumla- +1 yıl
gelmezse cok fazla kadın çocuk tecavüze uğrayacak belkide ölecek bumu senin hayat anlayışın
Cevap sahibi+1 yılİdam;geri dönüşü olmayan ilkel bir ceza uygulaması. Haksız yere, iftira edilen ve idam ile hayatını kaybeden bir mahkumun idam fermanını imzalayan bir hakim olsan mesela... Bir ömür nasıl vicdanen rahat olacaksın? ya da bunun hesabını Allah katında nasıl vereceksin? Adalet anlayışın bu kadar sığ mı senin?
- +1 yıl
tecavüz hırsızlık haksızlık ilkel değil idam ilkel saçmalık bu
Cevap sahibi+1 yılAğırlaştırılmış müebbet diye bir cezai müeyyide var duymadın mı hiç?
- +1 yıl
haksız yere idam edilen Adnan Menderes'i idam eden hakim sence cokmu dusundu bunu
Cevap sahibi+1 yılKendi içinde çeliştin aslında. Verdiğin örnekteki gibi toplum nezdinde hasar bırakacak uygulamalar olmasın diye idam olmamalı.
- +1 yıl
idam olmalı hak eden idam edilmeli şeriata haksızlık olmaz
Cevap sahibi+1 yılYaşanmış bir öyküden uyarlama bir film. İzle ondan sonra kararını ver:
https://www.imdb.com/title/tt1277737/- +1 yıl
neyi izlersem izleyeyim idam gelirse caydırıcı olur gerisi boş hapishanelerde yer kalmadı yer açmak lazım
Cevap sahibi+1 yılHa şunu baştan söylesene :) Niyetim adaleti sağlamak değil sırf hapishanede yer açmak için adam sallandırmak de baştan anlayalım da boşuna zamanımızı harcamayalım senin gibi biriyle!
- +1 yıl
tamam ben sabaha kadar anlatsam anlamayacağın için böyle yazdım zihniyetimiz farklı
Cevap sahibi+1 yılAramızda o kadar fark olsun zaten :) Şu ikimizin yazışmalarını dışarıdan okuyan + senin savunduğun içi boş ve kendi içinde çelişen argümanlarla benim görüşlerim ve yazınsal üslubumuzdaki arasındaki farkları göreceklerdir zaten.
- +1 yıl
gösteriş budalası hiç olmadım farkimiz bu
Cevap sahibi+1 yılGösteriş budalası olmayacağına keşke kuru gürültü ideoloji peşinde koşmayan, öldürme değil de yaşatma amacı güden, nezaket sahibi biri olsaydın.
- +1 yıl
kisasta hayat vardır. bu Allahin emridir yaşatmak için idam gelmeli zaten Allahı bilmeyene bu yaştan sonra ogretilmez ki bu
Cevap sahibi+1 yılBu yazdıklarını sen öğreteceksin yani bizlere öyle mi?
- +1 yıl
Allah öğretir eğer nasibin varsa yoksa salla gitsin
Cevap sahibi+1 yılNeyi sallıyorsun, kime sallıyorsun. Hem Allah öğretir diyorsun hem sallıyorsun. Dolaylı yoldan kurduğun 2. cümle şirke girmiyor mu?
- +1 yıl
2de 1 yaşatmak için diyorsun ya buna takıldım peki 7.8 yaşındaki çocuklara taciz tecavüz edip öldürenler kimi yaşatıyor bu yaşatmak mı
- +1 yıl
Allah bilir orasını nasibin yoksa sen sallarsın bu olayı dini İslamı ben değil salladan kasıt unut gitsindi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat