Yolda giderken benim yaşlarımda bir kızın nerdeyse kendinden 15 yaş büyük birine sadece ismi ile seslendiğini duyunca tuhaf geldi bana açıkçası. Oysa ki ben, benden 6 yaş büyük birine bile abi diye hitap ederim. Peki siz nasıl bir hitap şekli kullanmayı tercih edersiniz? #BirTutamAşkk #Hitapşekli
Sizden yaşça büyük insanlara ismi ile mi hitap edersiniz yoksa isminin yanında abi, amca, dayı gibi eklemeler yapar mısınız?
Samimiyetime bağlı eşime ilk abi demiştim ama 10 yaş olunca 😂 çok terlemiş bozulmuştu 🤣 kendime abi abla dedirtmem benden 6 yaş küçük bir arkadaş vardı ona bana abla deme demiştim mesela bide evli olunca daha çok abla diyor çevreden sanki büyüklük göstergesi gibi erkek ise genelde abi derim bayan ise samimiyetime göre değişir erkek ile daha mesafeli
Abi abla eklerim. Saygıdan dolayı. Ama bu saygıyı hak etmediğini anladığım zaman ismiyle hitap etmeye başlarım. Abi dedik diye bir tarafları kalkanlara da aynı muamele müstehak tabi :)
Genelde abi abla falan derim ama, bazen kişiler kendi istemiyor kuzum.9 yaş falan büyük arkadaşım var abla dememi istemedi, ismiyle hitap ediyorum o istedi diye :-)
Abla diye alıştıysam öyle gider kendimden 2-3 yaş büyük olup kanka diyerek başladıysam öyle gider. Öz teyzemlere ismiyle hitap ettiğim küçüklüğümden beri var. Hem teyze hem ismi kullanmaya bu yaşlarda başladım
Abiymiş gibi hissediyorsam abi derim, dediklerim var ama bazı insanlar var 30 yaşında mesela ama abiyi kullanınca garip oluyor o yüzden ismiyle hitap ediyorum sadece..
türkse eklerim saygıdan ama yabancı dostlarım var mesela 70 yaşında almanca hocam var ona ulrike derim corina var stephanie var bunlar özellikle isim söylememi istiyolar kültür farkı
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Sizden yaşça büyük insanlara ismi ile mi hitap edersiniz yoksa isminin yanında abi, amca, dayı gibi eklemeler yapar mısınız?
En İyi Cevaplar