İki cinsin aşırı samimiyeti sonucunda -genel olarak- bir taraf karşı cinsine karşı bir şeyler hissetmeye başlıyor. Bu durum erkekler tarafından daha sık yaşanıyor gibime geliyor. Peki neden bu durum böyle bir hal alıyor. Neden arkadaş olarak kalınamıyor. İstisnaları var elbette ama istisnalar kaideyi bozmaz. #Rodion#Romanoviç#Raskølnikov
Erkekler ve kızlar neden arkadaş olarak kalamıyor?
Beyinlere o kadar işlemiş ki. Sanki arkadaş olarak kalmak büyük imkansızlıklardan biri. Hadi o iki kişi düşünmese bile çevreden birileri düşünüyor, ima ediyor veya direkt soruyor ve böylece eşeğin aklına karpuz kabuğu sokmuş oluyorlar. Benim çok olmasa da birkaç arkadaşım var böyle. Özellikle biriyle çok yakınımdır ve asla romantik duygular beslemem ki onun da benzerini hissettiğini bilirim. Aynı zamanda arkadaş kalamamaya en büyük sebeplerden biri her şeyini paylaşamamak ama yakın arkadaş olduğunda da çok şeyi paylaşabiliyorsun.
Kadınlar onlara güven hissi veren ona sahip çıkılan onunla iyi anlasabilen ve onu iyi anlayan kisilerden hoşlandıkları icin bir erkek ve bir kadının dostluğuda bunların fazlasıyla gerçekleşmesiyle olduğu için erkeklerde aynı şekilde onlara hava atmaktan onlari etkilemekten haz aldıkları için bir erkek ve kadin arkadas olamaz. Eger olmuşsa yukarda yazdığım bazi seyler gerceklesmemistir
Kaideyi bozan istisnalardır. Yine de evet çokça rastlanan bir durum. Kadınlar güvendiği kişiyi sever, erkeklerse birlikte vakit geçirmekten hoşlandığı kişiyi. Çok yakın iki arkadaşın da hissettiği duygulardır bunlar. Arkadaşlar zor zamanında destek olur, sığınacak bir limandır bazen, hem iyi gününde hem kötü gününde yanındadır. Bana göre arkadaşlığın aşka dönüşmesi bu noktada başlıyor. Zor zamanları birlikte atlatmanın beraberinde getirdiği güven onunla hayatını geçirebileceğinin, en yakının olabileceğinin mesajını veriyor. Ha birde ateş ve barutun yan yana durmamasının etkisi var
when harry met sally diye bir film vardı. adam arkadaşına bunu ispat etmeye çalışıyordu film boyunca. kalamazlar, çünkü hormonal olaylar bunlar. bilinçle pek ilgisi yok. yani çok sıvı tüketirsen öyle ya da böyle çişin gelir. bundan kaçamazsın. sonra da yaa benim neden sürekli çişim geliyor desen ne kadar aptalca olurs, bu da öyle.
etrafimda o kadar sahidi oldugum bir konu ki, reelde takildigim erkek arkadasim hic yoktur bu yuzden. maalesef hayatin kanunu gibi bu illa bir taraf birseyler hissedecek. ama asiri samimi olmayip bir omur suren dostluklar da gorulebilir bu kisiye bagli.
Dün arkadaş ortaminda bu konu açıldı.. Adam evli hala diyo ki acik. giyinenler aldatmaya sevk ediyor diyo.. Dusunmuyo ki evlisin sen ne isin olur acikla sacikla. bu dusuncedeki insanlar yuzunden kizlar erkeklere guvenemiyor cogu yerde selam. bile vermiyo iki cons birbirine..
Vakit geçirdikçe birbirlerine alışıyorlar ve belki birbirlerini başkalarından kıskanmaya başlıyorlar. Sonuçta herkes anlaşabileceği birini ister. Arkadaşlık kurup vakit geçirince bu oluyor zaten. Ben böyle düşünüyorum. Tabii bunun gibi daha çok sebep olabilir. İstisnaların olduğunu defalarca söylemene rağmen "Yoo biz x ile gayet kankayız, gerçekten. " diyenler olacaktır eminim😏
Aynen öyle kardeşim, arkadaşım tam olarak kanka gibi baksada bana, belirli bir zaman ve samimiyetten sonra hoşlanti oldu, tabi terslendim sadece kankayiz 😬 ne kadar hoşuma gitmesede en azından yanında olmayı seviyorum, sesini duymak enerji mutluluk veriyor :( psikolojik kötü bir problem sağlıksız bir arkadaşlık ne yazikki
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Insaniz sonuçta arkadaş olunca daha cok taniyip anlasabildigimizi goruyorz niye olmasn diye insanin aklina geliyor gecmste yakn bir arkdasmla sevgili olmstuk hic problem yoktu cok guzel oluyor anlyorsn birbrni filan ama iate aileleri hesbaa katmak lazm 😊
Yani genel olarak haklısın. Bazı kız arkadaşlar hormonlara hitap ediyor, bazı erkekler de kızların östrojenlerinin vurgunu olmak için yaratılmış gibiler 😄
atesle barut meselesi bnde erkekler arkadas olamam iyi niyetle yaklasiyorum arkadasim diyorum 2 dakika sonra niyet degisiyor o yizden ama suda var. yakladmasini bilen erkek arkadas olur mesafesini koriyan adam atkadas olur
evet hep öyle oluyor. erkekler kızları tanıdıkça veya kızlar erkekleri tanıdıkça daha çekici buluyor. en iyi en güvenilir dediğim kankamdan çıkma teklifi aldım :)
Yaratılış amaçlarımız arasında kadın-erkek dostluğu diye birşey yer almıyor bu tür düşüncelerden sıyrılmak için "yaratılmış" olduğumuzu kavramak lazım, bir ömür boyu hiçbirşey hissetmeden dostluk yaşayan kadın-erkek olamaz doğaya karşı gelmektir bu
Kizlarla zaten duygusal muhabbetler harici konusulmuyor ki var oyle yillardir arkadasim olan aramiz da ki muhabbet su cocuk soyle yapti ben bu kiz yapti dan oteye gecmiyor siyaset konussak konuyu ruju rumele bagliyolar.
Benim yedi yıllık iki hayvanatım var Ahmöt ve İboğğ son bir yılda bir de kocaman bir insanla arkadaş oldum, burada tanıştım onunla da erkek ve kız arkadaş olur azizim aşın bunları.
Hayri şerrosu yazdım bunu whatsaptan bana cevap vermiyorsun burda elalemin karısıyla kızıyla fink atıyorsun aşna fişna yapıyorsun ya HAAARAAAMM OOLLSSUUUNNN
Cosi sen bilmezsin hayriyi masum durduğuna bakma bu haremib göründüğü kısmı kadar birde yerin altında olanı var sjsjjss
Deniz sen bana birşey dememişsin sanırım sorun yok jsjss
@Cøsette sultan süleymanın böyle haremi yoktu beee sjsjs Valla neyseki ben kuzeniyim hareminin varisi benim yoksa bu kadar kızla bir arada kalmazdım 😂😂
Rasko geçen sana söylediğim şeyi doğruladın yine 😂😂
Hayır raskolcuğum 'Irz düşmanı in the house' yazdım sadece. Lakin aramızdaki samimiyeti anlayamayan bir mod olsa gerek kaldırmış alakasız diye ki asıl o nalakaaa ajsjsj bana iyi davranın sjss
Nikov var ya aramızı sen bozuyorsun, çekilsene aradan.:/ Kızlar ikiniz de kalbimin dördünün iki odasısınız. Diğer ikisi de bana kalsın.😛😂 Adlarımızı birleştirerek Matrisette yapıyorum.😄
Bende anlamıyorum. Çok erkek arkadaşım var ve ne onlar bana ne de ben onlara o anlamda şeyler hissetmişimdir. Yani tabi elbette istisnalar olmuyor degil
ya kız yanında, illa biri yaslicak :) neden ben olmiim? neden hakkımı salakça aşk acıları dinlemekle harciim? keyfime bakmak varken :) bende bu kalkan onda da o kılıf varken :) bizden sadece çıkar ilişkisi olur..
Bu konuda fazla bir fikrim yok. 😏 Fakat insanlar genelde iyi anlaştığı ve kendisini anladığını, düşündüğü insanlara karşı farklı bir sempati duyar. Bu yüzden, pekte mümkün olmuyor.
%80 öyle oluyor sebebi arkadaşlık birbirlerini bütünleştiriyor, onun için endişelenmek ona değer vermek onu korumak vs.. bu süreçlerden sonra daha yakınlık duyuluyor.
Ben öyle düşünmüyorum, belki biraz daha gençlik dönemlerinde doğru olabilir fakat biraz daha orta yaşa gelindiğinde bu tarz durumların yaşanmayacağına inanıyorum.
O istisnalardan biri 15 yıldır dostum. Onun dışında hicbir erkekle arkadas kalamiyorum asla arkadaşım dediysem art niyet beslemem. Art niyet sezdigimide şutluyorum.
Ben kalabiliyorum ya hiç bir zaman farklı bir gözle bakmadım onlara nede onlar bana hep arkadaşça konuştuk hatta dost gibi dertleştığımız oldu ben şahsen erkek-kız arkadaşlığına inanıyorum ve gerçekten güzel bir şey :)
Sevgilisi olursa veya sevdiği olursa arkadas kalmak zaten zorunlu birsey. Ama sevgilisi veya sevdigi yoksa zaten hoslandigimiz veya cekim etkilesim olduğu icin tanismisizdir.
Bence rahat olunulduğu için sorunlar oluyor. Sevgilimiz varken aman buna kızar aman şuna kızar diye diye hep diken üstündeyiz. Arkadaşlıkta huyu suyu bilindiği an sevgili olalım diyoruz.
En İyi Cevaplar